Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
akkor heteken belül várhato hogy megjelenik a 4.8?
L Viper
Hát az nincs benne, viszont amiket nagyon akartam majdnem mind készen is vannak. Jó lesz ez nagyon <#eljen>
Molnibalage
Az én listámról még mindig semmi hír. Komolyan mondom, hogy megáll az eszem lassan mindkét bandán. Tényleg nem akarnak egy normális adatbázist csinálni már végre? Az OF-ben még a nyugati gépek számára is nagy állatságok vannak. Lásd AIM-120 + F-14...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeonSilver
ED fórumról.Szerintem nagyon pöpec.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Szinténzenész.
Amik mennek tökéletesen w7 64b alatt :

-FF
-Comanche Hokum
-IL-2 1946
-Lock On FC
-DCS
-CFS2-3 ( MAW )
-Wings over (Viet, Eu )
-RoF
-FSX

Azthiszem ezeket szoktam használni, habár az utóbbi idõben a RoF-on kívül csak a DCS-t indítottam el.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Gundark 1 1
Nekem az OF is meg az FF is megy hiba nélkül 7 alatt. Az Il2 is. Meg majd gondolom a röf is 😊
JoeDestroy
Aki a sört szereti.... 😄
... nem kell külön építõanyagra költeni!! 😉

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

repvez
csak mert nekem a vista alatt az OF nem ment tökéletesen hiányoztak az MFD-k a kabinba és átlátszodott a repülö is külsö nézetböl .
mert gondolkozok hogy fel kéne rakni legalább egy rövid ideig legyen legális oprendszerem 😊.DE 2 oprendszernek nincs elég helyem .bár lehet hogy kéne egy uj vinyo.
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeonSilver
Jaja srácok, ezt láttam csak nem emléxxem, hogy hol.De ez volt az.

Az FF megy a w7 ( 64b) alatta tökéletesen.
A többi Falcon verziót nem próbáltam de szerintem azok is mennek.

repvez
láttam a RoF topicban irtad hogy W7-es oprendszert használsz .Érdeklödnék hogy milyen tapasztalatok vannak a különbözö falconverziokkal vele vagy dupla oprendszert használsz a régebbiekhez XP az ujabb játékhoz W7-et?
JoeDestroy
Nem ITT az UBI-nál?

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

repvez
LeonSilver
Valahol mintha ffb-s, új saitek motyót láttam volna.
Sajnos azt, hogy hol már megnem mondom ..

repvez
nincs mit, de valami lehet készülöbe a saiteknál mert néztem minden boltba enyniért árulják már a botot és a pedált. látták hogy egy kicsit elszáltak az árakkal az elején és nem fogy vagy jön a következö verzio
LeonSilver
Kössz fater.A pedálra voltam kíváncsacsi 😉

LeonSilver
off?

Volt itt egy link régebben ahol olcsón osztogatták az x52-t ( asszem Te is ott vetted Balázs).Az lenne a kérdésem, hogy melyik bóót volt ez?
dankesün, vödörszén

on?

Molnibalage
Igen, mert Red1 régebbi verziót használ. A felfüggesztés meg lesz oldva, csak azért mutattam meg, mert a gép többi része a fontos.

A Tornado 3D kabinja szerintem nem nagy szám. A Mirage 3D kabinok sokkal szebbek. Mondujk lehet, hogy aza baj, hogy a valóságban is elég purtián kabin.

repvez
nana mi ez a kiszivárogtatás 😄

Amugy a felfuggesztéssel van egy kis probléma jol látom ?
Jo lenne egy tornado féle 3d kabin hozzá
Molnibalage

Molnibalage

Molnibalage

Na ez már durva. 😊

Molnibalage
Na, azért a vége az kicsit túlzás volt. de néha ezt érzem.

L Viper
Beltrafáltál ezzel a Pákós hasonlattal <#eljen>
Üdv Viper
Na,ez olyan dolog,ha én megértem Fekete Pákót,egy anyanyelvû nehogy ne értse már,ha ennyit félreütsz.
Én nem vagyok angol tanár basszus,de nekem nem az jutott eszembe a mondatról ,hogy B.le akarja nyúlni,meg közzétenni a tököm tudja mit,hanem hogy melléütött eggyel.
Persze hogy nem érti meg a büdös tulok,pedig nem õ tanult meg a másik nyelvén,mert meg van gyõzõdve róla ,hogy a világ közepére pottyantotta ki a jó édes texasi anyja,rajta,meg John Wayne-en kivül meg mindenki
hülye.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
Hát erre gondolotam sajnos én is.
Molnibalage
Ha nem kap FF csapattol supportot akkor nem, mert zárt az adatbázis. A két FF5.0 alá konvertált kabinhoz kapott támogatást. Ezek után kétlem, hogy fog. Szomorú.

L Viper
Hustlernek tök mindegy mit írsz Balázs és hogyan fogalmazol. Aeyest is lepiócázta, letolvajozta, stb. Ez minõsíti szerintem.
Ahol meg nem fogalmazol tisztán, ha akarja direkt is félreértelmezheti, soha nem veszi a fáradtságot, hogy rákérdezzen, pontosítson, mert csak az a jó amit õ csinál.
Azt sem tudom Aeyes fog -e még egyáltalá ncsinálni valamit FF5-höz.
Molnibalage
Miért kellene hozzá? Így nincs értelme a mondatnak szerintem. Miben függ a létezésük az én tevékenységemtõl? Semmiben. 😊

Hustleren kivételével senki nem értette félre. Ha meg zavaros neki, akkor szerintem elõbb kérdezhetett volna, minthogy fenyegetõzik hogy akkor most menjek.

Most szabadságon van, ha visszajön akkor remélhetõleg válaszol arra, hogy akkor megkaphatom -e majd nyíltan az éppen aktuális DB-t.

Röviden, hogy miért gondolom, hogy vicc az alap adatbázis.

Még az én moddolt értékeimmel is iszonyat erõs fegyver marad az AIM-9M és R-73 is. 8-12 flare gyors kidobása sem nagyon hatja meg õket sokszor 2-3 mérföldrõl 90 RPM körül, fordulóban és szembõl kapva õket. (Magyarán lablesszel csalok, vagy 1 vs. 1 helyzet van.)

Az AIM-9M flare érzékenységét öt és félszeresére, az R-73 esetében az érzékenységét kb. 30%-kal lejebb vettem és 6-szorosára növeltem a flare érzékenységet. Még így is generációs ugrás van az õket megelõzõ szérihához (R-60, AIM-9J/H) képest a modellezõ értékekben. Az említett két jellemzõben kb. másfél - kétszer jobbak és ehhez jön még a max. G érték radikális növekedése (ez AIM-9J esetén érthetlenül alacsony érték, 16 G asszem) vagy a kinemaitkai hatótávolsa az R-60-nal szemben az R-73-nak.

Ennyire elszállt modellezõ értékek vannak benne, nem értem, hogy ezt hogyan gondolták komolyan anno. És az alap AIM-9M-hez képest még egy 5-10-szer (!) jobb a zavarvédelme a legújabb generációs IR rakétáknak. Ilyen technikai fejlõdés nincs, ez vicc.

A SAM-ek min. indítási magasságának létezésérõl kérdezel. Az utána következõ mondat egyik értelmezésben azt jelenti: Kell a training videomhoz és a manualhoz, a másik változat azt, hogy kell HOZZÁ a training videom és a manualom.

Molnibalage
Nem értelek. Ez egy igen vagy nem válasz kérdés volt. Bármint is kaptam volna válasznak abból egyáltalán egy szó nem derült volna ki abból, hogy hogyan kell moddolni.

Mán bocs, de talán az elb***ott kijelentõ mondatodból. Nem mindegy, hogy "It is required to my training video and manual", vagy "It requires my training video and manual". Olyan ez a mondatod, mint a híres levél a Bánk Bán-ból. Ha akarom így értem, ha akarom, amúgy. Errõl beszéltem, apró félreértések nagy gondokat okozhatnak. Többször írsz angolul félreérthetõen, ne csodálkozz, ha félre is értik. Jó szándékkal mondom.

üdv: Razor18

Molnibalage
A bombák pusztító ereje pont az ami kritikus, mert a 2D és 3D világ is használja. Nagyon nagy kiegyensúlyozatlanságokhoz vezethet. Ehhez jönnek még az ATO szokásai, hogy mikor mit tesz fel az AI gépeknek.

polluxware
én csak a HP-t szoktam és azt is csak az F-16 típusokon, meg max a bombák pusztítóerejét.. azt is csak amcsi oldalon😊 gondlom ez el is viszi a ferplay-t de nem izgat

Molnibalage
Azért a helyzet nem ilyen egyszerû, kicsit eltöprengtem.

Tényleg nem minden láma birizgálja az adatbázist, mert akkor jönnek a kommentek, hogy szar a játék, stb. közben csak szétcseszte az egészet. Bár azért abból szempontból problémás, hogy új dev hogy lesz így? Mert, ha az FF3 és FF4 is zárt lett volna akkor soha nem lettem volna dev, mert nem tudtam volna tanulni. Mondjuk ezek most is elérhetõek. Azért azt is megnézném, hogy hány ember birizgálta az adatbázist rajtam kívûl. Errõl 0 infóm van.

A másik a 3D modellek védelme. Mert bizony az is bejátszik ebbe, hogy nem akarják, hogy a kiugrott RV csapat az õ távozásuk óta bekerült dolgokat szépen lenyúlja. Mert a M2k modellek használatára mi kaptunk engedélyt a készítõktõl és nem õk. (A loncis MiG-21bisz modell lehet, hogy Karácsonyra bekerül az adatbázisba.)

Ha valaki piszkálni akarja akkor legyet FF tag és akkor kap adatbázist.
A lockolt DB "csak" a terrdata fájljait védi le. A simdata buherálható. Azért ott is vannak durva dolgok. Max G. értékek. Chaff / flare darabszám, aerodinamikai adatok, stb.

írjanak bele az adatbázisba valmi olyan kódot, ami hogy ha felülírást érzékel vagy változtatást, automatice átírja magát és ezt a debug logban is feltünteti

Plusz munka, és csak bugot okozhat. Lockolni egyszerûbb.

Ti egyébként mit változtatnátok az adatbázisban? Meg is tudjátok csinálni? Ha, a HP editek benne vannak akkor én csak a szenzor értékekkel játszanék gyakorlatilag.

polluxware
ez így ebben a formában már tényleg totál f*szság..

ez olyan mintha vennék egy autót amit szanaszét túningolok, majd miután nem indul el ,mennék vissza anyázni a kereskedõhöz.

ráadásul ez nem is hivatalos softvare aminek support kéne

Balázs!!!!!!!! a megoldás

írjanak bele az adatbázisba valmi olyan kódot, ami hogy ha felülírást érzékel vagy változtatást, automatice átírja magát és ezt a debug logban is feltünteti

így ha valaki gányol és nem mûkszik, küldi a logját és abból tutira kiderül hogy változtatás történt

nem hiszem el hogy ezt a zsenik nem tudnák beleprogramozni, vagy hogy feltüntesse a módosítás dátumot a logban

Molnibalage
As a Team Member, I'm sure that Hustler has NO PROBLEM with you "modding", "adding", and "improving" things.

It is the END-USER (who may NOT know WTF they are doing) whom Hustler does not want to pork the install.

Hustler trusts YOU to do it. As a Team Member, your "mods" can be tested and tweaked.

But - and END-USER - we have no control over what they do.

So - they screw up their install, and THEN they post on the boards how "FreeFalcon doesn't work; it's broken".

That is why it is better if the END-USER does not modify their install.

But - as a Team Member - Hustler is very happy for you to continue in your efforts to improve the Sim.

He is sorry that not ALL changes can be implemented, but - that is not because he doesn't like your work.

It is just that it is difficult to find time to manage everything, and - sometimes - things get "forgotten" or put to the "bottom of the inbox".

Sometimes it is a 'mistake'. But - sometimes, it is just a matter of too much work, and too few Devs.

Sometimes - of course - other Devs may not agree with what other Devs think. But - this is NOT as often as you may think.

No, ezek szerint akkor szerintem van rá esély, hogy én kérhetek magamnak mindig egy nyílt DB-t, amivel játszhatok.

(Leírtam, hogy csak azért szeretném a nyíltat, hogy az FF4 realism mod értékei FF5.x alatt is elérhetõek legyenek.)

Molnibalage
Elküldtem a listát. A többi az õ dolguk. Ha nem csinálják meg 4.8-hoz akkor majd megteszem én.

Molnibalage
Can you tell me that differents SAM do have different min. engagement altitude? Do they have this? It is requires to my training videos and manual.

Hogy ebbõl hogyan szûrte le, hogy én arra akarok bárkit is tanítani, hogy hogyan moddolja a játékot nem tudom...

Viszont az SA-2 alsó indítási magassága brutál rossz érték tekintve, hogy a modernizált rendszer akaja modellezni. Kb. 700 méter az alsó indítási magasság. Az indítási távolságra kb. 3 mérföld van megadva, de mintha az AI nem tartaná be.

Ráakadtam egy érdkes bugra is. A Falcon elvileg a horizont blokkoló hatását a távolsághoz rendelt magasággal modellezi, mert nem gömbfelszín a a táj. Az SA-10-hez hasonló rendszerek nem vesztenek el, ha az indítást után lemész akár 30 lábra is 30 mérföld távolságra. Viszont, ha alacsonyan maradva elkerülöd az indításti lehetõséget, akkor simán közel mehetsz. Ezért javaslom, hogy a haditengerészti csapásméréseket felejtsétek el a modern kötelékek ellen, mert ez így nem jó.

A táj elevation data éréketibõl számolt blokkális viszont megy, szóval a terep felett nincs gond, csak víz felett.

polluxware
sztem olyan túl sokat nem kéne ezen filózni.. a dolgok megoldódnak maguktól is, fõleg ha két fél egyformán gondolkodik és szeret "érvelni"

<#papakacsint>

másrészrõl! open fálkonra is ráférne némi javítgatás, és az legalább tökéletesen nyitott

Szia Balage,

félre ne értsd amit írok, de egy picit néha tényleg félreérthetõ az angolod, amibõl én - magyar anyanyelvvel és nyelvi logikával - általában értem, Te mit akarsz, de nekik nincs meg ez a magyar nyelvi logika. Nem okoskodni akarok, de szívesen belenéznék abba, mit érthetett félre Hustler vagy akárki más natív angolos. Piszkálni viszont tényleg nem akarnálak, ha bánt a felvetésem, hagyjuk a fenébe. Viszont bármikor szívesen segítek a mondanivalód "angolosításában", ha nem veszed nárcizmusnak részemrõl. Csak mindannyiunk számára hasznos volna, ha azt értenék, amit te szeretnél nekik mondani.

Molnibalage

Molnibalage
Nyílt DB szerintem addig nem lesz, amíg Hustler a fõnök. Az idézett részben benne van, hogy ne tudjuk változtati. Az kurva jó, mert akkor az upgradelt Aeyes kabinok is megállnak itt. Nem lesz átkonvertálva a király F-15C kabinja. Az integrálált új F-15C free kabin nem rossz, de azért elég messz van Aeyes szintjétõl...

Molnibalage
A kézkönyvben szót sem ejtek a moddolás mikéntjérõl, mert az nem a kézikönyv témája.

A legtöbb, amíg elmentetm másnak kint a magyarázásban az a trail editálás, és a Tacedittel század berakása. Ezt más is megtette. Ezen felül soha nem mondtam semmit.

A nem értik alatt nem azt értem, hogy nem értenek hozzá (bár néha ez a helyzet), hanem azt nem értik, hogy mit kérek tõlük. És az fájt, hogy ranger azt mondta, hogy nem értette amit írtam. Zsír. Derstaf is ugyanúgy küldte el elvileg, mint én. Azt értette? Derstef által kitalált formátumban küldtem el. Elkérem tõle majd a legutoló verziót, hogy õ mit használt és aszerint IS megcsinálom. Kitaláltam egy kibaszottul szájbarágós módszert. Ha azt sem értik, akkro nem fogom érteni, hogy eddig mit és hogyan csináltak...

Palinko
áh vicces az egész. az elõbbi kommentedhez, nem értem ha valamihez nem értenek, akkor miért nem engedik neked, vagy nektek akik értenek a haditechnikához és meg tudnák csinálni, nekik meg 2 klikk betenni és addig is foglalkozhatnának más dologgal amihez értenek...

az utóbbi érdekes hogy kiakadtak, hogy a felhasználó is változtatja az adatokat. itt most arra utaltak, hogy a kézikönyvben javasoltál pár beállítást? ez ennyire megrázza õket? 😄 akkor nem lesz itt egy hamar nyílt adatbázis 😞
Molnibalage
Csak az olyan köztes állapotban van, hogy semmire sem jó. Félkész a két új M2k, Draken, Tornado, stb. Csak EGYSZER kellene megcsinálni azt, amit írok és onnantól fogva csak át kellene emelni a többi helyszínre. Nem.

Az adatbázis nyíltságát sem akarják. Akinek meg nem tetszik a modellezés az IJ. Ha lesz BMS 4 és tényleg jó lesz, akkor bizony más lesz a preferált verzióm is. Csak akkor mihez írtam ilyen szép hosszú kézikönyvet?

Scottt
Õszintén megmondom, hogy kiadnám a nyílt db-jû cuccot azt kilépnék a bandából^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"