52965
  • L Viper #32748
    Van a fejléc alatt a Viper Of raktára, ott találod a magyar nyelvű help fájlt OF 4.7-hez.
    Külön kitérővel a telepítésre, a .bak exe használatára, illetve az is le van írva mely fájlokat kell törölni, ha fekete képernyőt kapsz. Újra kell csak a beállításokat megcsinálni, de mennie kell, ha XP-n tolod.
  • Molnibalage
    Én már egy ideje nem tartok fent több Falcon-t, mert egyres sincs időm. Mikor egyszer 7-8 féle verzió volt fent és átnevezgetésse aktíváltam a verziókat, akkor néha nem működött már a módszer. Ekkor unistall volt és a registryből manuálisan töröltem minden Falcon bejegyzést. Ezek után raktam fel OF-et és aztán FF-et, de ezekből is csak egy verziót. Ennyit még elbírt.

Most már csak 5.5.1 van fent fejlesztéshez.
  • moho
    Nekem csak az a furi, hogy régen mikor felraktam és ment a játék akkor mintha igy telepitettem volna. De most meg hiába nevezem át nem indul.

Tehát akkor jól telepítem fel?

1., alap falcon
    2., OF4.5 majd ha végzett config és apply
    3., OF4.7 majd config és apply

Mitől szállhat el f4-bms.exe hibával szerintetek? A menü bejön megy minden csak mikor töltene be akkor kidob.

Gondoltam vidkari driverre de azt is kipróbáltam már többet.
    Gondoltam esetleg valami codecre.
    Most már ötletem nincs.
    Gondolom az nem zavarhat be, hogy fent volt az FF (letöröltem mielőtt felraktam az OF-et)
  • Molnibalage
    Nagy az Isten állakertje. :)
  • Molnibalage
    A pdb az egy fura dolog. Kellhet is meg nem is. Régen tudtommal nem volt. A beta verziókban volt, mert asszem plusz beépített tesztfunkciókat adhat. Ha letörlöd elvileg nélküle is megy a Falcon. (OF bír ilyen fájlal?)
  • Gundark 1 1
    Nekem egyszer a gép ház oldala volt igy becsavarozva. Mikor megkérdeztem hogy miért facsavar, az volt a válasz a 40+ életévű felnőtt férfitól hogy honnan kellene neki megismernie hogy melyik való fába. A másikat meg idegesítette hogy "zúg meg fúj hátul" ezért egy fél marék szívószállal kiékelte a ventilátort. Nekem már nehéz újat mutatni :)
  • LeonSilver
    Cigiszagú?Én konkrétan szervizeltem már olyant amiből kis túlzással folyt a nikotin meg a kátrány.Mondtam a főnöknek, hogy csak akkor nyúlok hozzá ha hoz nekem kesztyűt.Undorító volt.
    Meg olyant is amiben a CD facsavarral volt rögzítve a paraszt meg csodálkozott, hogy nem nyílik a tálca.Hát persze mert a facsavarral azt is rögzítette :D
  • moho
    Kezdett idegesíteni ez a Check In dolog ezért újraraktam a játékot. Először 5.3-al teszteltem és csoda de ment, nem dobott ki. Aztán felment az 5.5 és hihetetlen de szintén ment. Felraktam az 5.5.1 -et és szintén nem fagyott le. Ki érti ezt.

Ugyanakkor újra kipróbáltam felrakni az OF4.7-et és szintén ugyanaz a baj. exe hibával kilép mikor menü után töltene be a játék, viszont úgy emlékszem, hogy volt régen egy .pbd file (ha jól emlékszem) amit ati kártyák esetén kellett használni exe file-ként. Nem? Jól emlékszem???
    Nos ha most ezt átnevezem .exe -re akkor csak egy dos ablakot dob fel majd abból kilép és nem történik semmi. Valamit rosszul csinalok??? :)
  • arrow19
    42,000ren voltam a cél meg kb 160al pötyögött :-)
  • Molnibalage
    Nem. A FF csapat lényegében semmilyen modellező értékhez nem nyúl soha. Ez csak az én gumicicám. :)

Viszont, ha nagyon nagy a magasságdifi és sokat kell felfele kapaszokdni hirtelen, az érdekes módon fura pályára kényszeríti a rakétákat néha.

A JDAM TOO módja az lényegében LGB használat, csak nem kell hozzá megvilágítás.
  • Molnibalage
    TE-ben raktható talán gépre, de hajáratban nem volt soha érhető okokból. Hustler már vagy egy éve törölni akarta az adatbázisból az összes nukit, de valamiért még nem tette.
  • arrow19
    Na a délutánom során leküldtem a leghosszabb küldetést Shenyang AB-t támadtuk 4+2es kötelékkel elég jó kis bevetés volt.Egy SA-10 is a közelben volt,4db JDAM-el mentünk ebből egyet elszórtam az Ammo Dump-ra a másik három kb 20-25gépre ment a taxirunwayen. Kifejezetten jól lehet használni a TGP-t TOO módban,hazafele menet egy A-50et is fogtunk (Balázs nem lett butítva az AMRAAM? A-50 15mérföldről kimanőverezte,hát aszittem lehidalok!)

Leszálltam, hoztak egy notit ramcsere,áá mondom lepattintom a hátulját mehet bele a RAM, 10perc,aha persze.Hat csavarhúzóval totál szétszedtem a csavarfejet de úgy hogy a csavart meg kellet fúrnom hogy kijöjjön mert V alakban állt a panel,csókoltatom aki utoljára ramot cserélt benne és így meghúzta.Leszedtem a panelt mondom mehet bele a ram,HP nx8220 amiről még mindig homályos külföldi fórumokon hogy DDR vagy DDR2 SODIMM kell bele,hát pont a rosszat rendeltem.Nyertem holnap egy utat pestre.A vicc kedvéért megmutatom 1mm a különbség a DDR és a DDR2 között.

Díjaztam.Ezután elmentem bicajoztam egy 20km-t,hogy ne legyek ideg :-)
    Wampa ne is mondd,az informatikusi karrierem során volt már kakaó,bor,tea,spenót az ügyfelek notijaikban ezenkívül,volt döglött egér a táp mellett egy fekvő házban,cigiszagú ház stb.stb.stb.Ati a JDAM van mikor beragad mert az előző STP-re van állítva a gép,TGP-n mindig ellenőrizd.PRE és TOO mód között pedig az a különbség hogy a PRE az előre beállított cél, a TOO pedig amit a radarral vagy a TGP-vel kijelölsz.
  • repvez
    AF-ben volt és az egyik multiba használtuk is , meg is feküdt töle a játék :)
  • ati271
    Persze, majd megpróbálok lőni vmi képlopóval. Repültem megint bevetést. Hát a jdam még nem megy.. Majd még gyakorlom! Jut eszembe egy perverz kérdés: Nuki nincs bent? A b61-es. Ha jol láttam a kabinban megvan a kapcsolója. :)
  • Wampa
    Üdv
    Kakaó kell a gépbe:))
    Nekem a multkor sikerült beletennem egy pohárral (nekem is le vannak véve az oldallapok)az alaplap aljáig állt a kakaó és keresztül fröccsent a videokari nyákján,nem volt itthon tisztitó folyadék,azt pld alkoholos ablaktisztitóval mostam le:))
  • Molnibalage
    Erről tudsz képest adni? Szeritnem csak arról van szó, hogy halvány a HUD.
  • Molnibalage
    A Korea '80 hadjárat méginkább multi orientált lesz bizonyos dolgok miatt. Pl. F-4 gépekkel nagyon nagy koordináció kell a kifutók szétkapásához, mert BLU-107B az nincs rajtuk, ahogy GBU bombák sem. Minden gépnek ugyanazt a pontot kell bombáznia. :)
  • arrow19
    Valamikor jó lenne összehozni egy "nagyobb" multit,hihetetlen hangulatos pedig eddig online csak a Balázzsal repkedtem.
  • arrow19
    Nálam nyáron portalanítás az alap illetve a Speedfan+Rivatuner általában megoldja a nyári túlmelegedés problémát.
  • JoeDestroy
    valami szkript beágyazás van az OF-ben. külön meg lehet találni a feliratok filejait.
    Kedvem lett megint repkedni a Falconnal, csak időm nincs már megint :(
  • ati271
    Nehogy azt hidd számonkérem! :) A géppel kapcsolatban, igazad van, de már régóta le van véve az mindkét oldala! És az asztalon van, viszonylag szabadon. Nem tudom meddig, mert a 2 éves lányom lassan felmászik a székre, és valamit ki kell találnom. Valószínű veszek egy ujabb házat, mert ez még régi, semmi szellőzés nincs az oldalán. Visszatérve a freefalconra, lehetséges bug: amikor felhőbe kerülök, a hudon lévő infokat is "eltakarja" a felhő. Nem tudom volt-e róla már szó, én még nem láttam.
  • Molnibalage
    Ingame feliratos okatófilm FF-fel nem megy. OF-hez van ilyen, de nem tudom, hogy az hogyan készült. Feliratozott videókat tudtam csinálni, tőlem ennyi telik.
  • Molnibalage
    A legegyszerűbb levenni a gép oldalát. Nekem nincs fent évek óta és így is úgy teker néha a proci vagy nagy VGA hűtő, hogy ehaj...

A másik probléma az, hogy a számítógépek nagy része termodinamikaliag a legszarabb helyen van. A számítógépasztalok nagy részén a falhoz közel van a gép háta és két oldalról és talán fentről is lapok határolják. A gép doboza körül sincs áramlás. Ha van asztali ventilátorod ami képes lassan és csendesen is működi irányítsd úgy, hogy a gép körüli levegőt elfújja. Döbbenetesen nagy hőmérsékletcsökkenést lehet elérni. -25-30 fokot is!

A modellek nem kicsik. A valóságban is a vicces az, hogy az infravörös rakéták sokszor messzebbre elmennek ma már, mint amennyiről egy sasszemű pilóta lát egy gépet. Pedig azok egy járműnél nagyobbak. A magyar pilóták szerint a Gripemt is 4-5 km-ről alig látni szabad szemmel még égháttérben is.

A smart scalinget kapcsold be. Pontosan nem tudom, hogy mit csinál lehet, hogy más lesz töle a modellek LOD állítása.

A Falcon nagy baja a grafikai renderelés. Kis FOV és gyors mozgás mellett a talaj textúrák nagyon elfedik a kis modelleket. Mondjuk lehet, hogy ez a reális, nem tudom. Azt viszont igen, hogypadlockkal földhátérben is látom a gépek 10 fokos FOV tájám, mikor padlock nélkül esélyem nincs kiszúrni.
  • ati271
    Jaja. Van az elején töltelék, de elég sok videó így kezdődik. Kicsit kellemetlen, dehát azért van a csuszka! :) Sikerült megoldanom a fagyás problémát: Icipicit visszavettem a grafikából értem ez alatt kivettem a felhő árnyékokat, meg a kabintető tükrözést. Lehet valamikor beruházok izmosabb procihűtőbe :) A másik kérdés: nem kicsik a modellek? Mert egy teherautót is alig lehet kiszurni 3-4 mérföldről.. Pause, oszt igen komolyan rá kell nagyítani a témára, hogy van e ott valami. Habár amint emlékszem, egyszer vittek egy kört vitorlázó repülővel 300 méterről már agészen picik voltak a járművek. Ugyanez, igaz az airbus ablakéból is... :) De ennyire? Habár elég terepszínűek a járművek, ha már katonaság.. :) Az sem segíti a vizuális keresést! Tudom. Radar, de abba még nem vagyok valami profi.. Az más kérdés, hogy az egységeket nem akarom feliratoztatni, mert az nem valami valósághű! Tényleg! Ebből kifolyólag: nem lehet olyan stilusú küldiket létrehozni, amikor szövegesen/hangban kapod az instrukciókat mikor mit kell nyomni.(pl Lock-on gyakorlók ilyenek) Till ex.: itt beválasztod a jdam gyakorlás, oszt kirak a célkörzetbe, jdam fegyverzettel oszt oldd meg. Jó-jó az oktatóvideók jók, de mégis ezerszer könyebben rögzülne a mozdulatsor/helyzet kezelése.
  • Molnibalage
    Nagyon tehetséges videókészítő csak nem értem, hogy oktató filmnél miért kel 1,5-2 perces intró és iszonyatosan sok töltelék és hangulatfokzozó elem. Nem a játék részei. Egy kezdőt megzavarnak. A deep stall oktatófilm okató része valahol a 7-8. perc táján kezdődik a 10 perces videónak. Tényleg szép, de szerintem ez így picit fura.
  • arrow19
    Flameout Landing

repvez:Megkaptam az üzid,holnap válaszolok mindenre :-)
  • L Viper #32722
    Szerintem Microprose-ék álmukban nem gondolták volna, hogy ekkora utóélete lesz ennek a szimnek.
    Az utolsó hivatalos patch-ük is már őskövület
  • Molnibalage
    Más. Ma egy eszement dologra jöttem rá. A fegyverek tömegadatai és légellenállása amíg a gépek vannak, addig az F4Browse-szal buherálható adatbázisból jönnek. Ha már a gépről leoldottad, akkor a dat fileból.

Ugye emlékszetek még arra, mikor azt mondtam, hogy seggberúgnám azt, aki a Falcon adatbázisát ilyenre csinálta? :)
  • Molnibalage
    A kétmagos procit nem használja ki a Falcon. Sokan azt mondják, hogy igen, de tapasztalatom szerint nem. A régi gépemen magasabb FPS volt, ha FLOT közelépben, ha igen sűrűb volt, mert az egymagos régi procim sok paramétere jobb volt, mint a mostani dualcore gépem egy magja...
  • ati271
    öööö... ezen átsiklottam. Mert ugye egy c2d 4600-os csak megbirkózik vele :) Persze most itt is elég meleg van. A nappaliba 1/2 11-ig besüt a nap :)
    Szóval kimentem az erkélyre, kompresszor be, és kifujattam a port.. Nem kevés volt a procihűtőn, meg a vga-n! Sajna az alaplap nem valami tuningbarát, nem lehet feszkót állitani. Pedig a régebbi gépen alaporajelen a gyári feszkó alatt tudtam stabilan járatni a procit. (jót tett a melegedésnek) Ilyen szempontból a tuning sem nagyon megy vagyis eljutottam az alap 2,4-ról 2,8Ghz-re de, inkább alapon járatom. Nem sok külömbség van sebességben, meghát a hűtésem is elég alap..
  • Molnibalage
    A kézikönyvben nem említettem, hogy a Falcon erősen CPU és nem VGA limitált?
  • ati271
    Asszem megvan a probléma! Mit ne mondjak rendesen tekeri a cpu-t! Jobban mint a vidaokarit! Lehet, hogy tulmelegszik a procim! Mondjuk nem ártana portalanitani. :)
  • L Viper #32716
    Sajnos nem találtam rá megoldást, múltkor próbáltam betölteni más Falconok Keystrokes fájljait, át is konfigolja, de az egérnézge marad.
    Csinálj egy freetracket, nagyon szépen viszi az AF-et is.
  • moho
    L_Viper: te használod még az AF-et is ha jól emlékszem, nem tudod véletlenül, hogy a 3D kabinban van arra mód, hogy ne az egér jobb gombját nyomva tartva lehessen csak nézelődni? Hanem szimplán az egér mozgatásával?
  • ati271
    Igen, 8800-as van. Vágom! Annyira nem gáz, mert játék közben nagyon szép! Csak a kampányban ne fagyna le.. Probálkozok a kompatibilitás móddal első körben..
  • L Viper #32713
    Persze.
    Dosboxxal még most is szépen fut.
    Nemrég megnéztem a zenék, meg egy kis nosztalgia miatt.
    Anno végigtoltam minden létező küldit benne :-))
  • Molnibalage
    Az élsimitgatás csak egyik kártyánál probléma és an rá fix. Én nem tudom, hogy mi. Nekem volt ATI és NVidia kártyám is. Soha nem kellett semmiféel mutatvány, hogy a munitions window jó legyen. A 8800-as kártyacsalád az érzékeny asszem.

A mostani hadjáratoknál az lehet a gáz, hogy a századok méretét nagyon megnövelték 24 vagy akár 36 gépre is és néhol kettő van belőle. Túl sok gép egy reptéren...
  • ati271
    Sajnos szívás van a kampányban. Véltlenszerűen kifagy. Van amikor a levegőben, de volt olyan is, amikor lerepültem az első bevetést, és nézegettem a resultot, és ott fagyott le! Pedig boldog voltam, hogy sikerült végig repülnöm, el is talátam valamit mk82-essel, és a csapat is jól teljesített.(mindezt ramp start-ból) Lehet hogy lejebb veszem az élsimitást, hátha azért perecel meg! (kicsit gáz az is, hogy élsimitásnál szétesik a felfegyverző képernyő) Taxizásnál megint volt egy érdekes szitu berakott egy f16-ost az utvonalba, az a-10-es meg elakadt benne, egy idő után felgyült a nép mögötte. Persze nem tudta kikerülni egymást az MI :) pedig bejön ez a komplexitás! :)
  • moho
    OFF
    Emlékszem még mennyit baromkodtam régen a Dogfight c. játékkal.
    Kép

Játszott valaki ezzel? Faterommal baromkodtunk, hogy ki hova tud leszálni a harrierrel

ON
  • moho
    A H.A.W.X az full árkád :)
    Vagy a Wings Over sorozat, pl Wings Over Vietnam vagy Europe