52965
  • Molnibalage
    Falcon történelem.
  • Molnibalage
    + néhány rakéta neve hibás volt az MFD képernyőn. Azok is javítva lettek.

Más.

Elő tudtam csalogatni, de úgy tűnik, hogy csak F-16CJ vagy az új kabin használatkor műödik.
  • Molnibalage
    MolnyFalcon beta 2.

Változások rövid listája.

- F/A-18/C és több más gép - F-4, F-4ESK/DSK is javított squadron stores értékekkel bír.
    - A US Navy gépeken más CBU kiosztás.
    - Az SA-8 üteg 2 db helyett 3db járművel bír.
    - Új repmodell az SA-8 és SA-19 rakétának. Szemből indítva eddig simán elrepültek egy egyenesen repülő cél felett is...
    - Gripen EWS-s működik.
    - A Gripen eddig belesüllyedt picit a talajba. Már nem.
    - MiG-23MLD új 3D modellel és Aristoteles módosított skinjével. (Még fejleszthető egy kicsit.)
    - Az 2 rakétás SA-3 indító visszajött. Az inditó tökéletes működik, de a rakéták nem látszanak az indítón.
    - Minden hajó csoportban már csak 1 hajó van pár kivételtől eltekinve. Így jóval keményebb ellenfelek így. (RWR most sem jelez rendesen, ez nem az én hibám.)

Röviden ennyi.
  • Molnibalage
    Ma frissített MolnyFalcon adatbázist töltök fel.
  • Molnibalage
    Márminthogy fogtad és rátettél egy felülnézeti rajzot? Az egyetlen gépnél sem volt olyan soha, hogy ne manuálisan kelljen ráillesztegni a gépre.

A 3D modell nem fog változni, ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha bármi terved van a modellel, akkor keresd meg Snail-t.
  • repvez
    Megprobálkoztam egy kis skinezéssel a gripennel, de a ráillesztett high res méretarányos panelvonalak a képen látható modon nem passzolnak a modellel.
    gripen skin
    A képen is látszik , hogy lehetne mit finomitani a modellen, mégha nem is addni hozzá több polygont - bár az is ráférne mondjuk hamár 100 plussz polyval több lenne, már nem lennének a törzs-szárny találkozásánál a elsötétülö részek-hanem csak a meglévö vertexeket a megfelelö pozicioba mozgatni, már javulna a megjelenése a gépnek.
  • Molnibalage
    Kész az MLD. :)
  • Molnibalage

A kabinkeret csak WIP. Most már külön dat fájl kezeli az MLD-t. Máshogy nem ment. Ezt sem csináltam még. Ma is új dolgot tanultam. :)
  • Molnibalage
    JAS-39

7089
    7090
    7750
    7092
    7093
    5000
    7095
    1348

Lehet, hogy itt is van pár felesleges. Minjárt megmutatom, hogy 2 órányi szenvedés mire volt elég az MLD-vel. :)
  • repvez
    természetesen és köszi
  • Molnibalage
    MiG-29A
    1840
    1841
    1842
    1843
    1844

Gripen estén az új Gripen számok kellenek ami a MolnyFalconban van?

Mi-24
    310

Mi-8
    1641

An-24
    1141
    4345
    4346
    5547

C-17
    1217
    1218
    1219
    1220
    1221
  • repvez
    mig 29 , gripen, helikopterek, szállitogépek an-26. c-17
  • Molnibalage
    MiG-23ML DPRK

3971
    3972
    3973
    3974

MiG-23ML USSR

3967
    3968
    3969
    3970

MiG-21MF

1911
    1912
    1914
    1915

MiG-21bis

1427
    1428
    1429
    1430

MiG-21PF

3640
    1552 (nem biztos, hogy kell)
    1852

Szu-17

1557
    1558
    1559

Van még valami?
  • Molnibalage
    Pill.
  • repvez
    Egyébként ha valaki meg tudja mondani hogy melyik számu texturák tartoznak a magyar vonatkozásu gépekhez akkor én is beállok csinositani párat hátha sikerül valamit összedobnom .
  • z0ty4
    Köszönöm Repvez. Pont erre gondoltam. Csak te bővebben fejtetted ki.
  • Molnibalage
    Én az "annyira megy skinezés" részre reagáltam. Kinek megy annyira? Mert nekem biztos nem. Anno sindel csinált skineket, de ő évek óta nem járt erre. Zsolti volt a másik nagy skines, sajnos ő is szökőévente jár erre.

A leni skin attól lett szebb, hogy töröltem dolgokat. Ahhoz nem kell nagy tudomány... :)

Felőlem azt csinál mindenki amit akar, csak saját tapasztalatból tudom, hogy mekkora szopás úgy csinálni skint, hogy nincs template. A Szu-33 skint anno 1 hónapig csináltam - bár nem folyamatosan - és a Kuznyecov is volt vagy 1 hét, pedig az lényegében sík felület volt.

Nosz, hajrá. Csak én úgy vettem le, hogy ha nekem olyan jól megy. Hát nem megy...
  • repvez
    Ja és attól hogy valaki szeretne és ideje is van rá attól miért kell a kedvet elvenni ilyen kijelentésekkel, lehet hogy vannak olyan emberek akik épp a te modolásodra monják hogy értelmetlen, miért ne lehetne egy MLD mig-23-asra ráfogni hogy az a magyar gép mivel nincs az adatbázisban ilyen modell senki sem fikázna azért hogy nem is volt ilyen gépe a magyaroknak.

Ez éppen azért egy virtuális játék, mégha nagyon valosághü is hogy bármi megtörténhet, miért ne lehetne egy olyan hadjárat ahol egy reptéren üzemel a mig 29 és a gripen szu-22 és a többi magyar gép ?

Szted a 59-esek hogyan oldják meg azt hogy nincs benne magyarország mint terület sehogy kijelöltek egy repteret a krim félszigeten és az lett kecskemét , de azon tul megprobálnak mindent ugy repülni mint a valoságban és érdekes modon nem akadnak fenn azon hogy soha nem volt szu-25-ösunk , de ugy repülik mintha a szu-22-es századunk lenne.

Akkor hol itt a probléma? ha valaki ezzel a változtatással jobban bele tudja érlni magát nagyobb élményt ad számára akkor miért ne csinálhatna magyar skint akár melyik géphez?
  • repvez
    Már megint ezek a negativ hullámok.Most miért ne lehetne magyar skint készitenia zokhoz a gépekhez amik benne vannak a játékban, függetlenül attol gogy a valoságban mennyire használtuk öket ki vagy hogy részt vettünk e valamilyen háboruba velük?
    Ezt az egész megközelitést onnantol fogva értelmetlen felhánytorgatni, hogy nem valoságos meg realisztikus mikor Koreai területen játszodik a kampány .

Ez igaz hogy OF, de szerinted a lengyeleket hol érdekeli hogy koreai területen soha nem repültek föleg f16-tal? OF reppenés
    A lényeg itt azon van hogy legyen egy saját reptérnek kijelölt terület és azon repüljenek az lényegtelen hogy az egy figtiv kampány figtiv részvevövel.
  • Molnibalage
    Nem étem a kérdést Mihez csináljunk saját festést?
    És minek? Egyelőre egyetlen hadjáratban sem vagyunk benne igazán. Magyar MiG-29 skin van egyébként. Nem tökéletes de van.

MiG-23ML skin lehetne - bár nekünk csak MF volt, ami más sárkánnyal bírt - 21bis, MF és PF gépeink voltak. Ebből egydül a bis/MF-re érdemes skint csinálni. A 3D modelljük asszem ugyanaz.

Szu-22-re lehetne, de értelmetlen, mert soha nem használtuk ki a gépek képességeit.

A skinezés baromi nehéz és időigényes munka.
  • z0ty4
    De attól az ötlet nem rossz. Szerintem....
  • Molnibalage
    Közel sem megy annyira. Semmi mást nem csináltam, mint kitisztítottam pár részt, ahol alpha channel kell. A gerenda fémszínű / szürkés lett, mert nem fogom rágürizni az illeszkedő terepcamo szép illesztési pontjait. Színben amúgy sem tudnám öszeharmonizálni, mert az eredei készítő a megviselt felület látszatát turia külön layeren csinálna. Nem tudom úgy reprodukálni, hogy ne látszódjon az, hogy az utólag készült.

A speedbrake felületeti sem néztem még meg. Szóval ki tudom tisztítani úgy, hogy viszonylag szépen nézzen ki. Semmi több. A felségjel lekaparása a fentiek miatt nem megy. Nekünk amúgy sem volt MLD-nk...
  • z0ty4
    Ha ennyire megy a skinezés csinálhatnánk magunknak saját festést nem?
  • Molnibalage
    Gyors és primitív munkával ennyi telik tőlem.

(Csak WIP)
  • Molnibalage
    Van LOD editorod? Mert akkor csak be kell importálni a dxm-et a MiG-23 MLD dxm-jét a LOD1-re. Tudod, hogy hogyna kell? Fent vagyok MSN-en.
  • arrow19
    Üdv, dobd át a cuccot holnap megnézem mit tehetek,esetleg a lod-ot is.
  • Molnibalage
    Esetleg Zsolti vagy más skinnermágus meg tudja csinálni a skin fejlesztést? A wireframe-t is oda tudom adni, ha kell.
  • Molnibalage
    MiG-23MLD modell.

Aristoteles skinje ehhez nem jó. Írtam Aristotelesnek PM-et, de nem tudom, hogy megkapja -e, mert cirka 5 éve nem lépett be az FF fórumra. Én is megcsinálnám úgy ahogy talán a skint, de az istennek sem bírom elérni, hogy a PS7-em tudjon dds-t exportálni.

2008 óta nem skineztem, totálian elfelejtettem szinte mindent...
  • Molnibalage
    Fasza lett.
  • DIESEL DOG #34937
    szerk:

Illetve már hozzáigazítottam a szövegdobozt... már csak az új gombok hiányoznak... :)
  • DIESEL DOG #34936
    Balázs!

Ezt a sort rakd be a topik hosszú címébe valahova alulra, ahol elfér:

<script type="text/javascript" src="http://di3s3l.glap.hu/Metro2033topik/newbuttons.js"></script>

Ha ez megvan, akkor kicsit változtatunk a szövegdoboz méretén is hogy passzoljon a gombokhoz...
  • Molnibalage
    Azért kell még kalapálgatni, találok kisebb-nagyobb hibákat benne. A kétrakétás SA-3 indító eltűnt, mert elfelejtettem, hogy az összes eddigi indító ugyanazt a parentet használja...

Sq. stores hibák is vannak. Tegnap jó sok egységet hozzáadtam a hadjárathoz. Egyszer volt CTD-m, bár alacsony FPS és akadozás közben szállt el. Egyébként eddig működött a cucc. Az 1982-es editálás óvatosabb lesz.

Szélsőséges esetbe X idő múlva, ha kapok segítséget lehet, hogy újta lehet kezdni az egészet. Mindegy, a DB lényegében megvan.
  • z0ty4
    Köszönjük. Forma 1 nézés után jöhet egy kis repülés...
  • Molnibalage
    Squadron stores fix.

Másold be a \MolnyFalcon\objects\ könyvtárba és lesz LBG a Horneten.
  • Molnibalage
    Én is repültem egyet.

Még sosem láttam ilyet.

Repülök tök nyugisan és egyszercsak prozik a föld körülöttem. Mi-24-esek dolgoztak rám, aztán jött az R-60-is. Alig éltem túl. :)
  • Molnibalage
    És máris találtam egy hibát... :(
    Nincs GBU a Horneten, pedig akartam.
  • Molnibalage
    Hölgyeim és uram. A MolnyFalcon beta kiadása.
  • Molnibalage
    Nem. Csak az 1991-es lesz. Kiadás után kezdem el kalapálni a '82-est.
  • JohnTerry
    Repültem vele pár húzós bevetést, a HSD-t persze butítottam, az előbb Prowlerekkel mentem SEAD Strike-ra, kilőttünk egy rakat lérakot, közben rengeteget indítottak ránk, alig tudtam kimanőverezni, meg a vadászok is megtámadtak végül sérültem leszálltam egy divert field-en...izgalmas volt, mint a régi szép időkben!
  • JohnTerry
    Akkor ez azt jelenti, hogy a 82-es és 87-es hadjáratokat is javítva lesznek a holnapi verzióban?