52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#32228 Fogalam sincs. Kérdez a kinti fórumon.
Más.
F-15A-val próbáltam reprodukálni ezt, Elég pontos tolóerő és légellenállás modellezés. :) -
#32227 Hogyan lehet az FF5-ben két monitort használni? Teszem azt az egyiken lenne a HUD nézet (1-es gombon lévő) a másikon meg a cockpit nézet.
A "FalconGauges 4" nevezetű programocska működik az FF5-el? -
#32226 Ez talán segíthet.
Az Mk-20 nem kumulatív töltetetkkel dolgozik? Mert annak édesmindegy, hogy mekkora sebességel érkezik a lövedék. -
#32225 valahogy az az érzésem hogy nem a szimulátoros megoldás érdekli , hanem az eredeti verzio ,mert ha jol sejtem a loncihoz probálja meg buherálni az adatokat igy neki számadatok kellenek.
DE mint irtam ez sokmindentöl függ.Azt meg tényleg nem tudni hogy a mozgási energián kivül menyni plussz lökést ad a töltetekenek a tárolorekeszböl kivetö piropatron. -
#32224 Hej, ezer éve nem láttunk erre felé.
A cluser bombák altöltets szórási magassága állítható az MFD-n keresztül, de billentyűzet kombinációval is.. Az oktató filmben benne van sőt, bemutatok pár oldási profilt is, hogy mekkora területet boríthat be. Orosz kazettás bombáknál és egynéhány jenkinél is előfuldt, hogy néha nem szórtak töltetet, ha nagyon szélsőséges becsapódási szögbe közeledtek a talaj felé. 3000 láb fölé nem nagyon érdemes vinni, akkor már nagyon ritkásan fedik le a célterületet.
Ha menézed a Moments of FF5 videót akkor láthatod, hogy az SA-6 keresőradarja túlélte a támadást. Olyan 6-7 ezer lábon oldhattam ott asszem.
További apró szépséghiba, hogy amennyire meg tudom ítélni, az összes CBU ugyanazt a területet fedi le, csak a damaga értéke az eltérő. Ergo nem igazán van értelme 1000 fontos CBU-kkal repülni, mert a kis Mk-20D is pont olyan jó.
Milyen sok visszatérő van mostanság az oldalon. :) -
#32223 Teljesen variálhato , a magasság és a sebesség is ha jol tudom a szétszórási magasság a gépben állithato a sebbesség meg attol függ hogy az adott géppel éppen milyen sebességen oldod ki.
De olyan focipálya mérettel lehet számolni -
#32222 Hali Molni !
Kéne egy kis segítség !
Persze mástól is jöhet :)
Szóval: Mk20 Rockeye cluster hány darab töltetet hordoz ?
és kb. milyen sebességgel hagyják el a keretet ?(a széthullot tartályt)
Ebből talán ki tudom számolni, (nagyjából) hogy magasság ill. sebesség függvényében mekkora területen "terít", de ha konkrét adatokat vágsz hozzám akkor sem sértődöm meg :D
Ja, persze azt is tudni kéne milyen magasságban hullik szét a tartály :)
THX -
-
#32220 Köszönöm! Ez úgy néz ki megoldotta a problémát!
:leborul: ;) -
#32219 Esetleg Alt+Tab -ot nyomj és újra visszalépve jónak kéne lenni, bár a TR képernyőn nem lesznek gépek és a Fegyverzet pakolásnál is eltúnik maga a gép, de használható.
Nekem egy régi 8600-as kártyám van régebbi driverrel és úgy hibátlan.
Gondolom NVidia kártyád van neked is, ahol ezt az újabb driverek okozzák. -
#32218 Videókártya driverben vedd 2x-esre az élsimítást, vagy kapcsold ki teljesen próbaképp. -
#32217 már átneveztem az intro videót. Átugorja a lejátszást de a menü ugyan úgy sötét (az az semmi sem látszódik). Csak a repülős egérikon látszódik. Klikkelgetni is tudom a nem látható menüket. -
#32216 Kodek féle dolog vágja haza.
Nevezd át a Movies mappát és akkor maradhatnak a kodekek is.
-
#32215 Hellóka!
Nagy kihagyás után újra felraktam az FF5-öt. Indításkor azt írja ki hogy nincs Indeo Video Driver-em vagy mim.
Ha a tovább gombra nyomok akkor meg elindul a video de sak sötétséget látok. Ugyan ilyen sötétségbe burkolózik a menü is.
Nem egészen értem a driver-es kívánságát, mert annak idején nem fordult elő ilyen hiba.
Most grafikus kártya drivert kellene frissítenem vagy video lejátszó codec-et? (Megjegyzem a legfrissebb Indeo codec van fent.)
A megoldás biztos egyszerű csak én nem tudom :D
A segítségeteket kérném ebben a témában!
Előre is köszönöm! -
#32214 Az AIM-9S is megoldható, mert van Rb-74. Ez a svéd AIM-9L, ami eddig az M modelljét használta. Szerintem nincs értelme csak egy típusjelzésért fenntartani egy másra használható 3D modellt.
Hej, ha most lenne 1 szabad hónapom... :) -
#32213 A függetelen simdata.zip használat is adott már. Úgy néz ki, lesz MolnyFalcon. Még új UI részek is lehetnek hozzá, ha minden jól megy. :) -
#32212 Kicsit "klausztrofób", de nagyon pofás. Nekünk van egy jó nagy spájzunk, majd beköltözök oda :-D Csak hová költöztessem a Bianchi-mat :-)))))
-
#32211 Igen, sikerült. Működik! :) -
#32210 Asszem meg tudom csinálni, hogy korrekt modellel legyen AIM-9L! -
#32209 mire nem jo ha van az embernek erkélye
nagyon pofás kis kucko lett -
#32208 Vicces fiú ez a Hustler. :) -
#32207 Az OF 4.7-hez magyar nyelvű segítséget a "Viper OF raktára" menüpontban a banner alatt, az OpenFalcon_help.txt-ben magyarul találsz.
-
#32206 OF.47 az utolsó OF változat.
Az OF utódja lesz elvileg. Hogy mikor, azt nem tudni. Az release cycle 5 fázisban volt kb. 3-4 hete. Ennyit tudok róla. A régi toolok használatát maximálisan támogatni fogja, ezér várható, hogy modellerek dolgoznak majd bele. Hogy a GlobalFalconos csapat simogtja majd ezt -e nem tudom. A BMS csapat csak kódol, az adatbázissal nem foglalkoznak igazán. (Ez a modellező adatoktól kezdve a 3D modellekig mindent takar.)
FreeFalcon vonalon az 5.3 kiadás az utolsó. A banner alatti linekeken minden elérhető. -
moho #32205 Sziasztok!
Kicsit eltávolodtam mostanában a "játékozástól". Hogy áll mostanában a Falcon? Kijött valami új? Én még az OF4.3 (ha jól emlékszem) szintjén vagyok. Van azóta valami stabil változat? :) -
#32204 Azért egyszer ezt én is kipróbálnám. :)
Más. A hadájtatot el is kezdtem kicsit tesztelni. Már az első bevetés során két Hornettel repülve nagyon fasza helyzet lett. Két MiG-23 géppel összefutottunk. Olyan 2 vs 2 doghift volt, hogy ehaj. Nekem ekkor már nem is volt rakétám. A winmagt rászabadítottam az egyikre, én maradtam mögötte fedezni. Az új AIM-9M modellezés miatt a flare (ezt rajta hagytam a 23-as gépeken a játékegyensúly miatt) hazavágta az egyiket a másik azért már talált. Ekkor viszont a másik 23-as üldözése közben egysze csak beszól a társ, hogy "fox two inbound". EGy MiG-21 PF szépen odalopakodott mögém. Kis híján leszedett. Őt rázavartam a 23-asra, a PF-et meg leszedtam én gépúgyúval.
Nagyon baba volt. :)
Temérdek dogfight volt a FLOT mentén. -
#32203 Jaja, erre emlékszem :) -
#32202 Hú, én ezt agy 4-5 éve láttam először. Azóta is szarrá röhögöm magam ezen. :)
Ezen is. :) -
#32201 Köszi! Megpróbálom. -
VO101Papi #32200 Ikonon jobb katt, tulajdonságok, és a cél sorban az exe mögé beirod azt, hogy -hires, valahogy így: D:\Games\Falcon\F4-BMS.exe -hires -ip
Ezután a játékon belül tudod állítani a felbontást. Az FF-ben, és az OF-ben is működik.
Én egy 102 centis Full Hd tévén nyomom ebben a felbontásban, mondhatom beszarás mekkora filingje van -
#32199 Régebben beszéltünk már róla... De most hogy 24 colos monitorom van érdekelne hogy lehetne-e a falcont 1920x1080ban játszani? -
#32198 Nagyon OFF
Ma kaptam e-mailben ezt a linket:
Ilyen beteg videót rég láttam. :-))) Csak saját felelősségre !
-
#32197 Úgy veszem észre, hogy kajakra félreértetted a helyzetet. Az én ügyködésemnek semmi köze ahhoz, hogy az FF5.5 mikor jön. Semmi. Az 5.5 azér nem jött ki, mert más gondok vannak fele és egyéb fejlesztések kerülnek bele.
A szétmoddolás akkor sem lesz olyan könnyű, mint sokan gondolják. -
#32196 nem gondoltam volna hogy ezzel a kis ártatlannak szánt hszel ekkora vihart kavarok.Semmi ilyent nem gondoltam egyszerüen csak azt akartam vele mondani hogy ha kiadnátok akkor utánna már mindenki ugy modolja szét magának ahogy akarja, aki meg nem akarja az meg játszik vele ugy ahogy van, de legalább nem ammiatt csuszik a kiadás mert még az értékekkel bibelödnek amit utolag meg majd szépen átir az akinek nem tetszik.
és mint látszik nem én vagyok az egyetlen akinek nem jo. adjuk meg a lehetöséget a maradék 1% nak is a játékra . -
#32195 Lehet felteszem megint az FF5-öt. :)
Ennek a Hamachis izének csak kéne adnom még egy esélyt :) -
#32194 A catridge az nagyon jó. Kár, hogy nincs FF-ben. Marad a cockpit save, azt annyi. Legalább az EWS-t nem kell mindig újraprogramozni.
Az OF-ben még az nem tetszett, hogy ultrakönnyű hadjáratok vannak. A két fél között alig van számbeli eltérés. Hadjáratban legfeljebb 4 vs. 8 gépes kötelékek találkoznak. Ezt meg simán ellensúlyozza az AMRAAM és stb.
Azért a mostani hadjáraeditálás alatt is a hajamat, hogy milyen hülyeségeket csinált a csapat és itt is milyen könnyű a dolog. A FLOT teljesen védtelen még mindig. Egyéb érdekes anomáliák is vannak az adatbázisomban és mivel ez már elválik a végeles 5.5-től ezért ezt utólag valakinek helyre kell rántania, mert nem értem, hogy mi a baj. Egyes SAM egységek bubble átváltása szar és nagyon kis távolságnál indítják az első rakétát. Viszont közel a FLOT-hoz meg nem lehet tenni őket, mert pikk-pakk szétkapja őket az ellfél szárazföldi csapataival.
Igazság szerint a ground war kicsit túl gyors és túl hatékony... -
#32193 Nekem meg teljesen hibátlanok a hangok. Semmi recsegés.
Hát én igazából nem tudtam megkedvelni az FF-et. Biztos azért is, mert nekem szépen simán fut az OF, nem dobál ki, nem kell vele úgy játszanom, hogy, ha most ez így csinálom, akkor ctd, kifagyás, stb. A data cardridge dolgot meg csak egyszer kell jól belőni, aztán elmenteni. Az avionika szerintem nagyon jó így.
Ha nekem is vacakolna, biztos nem lennék az OF mellett, de nekem működik jól és szeretem.
Sajnos nekem is túl sok jó bevetésem vége lett ctd az FF5-ben. Próbálgattam én sokat, de nálam meg ez a mumus :-(
-
#32192 Esetleg a kézikönyvem elejét is elolvasnád? Köszönöm... -
#32191 :D -
#32190 Tele volt vele a fórum, hogy mekkora szar az OF ráadásul a te tolladból. -
#32189 Látod, erről beszélek. Akkor ő meg mit bántja az FF-et?
Attól, mert valami neked nem megy, attól az még nem szar.
Megjegyzem, hogy az OF hangjai atomgányak szerintem, összevissza recsegetették eddig az összes hangrendszeremet. Egyetlen normális hang bene a flare szórás hangja. azt meg FF-be rakom át, mert ott meg azé recsek, ha sokat szórsz ki. :)
Jelen esetben pl. én lehetek kétségbe esve, mert az FF5.46 hadjárata konstans CTD-t dob nekem. Ez esetben működő Falcon verzión nem nagyon marad nekem és ninc időm ahhoz, hogy két Falcon adatbázisát teljesen végiggyaluljam...
FF-fel is multizhatnánk. Linkeltem már az MP videó topikot. Derstefék néha 7-8-an is együtt multiznak és csinálnak olyan fasza kis videókat, amilyeneket. Arrow19-cel is toltam hajárat multit.