52965
  • JoeDestroy
    Ezek szerint pusztít az ellen most már erőteljesen a modban?
  • Molnibalage
    A teszt eredményei. Én semmit sem csináltam a TE alatt csak figyeltem, 100% MI.

Szu-17 old.

Megy.

Talál.

Aprítás közben.

Azt a Hawk állást mindjért leradírozzák. Mással már megtették.

A földi egységek is zúzzák egymást.
  • Molnibalage
    Ma a fejlesztés poklának újabb bugyrai nyíltak meg előttem. Az alábbi vaslogika miatt olyan béna a vörös oldal 3D-ben amilyen.

1. A vörös oldal gépein nagyrészt nincs radar. AI eyeball viszont az van, de az nem végtelen látótáv. Talán nem kellene magasan repkedni.

2. A kék oldal régen agyontápolt légvédelme miatt a radar nélküli gépek is 13k vagy afelett oldják a buta bombákat amik sokszor nem is CBU-k. Sokáig tart, amíg leér +a becsapódás szöge nagyon meredek lesz. A CBU-knál a default terítési magassággal operál az MI a jelek szerint így a pusztítás kis területre korlátozódik.

3. A földi egységes 60 mérföldes (!!) sebességgel hasítanak. Ez már önmagában is agyrém. (Meg emiatt van az, hogy néha 1,5-2 nap egy hadjárat. A menetsebességről nem hallottak ezek soha...?)

4. Az MI csak CCRP oldási módot ismeri. És iszonyatosan béna, sokszor úgy ítéli meg, hogy elbassza a rárepülést és új körre megy.

Eredmény? Csak mákkal találat el bármit az MI, mert a szélvészgyors egység kimászik a bomba area effectje alól is főleg, ha pl. a mozgásirányra merőleges a rárepülés...

Mit csináltak a fejleszők? Egyszerűbb volt megemelni a repmagasságot ahelyett, hogy a megfelelő környezetet megteremtsék annak, hogy vesztességgel - ahogy ez várható SHORAM és MANPAD környezetben a valóságban is ilyen kőkorszaki vackoktól - de operálhassanak a vörös gépek.

Na ezen doglozom, igyekszem javítani, de ez is időbe telik. Viszont megéri.
  • Wampa

Joe
    Barátom!Fivérem!Nagyúr!
    Béke legyen veled,áldás legyen rajtad,az Isten segitsen minden gonosz ellen utadon!
    Hét ilyen nemes kancán lovagolj be 100 évesen a Paradicsom kapuján!

Nem tudom szavakba önteni mekkora ász vagy!!!!!!!!!

• JoeDestroy
  • z0ty4
    B.U.É.K.

Repülésben Gazdag Új Évet Mindenkiinek !!!!!!
  • repvez
    Eljött hát az idő, nagy levegőt veszek,
    mindenkire vonatkozó bejelentést teszek.
    Ma van az évnek az utolsó napja
    hagyományból lesz ma mindenki bebaszva.
    Szép az a szokás mit jövöre hagyok,
    Boldog Új Évet kívánok míg magamnál vagyok.

• Molnibalage
    Egyre gyorsabban megy a tweakelés. A SHORAD egységek kibaszottul faszán működnek, ahogy kell nem úgy, ahogy a mostani FF-ben. Komolyan mondom alig várom, hogy kiadhassam a cuccot. Nagyon fasza tesz TE-ket raktam össze. Nagyon zsír, ahogy a reptér különböző részen vannak szétszórva ezek. :)
  • Molnibalage
    Persze. Azt, hogy hogyan lehet betenni, majd Diesel Dog megmondja.
  • arrow19
    Balázs összedobhatok egy designt ha érdekel?
  • Molnibalage
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1270554993

Ez tetszik? Diesel Dog felajánlotta, hogy segítene fejleszteni a fórum kinézetét.

Őszintén szólva az sg fehéres - kékes színe engem az őrületbe kerget. Vakító, uncsi.

Ha vannak design ötletek, akkor jöhetnek azok is ide. Végül is ez a MI fórumunk. :)
  • JohnTerry
    óóóó tényleg, ez az AWACS Background lesz az, én meg mindenáron a Digital Map-ot próbálgattam így már jó is lesz!
  • Molnibalage
    A MolnyFalconnal ma sikerült egy nagyobbat lépni előre. A SAM rendszerek lasan a helyükre kerülnek, ezek működőképessége alapvető.

A mobil SAM rendszerek képesek mozogni, de sajnos a Falcon korlátai miatt mozgás közben is indít az SA-4/6/11/17.

Az SA-11/17 esteén működik az, hogy a független launcherek közül mindet ki kell lőni. (Viszont központi kereső radar így nincs, mert ezt a Falcon nem bírja el.)

Eddig pár SHORAD tesz volt, körkörös reptérvédelem álló helyzetben és mozgás közbeni támadás is simán ment, ha be volt téve egy battalionba.

Lehet, hogy gyorsabban fog menni a dolog, mint hittem. Az SA-6-ra ráment egy teljes napom. Az SA-11/17 és pár SHORAD pár óra alatt megvoltak.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy a földi egységek közül mennyit dolgozzak át és hogyan.

A tüzérség lőtávolságát pl. biztosan vissza kell fogni, mert a FLOT terén hajlamosak voltak a korai tesztek alatt kiirtani a SAM ütegeket túl nagy távolságról.
  • repvez
    ha a config editorban beállitottad, hogy a térkép awacs stilusu legyen akkor ilyen lesz .Vedd ki a pipát elöle és megjavul.
  • Molnibalage
    Ez nagyon régen is rendelkezésre állt. A CE-ben állítható, hogy ilyen legyen vagy sem. Azért érdekes az, hogy ezt látod, elvben nem ez az alaphelyzet.

Asszem bugos volt, de ebben nem vagyok biztos.

Ha megnézed a Falcon4.0 intro remakejét, akkor a videó hátterőben egy ilyen UI képe megy. :)

http://www.youtube.com/watch?v=awiBfnkbiBs

0:31
  • JohnTerry
    Jelentem 32 bites Win 7 alatt is elketyeg az FF5! 3 nap alatt asszem 2 fagyásom volt össz-vissz, ez idáig egész jónak tűnik, de nem merem elkiabálni, még nem mélyültem el benne.
    Jah, és csak most peccseltem fel az 5.53-as szintre ezért meglepetésként hatott többek között ez a "gyönyörűséges" térkép: http://img573.imageshack.us/img573/3851/41429568.jpg
    Nálatok is ilyen? vagy ez megint valami bug? le lehet cserélni??
  • Molnibalage
    Pontosabban ezekkel próbáltam volna némileg fejleszteni a játékot. 3D-ben sikerülni fog, de számomra ez sovány vigasz.
  • JoeDestroy
    Kösz Viper!

A Repvez akkori linkjéről lemaradtam.
    Azért az NV programozói bekaphatnák.... nem hittem volna hogy működni fog.
    De most MINDEN frankó :)
  • Molnibalage
    Azt hittem ezt ismeritek. A GF fórumon olvastam, azt hittem elsőre, hogy rosszul látok. :)

Más. A MolnyFalcon tesztelése során rájöttem, hogy semmivel sem lesz rosszabb az én munkám annál, ami van. Ugyanis egyes SAM üteges gyakorilatilag nem működnek a 2D-s hadjáratban. Gondolom ez egy átlagjátékosnak nem túl nagy mélyütés, de számomra az.

Mondjuk ez a SAM koreában nem fordul elő, de egy Europe helyszínen az egyik legalapabb SAM rendszer lenne. Próbálj így normális hadjáratot heggeszteni...

Nem tudom, hogy ez miért van, javítani sem tudom.
  • JoeDestroy
    Gyakorlatilag is működik. Na most kezdek megbarátkozni a win7-el. Egy éve még semmilyen módon nem akart jó lenni a grafika.
    Most megy az AF FF OF is hibátlanul.
    (esetleges probléma fellépésekor van tartalék XP is :D )

Bár az eszközök megfelelő telepítése kisebb trükköket igényelt és volt meghajtóprg amit úgy kellett beleerőszakolni a rendszerbe (Saitek magicbus pl.), mindezek ellenére teljesen működik minden.

A hiperlobbyt még nem használtam.
  • L Viper #33902
    Utólag Uram én is kívánom: Isten éltessen

Egyébként az az AF exe név OF-el kapcsolatban itt olvasható.

Régebben linkelte Repvez ide is.
  • repvez
    ez a exe átnevezéses dolog elvileg müködik OF alatt is .
    és a multinál is jobb teljesitményt nyujt igy.Márcsak azt kéne megnézni hogy ha AF.exe a neve akkor felismerné e a hiperlobby.
  • JoeDestroy
    Köszönöm srácok!

Fontos hír FreeFalcon fronton.
    A win7 és nvidia probléma megoldva!
    Nem tudom hogy az NV zöldek pikkelnek e az FF-re vagy csak az AF-et ismerik el Falconnak, de ha az FFViper.exe-t átneveztem FalconAF.exe-nek minden probléma elszállt, és működik az FF5.
    A CE-ben is az átnevezett exet adtam meg, és megy a progi szakadás, képkifagyás és sárga kép nélkül.
    Az új exe-nél a jobbklikk tulajdonságokban le kell ellenőrizni hogy a futtatás rendszergazda módban be van e pipálva.

Ma e miatt duplán boldog vagyok!
  • Molnibalage
    BSZN.

(Ma 5 órám ment el arra, hogy kiderítsem, hogy NEM működik az SA-6 tweak...)
  • repvez
    ez lemaradt :D
  • repvez
    Happy birth day Joe Destroy!
  • z0ty4
    Éled a fórum ismét.
  • Wampa
    Joe
    A 64 bitesen kompatibility módban,levéve az Nvidia programban az élsimitást,meg már nem emlékszem miket,egy darabig futott normálisan,utána kikapcs,bekapcs vagy ilyesmi és megmakkant.Pedig nem ment fel se uj progi,semmi.Attól kezdve állitgathattam ahogy akartam.Pedig valakinek (ha jól emlékszem)még a 32 esen is ment:(
    Nincs is gond,mert van particiom xp nek,csak valamiért a SP3 as xp m nem akar feltelepülni,most hogy igy fent van a w7.....le kellene formázgatni a particiokat,most meg lusta vagyok.Annyi rendszert telepitettem már,98-sok Linuxig,hogy utálom.
  • Molnibalage
    Belenézted a DB-be. Kvázi ugyanazt csinálta, mint én pár estben, csaj jóval kisebb súllyal. Megnövelte egyes SAM rendszerek indítási távolságát, ás pár battaliont átvariált így első blikkre.

Az is látszik, hogy az 5.53 DB az alap, ennek minden hibájával. Az SA-2 nem fogja kihasználni a nagyobb távot, az SA-10 szerintem nem fog működni stb.

Ez egy TE orinentált valami.
  • Molnibalage
    Az ősrégi 5. akárhányas Total Commander is szétszedte hiba nélkül, ahogy a 7zip is. Töltsd le újra...
  • Molnibalage
    A mostaninál jobb.

Támpontot meg nem lehe adni, mert egy alap tutorual ami régen a PMC-n volt linkelve az is volt vagy 20 oldal.

Mintha nekem kellene 1 oldalon leírni, hogy mik a buktató a MolnyFalcon szerű modollásnak. Akkor értenéd meg, ha tudnád azt, amit én...
  • arrow19
    Az mondjuk jó lenne ha nem lenne crc-s a zip
  • repvez
    hát ha erre a gripenre gondolsz :
    gripen
    akkor ez egyáltalán nem részletes söt még csak nem is alakhü, csak annyival, hogy van kabinja és futómüvek, de elég sok helyen van nagyon durva polygon hiba ahol szürkébb a felülete a gépnek.

Egyébként irtam Snailnak és aeyesnek is de velem nem voltak olyan közlékenyek .Leirták, hogy nem ök készitették a modellt és hogy zárt az adatbázis meg nincsenek kint hozzá a toolok és kb ennyi.
    De támpontot nem adtak meg a készitésre vonatkozoan , hogy a deveknek kevesebb gondjuk legyen vele ha esetleg hozzájuk kerül.
    Ezt a modellt Kasper készitette, de ő már vagy 2006 ota nem jelentkezett be a forumra.
  • Molnibalage
    Kijött Dewdog cucca.
  • Molnibalage
    Önfejlesztő gyakorlatnak jó, de Falconba nem fog belekerülni, mert én sem értek hozzá, hogy hogyan kell egy gépet beintegrálni 0-ról. A szakik szerint a 3D modell elkészítése - ami megfelel a LOD editornak! - az a meló kb. 20%-a. A többi egy tisztességes skin és az integrálás a játékba.

Snail Gripenje kb. ennyira, ha nem részletesebb és már benne lesz az FFx.x.-ben. (A MolnyFalconba is be tudom elvileg importálni.)

Viszont, attól még hajrá! :)
  • JoeDestroy
    Nekem sem megy egyiken sem. Graf hibák, akadások, videókártya fagyás az eredmény.
  • repvez
    én meg nagyon lassan de azért haladok , a különbözö szinü elemek külön vannak.
    modell
    Még pár részlet és a futómü és kabin van hátra ,meg persze optimalizálni hogy szép legyen a felület aztán textura és animáció.
    A polygonokkal eddig jol állok 2600 nál járok, ha minden jol megy talán 5000böl megáll.
    Azt mondjuk nem tudom többek között hogy a pilont is rá kell e majd tenni vagy azt a játék teszi fel .
    Bár ez még nagyon a jövö zenéje mert ugy készül mint a luca széke jo ha heti fél, 1 orákat tudok vele foglalkozni.
  • Molnibalage
    FF icon a mostani Cobra helyett.
  • Molnibalage
    Szeptemberben volt egy kis agresszív vita arról, hogy miér kár, hogy OF orientált a FLARE. Akkor ő és mav-jp azt mondta, hogy hibás a szemléletem és másoké is és nem tudunk eleget. Akkor azt modta, hogy hamarosan megtudunk valamit. Ez volt 3,5 hónapja...

A BMS4 nálam = FO. Egyszer talán lesz valami belőle, de ne lepődj meg, ha mégsem.
  • repvez
    én abban reménykedek, hogy ö tud valamit a jövöre nézve és nem csak a flare miatt:
    karácsonyi jokivánság