52965
  • steweee
    korábban próbáltam ezt a játékot. nekem ez túl nehéz. nem értek a repüléshez. vmi árkádosabb kellene, tud e vki ajánlani ?

most a TC HAWK amiről tudok, megvan de még nem próbáltam. volt régebben is ilyen jó árkádos jellegű repcsis, de nem ugrik be a neve. 2.vh-s környezetben, na az nagyon tetszett, csak gyenge volt hozzá a gépem. tud vki segíteni ?
  • ati271
    jaja. Tegnap nekem is előfordult a fagyás. Szintén csak reboot. De nem olyan vészes. Ez volt az első alkalom.
  • moho
    Mondjuk én ilyennel nem találkoztam FF-ben, igaz annyira nem is nézelődtem a talajon.
  • moho
    Azt, hogy 5.0 vagy 5.3 alatt ilyen lett volna nem tudom mert nem használtam akkor az FF-et, faszán ment az OF4.7 és mióta az lefagy betöltésnél f4-bms.exe hibával azóta tértem át FF-re. Az FF5.5 alatt is ezt csinalta és most az FF5.5.1 alatt is. De FF5.5 alatt az is megesett, hogy egy küldetés után leszállás közben egyszerűen megállt az egész, és csak a reboot segített. Mondjuk ez elszigetelt hiba mert nem mindig fagy ki de a check-in az előjön mindig. Nagyon sajnálom, hogy OF4.7 nem megy mert tökéletesen elégedett voltam vele.
  • Molnibalage
    Nagyon ritkán előfordul valami bubble konvertálási hiba. Olyan láttem eddig egyszer, hogy a felszálló gépek eltűntek 3 mérföldnél és visszakerültek a betonra. Aztán újra felszálltak és újra eltűntek. A 7. alkalomnál léptem ki ki discarddal. Újra beléptem, és minden jó volt.

Nagyritkán sok gép esetén egymásra kerülhet modell a rossz spot/partking point miatt. Nagyon rika. Nálam 1 éve volt ilyen utoljára.
  • ati271
    Egyenlőre FF5.5 használok. Nekem bejön, ugyhogy nem váltok OF-re. Tegnap tanulgattam a ramp-startot. Gondjaim nem kicsik.. :) Szal elindulok toronytól taxi, stb. eddig ok. No nem mindig sikerül eltalálni mikor jövök , de ez nem probléma, majd megoldom. Azt is, hogy megtaláljam az aktuális kifutót. Ezek a dolgok még nem lényegesek. VISZONT! Áldogálok, és figyelem a reptéren a forgalmat, Taxiznak a külömböző kötelékek, és egyszer csak hopp! Eltünnek minden előjel nélkül! Mintha "teleportáltak" volna. Egy másik alkalommal állok az állóhelyen, matatok a kabinban (ramp start) néha kinézek, melletem a formáció tagjai. Egy alkalommal nézek ki a melletem álló 16-osra, hát egy A10-es lett belőle! Azaz jobban megnézve ott a 16-os is, csak "benne van" egy A-10-ben! Ezek mitől lehetnek? Tapasztalt valaki hasonlókat?
  • Molnibalage
    Majd megnézem. FF4 alatt hajlamos volt CTD-ni néha, ha bejelentkeztél. Azt mondod, hogy nálad ez eddig is rossz volt? 5.0 és 5.3 alatt nálam soha nem volt CTD és fagyás sem emiatt.
  • moho
    Nálam ugyanaz a hiba jelentkezik FF-nél mosta hotfixet követően is.
    Azaz ha egy kiválasztok egy waypointot, és Check In az AWACS-nak akkor kifagy a játék. Érdekes mert felszálás után rögtön nyomtam (1-es waypont volt kiválasztva) és működött, nem fagyott ki. Amint repültem kicsit és közelebb kerültem a ketteshez és ment a check in már le is dobott.
  • Molnibalage
    Egyébként lehetőség van már elvileg arra, hogy ne legyen korlátozva a századok fegyverzete. Az új exe elvileg már támogatja ezt talán csak régebbi hadjárat fájllal kell sajnos akkor dolgoznod.

A tdf fájlban kommenteld kis a special campaignDB sort. Ekkor a nyílt \terrdata\object DB-t fogja a játék használni. Viszont nyílt DB mellé nyílt cam fájl kell... 5.3 hadjáratfájlait tudod használni, csak a szárazföldi egységek mozgatása akkor nem lesz olyan tuti...
  • Molnibalage
    Ilyenkor érzem azt, hogy kellene 1 hónap fizetetlen szabi és tolnám ezerrel a modomat. Alig haladok vele, mert azért bevallom, hogy nem a Falcon életem középpontja már. Május vége óta négy posztom (!) volt a beta fórumon. Régen napi 8-10 simán megvolt. Május közepe óta megkaptam ami kell ahhoz, hogy dolgozzak. Akkor meg miről tépjem a számat? :)

Néhány PM azért volt, így lett új UI is. :)

Az 5.5 kiadása óta lényegében halott az FF fejlesztői fórum legalábbis amit én látok. A hotfix is úgy jött ki, hogy nem volt betatesztelve a betateszter csapat által, merthogy az már nincs.
  • repvez
    igy van KF16C géppel nyomulok azon a kampányon ahol a legkisebb a déli terület ha jol emlékszem a 121es század gépeivel megyek.
    Irtam a külföldi forumba is azt irták hogy válaszzak másik gépet.
    Elég viccesek a srácok mikor 4-5 reptér van alap bol itt ami választhato kezdésnek azon kb 10 repszázad abbol 2-n van F-16-os az egyiken KF-16c a másikon KF-16D ugyhogy sok választásom nincs ha falconnal akarok repkedni és nem A10 vagy F4 vagy f5-el.
    Ahogy régebben is irtam ennél a tipusnál csak HARM és AGM-65 választhato földi csapásra abbol is csak a fehér szinu ha jol tudom az a TV-s
  • Molnibalage
    Lényegében a városok lettek szebbek, csak a textúra határ nem illeszkedik a Tom Freetileshoz.

Melyik géppel kellett finomítót támadni úgy, hogy csak AGM-65 volt? Ez elvileg hiba, ennek nem szabadna így lenni. (Az én tippem KF-16C/D)
  • L Viper #32696
    Ha leírod mi volt OF 4.7-el talán tudok segíteni.
    Nálam is Win XP SP3 van , bár a kártyám csak egy 8600 GT, de nekem stabilan megy.
  • ati271
    gugli +wat killer!

Én is belemerültem a ff világba. Még nagyon kezdő vagyok, Lazán leszednek, a fegyverek kezelését is meg kell tanulnom. Szal van szépen teendő. Fejmozgás követőt már "barkácsoltam" egész élvezetes dolog. (freetrack). Ém is probálkozatam w7 64, +gef8800.. Nem nyerő! Win xp sp3, ff5.5 egész stabil. Az OF 4.7 ott sem. Valamikor beruházok egy saitek x52-be. De de a cyborg 3d-vel sem rossz! A kézikönyvet is olvasom, (300+ oldal). Persze lesznek idegesítő kérdéseim ennek ellenére!
  • arrow19
    Oké,várom.
  • repvez
    tegnap én is kiprobáltam igaz csak egy küldetést mentem, de nem volt semmi fagyás sem (kopp, kopp)
    Az viszont még mindig nem értem, hogyha szelektálták a fegyverek választékát akkor a célpontokat miért nem igazitották hozzá.Mert az elsö bevetés egy olajfinomito ellen kellett mennem 4 maverickell.Mondanom sem kell hogy csak a tartályokban tudtam kárt tenni az épületek csak sérültek, de ha lett volna bomba akkor porig bombázok mindent.Ennek ellenére kaptam egy medált, mert mindenki visszajött és a célt teljesitettük.
    A 3D s kabint nem használom igy nekem azzal nincs problémám.DE én sem láttam fejlödést rajta.
    Feltettem a riptilest is , de egyenlöre nem jártam olyan terület felett ahol szembetalálkoztam volna a változással.

Arrow19:MAjd irok egy PM et PS-el kapcsolatban ha nagyon képben vagy vele, föleg a vektorgrafikai rész és a foro manipulásás érdekelne.
  • arrow19
    Ja-ja igen az volt az első amit én is megnéztem.Kb ez a fő probléma vele,jammer,NWS,meg a AOA indexer,meg az AOA nem működik.
  • Molnibalage
    Én is árgus szemekkel néztem. Számomra csak egy gond van vele. Az, hogy az NWS lámpa helyett a jammer ég, de jammer helyett viszont legalább akkor égne az NWS. :)
  • arrow19
    Összeszedtem a videóidat még1x a sok gyöksziknek mert már kicsit idegesítő hogy mindenki ír ahelyett hogy olvasna.Az SA-2 szerintem is lightos még így is,de legalább működik.Arról viszont hogy BaldEagle mit csinált a cockpittel semmi info nincs,meg nem nagyon láttam különbséget sehol.
  • Molnibalage
    Tegnap nagyon picit nézegettem az FF5.5.1-et.

- Az HAD / HSD szimbólumok végre jók amennyire láttam

- Az SA-2 is jó, bár a maximális indítási távolság kb. 9 mérföld... Nálam kb. 20 lesz a MolnyFalconban. Félelmetes, hogy kb. 17 km-es indítási távolságot adtak meg egy olyan rendszerre, ami a valóságban simán indíthat 40 km-re levő célra is, ha magasan és gyorsan közeledik.

- Az SA-10 viszont még mindig béna. 10 mérföldig nem csinál semmit és utána is furán viselkedik.

- A TE szerkesztő ablakában totál káosz van. Teljesen összevissza vannak az egységek...

Az új MI-ről kérdezkedttem Hustlert. Lényegében csak kitérő választ adott + WIP. Ergo, maradok az 5.3-as adatbázisnál.

A Shilka eset viszont egyvalamit megmutatott. A jelek szerint (nem biztos, még pár dolgot le kell tesztelnem) egy battalionban nem lehet több radaros jármű. Ha egyet kilősz, akkor a többi hajlamos utána kussolni. Hogy ez csak RWR display hiba vagy tényleg nem is támad pl. a Shilka, azt nem tudom...
  • arrow19
    Nem,a régié.Mind1 kikeresem :-)
  • Molnibalage
    Az újé? Gőzöm sincs.
  • arrow19
    Oki,figy.Nem tudod hirtelen melyikek a 3d cockpit dds-ei?A CG variáns érdekel.
  • Molnibalage
    Olvastalak kint. Az UI készen van, semmi meló nem lesz már vele a külön könyvtár létehozáson kívűl, mint a másik két helyszínnél. A PS-t én is tudom használni olyan szinten ami kell. :)
  • Molnibalage
    Elképesztő, Hustler betette az SA-2 minimális támadási távolság ajánlásomat (ami valójában egy feture fix.) :)

Az SA-2 most már tényleg agresszív.

A TE lista viszont érdekes. Pár SAM egyésg a harckocinál van a TE listában.

Az is fura, hogy az SA-2 ütegeknél van ZSU-23-4 is. Amíg a Fan son aktív, addig ők is csipognak. Miután szétkapod őket, soha többet. Sejtem, hogy ez miért lehet.
  • Sanyo
    Akinek gondja lenne a letöltéssel, helyi link a rövidhír alján.
  • repvez
    még jo hogy ez volt a legnagyobb hibája az alap kiadásnak , gondoltam hogy majd ezen valamit javitanak .MErt végre nem fagyot ment minden csak nem lehetett változatos küldiket repülni
  • Molnibalage
    Szerintem ez nem változott.
  • repvez
    ha valaki elöbb megnézi mint én akkor szolhatna ha már lehet bombázni is és van több fegyver választék is .
  • arrow19
    Hotfix mirror
  • Molnibalage
    Ja, és a Flyonline is megoszthatná a linket, ha van rá kapacitás. :)

Improved AI: New AI maneuvering capabilities, that is aircraft type specific.

Na, erre kíváncsi leszek. :)
  • Molnibalage
    Ööö... Több Falcon beta teszter is Win7-et használ minden gond nélkül...

BTW, kijött a hotfix. :9
  • Gundark 1 1
    Nekem most a 64bites alatt működik. Kikapcsoltam a TnL-t és megnyugodott. Kicsit gágyi de hát ha igy megy akkor ez van.
  • Wampa
    esetleg: aktivátor
  • Wampa
    Tehát format,reinstall,de nem tudom hogy a rendszer visszaállitás és ujra aktiválás:)segithet -e.
  • Wampa
    Ugyanez klikkelősen
  • Wampa
    Szia Joe
    Feltettél egy olyan frissitést ami ezt csinálta szerintem,adtak ki ilyet.
    Azt nem tudom,hogy ezt irja -e a frissitéseknél,vagy bizt.frissités cimen fut.
    http://index.hu/tech/2010/02/16/kiiktatja_a_windows_7-toreseket_a_microsoft/
  • JoeDestroy
    Egyik új win alatt sem jó a Falcon. Átlátszó gép, megakadó 3D-s világ, hibás UI megjelenítés, fagyás. Volt vista 32-64, Win 7 32-64 próba is. Szerintem a DX api az ami a gondot okozza. Így én az öreg XP partíciót használom erre. A Win 7-em meg egyszer csak azzal jött hogy nincs aktiválva, és azóta sem sikerült újra törni (természetesen nem dobozos :)) ). A win7loader nem akar megint jól működni :(. Ha van ötlet kipróbálom.
  • Wampa
    Mi a kérdés?:)
    Ja,32 bites Win7,azt mondták a 64 es alatt még sok megszokott progi nem olyan jól fut.De lehet hogy azt kellett volna.Nekem bejön a Win7 gyorsabb,kényelmesebb mint az xp
  • Molnibalage
    Új splashscreen.