52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#32468 Új videó van fent. -
#32467 Bocs, most néztem, hogy reflexből odaírtam az objectset a theaterdefinitons elé.
Ettől függetlenül nem hiszem el, hogy ez akkora zavart jelentene. A fájlok attól még megvannak. :) -
#32466 5.3 terdata
5.5 terrdata
OF47 terrdata
nálam az összes verzionál a kivul van az objecs mappán , de nem változtattam egyiken sem mindegyik igy települt.
A TDF- fáljnál meg igy már tiszta ,de elöször nem ezt irtad hanem a felette lévö sort a kommentet (special campaign DB)
az objects mappában ezek vannak csak -
#32465 Tudsz screen-t mutatni, mert ez lehetetlennek tűnik. A tdf fájlok soha sehol máshol nem voltak, mindig is minden verzióban a \terrdata\objects\theaterdefinitions könyvtárban voltak.
A tdf fájlban a kikommentelt sorok vannak # mögött, az a tájékoztató szöveg. Ez elé tegyél # jelet, így kell kinéznie:
#specialdbdir campaign\save\campaigndb -
#32464 nálam a theaterdefinicions, nem az objects-en belül van és az összes TDF fájlban már ott vannak nálam a #-jelek?
Az 5.3-ban meg még nem szerepel ez a sor benne.
Ezek szerint lehet hogy ha kiveszem a # jelet akkor is fog valami változni az 5.5-ös kampányban? -
#32463 Örülök neki hogy a házunk felett 10m-re repülnek át :-) sztem odafele igyekezett,kávézom éppen nézem a határt erre felűről egy mi-24 mondom fasza.Mire előkaptam volna a fényképezőt elhúztak. -
#32462 A kegyetlen szél ellenére igen szép bemutatót tartott a 24-es, elismerésem nekik ! -
#32461 Akkor röviden ez kell, a többit PM-ben küldöm.
Tedd fel az FF5.3 veziót. Irány a \terrdata\object. Másold ki egy külön könyvtárba az egész könyvtárat kivéve a rack.dat-ot. Ezután uninstall. FF5.5 felrak.
A \terrdata\objects könyvtárba másold be a kismásolt könyvtárból az összes fájt.
Ezek után irány a \terrdata\objects\theaterdefinitions. Az összes tdf fájlban a # jel használatával a special campaign DB-hez tartozó könyvtárat deaktiválni kell. (Tedd a sor elejére a # jelet.) Ezek után a játék az összes hadjáratban azt a master DB-t használja majd, amit az 5.3-ból szedtél ki. Ezek után kell az, amit küldök még hozzá.
Lehetséges, hogy nem kell a master DB összse fájlja, csak a kicsik, amik Falcon4 névvel kezdődnek + a KoreaObj.Dxh. Ezek az adatbázis leíró fájlok. A többi már a LOD és 3D modell. Nem tudom, hogy ezek mennyire változtak az 5.3 óta. -
syscoHUN #32460 Jo volt a 24-es racsapasa a gurulora? -
#32459 Nem FSX, hanem hála istennek FS2004-re készült.
Magyarország teljes vízrajz, út és vasúthálózat, illetve településeink.
Aki kicsit ismeri az országot, vagy bizonyos részeit, lazán el tud szemre tájékozódni. Korszakalkotó munka.
Bővebben itt.
-
#32458 Hamár lehet bombákat is használni kampány alatt akkor nekem az már jo ,mert már egy kicsit unom hogy csak raketyás missionok vannak. -
#32457 Egy gyors kérdés. Kit vonz az, hogy az 5.3 adatbázisával menjen az FF5.5?
Nem garantálom, hogy hibátlanul menni fog, mert nincs időm letesztelni, d elevileg működnie kell. Pusztán alárakom, ahogy tudom. Ha valakit érdekel, akkor írjon PM-et és elmondom, hogy hogyan lehet megcsinálni. -
#32456 5.3 adatbázisa megy 5.5 alatt és nem bugos a SAM. A HAD / HSD szimbólumok is jók és ennek ellenére faszán aládolgozik annak, aminek kell.
Ennek fényében nem értem az 5.5 adatbázisát. Valami okádék... -
#32455 Rájöttem egy-két dologra. 5.5 DB megy 5.3-mal. Az 5.5 hibái 1:1-ben előjönnek az 5.3 alatt. A jó az lenne, ha lehetne fordítva használna az adatbázist. (Az én teszt exe-m elvileg engedi.) -
#32454 Tedd be TE-be őket és meglátod. -
#32453 Nem. Most lettek szarok. Máskülnöban az oktatófilmeken hogyan lenne korrekt minden?
Ezért mondtam azt több embernek is a kinti fórumon, hogy nem is biztos, hogy olyan katasztrófa, hogy pillanatnyilag nem megy az 5.5 alatt egy helyszín sem.
Őszintén szólva az új terepet leszámítva az 5.5 nálam mindenben alulmúlja az 5.3-at. Stabilitásban kb. ugyanaz, de a túlságosan megvágott squadron stores az gáz. A hadjáratban nem látok egetverő változásokat sőt, inkább csak negtív irányban...
Lehet akármilyen csivili az FF5.5, ha a játék legyakoribb SAM egysége (SA-2) nem működik és még másik is totál bugosak, akkor - már bocsánat - de ezt én leszarom. Erre jön még rá a szétcseszett HAD/HSD szimbolika.
Asszem lecsekkolom, hogy 5.3 alatt jó -e az az 5.5 adatbázisa és, hogy okozhat -e ez gondot.
AI ellen még viszonylag aktívnak tűnik az SA-2, ha te messze vagy, de ellened a nagy büdös semmi. Más SAM-et kell használni, csak az meg nem éppen reális... -
JohnTerry #32452 Úgy érted idáig az előző kiadásokban is bugos volt, csak nem tűnt fel a csapatnak? Konkrétan mi bajuk van? -
#32451 Na röviden. Az egész Sz-300 család bugos, mint állat és nem vagyok képes kijavítani a jelek szerint. A '80-as évek beli hadjáratokban amúgy sem kellett volna sok - max. az Eurowar 1987-ben - de akkor ott sem lesz a jelen állás szerint. -
#32450 Milyen szivárgás? Nem is értettem, hogy ez mit jelent. A scenery érdekelne, hogy ez micsoda. Nem hiszem, hogy ettől FSX-eznék, csak megnézném képen, hogy mi ez. -
#32449 A szivárgásról, vagy a Magyarország Sceneryről?
Más:
Ma délután jó kis műsor volt nálunk :-)
-
#32448 Tudnál erről PM-ben bővebb infót adni? -
#32447 Korea '80s preview thread. -
#32446 De van, csak már nem használják őket. Raktárakban és egyes alkalmazóknál biztos lehet.
LAU-88.
Még.
Egysínes. -
#32445 Ilyen sín a valóságban nincs? -
#32444 Ha szőrakozni akarsz tripla sínekkel, a Viper OF raktárában lévő Old_Training_Missions.zip -et töltsd le és másold be a fájlokat a Campaign\eurowar és Korea2012 mappákba.
Ha váltod a helyszínt az alapról ezek egyikére, akkor lesz itt is gyakorlás, azok a missziók amik az AF-ben és a régi Falcon verziókban voltak. A Maverick gyakorlásnál 6 db-od lesz :-)
Engem idegesít, ha tök üres a többi Hadszíntér gyakorlás része, OF-nél is beraktam ezeket. -
#32443 Mert megszűntek a hidegháborús konfliktusok esélyei, ahol brutális tankoszlopok ellen kellett volna bevetni a 16-osokat is akár.
-
#32442 Miért nem alkalmazták tovább a tripla sínes indítókat? -
#32441 Mert nincs ilyen hadjáratban. A 3 alap helyszínen levő hadjárat 2005-ös helyzetet modellez vagy olyasfélét. A tripla sínes indító 2000-ben kikerült a USAF és US Navy állományából.
Nem, hadjáratban nem tudsz ilyet csinálni. Most még nem. -
ati271 #32440 tudom idegesítő leszek :) De a felfegyverzésnél nem találom azt a változatot, amikor Mavericket lehet 3-as tartóra rakni. A legbelső tartókra gondoltam ahol a pótartályok szoktak lenni. Esetleg lehet ilyen beállítást kreálni? -
#32439 OF 4.7 nálam is atomstabil, multiban is. -
#32438 Igazából soha nem értettem ezt a "végre" szót. Az FF3 óta kb. 4 konfigom volt. FF3, FF4 és 5.3 és 5.5 is atomstabil nálam. Egyedül az 5.0 volt instabil. Az egyformán szar volt minden gépen. Ráadásul másfél éve XP64-gyel tolom, ami elég ritka oprendszer. -
#32437 Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a stabilitás egyénfüggő és ne általánosítsunk. Nekem még nem volt CTD-m 5.5 alatt. Az emberek 99%-tól pozitív visszajelzés jött a kinti fórumon.
Az OF 4.7 is atomstabil. A gond az FPS nálam. -
moho #32436 Nem tudom miért de FF uj verzó is kifagy nálam egy kis játék után, ennyire szerencsétlen vagyok vagy ennyire instabil a dolog? OF baromira bejött és atomstabil volt nálam , még a cockpit is tetszett ennek ellenére valamikor egyszer elinditva exe hibával kifagy (menu bejön meg minden de mikor repülnék és töltene befele akkor f4-bms.exe hibával leáll)
eredeti F4 megy, FF5 megy csak OF fagy le már 4.5 -től. Remélem FF5 -ből kijön végre egy stabil használható rész. -
#32435 Megpróbálom elmagyarázni nagyon röviden, "kezdősen":
Vidd rá a radarkurzort a célra ( a kurzorirányító nyilakkal ).
A numerikus bill. Nullával befogod a célt, figyeled az indítási paramétereket ( a Hud-on, vagy a radaron jobb oldalt a kis "kacsacsőr" legyen a zónán belül. )
Nyomvatartod a Joy 2-es tűzgombját és ennyi, repül a raksi. A cél elengedése a Numerikus Del-el történik.
-
ati271 #32434 Naszóval.
Én még nagyon kezdő vagyok. :) Szerencsáre Xp alatt viszonylag stabil. Felraktam a cockpit packet is, az volt a probléma. Egyenlőre még csak ismerkedek a dolgokkal. Elméletben nagyjából tisztában vagyok, de jók a pdf ismertetők is. Jam és megnéztem a youtubeos videókat is, molnibalage jóvoltából. :) Mondjuk még az amraam-al is gondjaim vannak. Nem tudom inditani őket, csak dogfight módban. :) Valamiért nem megy a befogás.. Melyik a def billentyű tws módban? -
#32433 Majd nézz be az FS2004 topikba is, mert már van egy patch is, de a CptSAB oldalán is fent van. Nagyon jó ám. -
LESCO #32432 Azt hiszem, már megtaláltam... -
LESCO #32431 "...amióta meg kijött FS9-hez a Magyarország vízrajz és úthálózat Varjú Laci bácsi jóvoltából"
Ehhez adnál egy linket?
Köszi. -
#32430 Üdv J.D. cimbi
Látom zajlik nálatok is az élet. Gondolom közelről tapasztaltad a múltkori szivárgást is. Ijesztőnek tűnt, aztán hál'istennek nem lett gond.
Az utóbbi időben én sem voltam túl aktív, amióta meg kijött FS9-hez a Magyarország vízrajz és úthálózat Varjú Laci bácsi jóvoltából, azóta csak azzal VFR-ezek :-)
Azért a jó multik hiányoznak nekem is. -
#32429 Jaja, lehet majd tolni, csak előbb meg kell csinálni.
Jelenleg az a kérdés mozgat, hogy installeres lesz vagy sem. Mert modernebb hadjáratot is lehetne csinálni, csak akkor annak szintén külön helyszín kelle. Viszont csak a sq. stores adatban térne el. Tehát kell egy olyan installert legyártani, ami tartalmazza a '80-as évek adatábázisát és mellette még egy darab fájlt. Az install egyik lépése az egy automatikus másolás lenne csak.
Viszont új UI nem ártana, mert akkor az egyik helyszínen 3 a másikon csak 1 hadjárat lenne.
A '80-as évek beli adatbázishoz.
- 1991
- 1989
- '80 Eurowar
Az első kettő gyakorlatilag szinte megegyezne. Annyi eltérés lenne a kettő között, hogy F-16C Blk25 vagy F-16A lenne a Viperák közül és F-15A lesz, mint USAF gép. A Blk 25 az F-16C gépből lenne megcsinála. TE-ben nem is választható ez. A 3D kabin a C gépnek elég autentikus lenne a Blk 25-höz, az F-16A-nál sajnos csak 2D pit lenne a korrekt. Az is lehet, hogy minden F-16 Block 25 lenne. A lényeg az, hogy nuku precíziós csapásmérés és talán még AGM-45 sem lesz rajta. (Utána kell néznem, hogy valóságban vihették -e.)
1991-ben F-16C Blk 40/42 gépek lennének és talán erősítésként Block 25 is. A Blk 40/42 gépek AGM-45-tel SEAD képességet is kapnának és LGB is lenne. (Felteszem, hogy van elég LANTRIN pod. Viszont több, mint valószínű, hogy nem LANTIRN modell lesz a gépen...) F-15C gépek lesznek F-15A helyett.
Az Eurowar azt csinálná, mint a régi Vailant Warrior. Európai front eszközeivel háború. Mivel nincs Europe theater, sajnos Koreát kell felhasználni ehhez. Viszont végre megtapasztalható lesz az, hogy milyen amikor az ellenfél is olyan gépekkel jön, amik nem harmatosak. Su-24, Su-17 SEAD-elgtne bőszen és osztaná reptereidet, stb.