52965
  • Molnibalage
    Nem gyenge.

Ahhoz hasonló házad, amid van, azt hol lehet szerezni? Jól látom, hogy venti van az oldalán és így nyitott? Nekem nem a csics a lényeg, de ez a fajta hűtési megoldás nagyon kellene nekem.
  • High end PC #33961
    Megjött a Warthog, eszméletlen egy cucc, van tömege rendesen
  • colbeny
    Köszönöm előre is!

Elleszek addig a többi videóval :)
  • repvez
    Bocsi !
    Már emlékszem csak bedöltem Vipernek és az SG-nek
  • L Viper #33958

• Gundark 1 1
    Gonosz egy ember maga bácsi :) amiatt a hülyegyerek miatt kellett nicket váltanom :) Annyira idegesített hogy nem lehetett más dátumot megadni :)
  • repvez
    Boldog Szülinapot Gundark !!
  • L Viper #33955
    Boldog születésnapot Gundark ;-)
    Bocs, de nem bírtam kihagyni (most sem).
  • Molnibalage
    Hm... Lehet, hogy az csak egy darabból áll, mert nagyon rövid. Még 6 perces sincs. Az még nem mp4-es formátum volt, hanem nagyon nagy Xvid. Azt a 7 zip piszok jól tömörítette ultra fokozaton.

Arra már volt péda, hogy szőrén szálán eltűnt tartalom. Szombaton tutira meg tudom majd nézni.
  • colbeny
    Ja, és a magyar is megteszi :)
  • colbeny
    A 7z "meghatározatlan hibát" ír nekem. Szerintem több darabból állt a videó, mint ahogy az előzőek is, azok gond nélkül működnek. Nem lehet, hogy ez is több részből áll (001, 002, 003...)? Viszont csak az első, azaz a 001-es van feltöltve.

http://www.mediafire.com/?sharekey=7f14074ff0e1c71019747bd91027d4dd7cd161cf43c5690c
  • Molnibalage
    Magyarul talán még megvan, az angol videókat véletlenül letöröltem.

A youtubon levő angol nyelvű videók is jók lehetnek estleg. Ma semmmiképpen nem tudom felrakni újra, de talán mág holnap sem.

Mi a baj vele? CRC? Mer miután egyszer baj volt, felraktam mindent újra és le is teszteltem őket. 7zip-el mind kibontható volt. Lehet, hogy rosszul töltődött le és megszakadt letöltés közben?
  • colbeny
    Balázs, ha esetleg megvan még a FF Training Videos közül az Understanding Mastermodes videó, akkor fel tudnád tölteni a többi részét is? Én csak 001-est találtam, így sajos nem csomagolja ki.
  • Molnibalage
    Ja, tegnap nemrég szerzett új ismereteimmel még tökéletsebbre meg tudtam csinálni az Sz-300 családot, jobbra mint a preview videóban.

Sz-300P (SA-10) - Rádió parancsvezérelt (RWR jelez), egy központi tűzvezető radar van. 4 rakéta / indító, 4 indíó van. (TEL)

Sz-300V (SA-12) - Fékajtív, TELAR-os. Minden indítón van radar. 2 nagy rakéta / indító, 4 db TELAR van. (Még vacilálok, hogy a központi radar maradjon -e, mert csak ugyanolya radarja lehet, mint az indítónak, ami nem igaz.

Sz-300PMU (SA-20) - TVM vezérlés, egy központi radarral. 4 TEL, 4 rakétával. Ennek a használatát mondjuk senkinek nem ajánlom, mert a buta MI-t halomra mészárolja, de akinek kell, az megkaphatja ezt is. :)

Egyelőre nem cseréltem le a lehetségesen inkorrekt radar a PMU-nál, de elvben meg lehet csinálni.
  • Molnibalage
    Nektek bejön az FF fórum?
  • Molnibalage
    Ezt asszem már linkeltem. :)
  • repvez
    akkor linkbe
  • repvez
    csak hogy legyen min csámcsogni az uj év elején (HDR, árnyékok):
  • Molnibalage
    Ez piti ár a kereskedelmi szoftverek körében egy licenszért. A cégnél vagy olyan szofver ami egy évre / db licensz valami 3-4 milla. :)
  • Boconadi
    kb 150000-ért már jó is lehet bazz
  • Boconadi
    :D:D
  • Molnibalage
    Régebbi téma.

Ezek szerint nem lehet helit LGB-vel kinyiffantani.
  • Molnibalage
    A szimek jövője?
  • Molnibalage
    Úgy néz ki, hogy pár gép megkapja az alacsonytámadó szerpkört, be tudom állítani, hogy adott bombafajtát honnan használjon az MI. :)

Tehát F-111F alacsonynról szórhajta az LGB-t, ha alacsonyan viszed a köteléket be. (Persze az MI magasan viszi végig és csak a cél előtt menne le alacsonyra...)

Az féklapos és ernyős bombát is használhatja alacsonyról az MI. A kérdés az, hogy mi legyan az "alacsonyan".

Iagázból nem értem, hogy miért nem csináltak egy olyan parancsot, hogy "attack from low". Az adott fegyverekhez egy sor tartozik a dat fileokban. Csak arra kellene hivatkozni és akkor az MI tudná, hogy hogyan támadjon. Nem tűnik túl bugveszélyesnek.
  • Molnibalage
    Ááááá,egy gépelési hiba és micsoda poén. :)
  • Molnibalage
    Hustlertől nem is vártam mást...

Nagyon kezd elegem lenni ebből a jenkiből.

Mikor és ki nyúlt komolyan bele a modellező érétékekbe? Senki az RP5 óta. Mi köze ehhez a theater készítőknek? Semmi...

Milyen érdekes, hogy miután a MolnyFalcon previewban megjelent a nagyobb hatótávú és twekelt SA-2 a rákövetkező FF release-be is megpróbálták (nem sikerült...) bele tenni?

Az meg, hogy az FM kapcsán mit szól be különösen vicces, mert az FM-nek semmi köze az adatbázis és MI-hez. Nem határozza meg az MI viselkedését. Ha a rakétának 40 mérföldes max. indítási távot adsz meg, de sunyi módon mondjuk 1 másodpercig megy a rakéta hajtóműve, az "MI" akkor is csak eregeti a rakétákat szépen sorba...

Elhiszem, hogy érti a kódot, de nem igaz, hogy ennyire nem látja át az egészet. RAM-mal legalább lehet beszélni és tanulni tőle.

Komolyan mondom szinte már már remélem, hogy tényleg jól sikerül a MolnyFalcon és bizonyíthatom, hogy mekkora seggfej Hustler.
  • z0ty4
    Kampány volt, de hogy melyik azt passzolom.
  • Molnibalage
    Ez melyik TE volt?
  • z0ty4
    Dewdog cuccát én is kipróbáltam. Szerintem nagyon jó lett. Az első küldetésem során, közelébe sem tudtam kerülni a reptérnek, annyira jól védték. A bennya felét már elrepültem és még sehol sem voltam. Mostmár ajánlatos több benyát, meg AGM-88 vinni magaddal. Egy 4 gépes kötelékben nálam 2 gép csak AGM-88-at visz magával és igy is nehéz a küldetés. Ami viszont kicsit negatív, hogy küldetés végén repültem hazafelé, full üresen se benya se rakéta, és keresztezte utamat két MIG 23-as de még csak rám sem néztek pedig 7-8 mérföldre lehettem csak. Első nekifutásnak ennyi. ( megyek repkedek tovább)
  • Molnibalage
    RAM kérdezősködése legerősebb félelmeimet igazolja... :(
  • JoeDestroy
    Az jó kis vas :)
    Nekem Cougar van itthon, meg 2 MFD.
    A felprogramozása izgalmas lesz. Keress hozzá kész profilokat. Könnyebb lesz átalakítani.
  • Molnibalage
    OFF

http://lumion3d.com/

Nem semmmi cucc.

ON
  • High end PC #33930
    Ma kaptam egy emailt, hogy már úton van felém a Hotas Warthog-om, a héten meg is érkezik :)
  • Molnibalage
    Írtam egy kommentet oda, remélem nem veszik magukra nagyon. Csak próbálok konstruktív lenni.

Mivel a fórummotor váltással megszűnt a dev fórum (!), hol a pékben tehetném meg úgy, hogy ne n+1 mailt küldjek szét...?
  • Molnibalage
    Na, irkálnak itt sokminden a SAM-ekről.

Ha tényleg működni fog az 5.5.4-es DB, akkor azzal készül majd a MolnyFalcon.

A kommentek alapján egyre erősödik bennem az, hogy mintha nem teljesen értenék, hogy hogyan kellene a SAM-eket beállítani az adatbázisban és az, hogy a threat circle pillanatnyilag mit takar. Mert a kör most kb. kétszerese az indítási távolságnak, de egy rakéta soha nem követ a THR C végéig...
  • JoeDestroy
    Nagy meló ez Balázs, de egyre jobban tetszik és érdekel a végeredménye.

Ha az lesz a vége, hogy egy rárepülés és ha figyelsz találsz, de a második már esélytelen, akkor igen jó lesz a hangulata :)

Emlékszek egy ilyen küldetésre. Viperrel és Gundival egymást is figyelve úsztuk meg az alacsonyan be, bombaoldás, pucolás akciót. Engem majdnem leszedtek, mert mentem még egy kört két kazettás miatt. Gundi figyelmeztetett a rakéta indításra :)
  • Molnibalage
    Hej, de jó sötét lesz holnap reggel. :)

Más. A AAA légvédelem átfésülése során olyasmikre bukkantam, hogy a hajamat tépem, megint...

A jelen állapotában a nagy teljesítményú csöves légvédelem - K-30 BIHO, ZSU-23-4, stb. gyak. semmire sem képes. Ez a modellezés módja miatt van. Kb. 30 db alacsony áthúzásból - itt fogyott el a türelmem - 300 csomó alatti vagy körüli sebességel nyíl egyenesen repülve 2000-3000 lábon tehetetlen ellenem 4 db (!) ilyen cucc.
    Már most is van az adatbázisban olyan AAA, aminek lövedékei rendelkeznek blas radius értékkel, ezek a nagy ágyúk. Ez korrekt. Ezekből, ha van temérdek, akkor van esélyük elkapni, de többnyire csak megsebeznek nem nyírnak ki elsőre. Nagy magasságban persze ezek is ótvarok.

Mit lehet tenni? Megnövelem a blast radiust és lecsökkentem a sebzést. Az első teszt szerint egész jó lett. Már durvább célként is 4 ilyen cucc 3-4 ráröppenésből leszed. (Mondjuk ez talán még mindig harmatos arány 4 ilyentől koncentráltan elhelyezve.)

Mi a bibi? Az DB átfésülésekor Az M61 Vulcan cézási pontossága "rásegítéssel" bír, mert van blast radius értéke. Az orosz fegyvereknek nincs. Ej, micsoda fair húzás megint... Komolyan mondom, hogy nem értem azokat akik összeraktak anno ilyen adabázist...
  • repvez
    ha valakit érdekel a téma :

2011. január 4. Részleges napfogyatkozás Európa északi részén 86%-os maximális fázissal. Hazánkban 71%-os napfogyatkozás a reggeli órákban, 08:26 körül.
    2011. május 11. A Merkúr, a Vénusz, a Mars, és a Jupiter négyes együttállása, egy 6 fokos körben, 23 fokra a Naptól.
    2011. május 21. A Merkúr, a Vénusz, és a Mars hármas együttállása, egy 2 fokos körben, 22 fokra a Naptól.
    2011. június 15. Teljes holdfogyatkozás 19:22-21:02 között, 100 percig teljes (170%).
    2011. november. A 24. naptevékenységi hullám maximuma.
  • Molnibalage
    Még azt tenném hozzá, hogy a változtatások egy részét nem biztos, hogy látja az mezei user elsőre, de szeritem a csapat sem fogja. Ők csak azt látják, hogy van pár új HP és szenzor érték stb, de mintha ennyi év után sem látnák át mélységeiben azt, hogy hogyan fonódnak egymásba a dolgok.

Pl. Dewdog is kiadta a cuccát. A low strike TE-t kipróbáltam, tényleg hangulatos lett. Prbóáljátok ki. :)

Apró bibi, hogy a B-52-re rakott AGM-84E és a francia Exocet is 'water' warhead-del bír, ergo 0 sebzést okoz bármit talál el. Na alapból ezek vannak feltéve a gépekre és CBU helyett BSU-49 a B-1-re mikor elven 60 csomós sebességgel robogó tankokra kellene támadni. (Nem nézem meg, de szerintem ezt nem változtatta meg.) Még egy elvben rutinos dev és teszter is ilyen - véleményem szerint - amatőr hibát vétett, pedig még noob fejlesztő koromban sem csináltam ilyet.

Én sem hittem volna, hogy ilyen messzire valaha eljutok, de a játék gerince távoról sem fog hasonlítani az eredetire. Más SAM viselkedés, más képességekkel, más egység eloszlással, stb. Egy dolgot nem tudok sajnos megcsinálni, az HSD-t kikapcsolni. Pedig a MolnyFalconnal majd úgy kellene játaszni, hogy a data linkes kapcsolatok nagy részét leveszed, mert úgy lesz reális.

A tesztek alatt csináltam ilyet. Repültem alacsonyan és fogalmam sem volt, hogy hol lesz SAM, mert mást vizsgáltam. Átrepültem egy hegy felett, rárontottam a célra. Azt rárepülés közben hátulról szépen bevillant egy SA-6 - eddig takarásban volt - mert ugyebár nem volt HSD meg SAM zóna jelölés. Nagyon fain volt. :)

A SAM-ek estén is igaz, hogy a lehetető legnagyobb szétszórtság. A reptereket őrző MANPAD, SHORAD járművek a reptér távoli pontjain vannak. Nem lehet egy CBU-val letarolni őket és jó lefedést adnak még a nem szemből indítható rakéták is, mert akárhonnan jössz, egyik oldalról rálát, legalább a távolodási fázisban.

A nagy radaros SAM-ek estén is a lehető legszétszórtabb indítóállvány és radar felállást próbáltam megcsinálni.

A SAM reakcióidő is változott sok helyen. Tényleg közel lehet jutni annyira, hogy letolt gatyával éred őket.

A legnagyobb baj (?) az, hogy szinte végtelen lehetőségeket ad a mostani DB is. Pl. beállítatnám úgy a DB-t, hogy a kék gépek alacsonyról menjenek rá a célra. A gond az, hogy csak a célközelben mennének le alacsonyra, mert a simdata fegyverhasználatát leíró rész, csak az oldást határozza meg - mikor attack modeban-van az MI - de az útvonalrepülés attól még magasan lesz.

Viszont az ember - MI kapcsolat változna, mert ha alacsonyan viszed be a köteléket, akkor a weapons free után is alacsonyról oldhatná a bombákat. Megpróbálom azt belődni, hogy legalább a high drag bombákat alacsonyról dobja, de nem biztos, hogy ez szelektálható.

Lehetőség van, időm kevesebb. Valahol egyszer meg kell húznom a határt. Igazság szerint meg már abbahagynám, mert nagyon élném a valós életemet és játszanék is néha. :)
  • Molnibalage
    Remélhetőleg. Úgy lesz beállítva a sq. stores, hogy a lehető legtöbb precíziós rakétafegyverzetet használja pl. a Szu-25.A probléma picit bonyásabb és mivel csak TE-be teszteltem eddig korrekt válasz még nincs, de bíztató jelek vannak.

A bibi az, hogy ha csak keresztezed a FLOT-ot akkor a földi egyésgek egy része nagyon rövid ideig lesz 3D-s világban tehát ideje sincs rendesen rárepülni az MI-nek. Ilyenkor azt látod labels estén, hogy 2D-ben levő földi egyésgekre dobál fegyvereket a 3D-s világban levő gép. Ekkor is működik. Mivel CBU fegyverekkel fognak elsőroban operálni a gépek elég jól irtanak. A májusi pre tesztek alatt az MI gond nélkül átállt, ha időzközben az egység átment 3D-ből 2D-be.

Mit lehet tenni? Megnöveli picit a bubble értéket. A bibi az, hogy már a mostani sűrű FLOT-nál is az én gépemen is 25 táján van néha az FPS.
    (És az 5.5.3 valamiért erősen riceg, ha sok füst és tűz van a képen. Az eső effektet meg kikapcsoltam, mert a fentiekkel kombinálva 2 másdpercig kimerevedett néha kép...)

A porbléma az, hogy az alapa FF hadjárat most olyan, hogy kevés helyen vagy egység, de ott 5-8 battalion egy kupacban fullra megtöltve. Szerintem ez is agyrém.

1. Egy CBU iszonyatos pusztítást csinál.
    2. FPS a béka segge alatt.

Nem 100%, de én megpróbálok kicsit diszperzebb eloszlást csinálni és kevésbé tömött battalionokoat. A kék oldalon elve így volt tervezve, hogy a megfelelő force ratio meg legyen. Így talán a nagyobb bubble is belefér, de ez már tényleg a túlfeszítem a húrt problémakör.

A mostanihoz képest nagy pre tesz alatt egy-egy négygépes Szu-25 és egy Q-5 flight kis híján teljesen kiirtott egy armored battalion-t 2D-ben. A tegnapi 3D-s tesztben a Q-5-ös gépek letarolták a Hawk légvédelmet. 1 gép odaveszett közben és a környéken levő más gépekből is leszedett legalább 1-et. A két armorad battalion AAA és SHORAD védelme még leszedett 2 gépet. Ezek nagy része teljesen védelet J-5/6 kategória volt.

A kék gépek működési tartományát lejebb vissza mindenhol de csak annyira, hogy a MANPAD és SHORAD határán repüljenek a '80-as éveknek megfelelően. A mostani 13k leviszem 10k-ra. Már ez is sokat számít a CBU-nak. Mivel a flare chance értékek és tolóerő erőteljesen változott - pl. az SA-7 klón HN-5 pl. 3 Mach (!!) sebesség fölé tolta a rakétát - emiatt gépek túléőképessége is elég jó, + csak a legerősebben védett helyeken lehet több MANPAD-ra és SHORAD-ra számítani.

A vörös gépek izmosabban belerepülnek 3D-ben ebbe, de viszont 3-5 ezer lábról egy mísz J-5 két kazettás bombája is elég szép irtást tud végbevinni. Ha mázlis módon a AAA vagy SHORAD-ot vagy MANPAD-os jűrmúvet is magával rántja, akkor a kék oldak 3D-ben kaphat egy IJ kártyát. :)

A légvédelem is megér egy misét. Egy nagyot...
    Nem lesz az, hogy a vörös oldalon egy battalion bír 4-8 rakétáva, míg a kék oldal ugyanazon egysége 60(!)-nal. Igen, ilyen állatságok is vannak benne. Egy SA-2/3 battalion agresszív lövöldözhetett eddig is, de 5-6 perc után lényegében elfogyott a rakéta és nagyon alacsony tűzgyorsasága lett. A kék SAM-ek nagyon nem. Ez is változott. A Hawk iszonyatosan sok rakétát indít, csak éppen nem lesz kvázi unlimited ammmo. Eddig 1 állványhoz 48 db (!!) rakéta volt tárazva. Agyrém...

A Szu-25 gépek sajnos továbbra is elég bénán dobnak bombát az MI miatt. Egyelőre nem tudom, hogy miért. Több féle bombát is raktam rá TE alatt. A kék gépenél is igaz, hogy TE alatt egyes fegyvereket szarabbul vagy egyáltalán nem használ. Pl. Mk-20-at alig akar dobni az MI, de CBU-71 és 52-őt úgy szórjam, mint állat. :)

Az összes földi egység sebessége le lesz véve 20-25 csomó tájára. Egyrészt ez a reális másrészt meg a CBU találatnak így van esélye.

A CBU-k hatásfokát le akartam venni, de sajnos az MI miatt úgy tűnik, hogy nem lehet. Legalábbis nem úgy, ahogy terveztem. A kisebb kazettáss bombák area effectjét akartam lejebb vinni, ez még mindig beleférhet. A hadjáratba meg akkor maradnak az 500 kilósak gyak. az eredeti értékkel. Az MI számára mindig jobb a kevés, de nagyobb bomba. A tesztektől függően döntöm el, hogy mi legyené

Ugye látjátok, hogy milyen összetett dolog ez? És egyedül kell csinálnom mindent... :(