52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#34645 Igen. Remélem nem baj. A végén betettem egy feltöltött képet. Mikor elsőre linkeltem olyan kába voltam, fel sem tűnt, hogy a békás tárhelyről linkeltem. -
Wampa #34644 Balázs,te töröltél ki négy hsz-t? -
#34643 Azért is érdekel, mert raknék még fel én is zenés vidit. Direkt ismeretlenebb zenét választok :) -
#34642 A legújabb OST-t zenéjét tudja azonosítani és csak az újabbakat birizgálja. Meg is jegyeztem, hogy a Van Halen Dreams száma n+1-szer fent van és engedi lejátszani zenével. Az enyémet már nem engedni. Persze valszeg azért, mert x idő után került és és piszok jó minőségben.
Van fent infó, hogy miért nem szólnak, de én nem látom egységesnek az alkalmazást, vagy én nem értem.
Ezt pl. fel fogom használni.
Kíváncsi vagyok, hogy az én klippemet kiszórja -e majd.
Alig várom, hogy a MolnyFalcon kész legyen és újra klipeket gyártsak multis repüléssel. :)
A szárazföldi egységeket konfigurálom, kb. 66%-a kész, ha a SAM-eket nem számítom. Ha azokat is, akkor kb. 80%.
Ma leteszteltem mindne SAM-et, egy-kettőt javítani kellett. Most már minden működik, minden póttank a helyén stb. Kezdek végre tényleg célegyenesbe érni, ha a 3D fejlesztéseket nem számítom bele. Erről a köv héten egyeztetek 611-Eagle-vel. -
#34641 Tényleg Balázsm az ilyesmibe nem köt bele a Youtube, szerzői jog, meg "tudjaafene" mik miatt?
Anno ha jól emlékszem valamelyik funfalcon klip alól kivették a zenét.
Ezt a Mortal témát pl fel lehet simán használni? Tudsz infót ilyenekről?
-
#34640 Tökéletes intro music klipphez. :) -
#34639 Még BMS4 nyomozás. -
#34638 Kíváncsi lennék kb mennyibe fájhat, egy ilyen+valami olyan masina amin szépen dorombol 1-1szimulátor teljes pompában.. -
#34637 És most esik le. Emiatt van a no weapon fegyver. Pl. az F-15 gépeken ezért van póttank úgy, hogy nincs AG fegyverzet. -
#34636 Probléma megoldva, könnyebb volt mint hittem, de a Falcon legsötétebb bugyrai újra feltárultak előttem. Hogy egy gépnek TE-ben és hadjáratban rendelkezésre álljon póttank legalább egy bombával kell rendelkeznie bármelyik HP-n. Figyelem, ez nem azt jelenti, hogy fel kell tenni, csak lehetőségnek kell meglennie. Miért? Gőzöm sincs. Tényleg megáll az eszem, hogy milyen hülye összefüggések állnak fent... :) -
#34635 -
#34634 Lövésem sincs. Tavaly május táján volt az RC4 vagy 6 ha jól emlékszem. Ez volt 1 éve...
Egyébként, ha ennyi RC van, az sok jót véleményem szerint nem jelent. Az RC FF csapaton belül azt jelentette, hogy vess rá egy pillantást és ki lesz adva. Hát itt nem.
Az F4AWACS-et egyszer belőttem, de asszem 611-Eagle ehhez is ért. Lehet nélküle is nyomni úgy, hogy valaki csak a UI képet nézi, de az pontatlanabb, mert a flight mindig egy gép. Az F4AWACS progi az minden gépet egyediként kezel, ami a 3D világban az, tehát tudja értelmezni a bubble-t.
Ha nagyon sokan lennénk, akkor lenne értelme, de mivel kávzi nem is multizunk... -
#34633 Most nézem csak komolyabban hogy mit is linkeltél a képen, már éppen kérdezni akartam, hogy minek vagy kinek raktad be a config beállitásokat vagy arra gondoltam hogy a multirepüléshez ezek kellenek.
Aztán nézem az exe nevét meg a beállitásokat :)
Ez mikori kép lehet?Remélem az RC10re kiadják .
Amugy ezt a human AWACS és ATC részt hogyan lehet egyszerüen megvalositani,. mert OFhez találtam egy progit, de az istennek sem jöttem rá a müködésére.TS alatt jó lenne büvészkedni a rádióval is. Bár ez a rész csak OF ben mükszik ha jol tudom -
#34632 Bakker, megint kicsit vissza kell lépnem a MolnyFalconnal. Valami amit csináltam szétkúrja a póttankokat egyes gépeken.
A DB felépítése gyorsabb, mert tudok exportálni és importálni már. Már sejtem, hogy melyik fázis lehet a ludas. Ez kb. 1 hét csúszást jelenthet úgy sejtésem szerint. -
#34631 -
#34630 kicsit hosszú. de majd megnézzük... -
#34629 MP + human AWACS. -
#34625 Falcon gyorsulási verseny XDDD
A többiek merre vannak ? tök kihalt a fórum -
#34624 A 4. oktató videó hibásan volt feltöltve. Most már jó. -
#34623 Tegnap este kicsit molyoltam, volt rá kb. 20 percem. A tiszta légiharc konfigban 90-es RPM mellett tengerszinten már üres, két db 370-es póttankkal a sebesség 420 csomó környéke. Póttank nélkül 6 rakéta + ALQ-131-gyel 485 csomó. A max. sebesség 100 RPM-nél 0.86 Mach volt a két tökkel.
7200 (-felszállás és emelkedés, ha magasra mész) font helyett viszel kb. 13000 font (- felszállás és emelkedés, ha magasra mész) kerót. Az, hogy kb. 160-170 km/h-val vagy lassabb teljesen megpakolva felszállás után alacsonyan, magasan nem néztem meg. A plusz üzemanyag 90-es RPM-mel elég kb 40 perc plusz repülésre a keró, de érezhetően lassabban repülve, mint tisztán.
Ez mennyivel nagyobb hatótávot is jelent az eredetihez képest? Hm... Le kellene mérni.de már közel sem annyira radikális a növekedés. Ez sem tökéletes, de végre érezni azt, hogy tényleg két nagy szivar van alattad... -
#34622 Még valami. 600 gallonos póttank minimum TE-ben elérhető lesz az F-16 számára.
-
#34621 Akkor jó. Egyébként a 2. Szu-24 snittnél kell figyelni a képernyő szélét. :( -
#34620 Szerintem a bibi az, hogy megváltozott a kötetcímke és nem találja a fájlokat. Egyszerűen az elején mikor rákérdez - mert rá kell kérdeznie - akkor ki kell jelölni legalább egy könyvtárhelyét. Aztán a többit "klónozva" az eredeti szerkezetet meg fogja találni.
Más esetben nem lehet media offline általam ismeret okok miatt. -
#34619 Igen, kb. úgy csinálhatták. Van némi arányosság, de a végeredmény sajnos legtöbbször nem túl meggyőző.
A szakirodalomban az jön szembe az emberrel, hogy egy hagyományos / átlagos póttartály kb. 30-40%-a az, ami a hasznos hatótávra megy rá, a többi a plusz légellenállás legyőzéségre megy rá.
Tegnap megnéztem, hogy 2 x AIM9 + 2 x Mk-84 + ALQ-131 és 2x370 gal póttankkal és póttank nélkül mit okoz egy F-16A-n (Az Operation Opera függesztményéhez erősen hajazó konfig és profil.). Tessék megkapaszkodni. Tengerszinten 90-es RPM és 10k lbs üzemanyag mellett a max. sebesség difi 0.04-0.05 Mach volt. Ez kb. 25-30 csomós sebességdifi azonos fogyasztás mellett. Tehát a két póttank szinte megduplázza a gép hatótávolságát. A póttankok jelen állapotban kb. 90-95%-ban hasznosulnak, mint plusz üzemanyag. A gyorsuláson valamennyire érezni, hogy ott vannak a tömeg miatt, de légellenállásban szinte semmi. A szuperszonikus repülést gátolják alacsonyan. Ennyi. Magasan még azt sem...
Lehet, hogy mást nem irritál egy ilyen szintű pontatlanság, de engem azért megmozgat, hogy javítsam. Lényegében az összes komolyabb légellenállású fegyverzeté légellenállás röhejesen kicsi, legalábbis szerintem.
Külön vicc, hogy a fegyverzet légellenállása máshogy van a gépen meghatározva és máshogy, mikor már nem a gépen van...
A simdata fájlban axial és normal irányú multiplier van, ami mach szám és magasság mátrixoban definiálit görbékből interpolálódik ki az erő. A gépen tárolva két helyen van drag - SWD és WCD részben - és vagy egy area érték is. Látható, hogy az egyik esetben erősen magasság és sebességfüggő az ellenállás. A másik esetben meg nem igazán. Azt tudom, hogy a WCD drag értéke működik. Azt, hogy a WCD értéke megy -e, azt meg kell néznem. Egyszerre mondjuk csak egyet fogok birzgálni.
-
#34618 Én egyszerre néztem a két videót, de nem láttam semmi különbséget közöttük, bár lehet a késői órára fogható.
Egyébként igazán jó lett, nagyon tetszik. -
JohnTerry #34617 Balázs!
Tudtál szerezni valami konkrét adatot a függesztmények légellenállására? Megnéztem már egy rakat szabályzatot, keletit és nyugatit is, de ilyenekkel még sehol nem találtam...Pont ezért gondolkoztam el azon, hogy anno a Falcon (vagy akár melyik szimulátor) készítői mi alapján rakták be ezeket az adatokat a játékba? Hasraütés szerűen? Vagy esetleg pilótákat kérdeztek meg? Jó lenne ezekről valami többet tudni...
Jah,még valami, a Vegassal van egy nagy problémám, lehet tudsz segíteni: Van néhány filmem, azokból kivágtam egy rakat fájlt, és kezdtem összerakni egy videót, az az egész a D-jelű partíción volt, a sima C-n futott az XP. Egy tök más probléma miatt leszedtem az XP-t, felraktam a 7-et, visszament a Vegas, de ezeket a kivágott fájlokat egyszerűen nem tudja kezelni: kiírja h "media offline"...Rákerestem a neten,ajánlottak egy csomó megoldást, de semmi sem segített. Valami vélemény? -
#34616 Bocs, hogy kezd átmenni dev diary-be a topik, de legalább képben vagytok.. :)
Jó hír következik. A jelölt LOD-okat megkaptam ccc-től, kicsit talán többet is!
611- Eagle-vel vizsgáljuk majd, hogy hogyan és hova lehet őket betenni. Egy biztos, az SA-5 végre korrekt tűzvezető radart kap és, ha minden jól megy, akkor lesz mobil SA-3 és négy indítós SA-3 is!
Mivel két Kraz teherautó van az adabázisban, az egyikből SA-2 trailer lesz és jópofa optikai tuningot adhatnak. :)
Pár egység csak szebb lesz és talán lesz kicsit jobb Sz-300. Azon még vacilálnom kell, hogy az új radarok csak optikai tuningok lesznek és a gyakorlati alkalmazás hogyan lesz.
Ha egyes alkalmazások applikálása nehéz - radarokat takar ez főleg - akkor későbbi releaseben lesznek benne, mert nem akarom a végtelenségig húzni a kiadást.
Más. Utoljára feltöltöm a Release videót, de két változatban. A korrigált változatot és a hibásat is. Érdkelne, hogy szerintetek mennyire súlyos hiba az, ami majd látszódni fog és mennyire látszik a minőségromlás az újrakódolás és képernyőméret váltás miatt.
Itt vannak.
[spoiler]Itt bent megnéztem WS monitoron 1920x1080-ban, nem tűnik túl súlyosnak.[/spoliler] -
#34615 Hírek. Most vettem észre, hogy benne maradt egy sajnos elég csúnya hiba a release videóba. Egyetlen vágásnál nem zoomolt a kép, hanem aspect ratio váltás volt.
Asszem van rá esély, hogy tudom ennek ellenére javítani. A "durva" javítás megy, az egész videóból -10% méretet le kell vágni. Így picit sajnos romlik a minőség.
A cél az lenne, hogy csak azt az egy jelenetet szabdaljam és összefésüljem a többivel. Csak sajnos a Vegas nem olvassa már vissza a lekonvertált formát, az Any Video Converterrel kell csinálom. Már, ha tudja...
Még egy apróság lesz, a póttartályok légellenállását és pár fegyverét is meg fogom növelni, mert nem igazán érződik, hogy a gépen vannak. Pl. az AIM-54-et is. :) -
#34614 A Falcon közösség és egyéb időtöltéseik. Nosza, ti is kommentelhettek. :) -
#34613 Az FPS azért fura, mert azt írják, hogy bubble miatt van. A bubble távolság viszont tudtommal úgy megy, hogy van a slider érték, ami skálázza, hogy a beálítottat hányszorosan szorozza meg, de van egy felső plafon. Pl. ezért van az, hogy "végtelen" távolságot megadva sem lesz az AWACS-nak 100-200 mérföldes bubble értéke az FF-ben, mert alaphelyzetben rögzítve van.
Ergo nem értem a nagy szerkesztés okát, alacsonyabbra húzod 'oszt jóvan...
Mivel nekem egy üres TE-ben a reptéren vagy dogfigtban is alacsony az FPS nem tudom, hogy ez hogyan fog segíteni. -
#34612 [URL=http://www.f4support.com/forums/showthread.php?370-OF-screen-shots.&p=84356&viewfull=1#post84356]Még pár kép ezekről az új kiszolgáló "kütyükről".[/URL] -
#34611 Ez egy új hadjárat, elég sok olyan grafikus módosítással is többek között, amik növelik az fps-t és mégnagyobb single és multiplayer stabilitás biztosítanak.
A srác ráadásul integrálta a csomagba a Janhas féle "Ground Support Equipment" cuccot is:
-
#34610 A másik érdekesség, hogy az OF-es srácok közül - köztük demer is - erősen érdeklődnek a fejlesztéseim iránt. -
#34609 Egyébként 611-Eagle segít ebben. Ismer pár BMS4 devet. Annyit mondott, hogy dolgoznak, nem halott a projekt, de többet nem mondhatott. -
#34608 nem tudom mi ez de elég durva fps-lesz töle OF-ben , bár lehet csak a KTO2012-es területen aki tudja probálja ki én még mindig nem tudok sajna ezzel repülni -
#34607 Nem is várok a sebesség a lényeg. 30 méter alatt kezdődik az élet. :) -
#34606 Vannak katonai gépek, pár fizetős egész pofás, de ne várj Falcon avionikát. -
#34605 Van Szu-24 vagy egyéb gép? Egyszer végigrobogok a Mátra völgyein hangsebeesség táján. :) -
#34604 Pöpec lesz Jó sok meló van már benne. -
#34603 Én szeretek elbíbelődni a különböző kisgépekkel, meg lerepülni útvonalakat és közben gyönyörködni a tájban is :)
A ledek távolsága:
28
....48
....67
72
Tehát kisebb, mint a gyárilag a freetrack progiban beállított. Azért csináltam kisebbet, mert közel van a webkamerám és a kinti fórumot is átolvasgattam előtte és ott is sokan csináltak kisebbet.
Sima piros ledek, szétkapott bicajlámpából, tehát ellenállás sem kell. Sima 3 volt és párhuzamos kötés. A ledek lemattítva finom csiszolópapírral, így oldalról és szemből is egyenletes a fényük.