52965
  • Molnibalage
    Az AI az előre meghatározott statikus célokat jól támadja.
  • L Viper #32387
    Na ezért is jobb nem AI-val repkedni.
  • Molnibalage
    Ja, egyes reptereken olyan erőt koncentráltuk, hogy több kárter volt a kifutón, mint Holdon. :)
  • Molnibalage
    Ez így van. A kék oldalon a fegyverek átvariálásához két bevetés repkedés között kb. 2-3 perc kell. Nem kibírhatatlan idő szerintem. A gond az, hogy vörös oldalon ezt nem lehet, hiszen ő az ellen. Náluk az az előny, hogy nem igazán van multirole gép. Nem vicc, egyes gépekre én kb. 3 max fajta bombát engednék meg. Pl. J-5-nek, Type-250-2, Type-250-3, 200 kg ARB és estleg a ZAB-250.

A role score értékek átvariálásával a Szu-25 az első kicsit problémásabb gép. Ott FAB-250-et nem engednék meg, mert nem túl pusztító erejű. Viszont a FAB-500-zal az a baj, hogy BAI / Interdiction bevetésekre nagyrészt azt rakja fel (pedig egyéb DB értékek szerint nem azt kellene). Mi a megoldás? Az, hogy a külső négy pontra csak RBK-250/500 kerülhet és esetleg BetAB-500Shp. Így OCA és CAS jellegre négy bomba szinte mindig jó lesz. A belső függesztőn csak Kh-29 (AS-14) vagy Kh-25 egyik verziója (AS-10MR) lehet. Esetleg lehet még AS-12 anti radar cucc lehet. Ebben bizonytalan vagyok, mert egyes források és játékok adatbázisa szerint lehet a gépen, egyesek szerint nem. Én ráteszem, mert vicc, hogy 0 SEAD tevékenysége van a vörösöknek alapból.

Szóval nem olyan egyszerű összerakni egy olyan fegyver konfigot ami TE és hadjáratban is elfogadható. Mert, pl. megvalósítható lenne az, hogy az elvi 6 Kh-31P rajta legyen a Szu-30 gépeken, de értelme nem nagyon van, ahogy a 30 db körüli 250 kilós bomba seregnek sem...

Az F-111F esetén is fel tehetsz 24 bombát is, de valóságban éleseben erre soha nem került sor. Stb.
  • L Viper #32384
    Nem a fenét. Épp ezért szeretem a Falcont. A Hadjárat maga a csoda benne. Ilyen hadjáratmotor nincs még egy. Ha akarsz, szinte stratégia játékot is játszhatsz ( bár én inkább repülök, de néha rendesen belepiszkálok )
    Ne tudd meg régebben mit műveltünk az AF-es multikon is. Ugye Balázs
  • JohnTerry
    persze! pont ezt mondom, hogy ezért hülyeség.
  • Molnibalage
    De. Ehhez még századot sem kell váltani. Az ATO + show all packege alatt, ha ráklikkelsz egy fligt-ra, akkor állítható a fegyverzet.

Ha nagyon idióta a célpont és öngyilkos, akkor még kilépek az egész package-t átvariálom. Egyszer 28 gépek zavartam be így Phanjan környékére. Nagyon ott volt. :)

Azért lett törölve, mert a játékosok nagy része nem így csinálja. Ha elolvasod a kinti fórumot rájössz, hogy a Falcon játékosok nagy része finoman szólva nem profi. A fegyverek egy részét sem tudja használni és egy FF3 korabeli veterán játékos sem tudja, hogy mi az a bubble. Persze nem lehet mindenki Falcon szakértő, de azért az FF3 az cirka 6 éves.
  • repvez
    Csak ennek itt most nincs semmi értelme mert mit variálsz a 3 fajta fegyveren max a pilonok között tudod cserélgetni hogy hátha ugy jobban mutat a végeredménybe nem sok vizet zavar
  • JohnTerry
    Srácok ti hadjáratban nem szoktatok olyat csinálni,hogy századok küldetéseiben átvariáljátok a fegyvereket? Úgy értem, hogy nem csak abban amiben éppen repültök.
    pl. elkezdessz egy hadjáratot, beállítgatod a priority-t stb, a gép kidolgozza a missziókat, ekkor nyomok egy stop-ot végignézem az éppen aktuális századot, leveszek, felteszek, csere-berélek, majd mentés, kilépek és megnézem a többit is. Persze csak a fontosabbakat. A hadjárat alakulásától függően ezt bizonyos időnként megismétlem...továbbá a sok öngyilkos köldetést is "törölni" szoktam, úgy hogy leszedem az összes fegyver és kitörlöm a waypoint-okat.
    Én ezt mindig is így csináltam, a falcon összes verziójában, ezek elég egyszerű dolgok, biztos vagyok benne, hogy mások is csinálják így. Most ez csak azért jutott eszembe mert törölve lett a sok fegyver...végül is, felőlem maradhatott volna az össze, úgy sem hagyom, hogy ostobán pakolja össze az MI a gépeket...kinti fórumokon nem írtak erről?
  • repvez
    A szelektálással egyetértek addig amig nem csorbulnak a bevethetö fegyverek és lehetöségek.
    Mert mi értelme van egy multirol F-16-nak ha csak 3 fajta fegyvert hordozhat és még buta bombát sem mikor azt már a 2.VH idején is használtak.
    Ezzel a huzással vizsszavetette a gépet a kökorba szinte.
    Azért sztem 10 fölötti fegyver fajta egy ilyen gépnél minimálisan evárható.
    sidewinder /9x
    AMRAAM
    MAwerick
    HARM
    GBU (250/500kgos)
    CBU
    JDAM
    MK82/84
    Exocat vagy penguin (hajok ellen)
    Minimum ezeknek benne kell lennie hogy mindenre lehessen használni a gépet ne csak céllövöldére.
  • DummyBoy
    Üdv!

Itt írtam lentebb:

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1114537900&no=32321]#32321-es hsz[/URL]

Sajna nem mindenkinek válik be, de én ezzel tudok repülni ... enélkül el sem indul ...
  • Molnibalage
    Az utolsó mondatot azért fura olvasni, mert fél Hustler ötlete volt a korlátozás és ő állandóan azt hajtogatja, hogy ez egy játék én nem katonai szimulátor. Az egész úgy indult, hogy van egy apró bibi. Nagyon sok fegyver van az adatbázisban, de adott sorszámokkal. A gyakran használtak előrébb, a ritkábban vagy járműveken levő hátul, de lehet összevissza is, ahogy a DB bővült. Visziont vagy egy adott szám, ami felett az ATO és más része is "zavarba jön", vagy egyszerűen nem használható.

Erre mondtam Hustlernek, hogy semmi gond. Iszonyatosan sok fegyver van, ami törölhető az adatábziból, mert semmi értelme annak, hogy vannak. Ilyen plu a kb. 4 fajta 500 font "osztályú" kazettás bomba. Mk-20, CBU-58A/A, CBU-58B/B, CBU-71, stb. Ezek a 3D világban lényegében azonosan működnek. Akkor ezekből elég egy max. kettő, amit az MI jól is használ. Ezen felül lehet még a nagyobb CBU-87/103 CEM azt szeva.

Az orosz oldalon ez még erősebb. A LGB és optikai vezérlésű bombák egy része kb. 3 éve bugot. 5-ször leírtam már, 2 perc F4Browse-szel ezekből a lézereseket javítnai. Még most sincs tudommal. A lézeres maradhat, az optikia törölhet, mert nem fixálható. Van két fajta 250 kilós RBK, és vagy 6-7 fajta 500 kilós. 1-1 elég. Aztán van még OFAD, ODAB, stb. amik nem modellezhetőek rendesen. Buta bombából van 250,500,750,1000 és 1500, de talán még 3000 kilós is és ezek közül több UKB verziós is. 2/3-a kidobható, atomfegyverek szintén. Stb. Ez nem történt meg, ehelyett lekorlátozta a squadron stores. A másik dolog valahogy kimaradt...

Nálam sem lesz egyik géphez sem 8-10 fegyvernél több TE alatt sem - egyes ritka kivételeket leszámítva - de hajáratban 6-7 fegyver lesz talán a plafon, kivéve a nagyon multrole gépeket. Ha jól csinálják a megszorítást van értelme. Huster szerintem nem jól csinálta.
  • L Viper #32376
    Komolyan mondom, még az őskori AF-el is szívesebben tolom a hadjáratot.
  • repvez
    ha megnézünk más játékokat akkor hozzájuk képest az itteni AI még mindig több mindent csinál és jobabn.Anyni bénázás meg belefér, nem azon mülik hogy megnyeri valaki a háborut vagy sem.A többség ugyis multiba human vezérelt lesz igy az ö lehetöségeit is leszükitették.Mert igy az sem megoldhato hogy egy 4 fös társaság elvigyen egy köteléket amin 2 légi 2 földi fegyveretü gép van hogy egymást fedezve megtámadjanak egy földi egységet.Itt nem játszik be az AI hülyesége.

Néha az az érzésem hogy annyira törekednek a valoság szimullására, hogy a játékélmény rovására megy, mert azért ez mégiscsak egy szorakozásra készitett program és nem munkaeszköz.
  • Molnibalage
    A leszűkítés mindenképpen szükséges, de nem ennyire. Az én hadjáratom is ilyen lesz. A human player elhiszem, hogy szívesen néha eljátszana alacsonytámadást BSU-49/50m vagy Mk-82SE-vel, csak az AI egyszerűn szarul használt egyes fegyvereket. A KF-16C gépeknek csak GBU-24/GP-t kellett volna engedélyezni. Ezzel lehetővé válna effektívebb SEAD is, mert az indító állványokat és egyéb fegyvereket egy örökkévalóságig tart AGM-65-tel szétkapni. Ha nem találsz célt, akkor általad választott másodlagos célt támadhatsz nyugodtam vagy az MI.
  • repvez
    Amugy Gundark mester hova tünt?
  • repvez
    Hát nálam is elöfordul a kék képernyos mulatság ugy 2 missioként , ha egymás után többet repülök .A feladatkezelö szerint fut csak éppen nem látom a képet.

Amugy igy egy kicsit uncsi hogy mindegyiik csak légiharc, semmi változatosság nincs hogy jol éebombázok egy repteret stb ...

Régen a BARCAP missiok mind jo kis kazettásbombázos küldik voltak, most annál is csak légiharc fegyverzet van.Egyedül a SEAD-nűl van HARM.FElfoghatatlan hogy ennyire leszükitették a dolgokat.DE látom ez a kintieknek is elléggé furcsa.
    Amennyire vártam, hogy legyen egy jol mukodö verzi akkorát csalodtam megint, mert most tudnék játszani, de ez miatt meg nincs motiváciom végigvinni egy kampányt.
    Pedig most elég jol állok 6 küldi, 4 légigyözelem ,3 foldi ,1 air medal és 1 elhalálozás 2,1 repült ora.
  • Wampa
    Üdv DBoy

Áruld már el mi a trükköd,hátha bejön nekem is......nincs kedvem visszaállni xp re se ujat feltenni,nekem bejön ez a w7
  • L Viper #32370
    Eléggé :-)
  • Molnibalage
    Ez kész. :)
  • L Viper #32368
    Az újabb driverekből egyszerűen kihagyják ezeket az "ősi", de nekünk fontos dolgokat.
  • DummyBoy
    A FF5 win7 x64-et és újabb nvidia kártyát használó embereknél elég gyakran fagy, sőt el sem indul, CTD vagy BSOD a vége ...

Állítólag az a probléma hogy az új nVidia driverek DX7 supportja nem a legjobb, és emiatt összeakad a T&L HAL az új driverekkel ...

F4:AF esetén választható T&L HAL és sima HAL is, ami megoldaná a gondot, de FF alatt nincs ilyen csak T&L HAL (logikus, elvileg ez az újabb ...), így sok újabb nvidiásnak egyszerűen nem működik a FF5 a gépén, vagy kell egy második oprendszer (XP) hogy normálisan menjen ...

Nekem sem ment, de sikerült addog trükköznöm, hogy elindul, de vannak anomáliák ... minden load képernyőnél imádkozni kell ... ha bejön a cockpit, akkor oké, ha nem akkor jobb esetben CTD, rosszabb esetben BSOD ...

Minden amit itt leírtam, a hivatalos FF fórumról van, szóval elhiszem :) De van egy pár nVidiás topik ...

A poén az egészben, hogy én Ati-ról cseréltem nvidia-ra, pont a szimek miatt :) És most egy pont ezért nem működik ... pedig nagyon kiváncsio vagyok rá :)

Apropó: elkezdtem átnyálazni a Manualodat :) Negyedénél járok, de eddig le a kalappal :) Biztos nem kevés meló volt benne :)
  • Molnibalage
    Ezt az NVidia kártyás megjegyzést sem értem. Többet 3,5 évig NVidia kártyám volt.
  • Molnibalage
    A J-7 előtt is miért lenne jelzés? PL-5C infravörös rakétái vannak. Már ősikdők óta előfordulhat, hogy a GCI rádvezeti a vadász radar bekapcsolás nélkül. Itt is ez lehetett.
  • Molnibalage
    Miért kellene? Az SA-7 az a Szrela-2. Ez IR MANPAD. Baj lenne, ha jelezne...
  • Molnibalage
    Egyeseknél a mentett állást használva CTD-zik, egyeseknél meg az autosave-et használva. Eddig marginális kisebbség. Nálam mindkettővel ment asszem.
  • repvez
    Nálam most elég jol megy eddig, a játékot befolyásolo hibám nincs (kop kop)

Viszont az utolso missio-ban lelöttek és a debriefingnél olvastam , hogy 4 SA-7-est inditottak rám, de ebbol nálam egyszer sem jelzett a rakéta inditási rendszer.Ez valami bug?mert a multkor is egy J-7-es szedett le szintén semmi jelzés nem volt elötte.
  • moho
    Nem olvastam vissza de lehetséges, hogy aktuális FF -nél nem megy a campaign?
  • DummyBoy
    Én a DX9 miatt várom, ugyanis a FF a DX7 miatt nem szereti az nvidia kártyákat, pedig kipróbálnám ...

Most próbálkozom vele, megyeget, de nagyon instabil :(
  • repvez
    Jaj de várom már ezt a BMS4-et.
    Nagyon szép a kabin és a gép is.
    Van Heatblure szép páraleválás, a táj nem riceg és a tenger is jobb.
    A kabinban mászkálo árnyékokrol nem is beszélve.
    A robbanásokra leszek még kiváncsi meg a fizikai dolgokra hogy azokon fejlesztettek e valamit.

Ha ez betartja a hozzá füzött reményeket akkor az FF napjai meg vannak számlálva
  • Molnibalage
    A Falcon 4.0-nál mi nem újabb?
  • L Viper #32357
    Minden oprendszeren, ami újabb :-) ( Kéz biliben (?) :-) )
  • Molnibalage
    Mármint oprendszer? Attól tartok a Falcon randomizáltsága bizonyos hardverösszetevők esetén feloldhatatlan. :(

Azért ujjak kersztben. :)
  • Molnibalage
    Jó komment. :)

Vannak érdekes dolgok a topicban.
  • L Viper #32354
    Jó lesz bizony. Nagyon fel fogja dobni a BMS 4, annyi szent. Nagyon kéne már.
    Remélem minden rendszeren fog jól menni.

Azok akik még nem tudták kipróbálni az Open Falcont, csináltam ide egy képgalériát a mostani OF-ről.
  • Molnibalage
    Jó lesz ez, ha kijön és nyílt is. Csak az FPS legyen jó. :)

Hustler addot instrukciót, hogy hogyan tudok fejleszteni, mármint a saját hadjárataimat. Tegnap megpróbáltam minden adatbázis elemet külön helyszínhez rendelni, hogy ne 5.46-ot, hanem 5.5-öt használjak. Nem sikerült... :(

Az AI bugokat részben visszavonom. TE alatt anyit javaslok, hogy a CBU-87/103-at próbáljátok használi és hadjáraban is. Az MI erre "fogékonyabb".

Ma tovább kérdeősködök.
  • L Viper #32352
    Valóban az látható, amit a 4.8-ban ígértek. A 3D-s kabin nagyobb méretű szebb textúrát kap. Ez jól látszik a videón. Jobb oldalt is sötétebb az új 3D-s, a sebességmérő környékén látszik.

Mostani OF 3D-s kabin:

• Molnibalage
    Ez nem posztoltam még? Mert én is így gondolom. :)

Az érdekesség az, hogy ez egy tipikus tesztvideó, én is csináltam jó sok ilyet már, csak az FF csapatnak. :) Vajon ki szivárogtatta ez most ki?

A kabin meg tényleg OF, "csak" 4.8-as. A mostani nem ilyen szép.
  • L Viper #32350
    Az a 3D-s kabin az OF-é, teljesen megegyezik.
    Na ezért nem jött ki a 4.8, pedig a fórumon már fél éve is majdnem késznek írták. Volt egy lista a befejezett dolgokról és a még nem készekről. Alig volt pár a nem készek közt.
    Szerintem nem is lesz kiadva az eredeti tervezetű 4.8. A BMS 4-el lesz összeházasítva érzésem szerint. Jó lenne.
  • LeonSilver
    Lentvan ;)