Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage

A nagyobb HUD karakter mûködik. A DED-et is átraktam zöldre.

Az \art\ckptart könyvtárban a 3Dckpit.dat fájlban a // jeleket tüntesd el az 512-es résznél a HUD elõl és tedd a 756 elé.

Mi a gond? Hogy ez elvileg csak Block 50/52 kabinnál csinálja meg. Mindehol, ahol van 3D kabin, van ilyen dat fájl és azok nem tartalmazzák az 512-es sort. Ha innen kimásolod, akkor az nem valószínû, hogy jó lesz más típushoz. Az F-16 gépek talán egyforma 3Dckpit.dat fájllal rendelkeznek. Nem tudom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JoeDestroy
Multi?<#smile>

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Tile manager pdf.
Mehet a Balázs által linkelt leírás a docs mappába. Áttettem PDF-be, mivel fontos infó.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Fogalmam sincs. Elvileg kéne szerintem, ha az FF5.0-höz készült verzióról van szó.

repvez
Az agean v4-es teater megy vele ?
Molnibalage
Az megvan. Meglátjuk, hogy elfogadja -e. 😊

Köszi

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
Nekem is klappol eddig minden. Stabil volt.

Sajnos a reptér upgrade nincs benne, meg a 3D-s kabin hátsó textúrái még mindig rondák, kivéve ahol a régi 3D-s kabin van. Az szép.
Lift Line még mindig nem jó és alacsony napállásnál is ugyanúgy vibrálnak a felhõk. Eddig ennyi ami szemet szúr.
JoeDestroy
Na mentem egy próbakört, eddig minden ment. Joy profil, bill kioszt, saitek profil, TrackIR ... 😊

Bucser
A visszaigazolást el tudom küldeni neked, meg a Paypalos befizetési igazolást is.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Az FF4 kézikönyvnek is benne kell lenni a \_the_maunals könyvtárban a telepítés helyén. Ott van videókártyákkal foglalkozó fejezet, de talán a az új companionban is.

Ha nem segít a dolog, akkor küldj el emailban pár képet és meglátjuk, hogy mi lehet a gond. Vagy megkérdezheted az angol fórumon is, õk a hardveres szoftveres dolgokhoz sokkal jobban értenek nálam.

Sziasztok feltettem a FF5.3-at és van egy kis gondom a repülõgép mind külsõ mind belsõ 3D nézetbe néha villog, nagyon rövid idejig el-eltünik ilyenkor a táj látszik csak, valakinél jelenkezet hasonló hiba? Van rá valami megoldás? Ati Radeon 3870X2-es videókártyám van a szimpla FF5-el is volt gondom annál a menü villogot de azon segített ha a Catalyst AI-t kikapcsoltam, de most a FF5.3-nál ez nem segít.

L Viper
Van szóköz a mínusz elõtt, ha nem látszana rendesen.
L Viper
FFViper.exe -hires
Ráadásul azt se tudom hogy kell keresni csak erre a topikra....

Üdv Vipera
Ha lehet ird már le mégegyszer azt a hires dolgot ,nem emlékszem ,kell szóköz vagy nem?Valamiért nem megy úgy.Azért baxus azt bele lehetett volna tenni a patchba

zsoltfireman
Kéne egy jó Desert Storm erre az új FF5-re! Király az "A" cockpit!

Molnibalage
A régi F-14A és F-15E kabin frissítése asszem ingyenesen elérhetõ annak, aki igazolni tudja, hogy megvette õket. Mivel te vetted nekem azokat, ez gond lehet. Lusa voltam mekérdezni Aeyes-t, hogy hogyan igazoljam, hogy akkor most mi legyen. Mert így valójában kettõnknek van meg...

Az F-15C kabinért fáj a szívem, de nagyon. Jó, hogy van FF5.0-höz, de meg sem közelíti az Aeyes féle 2D/3D kabint.

Bucser
Balázs most hogy nem lehet használni az Aeyes által fejlesztett kabinokat mit fogsz csinálni a sajátjaiddal?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Nekem sem nagy a gondom vele, csak AF-ben és OF-ben kontrasztos, éles illetve a 17-es ócska monitoromon jobbak azok nagyobb karakterei. Ennyi.
Szia Vipera
Érdekes,nekem semmi gondom nappal se a HUD al,tök jól látom.A su/hornetben ,na ott megõrültem tõle....😊)
Mármint ha normális zöldesre állitottam.

Üdv
Én láttam valami dokumentumfilmben su/hornetnek a hud felvételét,ott vörös szinûre volt beállitva.

Molnibalage
Ilyen bonyolult tényleg nem biztos, hogy van. A Panzer General II-höz láttam olyan modokat, hogy csak az olvasástól lefordultam a székrõl. Az 1997-es! 😊

L Viper
Simán
Csak nehogy megint az OF-nél kössünk ki :-D
LeonSilver
Azé' az agyamat eldobom, hogy egy több mint 10 éves játékból még mindig mit képesek kihozni "amatõr" emberkék!Nem is tudom, szerintem nincs is mégegy ilyen "karriert" befutott gém. <#worship>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

JoeDestroy
Nemsokára megint tele lesz a topik képekkel... <#ravasz1>

L Viper
Én is letöltöttem, fel is pakolom mindjárt.
L Viper
Nem jól tudod.
RV-ben valóban nincs maxon, de az SP4, BMS-ek, AF, OF verziókban igen.

Egyébként anno te javasoltad, ha észreveszünk valami bugot, szóljunk. Én ezt vettem észre.

JoeDestroy
Nem baj én már levettem.
Ha hazaérek teszem is felfelé 😊

Molnibalage
Egyik Falcon verzióban sincs max. fényerõn. Mindig fel kell tekerni a HUD-ot. Szerintem ez õsrégi bug, vagy mindig is ez volt az alapbeállítás.

L Viper
Köszönjük Sanyo. Remek munkát végzel a szimulátoros közösségeknek.
Sanyo
Egy nagyon kicsit elkéstem, de mentségemre szól, hogy a changelog nem volt ismert elõttem, a letöltést pedig nem tudtam idõzítve kirakni.

www.pcpilot.hu

L Viper
Csak azt nem értem, hogy miért nem maxon van a HUD fényerõ, ennek mi köze a motorhoz, hogy nem indulhat teljes fényerõvel? Valóban nem lehet megoldani, hogy ne mindig kézzel kelljen tekergetni?
LeonSilver
Jujj de izgatott vagyok! Minnyá meg is vizuálom a kicsikét 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Nem vagyok elfogult én ismerem talán itt a Falcon hibát leginkább. Ez nem bug, ez feature. Nem hiba, ezt tudja a motor. Vissza lehetne állni elvben, hogy olyan éles legyen, mint régen volt, de akkor a FF5.0 nem így nézne ki, ahogy. Nem vagyok elfogult, de pl. a youtbos F-16 ramp start videón is, mior szembe világít a fény kintrõl a hangrába, nem igazán látszik a HUD-ból semmi.

A youtubos HUD felvételek nagyrészt fekete-fehérek, amik kontrasztosabbá teszik a képet. Csinálj egy screent falconban és PS-sel tedd át b&w-ba. Egybõl látható lesz. 😊

A karakter módosításnál elvileg vannak színek és alpha channel értékek is. Majd körülnézek. A 3dckpt.dat fájlt kell megnyitni asszem. Olyan 5000 byteos fájl asszem.

L Viper
Persze tudok segíteni.
Átnevezõs módszer, vagy a Stopworks kabinok is kiválóan mennek, csak némelyiknél kell pozícionálni egy fájlcserével a 3D kivetítést.
L Viper
Magyarul BUG, ami a játékosok többségének nem tetszik. Azért ezt lásd be. Tudom elfogult vagy, de egy ilyen hiba felett ne légy már ennyire nagyvonalú.
Az éjszaka az rendben van, de a nappalról volt szó. Na jó van, nem kötekedek veled, éljen, hogy fut a fejlesztés <#eljen>
Molnibalage

Molnibalage
Van olyan 2D pit FF5.x-ben is, ami az AF kabinja szinte 1:1-ben. Meg kell keresni és bemásolni a megfelelõ helyre. Én ilyenekkel nem szoktam variálin, de szerintem Vipera tud segíteni.

Az az igazság mikor felraktam az FF5-t akkor az AF-ben Aeyes kabinhoz szokott szememnek fura volt az FF5 2D kabin (F16C) (én általában azt használom).
Fura volt a DED-en a betûtípus, nagyon közeliek voltak a nézetek, volt olyan gomb amit el sem érek 2D-ben mert kitakarja valami. Egyszóval (tudom szokni kell) nekem kicsit fura volt.
Molnibalage
A halványabb HUD az új grafikai motor eredménye. Esti bevetésen egyébként még ez is vakít. Esti bevetésen még az MFD fényerõt is lejjebb tekerem, hogy lássak. Tök jól szimulája az éjszakai látást. 😊

L Viper
Hát én láttam HUD videókat, ennél sokkal jobban látszik a valóságban a kijelzés, mint FF5-ben.
Ha felcsavarom a kontrasztot és váltok színt, megint halvány. Az összes többi Falconban Full kontraszton van a kijelzés, csak ennyi a bajom. Vajon ki volt az a zseni, aki ilyen javítást csinált, hogy levette a HUD Brightnesst :-P

Azt megköszönném, ha esetleg leírnád majd, hogyan lehetnek nagyobbak a karakterek a HUD-on.

Egyébként a szépsége összképpben lazán veri az OF-et, én kizárólag utóbbit a stabilitása miatt használom.
Molnibalage
A HUD karaktereit elvileg meg lehet nagyobbítani, csak akkor pixelesebb lett. Emlékeztek, hogy hogyan állítottam a felbontást, az MFD, DED és HUD számára. A 768-as sorokról átálltam 1024-re. Viszont van 512-es sor is. Ki lenne prbóálni azok használatát.

A HUD meg a valóságban is ilyen, nem borotvaéles és nem is színes, talán két színt tud. Zöld és fehér + brightness.

L Viper
A halvány HUD bug, meg az, hogy visszaáll a kontrasz remélem ki lett javítva.
Sajna nálam is használhatatlanok az új kabinok, mert olyan kicsik a HUD-on a karakterek. Még mindig a régi 17-es CRT-m van.

De ha a CTD-k eltûnnek végre és OF 4.7 stabilitást eléri multiban is ,ez a két dolog nem fog zavarni.
Molnibalage
Melyik 2D pit mihez képest? Csak F-16-ból van vagy 3 fajta. Az újra gondolsz? Mit értesz javulás alatt? Szerintem semmi baj nincs vele. Ha nem tetszik, akkor másolgatással / átnevezéssel használhatsz régit. Igazából nekem az összes tetszik, nem is tudok választani közülük, de nem is kell, mert az idõ 99%-át a 3D pitben töltöm.

Az 5.3-ból a release elõtti verzióm van fent. A release verziót tegnap este szedtem le még release elõtt, de felrakni nem volt idõm. Még pár apró simítás került be a pár nappal ezelõtti verzióhoz képest. Ha nem rakod 4x idõgyorsítás felé, atomstabil a cucc. A CTD gyakorlatilag ismeretlen fogalommá vált nekem. Egyedül az UI alatti 'non respondig' state maradt meg, ha vissza akarok menni a 3D világba egyes esetekben. Ez sinlge játékban nem gáz, de multiban már annál inkább.

Balage te felraktad az 5.3-at már? Javult valamelyest a 2D cockpit az 5.0 vagy 5.1-hez képest?
Molnibalage
Inkább 5.3--mal kellene próbálkozni, ha már kijött.

Hali, nincs kedvetek teszem azt péntek este, vagy a hétvégén multizni?
F4AF -el? 😊
Molnibalage
Ha találsz több gépelési hibát küldjed nyugodtan a listát. Vannak olyan fejezetek amit vagy ötször átolvastam már és még mindig vannak fura mondatok és gépelési hibák.

Akkor a fanfárok jöhetnek. Itt a drágaság. 😊

FF5.3!