52965
  • Molnibalage
    Na, két újabb módosítás kész. Az AIM-7F/M és R-27R/T rakéták kinematikai tulajdonságait megváltoztattam. Most már valóban elérik 10 km felett a +M4.0 tartományt. 6-7 km magasságban még M3.0 fölé mennek. 3,5-4 km magasn már alig M2.6-ot érnek el kb. Tengerszinten még ennél is kisebbet. Régen köszönőviszonyban sem voltak ezen értékekkel. Az AIM-7 kinematikai hatótávolsága picit nagyobb lett, az R-27R/T nagyjából változatlan, csak más a profilja. Jobban gyorsul az elején a rakéta, de az AIM-7 tolóerje egyenletesebb. (A valóságban az olvadóüveges hajtómű miatt van ez.)

Most jön az R-27ET/ER, aztán az R-73 és AIM-9 rakéták. De kellene még szabadidő. Sok. Nagyon sok...
  • Wampa
    Kösz
  • Molnibalage
    Náha előfordult ilyen, talán kétszer. Utólag én sem tudtam kideríteni, hogy mi lehetett. AAA találatot nem logol a rendszer, csak ha kill, akkor kiírja, hogy kitől jött. A damage-t elvileg nem.
  • arrow19
    Te Balázs olyat tapasztaltál már hogy random tönkremegy valami? támadok laposan 5°ban erre nagy rúgás körbenézek sehol senki,kérdem az AWACS-t valaki? Senki nézem mondom biztos bekaptam egy flak-ot de elsőre körbenéztem stores meg az avionics világított,mission után nézem a log-ot,se találat semmi,RWR kikapcsolt ennyi volt stores meg csak azért világított mert autómatice dobtam volna a tartályokat ha az AWACS bemondja hogy van valami.
  • arrow19
    ja bocsi,akkor lehet wampa-nak kellett
  • repvez
    ezt igy hirtelen nem vágom , hogy miért és hogyan de jo ha van .
  • arrow19
    repvez itt a pdf editor
  • Molnibalage
    Újabb érdekes dolgokra bukkantam.

A rakéták tolóerő / tömeg modellezésénél több rakétánál biztos, hogy el van baltázva a dolog, mert a számokon látszik a dolog.

A simdata külön kezeli a rakéta tömegét és a hajtóanyag tömegét. A kettő összegével számol. Azt, hogy a tolóerővel arányosan vagy lineárisan fogy a hajtóanyag, azt nem tudom.

A lényeg az, hogy hogy lehet olyan hülyeséget is csinálni, hogy megadok rakéta hajtóanagnak 5000 fontot, mikor a rakéta tömege 500 font, mivel az első nem össztömeg és külnöbséggel számol a progam. Neked kell megadnod mindkettőt! Kipróbáltam, hogy validáljam a modellt és tényleg ez volt. Vicces volt az ugyanazon tolóerejű AIM-7M 50-szer akkora hajtóanyag tömeggel. Ahogy fogyott a hajtóanyag, úgy gyorsul a rakéta eszementen. :)

Az AIM-7 esetén úgy van a rakéta tömege megadva, hogy a hajtóanyag tömegével vett tömeg a rakéta üres tömege, tehát a hajtóanyaggal nagyobb a rakéta tömege!

Összességében miről van szó? Ha csak a fő fegyvereket nézem, bőven van mit korrigálni, még ha a tolerőhöz sem nyúlok.

Mivel sajnos sok adat nincs szinte semmiről az alapelvem az, hogy nagy magasságon a Sparrow és R-27R kategória elérja a 4M-et alacsonyan meg a M2.3-2.5-öt. A vicc az, hogy az AIM-9 és R-73 csúcssebessége szinte mindenhol meghaladja a jóval nagyobb félaktív rakétáták.

Iszonyatos potenciál van még a Falconban, ha picit figyel az ember.
  • arrow19
    Teszt
  • arrow19
    Ja-ja a lustáknak
  • Molnibalage
    Látom felraktad vimeora az összes preview videót. Én már feltettem a big Y-ra, de azért köszi. :)
  • arrow19
    Énis elszöttyögök így vasárnap délután:
  • Molnibalage
    Vagy mégsem. Úgy tűnik, hogy random bug vagy valami más váltja ki, amit nem tudok reprodukálhatóan elődiézni.
  • Molnibalage
    Bassz, egy nagyon súlyos hibát csak most vettem észre. A jelek szerint minden bomba árnyéka rossz az 5.3 adatbázissal. Mikor a bomba már közel van a földhöz, akkor épület úszik a levegőben. (Az még 5.46-ban is megvolt és talán 5.5.-ben is egyes bombáknál.) Megnézem, hogy ki lehet -e kapcsolni az árnyékot. (Ki a túrót érdekel, hogy a bombának van -e árnyéka?)
  • arrow19
    Na ilyen egy igazi live feedback fejlesztés
  • Molnibalage
    Probléma megoldva. Ma megint új dolgokat tanultam a Falconról. :)
  • arrow19
    Molnibalage SA-2 Preview @ vimeo
  • Molnibalage
    Na, lehet hogy mégsem lesz belőle semmi. Még jó, hogy alaposan tesztelem. F-16 gépeken az RWR renedes jelez, de pl. A-10, F-5E és F-4ESK gépeken valamiért nem működik rendesen az RWR. Egyelőre nem tudom, hogy miért és csak halvány elképzelésem van. :(
  • L Viper #32610
  • zsoltfireman
    jézusom,itt a lantlény
  • Molnibalage
    CCC-nek írtam, hogy ha tud akkor segítsem már pár dolgot betenni ezekből.

Legalább az SA-5 tűzvezető radarját és indító állványát.
  • L Viper #32607

És a ráadás:

Jobb, ha máris munkához látsz :-)
  • Molnibalage
    Kéne egy gitáros, fejrázós ostoros smile. :)
  • L Viper #32605
    Tessék dolgozni
  • Molnibalage
    Hát az még nagyon odébb van. Úgy dolgozom, mint az leszokó alkoholista. Kis lépésekkel. :)

Egyébként ez a SAM fejlesztés adja a hadjárat azon kulcs elemét, hogy a FLOT és egész észak, kb. a reális számú SAM üteggel lefedhető és a FLOT-nál nem lövik szét őket a tüzérséi egységek, mert van hatótáv.

Persze új radar data kell hozzá. Be kell lőni úgy az ECM, chaff chance és range adatokat, hogy ne legyen űbertáp, de azért sikert is érhessen el. Nem egyszerű feladat.

Ezután jön az SA-3 és SA-6, mert azokról is van bővebb adat.
  • arrow19
    Kíváncsian várjuk a hadjáratot,tűkön ülök napok óta
  • Molnibalage
    SA-2 preview.

Még nem végleges, csak a lehetőségeket vázolja fel.

Valós tolóerő adatokat tömeget és hajtóanyag tömeget véve a maximális sebesség nem ér el az elméleti 2.8 - 3 Mach értéket. Ez egyértlemű jelen annak, hogy a légellenállás pontatlan, viszont ebbe nem nagyon merek belenyúlni, Nagyon picit fogom csak állítani. Így is messze jobb, mint a mostani modellezés...

A radar adatai is természetesen módosítva lesznek, hiszen az eredeti is olyan, hogy első indításnál elég a jammert belőlni és 10 mérföldnél kinyírja a radart...
  • zsoltfireman
  • arrow19
    Ezek már mindenhol ottvannak
  • Molnibalage
    Nekem az 5.5 alap exe-vel megszűnt. Egyszer sem váltott vissza. Az új helyszínhez szükséges exe-vel is jóval ritkábban ugrál.

Én nem tudok semmit tenni, ez exe bug. Tényleg idegesítő, többször is szóltam BaldEgale-nek.

Panaszkodjatok ti is, hogy érezzék, hogy ez porobléma. Az én hangom egyedül nem sokat számít.
  • arrow19
    Balázs tegnap jutott eszembe a rádiócsatorna ugrálást lehet valahogy orvosolni?
  • Molnibalage
    Egy újabb fejlesztést tudok elvileg megvalósítani. A mostani threat circle méretek elég viccesek, nem túl informatívak. Kb. az 50%-os max. távolságnál támadnak a SAM-ek. Na, ezt én át tudom írni úgy, hogy kb. 85-90%-nál legyen közeledő cél ellen az indítás.
  • zsoltfireman
    Hollandiai Air Show ÉLŐ
  • Molnibalage
    Igazából annyire nem. A verziószámok nagyon eltérőek, de az 5.3 és 5.5 adatbázisa annyira közeliek, mint ikertestvérek. :)
  • L Viper #32594
    Hát ez tényleg jó hibrid.
  • Molnibalage
    F5.5 alá készül, de 5.3 terrdatás DB, de 5.5 simdatával (ezt javítani kell sok helyen) + új exe-vel, hogy egyáltalán futtatni lehessen.. Jó kis hibrid lesz. :)

UI = utility interface. Lényegében az, amit akkor látsz, amikor nem repülsz.
  • moho
    Én sem:)
    Mi az az UI? :)
  • L Viper #32591
    FF5.5 fog kelleni, vagy 5.3-ra készíted? Nem vagyok képben teljesen.
  • Molnibalage
    Rövid hírek. Ha minden igaz, hamarosan láthattok új képeket az új UI-ról a helyszínemhez.
  • Molnibalage
    Az oktatófilmek kivételével én nem szoktam a hangot fraps-szel felvenni. Mivel csak a beszédet nem tudom kiszűrni a felvételkor - és a videóim alatt soha nem volt más csak zene - ez a továbbiakban is így fog maradni.

A videóimat nagyrészt külföldiek nézik. A magyar duma szerintem csak zavaró lenne nekik. :)