Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
<#taps> Kössz a sört <#taps>
zsoltfireman
zsoltfireman
Nagy vagy Viper! Köszi!

Ez a JanHas milyen részletekre odafigyel

L Viper
Zsolti, egy észrevétel, ha mégjobb screeneket akarsz csinálni:
Sose egérgörgõvel zoomolj a gépre, mert a talajt is közelebb hozza, annak hibáival együtt.
A Numerikus 1-essel és 7-essel közelíts - távolíts, így nem változik a táj perspektívája, a kamera csak a géphez kerül közelebb.
Az egérgörgõvel csak finoman korrigáld.
zsoltfireman
Így van!

zsoltfireman
Miaz hogy! LaunchViper V3-ban

Molnibalage
Akkor abban tehát van legynel skin is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Csak azok rendesen megírt játékok és nem egy 10 éve fércelt 'vacak' cuccok. Tényleg ennyire kevés helyed van?

Én is toltam ennyive régen Falcon-t, de az nagyon régen volt. Szerintem nem ez a baj. Még FF4 alatt valakinek az oldotta meg a gondját, hogy a hangkártya hardvergyorsítását vette le a vezérlõpult segítségével.

Az vírusirtó és tûzfal le van lõve? Egyes típusokat nem komál a Falcon még offline sem.

OF-et próbáltad már? Azzal kellene összevetn az FF5.x-et, hogy mennyire stabil egyforma körülmények között.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

zsoltfireman
Végre felraktam a JanHas féle LaunchViper szín és fegyvercsomagot OF-re,egy kis reklám:

repvez
Annak örülök ha érthetö, de remélem megoldás is lesz rá 😊

Wampa: 1,5gb szabad helyem van a rendszerparticion, enyninek elégnek kell lennie sztem.Ha az OFP2DR és az ARMA2 is elmegy akadás nélkül akkor ennek is kéne.
Molnibalage
Lengyel skin, FF alá. Elvileg van OF-es is valahol.

Molnibalage
FSX OFF.

Ez lesz ám az adat. Tényleg jó lenne egy olyan harci szim, alhol tényleg sûrû talajmesh van, hogy a SAM és radar elõl bujkálás végre valósághû legyen.

😊
L Viper
Majd Zsolti csinál :-)
zsoltfireman
<#vigyor1>

Molnibalage
Ez több éves hír és nem volt egészen pontos emlékeim szerint, mert egyes elemek szállítása késõbbre is volt tervezve.

Nézd meg ma a lengyeleket. A legpotensebb F-16 gépek talán nekik vannak Európában a görög CFT-s Block52-es gépeket leszámítva.

😊 pont most olvasom, hogy a lengyeleknek leszállított F16-osak hibásak voltak. "A legrosszabb állapotban a 4044 számú F-16C érkezett meg Lengyelországba, hiányzott róla a GPS-antennablokk, nem mûködött a mentõ-oxigénfejlesztõje és a barát-ellenségfelismerõ rendszere, írta a lap."

És a képen pont a 4044-es van 😊)

Link
Molnibalage
Van FF5.0 alá lengyel skin. 1-2 hete rakta fel valai az FF fórumra is a linket. Ha nem találod meg, akkor otthonról elküldöm, le van töltve.

Ez a festés nekem nagyon tetszik, van hasonló OF-alá?

L Viper
Jaja.
A fene bánja melyik Falcon, csak jól fusson. A múltkor jó volt az AF. TS indul, AF indul, Server, Join, repül. pár perc :-)

Nekem meg inkább a Balkán fekszik, túl sokat Koreáztam 😄
Molnibalage
Kb. fél - egy év alatt le is repülünk egy hadjáratot. 😊

Egyébként az AF sem lenne ellenemre, ha más sincs. A hangulat és stabilitás kárpótol az egyes hiányosságok terén. Csak a Balkán helyszínrõl kellene visszamenni Koreába, mert ott kicsivel nagyobb kihívás van. 😊

L Viper
Szólóban alig repültem OF-el, meg a többivel sem nagyon. Csak multin hadjáratoztam inkább.
Amit múltkor AF-el folytattunk, az is multis mentés volt, bár annak már majdnem vége.
Most repkedtem többet szólóban, hogy szabadságon voltam és rossz idõ lett.
Molnibalage
Repvez, simán érthetõ amit posztoltál a bugtopikon. Mikor olvastam akkor jutott eszembe, hogy mintha ezt te írtad volt. Akkor balra néztem és tényleg. 😊

Molnibalage
Egyébként toltál már végig OF hadjáratot a sok fotózás közepette? <#vigyor2>

Csak nehogy ilyet fotózz. 😊

(Egy iraki MiG-29 a lelövése elõtti pillanatban ezt vette fel, a felvétel túlélte az estet.)

Itt.

L Viper
Nahh, rámjött a fótós múltam :-)
Megint fotózgattam, csak ez most OF 4.7:

Molnibalage
Ha már repülsz, akkor nyomj egy ctrl + y (magyar) és aztán asszem r.

Az aktuális FPS-t hogyan is tudom megnézni?
L Viper
Sajnos most 3 estém foglalt.
Molnibalage
Igen. Így néz ki egy gép, amit használnak is. <#zavart1>

Vipera, ma egy FF5.3 multi mehet megint?

Ezt a képet láttátok már? 😊

Molnibalage
Nem tudom. Ezért írtam, hogy nem értem. Mert ez az én szememben még a videókártya driver beállítását is jelentheti.

L Viper
Az ki van nálam lõve.
L Viper
"First CTD due to problem with your graphics setup (display.dsp)."

Hmm akkor ezek szerint az sem mindegy, hogy mit hová állítok a belsõ graphics setupban. Ezt erre kell érteni vajon?
Másba nem túrtam bele. Komolyan egy átlagos felhasználó, aki nem ért hozzá, hogyan konfigolja be?

Mindegy, szólóban megy, bár az elõbb megint feladatkezelõztem. Most a töltéskor akadt ki, de itt van pár õrömreppenõs kép:

Molnibalage
Még egy tippet kaptam. A sondnál a distant effect kikapcsolása lehet, hogy segít. (OF-nél volt ilyen Norwegian szerint.)

Molnibalage
Ja, elfelejtettem valamit írni erre.

A két CTD-re ezt mondta BaldEagle.

First CTD due to problem with your graphics setup (display.dsp).
Second CTD occurred while drawing the terrain.

Rákérdeztem, hogy az elsõ mit jelent, de még nem kaptam választ.

L Viper
Ez érdekes, mert pl OF-nél szerintem érdemes HiTilest rakni, de FF-nél nem.
Az OF színvílága az alap textúrákkal elég fura, mármint a táj. HiTilessel viszont nagyon jó.
FF-nél meg nagyon szeretem az alap tájat.
L Viper
No igen, amikor te voltál a szerver, már kezdtem reménykedni, aztán mégis krekk lett a legvégén mindkettõnknél.
Viszont az tény, hogy általában én vagyok szerver OF-nél és AF-nél is. Ugyanazon két porton keresztül kommunikál az a másik két Falcon is és ott ez nem szokott gondot okozni. Mármint az, hogy az én gyors netem a szerver.
Molnibalage
Vakítóan kék ég. Semmi Hitiles? 😊

Mostanában gondolkoztam el, hogy kellene egy olyan videóklipp amiben mind a 4 évszak textúrája ki van használva.

Molnibalage
Az RV-nél közölve volt, hogy multira alkalmatlan. Szólóban a CTD olyan fogalom volt, hogy meg kellett anno kérdeznem, hogy mi az. Kétszer láttam FF4 alatt CTD-t és abból egy katapultálás alatt volt, de az meg ismert bug volt. Akkor ritkán kattintottam hadjáratban. 😊

Az OF is bizony jellemzõen a sûrû helyeken száll ell, ahol az FPS szép nagyot esik, legalábbis nálam.

A multi még mindig kritikus az FF5.3-nál is ez tény. Viszont normálisnak tûnõ szerver felállással eddig egyet repültünk. Ebbõl messzmenõ következetést levonni elég merész. Majd, ha 10-szer voltam már én szerver és 10 küldetést lerepültnük utána nézzük meg.

Az OF is meg tud lepni azért. Az még olyan helyen is ellszált egyszer, hogy futóbehúzás egy TE-ben felszállás után. 😞

A OF video contest klipkészítés alatt is kaptam vagy 2-3 CTD-t, holott kis TE-ket repültem, szólóban.

Egyszer valakivel volt OF multi. Annak is CTD lett a vége. A két ingyenes Falcon nagyon szenzitív attól függõen, hogy ki a szerver. Egyelõre így látom.

L Viper
Köszi. A felhõk az alap 3-as félék, a nap pedig az old RV nap a Config Editorból. Hajnalban is szép nagyon így.
L Viper
" Az összes Falcon verzió legtöbbször akkor csinál CTD-t, mikor valami FPS ugrás miatt kicsit esik az FPS."

Tényleg nem kötekedésnek, sértésnek meg végképp nem szánom, amit most leírok, de ez olyan hülyeség amit leírtál.

Toltam a Superpak szériát, a 2-õt 3-at, 4-et, a CTD gyakorlatilag ismeretlen fogalom volt.

Kijött a BMS, Toltam a Superpak 4-re telepítve, CTD volt szökõévenként egyszer. ( BMS 1.03 és 2.0-ban is )

Kijött az AF, CTD nagyon ritkán volt, kb mint a fentebb említett esetben. Az 1.07-es peccs óta meg teljesen eltûnt.

Kijött az OF, no itt a 4.5-ig voltak ugyan CTD-k ,de inkább a hardwer igény volt aggasztó.

Kijött a 4.7, a CTD- rendesen eltûntek. Szép stabil most az OF.

A RedVipert és az FF5-öt a végére hagytam, mert ez ugye külön fejlesztési úton halad. Szerintem ezek bajai elég jól ki lettek tárgyalva már.

Nos nem bántom az FF Falcont de a saját tapasztalatom ennyi Falconozás után az, hogy sajnos a leginstabilabb. Ahogy elnézem másnál is vannak gondok vele. Ennek ellenére nagyon szép, nagyon mozgalmas, nagyon jó, de valami az RV-nél lett nagyon elpiszkálva, mert a hibák gyakorlatilag ugyanazok, legfõképp a multikon produkálja õket, már RV óta.
Erre kéne rágyúrni valahogy.
Múltkor nagyon jót repültünk, de az, hogy nem tudtam egyetlen kiértékelésig eljutni, azért kissé aggasztó.

Molnibalage

Hát ezt nem lehetett egyszerû összehozni. 😊

Molnibalage
Az EWS rendszer használhata meg benne van a kézikönyvben.

Molnibalage
Az új chaff alig látható, dob az. A számokat nézd az EWS panelon, hogy fogynak -e. Flare dobása alapból csak 2-es és 4-es programon dob.

Én mindig átprogramozon a 4 alapprogramot, mert szerintem használhatatlanok.

Azt vettem észre most, hogy repültem campaignban pre-plan cas-t, hogy az ECm végig be volt kapcsolva és ki sem tudtam kapcsolni, ez hiba vagy létezik ilyen? Illetve a key kiosztás szerint az "Y" és az "X" a chaff/flare viszont hiába nyomom nem dob semmit. Mitõl lehet ez?
Molnibalage
Mert egyes játékok és alkalmazások érzékenyek a harverhibára. Az éppen tönkremenni készülõ gépemen anno a Gothic 3 10 perc után elsszált, de minden más még használható volt.

Molnibalage
Az UI képernyõ jellemzõen akkor száll ell (nem freeze, csak a FFViper 'nem válaszol állapotban van), amikor commit gombra nyomsz az után, hogy end missionnal jöttél ki egy bevetésbõl és ugyannak a köteléknek egy másik gépébe akarsz visszaülni. Én azt szoktam csinálni, hogy minden bevetés után kilépek a hadjáratból és újra vissza. Ez többnyira segít.

Molnibalage
Sajnos ez így nem teljesen igaz. Az összes Falcon verzió legtöbbször akkor csinál CTD-t, mikor valami FPS ugrás miatt kicsit esik az FPS. A FF5.0 beta verzió gyakorlatilag minden ilyennél összeomlottak, most csak egy FPS ugrást veszel észre.

Ezek akkor (is) vannak, mikor új LOD-ot és textúrákat tölt be. Sokat. Namármost 1 db 1024 vs. 4-6 db 1024 vagy 2048-as textúra töltését szerintem ne hasonlítsuk össze. És akkor ez még csak egy gép... Tényleg szép a végeredmény, csak nem hatékony.

Ez nem verseny, de Red1 fele akkora felbontásban is tud szépet csinálni, vagy nézd meg a Radier kabint. A mostani szemmel tök gyík FF4-es F-16 3D kabinból a textúra szinte térhatásút csinál. Na az a mûvészet! 😊

És is szebb Szu-33-at csináltam volna, ha engedik megduplázni a textúra méretet. Mivel az volt életem elsõ skinje én azért elégedett vagyok a végereménnyel. Vagy vessétek össze az én A-6E skinemet a Red féle skinekkel.

A Kuzit is azért engedték megnövelni, mert 1 db palettán van az egész és az nevetségesen alacsony felbontású volt. Én megnégyszereztem volna, de azt nem engedték. Persze saját használatra csinálhattam volna, de annak meg nincs értelme. Azért a mostani sokkal szebb, mint a régi. 😊

Nekem meg mikor játék közben ctr+alt+deleteztem,semmi nem történt,ment tovább,viszont nyomtam az esc mint süket a csengõt,de nem jött a kijelentjezõ ablak.Viszont nekivezettem a földnek a gépet és voila ,lett.
Szépek a képek Viper.

Te Balage,ha egyébbként minden fut Repveznek mint a bolond,mibõl gondolod,hogy hardver dolog?
Régebben volt valaki,akinek az erõmû gépén nem futott az istennek se az OF(ami Viperának a tökély volt fele gépen) 😛 Ki is volt az?

Repvez,mondtad hogy megvan tömve a vinyód.....van elég hely a rendszer partición?A windóz fura dolgokat tud csinálni kevés helyel,meg viruális memoriával.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!