52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#33802 nekem nincs hosszú listám:
-fizikai engine
-nagy felbontású domborzat
-AI fejlesztés
-MP kapcsolodás egyszerüsitése, mint a hyperlobby vagy hasonlo rendszer
-sérülés modell
-Repmodell fejlesztés
A többi kivánsággal oldalakat lehetne megtölteni, de ezek mindenképpen fontosak a mai kornak megfelelóen -
#33801 Ki mit kívánna egy virtuális Falcon 5-től.
Érdekes. Fura, hogy legtöbben avionikai fejlesztéseket várnának, de a környezettel kacsplatban semmiféle elvárásuk sincs. Szerintem ez egy kicsit skizofrén állapot. -
Wampa #33800 Ha valakit érdekel leszedi és megtudja mi ez -
#33799 Hoppá!
A jó hír, hogy elvben már tudok egyik DB-ből kiszedni gépet és berakni másikba. Tehát, ha lesz, akkor MolnyFalconba is bekerülhet.
(A Jaguar szar az 5.3-ban, az 5.5.3-ból szedtem ki a Jaguart. Egy apró hibától eltekintve tökéetesen működik.) -
#33798 "Te csak egy magyar vagy" Ebben az elvben gondolkodva (márha így van) én sem tulajdonítanék sok jogot a hozzászólásaidhoz. 1-es alternatíva.
Vagy csak egyszerűbben többre lennél képes mint ők. Nem látják a fától az erdőt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy csak nem akarják látni... Hustler egy idióta. Ennyi. Azon kevés dolgok egyika amelyikben veled egyetértek -
#33797 Az AS-16 szintné bugos, konkrétan CTD-t csináln minden indítás, legalábbis az 5.3-as DB-ben igen. Azóta meg nem nyúltak a vörösökhöz. -
#33796 Arra pl. mai napig nem válaszolt, hogy a TE rész mitől esett szét atomjaira. Régen minden ott volt a megfelelő kategóriban. Most a SAM-ek egy része a mech egyésgeknél van, de egyes SAM-ek teljesen eltűntek a listából. Pl. az SA-11.
Az 5.5 hónapok óta kint van, de ezt mégsem javították.
n+1 ezer éves hibák vannak az adatbázisban. A vörös KAB bombák emlékeim szerint még mindig atombugosak. Kb. 2 éve posztoltam azt is, hogy hogyan javítható... -
#33795 Szerinte csak az az út járhatő amit ő lát szvsz. -
#33794 Mondhatnám azt is, hogy csak tiszteletbeli tag vagyok. Annyi bajt nem okozok már, hogy Hustlernek megérje kivágni engem. :) -
#33793 Most jött el megint az a pillanat, hogy Hustlert kedvem lenne egy picit szájbarúgni.
Az egy dolog, hogy nem figyel a bugpostjaimra, de hogy még ezek után neki álljon feljebb...
Nem tudom, hogy mi zajlik az FF csapatban, de egyes újítások lényegében mintha teszteletlenül kerülnének ki. Annyi a difi, hogy én legalább nem kamuzom be, hogy mindent olyan faszán tesztelnék és értenék hozzá...
Jópofa, hogy megkérdezik, hogy tag vagyok -e. Lényegében nem. A kapcsolataimat tudom használni, de az FF fejlesztéséből és teszteléséből lényegében 0 részt vállalok kb. 9 hónapja. Az FF fejlesztő fórumból amit én látok, az lényegében halott. Nyár óta kb. 15 poszt volt. Ebből fele az enyém. Egyes tagok válaszolnak a PM-kre. Ennyiben merül ki tagságom.
Khronik pl. feajánlotta, hogy az UI-n felül még installt is csinál az MolnyFalconak. Mindig is bírtam a scrácot. (És kurva jó Falcon videókat csinál.) -
#33792 Esetleg erre is lehetne csinálni. :) -
#33791 Apropó.
A Kecskeméti Repülőnap zenéi között is vannak jók, gondolok itt Evanescence, vagy Nightwish. Azok nem jók ?
(Nekem a Nightwish-Instrumental a csengőhangom, kicsit elfogult vagyok ) -
#33790 Az király. Várjuk ezerrel.
Az pazar lenne, ha minden egyszerre jönne ki Decemberben. -
#33789 Közeleg. -
#33788 jah. Vannak elképzeléseim, némelyikbe bele is kezdek, de aztán idő/kedv hiányában abba marad. :( -
#33787 Hej, tényleg rég csináltal videót. Nekem mondjuk nem tetszik ez a fajta zene (?). -
#33786 nekem ez a következő jelölt. -
#33785 Ez lemaradt. Ez az 5. jelölt.
A mostani tempóval kb. 3-4 évre elég zene van FunFalconhoz. -
#33784 Na, a gépek fegyverzetkonfigja a francia gépeket leszámítva kész. A Mirage F1 és M2k-C és Jag az piszkálva lesz, de a Rafale őszintén szólva nem érekel. (A 3D kabin amúgy is bugos.)
A szárazföldi egységek új járműparkja részben kész, és egy-két járműhöz kell még MANAPD.
Pár rakéta FM és modellező értéke van még hátra és a századok nagyságának belövése a hadjáratokoz. Ha ez megvan, akkor elvben lehet összerakni az adatbázist! -
#33783 Figyelek én is. Addigra lesz némi szabadidőm is :) -
#33782 Csinálj egy TE-t 'oszt jóvan. :) -
#33781 Ekkora hülyeség is csak nekem jut az eszembe. Ha sikerül eljutni 1 helikopterig vagy a légvédelem vagy valami ellenség szed le. Képet csak felszállógépről sikerült csinálni, de itt is aktív volt a légvédelem rendesen.
Mivel eléggé lőtt a légvédelem, hol a bombát, hol pedig a gépet néztem. Én úgy vettem észre, hogy talált a bomba csak valamiért nem robbant fel a gép. Próbát tettem Maverick-el is, az sajnos nem fogta be, viszont repültem FA/18-A-val, ott volt egy AGM 123 nevű bomba, az tutira befogta a célt elsőre. Csak leoldáskor robbantam vele együtt.
Feliratozás nélkül kicsit nehezebb lett volna. Gyakorlásnak jó volt. -
#33780 Ha lassan megy a reméllem igen. Ma úgyis sok időm van majd megpróbálom, hátha sikerül. -
#33779 Mert a TGP kódja képes arra, hogy létező 3D objektumokra álljon rá. (Talán még chaff és flare befogására is alkalmas!)
Viszont a bomba, mint "objektum" nem képes értelmezni azt, hogy hiretelen nem talajmagasságra megy rá a jelek szerint. Ez csak tipp.
Épp tagnap elmélkedtem rajta, hogy pl. lassú vagy lebegő heliket szét tudnál e bombázni. Közvetlen találattal elvileg nem, de ha alacsonyan repülsz akkor a heli alatt robbanó 2000 fontos bomba area effect hatása elég lehet. :) -
#33778 Sikerült egy érdekeset repülnöm. Oca Strike volt a mission. Elérek a kifutóhoz épp szállnának fel a gépek, a kifutó helyett a gépet fogtam be, na mondom ez sem lesz rossz. Befogás majd oldás. (GBU 10 GP´) A gép megkezdi a gurulást a bomba meg megy utána, a TGP szépen követi. Végül a gép felszállt a bomba ugy megy utána mintha rakéta lenne. A gép felszállt a bomba meg mellé ment. Érdekes volt az biztos. -
#33777 Váááááááááá, 1,5 napi szendvedés után megoldottam végre, hogy az SA-6 RWR ne legyen bugos. :)
Elvileg az összes alap SAM úgy működik, ahogyan én akarom, egy apró bugszerűség van. Néha beragad az RWR, és folyamtosan STT és indításjelzést ad már akkor is, ha a rakéta túl ment rajtad.
Mondjuk ez valóságos is lehet félig meddig.* (Az RWR ki be kapcsolása megoldja a dolgot vagy, ha lemész a horizont alá, akkor végképp megszűnik a lock.)
* Az Sz-75 és Sz-125 a valóságban tudtommal akkor is átrakható olyan üzemmódba, hogy akkor is küldenek korrekciós jeleket amikor nincs is rakéta a levegőben. (Ezt a jelet külön érzékelik a besugárzásjelzők.) Tehát ezzel valójában be lehet csapni a gépeket, ha szar látási viszonyok vannak, mert nem látják a rakétát, de az RWR alapján arra justhat, hogy rakéta úton van felé. Persze ez veszélyes, mert a kisugárzása mérhet a SAM-nak. Persze ilyen mélység soha nem lesz a Falconban szimulálva n+1 ok miatt. :) -
#33776 Sok értelme nem lenne. Kb. akkorra tervezem kiadni. Az MP stabilitás gyengébb lehet az 5.3 DB miatt.
Egy biztos, a tesztek alatt - bár egyik sem tartott 10 percnél tovább - egyetlen egy CTD-sem volt még agresszív time acceleration alatt sem. -
#33775 Ok. (lehet, hogy azt már a MolnyFalcon-al repüljük?) -
#33774 Ünnepek előtt vagy között. :)
Az igazi probléma a zene kiválasztása lesz. Már most vagy négy potenciáls jelölt van!
1. Persze nem ilyen tré minőségben...
2.
3.
4.
Az első kettő az igazán esélyes. A Jim Jamison féle Baywatch több okból is megfelel. Nem túl hosszú és egyéb lehetőségeket is nyiva tart. ;)
Sima Falcon videókhoz kb. 6-8 zene áll raktáron. :)
Addig MolnyFalcon ezerrel. Tényleg ki szeretném adni. Az utóbbi 1 héteben többet foglalkoztam vele, mint az emúlt 1,5 hónapban.
-
#33773 Az király !
Balázs: volt szó egy FunFalcon videóról. Azzal mi a helyzet ? -
#33772 Helyzetjelentés, a MolnyFalcon adatbázisa kezd célegyenesbe érni!
Egy újabb dolog szimulálsására jöttem rá elvileg, a radaros SAM-ek reakcióidejét tudom állítani, az alcsonyan repülés hatékonysága így jobban közelíthet a valóságoshoz! -
#33771 Most melyikről beszélsz? Az új FM-nél baromira érezni. Sőt, minden kisebb gépnél elég jól érződik a tömeg. A légellenállás meg aztán mindenhol.
Az F-15E-nél azért érződik kevésbé a tömeg, mert baromi sok üzemanyag van benne alapból, 22000 font tája. Viva CFT. Ehhez jön a gép üres tömege. Ha erre ráraksz 8 légiharc rakétát és két 2000 fontos bombát az tömegre nem sok. Légellenállásra az.
A probléma az új FM-mal az, hogy 50% üzemanyaggal az F-15C 10k magasságon 7.5G kitarott manővert sem tud full utánégetővel és 4-6 légiharc rakétával 400-420 CAS táján, mert iszonyatosan nagy állásszöget és légellenállást számol a gép. Ezzel szemben röhejes, hogy egy Szu-24/F-111/ Tornado jóval kisebb t/w aránnyal fegyverekkel magpakolva tartja ezen a magasságot utánégető nélkül az 5-5.5G-t...
A Szu-30/33 gépek megpakolva több tonna bombával 400 CAS táján 10k magasságon 6G-t visznek szinte sebességvesztés nélkül.
A régi aero data és új hajtómű tolóerővel nem esetlen kacsa az F-15E 400 csomó alatt. Csak ezt próbáltam ki, mert csak ezt az dat file-t küldte el Tom. Csak ezért meg nem tettem fel az FF4-et.
Technikailag az az érdekes, hogy a linearizált görbeseregek break pointjai - ezek a pontok adottak, ezek közé interpolál a progi - így a tolóerőnél és az aero részben nem ugyanott vannak. Ettől még megy. :) -
#33770 az mit jelent, hogy fura?És csak az f15nek volt jobb az FM je FF4 alatt?
Ezeknél nem befolyásolja a fegyverek sulya, mert már régebben is irtam, hogy nem nagyon veni észre a manöverek között hogy megpakolva vagy üresen megy a gép.
Hustlers hsz-e nem volt valami sokatmondó. -
#33769 Tom adott egy jó ötelet. Az F-15 új FM-je hozta be azt, hogy 400 CAS alatt olyan fura az F-15.
http://www.mediafire.com/?vqsg0c1mbmk7jdb
Ez az F-15E FM-je, de úgy, hogy az aerodinamika az FF4 dat fájlból jön, de a tolóerő és minden más a régi. Így nem olyan fura 400 CAS táján vagy alatta. Viszont a csúcssebesség asszem így nem lesz valós, mert az a része az FM-nek rossz. (Vagy lehet, hogy a tolóerő volt gázos.)
A simadata.zip Acdata részébe kell bemásolni, csak töröljétek ki addik, hogy f15e229.dat legyen a letöltött fájl neve.
A többi F-15 típussal is el lehet ezt játszani ez a mókát.
A "BASIC AERODYNAMIC COEFFICIENTS" és az "End of Aero Data" közötti részt kell kitörölni és betenni az FF4-ből jövő adatokat.
-
#33768 FF jövője by Hustler. -
#33767 Egyébként - asszem már írtam - annyira felületesen kezelik az adazbázist, hogy lényegében az ÖSSZES rakéta modellezése totálisan rossz. Indítás után az összes tömege 20-50%-kal (!!) nagyobb, mint kellene. A simdata csomagban a rakéta hajtóanyag tömege és a rakéta üres tömege külön szerepel.
Lehet, hogy terveztek valami exe változást anno, hogy egyik az össztömeg legyen és kivonja a másikat az egyikből. Ez estben negatív tömeg is lehetne lehet, hogy emiatt ezt elvetették. Most viszont mindenol a rakéta tömege = összötmeg.
Sokáig el sem akartam hinni, hogy ekkora hiábt lehetséges bennehagyni. Benne van. Atomdurva. Posztoltam, leszarják. Pedig ez alapvető dolog.
Ugyanis a rakéták csúcssebessége így más, mert a tolóerőt a nagyobb tömeghez lőtték be, hogy a csúcssebesség kb. azonos legyen a valóssal.- Igenám, de a nagyobb tömeg = nagyobb lendület = rossz kinematikai hatótáv, mert a rakéta gyengébben lassul. Egészem más profillal mennek a rakéták más tömegarányokkal és kisebb tömeggel. -
#33766 Nem kellett a melóhoz sem a nyelv és a diplomamunkához sem. A Falcon fejlesztette az angolomat legalább 1,5 évig. Semmi más. Aztán a nyelvvizsgára tanulás során csak frissítenem kellett azt, amit 7-8 éve még nyelvtanból tudtam. 2-3 hónap alatt aztán készségszintű lett az új tudás. A cikkírás a HTKA-ra még rádobott erre, de a cégnél is egyre inkább kellett a nyelv.
A Falconos tanulás bizony ad-hoc jelleggel ment. -
#33765 Ha érdekel a végén elküldhetem a dokumentációt, amit a fejlesztéshez csinálok.
már kezdtem megijedni,hogy videot csinálsz róla :D (gonoszkodik)amugy nem kell elküldened.
Mert nem értik és / vagy nem is érdekli őket.
pontosan ez a helyzet,de inkább a második változat.
nem tudom,hogy ez a 3 év honnan jött,de ha a munkádhoz és napi szinten nem kell használnod semmilyen nyelvet akkor eltelhet 20 év is nem fogsz megtanulni.
te se tanulnád meg ha hasonló helyzetbe lennél magadtól ad hoc jelleggel.
-
#33764 ez a modellezés része azért másabb mint amit te csinálsz,hogy egy progiban átirod az értékeket és nyomsz egy save-t.
Khöm. Itt azér csuklottam egy kicsit. Nem is kicsit, nagyot... Ha olyan kurva egyszerű, akkor miért is nem csinálta meg senki, amit én...? Mert nem értik és / vagy nem is érdekli őket. Nem az érték átírása a nagy szám. Tudni azt, hogy az mit csinál és mennyire messzevezető hatásai vannak.
Attól, mert nem programozol átlátni nem kis erőfeszítés az egészet és az exe alá betenni, megérteni, hogy hogyan működik. Ha érdekel a végén elküldhetem a dokumentációt, amit a fejlesztéshez csinálok. Csak nagy vonalaktban vázolja fel a dolgokat és változtatások listája lesz benne. A simdata változásit még annyira sem. Ott van egy könyvtár és benne az új dat file. Ennyi. Most vagyok 241 fájlnál és még nem vagyok készen. Nagyon nem... Ha minden egyes adat bejegyzés átírását belveszem, akkor sccra olyan 2000 változtatás van eddig az adatbázisban. Fegyer le /fel, rakéta hajtómű tolerő, égési idő, tömeg, hajtóanyag tömeg, radarok értékei, stb.
A másik fele a nyelv. 3 éve is pont ugyanezt írtad az angolról. Azért 3 év alatt illene fejlődni. El kell dönteni neked, hogy mi fontos. Aeyes holland és asszem JanHas is. Németet valszeg beszélnik. Az, hogy semmilyen nyelv nem megy, az úgy nem járja. Nem csak Falcon terén. Ma már azért illene legalább egy nyelven valami közpszintszerűségen lenni, mert enélkül nagy jövője nem nagyon lesz senkinek.
Visszaolvastam a 3 évvel ezelőtti kommentjeimet. Jót mosolyogtam rajta. Igen, az elején szívás volt azzal az angollal dolgozni, de tanultam és lett eredménye. -
#33763 itt jön a nyelv pobléma,hogy amig még egy egyszerü mondat megirása is fél oráig tart addig ne igen álljak neki bonyolult tehnikai dolgokrol kérdezösködni,föleg ha esetleg valamilyen mult vagy jövö vagy feltételes modban kéne.
amiket irogattam eddig az a google translate müve volt nagyon sok korrekcioval,mert az elején azt sem értették,hogy ez most milyen nyelven van.
az irott szöveget nagy vonalakban el tudom olvasni,de irni és beszélni nem tudok angolul,mivel neten többnyire csak olvasni kell.
ez a modellezés része azért másabb mint amit te csinálsz,hogy egy progiban átirod az értékeket és nyomsz egy save-t.