Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Na, korai volt az öröm. Hiába programozhattam majdnem mindent amit akartam (a clutch gombra bármit tettem, nem mûködött...), a progi még mindig elszáll. Repülök, repülök és egyszercsak nem mûködnek a beállítások. Meghal a dirver. Kijövök és utána egyetlen program sem mûködik tovább és még kilépni sem tudok. Csak a hard reset segít.

Hogy szakadna rá az ég az XP64-re és a Saitekre. Valaki megszánna egy Win7 beta install DVD-vel? Nem kell sietni, egész jövõ héten nem leszek itthon. Ha azzal sem megy, akkor nincs mese, ki kell kapni 2GB RAM-ot.

Fasza, hogy itt tart ma a kompatbilitás...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark 1 1
Én a pinkit a radar befogás megszüntetésére használom 😊 A fõ lõ gombot meg hála a két állásának Il2ben ha kicsit meghúzom géppuskák, ha nagyon minden ami van 😊 A lenti gombokon nekem a fényképezés a fények meg ilyenek vannak. No meg a futómû 😊
LeonSilver
Ja.

Oda olyan funkciókat lehet tenni amit nem sûrûn használ az ember.
Mittomén, flaps,hook,chute, stb ..
szvsz

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Azt jól értem, hogy a pinkie swich az egyfajta shift billentyû? Tehát azt lenyomva plusz egy másik gomobt akkor új funció kapható?

A T1-T6 kapcspolók nem tudom, hogy mire jók, mert HOTAS elvet felhasználva, nem érhetõek el két kézzel vezetve.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azt tettem fel ami a Saitek weboldalán volt.<#zavart1>

Csak tegnap nem volt elérhetõ. 😊

Papa01
Gratula! 😊 Mi volt a megoldás?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

L Viper
Ahogy Poll mondja, a -Hires opcióval mennie kell.
Idõközben lett hivatalos gyorsjavítás, azt is tedd fel.
Banner - Raktár 2 - Falco4 részleg tetején található.
Ventura82
Sebaj, az is megvan valahol 😄 😄

polluxware
parancsikon

-hires kápcsoló

egyébként ez politika, és FS2004 fórum már<#eplus2>

Ventura82
Sziasztok guruk!

Rég jártam már errefelé. Vettem egy új videokarit ati 3850-est és gondoltam felteszem megint a FF5-öt.
Ég és föld a különbség a régi karihoz képest. Na de a gondom a következõ lenne:
Tegnap simán játszottam vele 1600x1200as felbontásban minden gond nélkül (leszámítva a ctd-ket) ma viszont már be sem tudom állítani ezt a felbontást, max 1280x960-at enged. Valakinek valami tippje van, hogy ez miért van? Semmit nem állítgattam sem a gépen, sem a config editorban, sehol...

L Viper
Még jó hogy nem vágtad a fejükhöz :-D
Egészséggel használjad!
Molnibalage
Mûködik az X52! Végre, sálálá! 😊

L Viper
Ezt én úgy orvosolom, hogy vagy Stopworks kabint használok, vagy egyszerûen átnevezem azon gép mappáját a CKPTART mappában ,amelyiknek a régebbi nagyobb HUD-os, nagyobb karakteres verzióját szeretném látni.

1024x768-ban egy frankó, de régebbi kabint ad be, amelyiknek a SHIFT F2 nézete akkora, mint az FF5 alap kabiné. A sima 2-es nézet meg akkor, mint az AF-ben.

Variáltam a karakter fájlokkal is, de nem találtam jó megoldást, mert kilóg a méret miatt az FF5 alap kabinjából.
Molnibalage
Az élsimítást és az anizotróp szûrést is a kártyánál kell állítani, mert a játék túl régi, nincs setupba integrálva.

A HUD betûméret lehet, hogy állítható, de az már hardcore moddolás elvileg. A Mirage-2000 géppel való repülésnéla HUD, labels és a display bar is más karakterkészletet kap. A kabinok fájljait kellene átkutatni.

Az anizortropikus szûrés a textúrák kinézetén javít. OF pl. 16-szoros alatt egy hígfos sajnos, mert az F-16 textúra úgy és olyan méretben lett elkészítva, ahogy.

Balage,

nekem natív (1280x1024) felbontáson (19"-ös 4:3-as SAM BF930) túl kicsinek tûnnek a betûk a HUD-on is, meg máshol is. Lehet azon nagytani? Az élsimítást a játékban, vagy a kártya utility-jében állítom? Valahol van info arról, mi az anizotropikus szûrés?

Kösz: Razor18

JoeDestroy
Ez nem az AA beállítás miatt van?
Ha nincs AA akkor jónak kellene lennie. Ez nekem csak az NVidia kátyánál jön elõ.
Nekem a 3D-s világban voltak kisebb nagyobb anomáliák.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Nekem az UI képe idõnként úgy remeg, mint a forró aszfalt felett a levegõ! Az UI nagyon érzékeny terület a Falcoban.

L Viper
Sajna az csak NVidiásoknak szól.
L Viper
Próbáltad kikapcsolt AA-val is? Bár úgy csúnyább játék közben.
LeonSilver
Semmi sem változott.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Nem.

ATi HD4850
De kipróbálom ezt hátha.

L Viper
NVidia karid van ezek szerint.
Erre van orvosság, nálam mehjavította az újabb driverek ezen hibáját:

"the ffviper.cfg has the option of:

set g_bForceSoftwareGUI 1

set the value to 1 in the cfg, this should solve the Antialiasing troubles with the newer drivers and the messed up munitions screens.

step by step how to:
- go to your FF5 root directory
- open the ffviper.cfg with notepad and use the search function for ForceSoftwareGUI
- change the value to 1
save it and now it should work

credit goes to AS

http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=140017

have fun

Jaeger"

Linkek: http://www.freefalcon.com/forum/showthread.php?t=15687
http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=140017
JoeDestroy
Nem is értem miért hagyhattad ki... 😄

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

LeonSilver
Sajnos a TE -ben vannak anomáliák.

L Viper
ÁÁÁÁ ez fájt nekem is. Évekig jártam lõni, de ezt nem próbáltam ki sosem :-)
JoeDestroy

Ime a vadnyugati örökség!! 😄
Nem is értem hogy gondolta...

Papa01
Én korábban a NG9-et használtam, de Vista alatt nem akart mûködni, emiatt váltottam 14-re, ami támogatja.

De jól mondod, mindent lement, nagyon hasznos dolog. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Én a FreeFalcon5-öt tettem fel, és nem tapasztaltam hibákat. Legalábbis eddig. 😊 Sokat mondjuk nem nyúztam.. A felbontás: 1680x1050. Milyen hibákra gondolsz?

Balázs: Akkor ott valami hiba lehetett, én pl, 60GB méretû partíciót archiválok le. A Boot CD mindenféleképpen kell.

Jól van na, b+, tudom, hogy nem ma kezdted...<#nyes>

Nagyon OFF, de nem bírom ki, mert én minden alkalommal vinnyogok a röhögéstõl. Két blogot ajánlok terápiaként:

tarda.blog.hu
tibor.blog.hu

Ez két akkora állat, hogy párját ritkítja. Érdemes a korábbiakat is átolvasni.

Bocs az OFF-ért...

L Viper
Nekem még mindig megvan a kisfloppy meghajtó a gépemben. Egy halál régi 2003-as Norton Ghost-ot használok és zseniálisan egyszerû.

2 db kislemez kell, az egyik egy Dos bootdisk, amirõl bebootolok, a másikon van a Ghost2k3.exe, amit boot után elindítok Ghost2k3 -noide paranccsal ( A -noide paraméter az újab hardverek miatt kell )

Kattogni sem kell, mert nincs egér :-D

Kurzorgombok, Enter és TAB - jó az így. Totál logikus két menü van To Image és From Image, attól függ, hogy visszaállítani, vagy rendszert menteni akarok -e.

3 perc alatt állítja vissza az XP-met, amit természetesen úgy mentettem le, hogy minden fontos progi amit használok fel van telepítve és kézreállóra rakva. Szóval bárkinek csak ajánlani tudom ezt a remek kis progit. Ha valami gyanús egy szaros víruskeresés több örát igénybe vesz, a fene kínlódjon vele, mikor 3 perc alatt vissza lehet rakni :-D
Molnibalage
Bátyus gépén megnézem biztos, hogy menni fog. A vasnak semmi baja, mert a régi driverrel látott minden programozást, csak 5 perc után elszállt a rendszer tõle, de maguk a feature-ök mûködtek.

JoeDestroy
Vista alatt nem jó a Falcon. Megjelenítési hibákkal küzd.

A DOS os a Ghost 6-os. Én is azt használom.

Molnibalage
Gyakorlatialg olyan dolgokat, hogy ellenõrizzem, hogy be van -e dugva, megy a control panelban nézelõdjek. Ha én írok egy supportnak, akkor ennél lényegesebb nagyobb hiba van. <#szomoru1>

Ja, és mielõtt visszaviszed a vasat, sztem mindenképp próbáld ki egy olyan gépen, amin mûxik egy ilyen, különben abban bízva, hogy az volt a baj, végigszopod elõrõl ugyanazt, mint ezzel. Így meg legalább nyugodt lehetsz felõle.

Molnibalage
Nekem valami boot CD-t kért, meg dosos parancsoorral kellett volna valamit csinálni és csak 2GB tárhelyet látott stb. Na, ott el is ment a kedvem az egésztõl.

Egyébként mit írt vissza a support? Aránylag gyorsak és segítõkészek, én legalábbis így tapasztaltam, egy órája rákérdeztem a "release notes"-ra az SST-rõl, az imént írtak, hogy ha a bétával jó volt, akkor ne szarakodjak az újratelepítéssel.

Neked tanácsoltak valamit?

Kétlem, hogy a warez volna a gond, ha egyébként más komoly gondod nincs vele. Miért pont ettõl köhögne, legalábbis elenyészõ az esély szerintem.

Papa01
Nem nehéz, kb 25 kattintásból megvan a boot partíciód képállománya...
Ha nekem sikerült megértenem, neked sokkal hamarabb sikerülne, mert sokkal jobb vagy angolból mint én.. 😄 😄

Ha gondolod segítek majd.. 😊

Üdv:
Papa01

Papa01
Én is a Vista 64-et javasolnám...ok, az XP alatt picit gyorsabbak a játékok, de a Balázs gépe nem rossz..

A NG és társai mellett még egy érv: Sajnos sok szimulátort aktiválni kell, ezzel ezt a problémát megkerülöd. Nem veszítesz újabb aktiválást, ha újra húzod a képfájlból, hiszen az tartalmazza a feltelepített alkalmazást. (Az tény, h a hw változások ellen "nem véd" 😊 .)

Polluxware: "habár én a Dos-at ajánlanám" ez alatt mire gondolsz?

Üdv:
Papa01

LeonSilver
Bétának béta de ami megy vista alatt az megy w7 alatt is.Én legalábbis még nem találkoztam az ellenkezõjével.

Mi az ami lassabban fut W7 alatt mint vista alatt?Megmondom õszintén én nem szoktam teszteket futtatni szóval ez lehet, hogy így van.DCS és Lonci alatt nem vettem észre a többi meg nemigen érdekel 😉

Nem hiába mondtam, hogy próbálja ki elõbb Balázs egy külön vinyón.Ha nem ismeri illetve ahogy írja azt sem tudja mit csináljon akkor szerencsésebb lenne mint egybõl nekimenni éles rendszerként.

Gundark 1 1
Win 7. Ó már nagyon nem béta... Én nem találkoztam még ilyennel. Pedig már megy egy ideje. Esetleg konkrétumokat tudnál emliteni?
Molnibalage
Próbálkoztam egyszer a haszálatával. Azt sem tudtam, hogy mit csináljak vele...

polluxware
úúúgyám😊

habár én a Dos-at ajánlanám, és mivel Balázs nekem nem hinne ezért azt ajánlom kérje ki Viper Esperes véleményét is.

Célszerû a vinyót felpartícionálni..

Windows 7

Egy csomóan akik bétatesztelik ódákat zengnek róla

amirõl nem szól a fáma:

egy csomó játék kifejezetten lassabban fut mint Vistán
vagy legalábbis nem kimutathatóan gorsabb

béta állapot

SZóval... egyik copás után nem ugranák neki a másik rúdnak Balázs helyében:/

És most jöjjön az ellenvélemény! /nyitott vagyok ám rá/

Papa01
Balázs, ha az újra telepítés mellett döntesz, akkor szerintem érdemes kipróbálnod a Norton Ghost 14-et.

A feltelepített jól belõtt rendszeredet lementi egy képfájlba, és ha megint újra kell húzni, 15 perc alatt megvagy vele, nem veszi el az idõdet...

Molnibalage
A valaki megszán egy Win7 install DVD-vel akkor kipróbálhatom, csak az idõmet sajnálom rá, mert fix., hogy elsõre semmi sem fog azzal menni, amim van. Jobb hobbim is van rendszerteleptésnél. Õszintén szólva ilyen sokáig soha nem volt még nálam reinstall. December közepe óta ugyanaz az rendszer van fent. Ennyi idõ alatt a sima XP elkezdett lassulgatni. Az XP64 pont olyan gyors, mint amikor az elsõ nap feltettem.

Molnibalage
A vas "y" tengely gondját megoldottam. A Cyborg Evo is szar volt XP64 alatt. Lehet, hogy a warez XP64 fekszi meg a gyomrát?

LeonSilver
Nekem ment kiválóan 64-es xp alatt is.Megy vista és w7 alatt is.
Tényleg megkellene próbálnod egy szûz installal vagy vidd / küld vissza a cuccot ahol vetted ha még garos.Ha jól emlékszem valamikor mostanában vetted a cuccot és bár nehéz elképzelni de még az is lehet, hogy valami kehe van a vasnak.

Esetleg olyan gépen nemtudod kipróbálni ( sógor, koma, jóbarát ) amelyiken nem volt még saitek cucc és esetleg vista64 fut rajta?

Molnibalage
A Cyobrg Evo 64 bites cucca, de az X52 eddig installjai pontosan ugyanazokat a tüneteket produkálták. Kiveheténk a gépbõl 2 GB RAM-ot és használhatnék régi XP-t, de nem viccbõl vettem 4DB RAM-ot...

Ha XP64-gyel szar, akkor mitõl lenne jobb Win7 alatt? Az is 64 bites...

Hát basszus, túl sok ötletem nincs már, mindenesetre szerintem a hardwerrel nincs baj, valamit mégiscsak a gépeden kell pöckölgetni. Tudom, most nagyot mondtam...

Azt sem értem, hogyhogy nem jelenik meg neked a joy képe az editorban. Jobb felsõ sarokban lehet állítani. Valamitõl mégis olyan érzésem van, hogy valami régebbi installal veszik össze az új. Volt bármi korábbi változat installálva az X-52 elõtt?

Molnibalage
Azt is megtettem. De, azt is próbáltam amit írtál, mert a FAQ-ban benne volt. A supportnak is írtam, de az sem segíett...

Íme a szentencia:

The Saitek installers create a Saitek folder in C:\Windows\Temp. In that folder you may find one or more sub folders. Each has the name of a Saitek device. Those may have more numbered subfolders (like 00000006). Locate the one that contains software_loc_9.msi and setup.exe. Because you already ran Saitek_SST_Software_64.exe there is no need to run Setup.exe again. Instead double click software_loc_9.msi (for the English version) and wait until it finishes (which can take a while).

Note: Before running Saitek_SST_Software_64.exe make sure to click right on that file and select Properties. In the General tab there may be an "Unblock" button. If it shows one then click that button and press Apply before running the installer. BTW, that applies to all installers you download from the web.