52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#34805 Már csak a fehér betűk kellenek. Eddig nekem tetszik. -
DIESEL DOG #34804 Akár ez is megoldható... :) Mindjárt megnézzük úgy is... -
DIESEL DOG #34803 Na most? A hozzászólások alól kiszedtem a kées "árnyékolást"... -
#34802 Akár, bár elég lightos. :)
A színkombinációra van valam javaslat? Látom, hogy változott a teszt topikban. Fekete kerettel a kommentek széle hogyan nézne ki? A user banner csík feketén, benne fehér betűkkel?
-
#34801 Valami ilyen konfig kéne :-)
-
DIESEL DOG #34800 A kéken tudunk változtatni... :) -
DIESEL DOG #34799 :)
Addig tiszta hogy F-16A, de hogy mi a HARM meg, stb, az nekem magas, a repülőgépek terén nem vagyok otthon... :D -
#34798 Bár a kék/szürke színkombináció fura a szememnek, de ha a többségnek ezt teszik, akkor az lesz. :) -
#34797 És mondá a Pápa, ámen! :)
Egy szebb F-16-ot megpróbálok majd körbe PS-elni.
Közösség, milyen fegyverzet legyen a gépen? Tudjátok, hogy én az F-16A-t csípem, de mehet rá ízig vérig modern F-16C GBU-val HARM-mal vagy pótossal.
Ha a #34723-levő beállítást vagy olyan választunk, ahol két gép látszik, akkor lehet eltérő konfig is. Vagy legyen két fajta gép a banner helyén jelezve, hogy más géppel is lehet repülni?
Ha valaki PS bajnok, akkor persze megcsinálhatja az egészet helyettem. :) -
DIESEL DOG #34796 Ilyenre gondoltál Balázs? :) -
#34795 Én meg pont erről írtam... :) Valamiért egy nem llétező századba tesz be. A hadjárat attól még megy. Látod a gépek szállnak fel szépen. Mentsd a hadjáratot és a mentésban már azt választasz, amit akarsz. RAM22-őt megkérdeztem, hogy mi okozhatja ezt, de még nem válaszolt. Könyékig van az ITO2-ben.
A 3D modellek és utánégetők fejlesztése elvben ma befejeződik. -
#34794 Balázs! Mikor írtam, hogy nem indul el az F-16-os kampány ERRE gondoltam. Ez mitől van? Beletekertem 20 percet de semmi sem történik. -
#34793 Dolgozgatok Eagle-vel. ;)
-
#34792 Most is képet adtál a weboldalhoz. Semmi más nem kell, mint két oldalra a két kép. Vagy, ahogy mondtam már, küldd át a fontot amit használsz, és megcsinálom PS-ben, hogy ne rajzolt legyen, hanem valódi szöveg. -
DIESEL DOG #34791 Őszintén szólva olyat még nem csináltam soha... nem tudom a módját sajnos... -
#34790 Csak akkor lehetne valami szebb Falcon kiPS-elve. Pl. egy Horus skines vagy az új F-16A model, vagy akár régi is. Eseteleg Diana tail-es +18 karikával. :) -
#34789 Bár ez az egy szál Falcon keret nélkül is jól mutat. -
#34788 A banner az változhat természetesen, nekem ez a mostani is tetszik. -
#34787 oldalra lehetne pakolni a hivatkozásokat -
#34786 Akkor a mostani banner az legyen a múlté? Ha a közösség ezt akarja, akkor mehet.
Oldalra nem lehetne azzal a képpel/szöveggel, amit megcsináltam? -
#34785 Ez nagyon-nagyon jó -
#34784 szerintem megfelelő -
DIESEL DOG #34783 Olvashatóság milyen? Jól kivehetőek a betűk a hozzászólásoknál, és a szövegdobozban?
Bannert illetően ez csak egy lehetőség... :) -
#34782 gyó de fasza! Csak kicsit nagy a banner kép. Úgy értem, sokat kell görgetni a gépelő mezőhöz. Sok a hely fölötte és alatta. -
DIESEL DOG #34781 Nézzük meg kicsit másképpen néhány módosítás után persze... -
DIESEL DOG #34780 Az is megoldható hogy a mostani hátteret megtartjuk... a többi pedig úgy lenne mint a teszt topikban, a hozzászólások betűszínét pedig megnézzük majd akkor úgy hogy ez a háttér van alatta. -
DIESEL DOG #34779 Szöveg színen természetesen tudunk változtatni, akartam is feltenni a kérdést, hogy legyen-e fehér a hozzászólások betűszíne fehér, mert szvsz, azt jobban lehetne olvasni... -
#34778 De lehet vegyíteni a kettő. A mostani színvilág, de a linkelt topik hozzászólás része, mint keret egész jó kombnáció lenne. -
#34777 Egy kis hazai hirek :P -
#34776 Szerintem az F-16 kép csak helyfoglaló a bannernak.
Az meg egyenesen szentségtörés, hogy Lock On háttérkép van a Falcon topikban Szu-27 gépekkel. :)
Nekem a mostani verzió egyértelműen jobban tetszik főleg, ha az a két felirat oldalt lenne, amit még anno átküldtem. -
#34775 Hát ez a minden kék szin nem jön be a szöveg is elég nehezen olvasható meg hamár egy F16-os van a képen akkor ne a legcsunyább verzióját tegyuk be hanem sztem valamelyik OF-es verziot mert az a modell hasonlit a legjobban az igazira.És a szövegdobozok se nagyon különülnek el -
DIESEL DOG #34774 Na... a mostani helyett valami ilyesmit...
Véleményezzétek, kritizáljátok... :) -
#34773 Akkor ezekre utalt valszeg 611-Eagle, mert csinált pár fixálást azóta, mióta ezt felraktam.
Fel tudsz idézni konkrét helyzetet? Mert repültem pár gyors küldit ezzel az adatbázissal, de mindennek volt skinja. A repterekhez hozzá sem értünk, pedig azt is felajánlotta Eagle, de én visszautsítottam. Talán később. Valamikor ki kell már adni ezt, hogy ne vaporware legyen...
Az F-16CG-n nem volt IFF 1991 magasságában, ezért nincs rajta. BTW asszem nem is én kapcsoltam ki vagy ha igen akkor nagyon rég csinálhattam. A gép orrán egyébként van madárszeletelő antena? -
Cimbi #34772 Nekem tetszik nagyon.
Pár észrevétel:az f-16CG-n nincs IFF
és néha nem tölti be a skineket van hogy egy egész reptér van hogy csak a mavrickét:)
-
#34771 És a végére egy valami. (Korea 1991 es, F/A-18c kampány) Volt egy négygépes ellen előttem, 10-12 mérföldre, épp ki akartam adni a támadás parancsot mikor mind a 4 gép eltűnt. A következő pillanatban robbanok felfelé, Sem az RWR sem a társak nem szóltak, hogy baj van. Eddig egy fagyásom sem volt, úgyhogy eddig ok a dolog
Ez valami bubble balhé lehet. Nagyritkán az exe valamiért a közel levő egységeket is átteszi 2D-be, de aztán "rájön", hogy gebasz van és visszarakja őket. Lehet, hogy éppen mögéd tette őket. Ez nem MF sajátosság, nagyritkán a sima FF-fel is megesik. Konkéran anno én posztoltam egy olyan bugot, ami ez mutatta. Reptéren vártam, hogy felszálljon egy kötelék. Felszállt a négy gép. 8 (!) mérföldnél eltűntek, aztán megint visszarakta a pályára őket a progi. A 7-dik loopnál léptem ki. Azóta sem láttam ilyen hibát.
Igaz, hogy csak az első két órában repültem eddig kb. 15 bevetést, de egyszer láttam ilyen bubble hibát, de a célok 30 mérföldre voltak, a bubble határán.
Egyetlen bubble distance-ot sem buheráltam meg. Ha gáz van, az tőlem független.
Indítottál már 'windert olyan gépre, amin van flare? Észrevetted, hogy mennyivel gyengébbek a rakéták? Azt érezted, hogy alacsonyan egy 2,5 mérföldre levő célt sem ér utol az AIM-9L/M, ha kb. azonos a sebességeket és M0.6 felett van? :) -
#34770 Ami elsőre feltűnt az a társak pozitív változása. Weapons free-re mennek egyből dolgozni, eddig csak repkedtek fel alá a bombával, most amit elsőre megpillantanak neki is mennek
Ennek szerintem semmi köze hozzám. Az MI-hez nem tudok nyúlni, ez véletlen műve lehet. A másik esethez sincs. Lehet, hogy csak a letisztultabb hadjárat miatt tud jobban "gondolkodni" az MI, egyenletesebben van szétszórva minden.
A légvédelem nekem mindenhol működött rendesen - az egész DMZ-t végigrepültem, keleten és nyugaton is felmentem legalább Wonsan magasságáig. - az új max. távolsgáról. Attól, hogy rád nem indítanak nem jelenti azt, hogy másra nem dolgoznak vagy éppen már nem fogytak ki a munícióból. Mivel kevesebb SAM van, de nagyobb megsemmisítési zónával, ez bizony előrodulhat. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen üteg sem rendelkezik több rakétával, mint 20.
A kép alapján nem tudom, hogy merre repültél és a távolságok finoman szólva nem kiolvashatóak a HAS oldalról. :)
Még valami. Korea 1991-nél két f-16-os kampány van. F-16C+ és egy F16CG nekem egyik kampány sem indul el.
Ezt a mondtatot nem értem. -
#34769 Még valami. Korea 1991-nél két f-16-os kampány van. F-16C+ és egy F16CG nekem egyik kampány sem indul el. -
#34768 Sikerült egy párat repülnöm a MolnyFalconnal.
Ami elsőre feltűnt az a társak pozitív változása. Weapons free-re mennek egyből dolgozni, eddig csak repkedtek fel alá a bombával, most amit elsőre megpillantanak neki is mennek. Akkor a Clear my six is jobb lett. Egy Mig -21 volt mögöttem 15 mérföldre nyomtam egy Clear my 6-et azonnal két gép ment neki. Régebben körbenéztek és szóltak, hogy minden oké.
Ami viszont negatív a légvédelem nem nagyon akar dolgozni. Illetve nem tudom, hogy milyen távoltól lőnek, de Dewdog theater-nél megközelíteni nem tudtad őket mert már 30 mérföldről lövöldöztek.
Megnézed EZT a képet simán elrepültem közöttük.
És a végére egy valami. (Korea 1991 es, F/A-18c kampány) Volt egy négygépes ellen előttem, 10-12 mérföldre, épp ki akartam adni a támadás parancsot mikor mind a 4 gép eltűnt. A következő pillanatban robbanok felfelé, Sem az RWR sem a társak nem szóltak, hogy baj van. Eddig egy fagyásom sem volt, úgyhogy eddig ok a dolog. -
#34767 A Viggent szerintem úgy, hogy megvolt az, aki megcsinálta az eredetit, vagy előrelátóan valaki úgy csinálta a modelt, hogy az a rész külön DOF-ot kaphatott, csak eddig a kód nem tudta kezelni, hogy mikor nyíljon ki. Az FF5.0 óta viszont két "k" nyomásra van sugárgék.
Maga Hustler és BaldEagle is elmondta, hogy ami benne van, az benne van. Azt lehet más DB entry-re pakolni - hiszen ezt én is megcsináltam, így lett két R-73 - de magához a modellehez csak az animálható részek terén lehet nyúlni és egyéb LOD Editor által biztosíott módon. A 3D model mesh-t nem lehet változtatni. Nekem ezt mondták.
Az amit írsz az pont azt jelenti, amit mondok. A DB-be belfele megy a 3DSM. Ott már dxm lesz belőle és LOD az OF-ben. Azt, amit betettél a DB-be ki is tudod szedni és visszarakni 3DS-be? Nem... Ha van ilyen mód, akkor titkolják.
A mással tudás megosztás érdekes dolog, mert nagyon nehéz elmagyarázni dolgokat főleg úgy, hogy
nem tudsz rendesen angolul. Akkor ő miért szánja a drága idejét, amikor a saját fejlesztésekre is alig van ideje?
Eagle-611 évek óta kalapálja a Agean-t és mást is. Gondolom azért ajánlkozott önként fel a MolnyFalcohoz - mert én nem kerestem meg - mert látta, hogy azért minimális szinten képben vagyok és képesek vagyunk együttműködni A Falcon táján nagyon kevés "univerzáls fejlesztő van, aki mindenhez ért. Leginkább senki...Az adatbázis editálás / rack / simdata összefüggések terén érdekes módon alig van valaki rajtam kívül, aki átlátná az egészet. Fura.
Egyébként meg hiába vannak ilyen bővítési szándékaid az core FF DB közelébe sem mehetsz, mert a kiadott DB-be cirka 2, de inkább 1 ember fér hozzá, Hustler. Ha ő nem teszi bele, akkor semmit sem ér az, amit csinálsz. Az unlockoltba persze azt teszel be, amit akrasz - ha stikában van FF kompatibilis LOD Editorod - de ez meg sérti az EULA-t...
(A druva az, hogy elvben a Hitex és Aeyes kabin használata is, ha a core DB-re teszed. Ha a MolnyFalcon-ra teszed vagy Taiwan-ra, akkor nem.)
Outsider meg nem dolgozik bele az FF-be, ez alapszabály. Ha szeretnél valamit csinálni, akkor tagnak kell lenni. Viszont az nem úgy működik, hogy jelentkezel és akkor majd ők segítenek mindeben, hogy te kiélhesd vágyaidat. A MolnyFalcon is pont ezért létezik. Magad uram, ha szolgád nincsen... :)
Szóval az úgy nem megy, hogy a partvonalon kívül állsz és kiabálsz, hogy te jobban tudnád, csak éppen n+1 pontos kívánságlistád van. Nekem 4-5 évig - szent isten (!) - tartott eljutni oda, ahol most vagyok. És a legtöbb területen ez még mindig csak a megértés és nem a belenyúlás szintje. Az aknamezőn elkerülöm a halálos csapdákat, de az aknák felszedni nem tudom...
BTW, ha belenyúlsz a modellba, akkor a skinből is új kellene és ez elég láncreakció szerű dolgot indít el. Nem véletlen olyan lassan bővül a Falcon, ahogy. Nézd meg az OF-et. Elvben nyílt, azt JanHas-on kívül ki csinált hozzá új modelleket 4 év alatt? Hát nagyjából senki...
Kabint ki csinált Aeyes-en kívül? Qawa és Aeyes dolgozott együtt, meg Aragorn is segített, de azrét tegyük a szívűnkre a kezünket. Az Aeyes 3D kabinok szintjéhez egyetlen ingyenes 3D kabin mérhető legfeljebb, az új F-16CJ 3D kabin. 2D terén szintén ez van.
Radicaldude1234 csinált 3DSs szintn egy olyan F-22 kabint, hogy magam alá piszkítottam, mikor megláttam, csak az apró gond az volt, hogy ha 100% minőségben rakta be, akkor FPS gondok voltak. Ezért a végén olyan lett amilyen. Anno küldtem pár embernek róla képeket. Ha nekik még megvan, akkor tegyék ki. Nem vicc, a kabin minőségének kb. 10%-a az, ami megmarad. A 3DS képeken durvábban nézett ki, mint a mostani CJ kabin.
A Falcon nagyon nem egyszerű. Pont. Ha az lenne, akkor nem piszmogtam volna annyit a MolnyFalconnal...
Nagyon sok emberrel elszáll a ló és az életét sajnos képes teljesen kitölteni a dolog. Ez sajnálatos módon rám is igaz volt egy ideig.
Egyébként nagyon remélem, hogy a 3D importálás tényleg gyorsan lemegy.
RAM22-től kérem segítséget az Korea1991-hez, hogy RC állapotban legyen. Ameddig várok, addig elkezdem a Korea 1982-őt. "Olyan amilyen" állapotban a hadjáratok miatt a kiadható lesz talán 6-8 hét múlva. Van olyan, hogy hétközben csak a koordinációra van erőm és időm, érdemi munkára szinte semmi...
Az olyan amilyen állapot azt takarja, hogy rosszabb elvileg nem lesz egyik hadjárat sem, mint ami 5.3 idején volt. A hadjáratok működőképes részét megtartom, a kevésbé sérülékeny részek megváltoztatásával érem el az új környezetet. Főleg SAM és repszázadok, de azért a földi csapatok terén is komoly dolgokat csináltam. -
Tudom hogy volt már rola szó , de vagy te nem akarod megérteni, hogy én mit akarok kihozni a dologbol vagy valami miatt nem akarod, hogy más is segitsen a dolgokon.
Mert ha nem lehetne megvalositani, akkor hogyan csinálták meg a viggennek a sugárfék modositását vagy régebben hogyan tettek bele egy meglévö gép helyére az F--104 -esljét?Ha a játékban lévö hivatkozási nevek megegyeznek az uj modelhez akkor teljesen mindegy hogy mi az amit be akarok tenni.A lodeditor 3ds formában simán megeszi a modelleket és 3dmax progihoz van 3ds to lod konverter.Ezt onnan tudom, hogy a saját modellemet sikerült a lodeditorba beimportálni, de mivel a pontos kezelését nem ismerem még a proginak iy nem sikerült a mutatvány.
De ha végre valaki hajlandó lenne megosztani a tudását mással is akkor lehetne javitani az ilyen dolgokon ami ugyan csak eye candy, de nem befolyásolná a játékot stabilitásban , mert az hogy a szárnytöben 20 helyett 40 poly van az nem jelent semmit.
Mert hiába irtam janhasnak vagy snailnak és aeyesnek mindegyik csak közhelyeket mondott , de érdemi segitséget nem adott
Ugy értem a mit lehet kezdeni vele, hogy a belinkelt képeiden ami látszik, hogy az orkup egy elnagyolt valami a szárny torzs találkozásánál sem stimmel vagy a normalvektor nem áll jo helyen vagy egy kicsit több polyt elbirna azon a helyen, hogy ne legyenek benne azok a fekete háromszögek.