52966
  • arrow19
    IR Point csak mozgó célnál van szerintem épületeknél AREA.
  • hooah
    Kész, betelt a pohár! Az istenért sem tudom POINT-ra állítani a TGP szenzort, valaki írja már le részletesen, hátha valamit nem jól csinálok(talán 3x sikerült idáig). Mindig csak az AREA van.
  • arrow19
    De várom már hogy hazaérjek jövőhéten
  • L Viper #36166
    LGB-nél együtt mozog a kurzor mindkét MFD-n (Az AG radar és TGP-n is) Befogás után meg tudsz variálni a TGP befogással/cél elengedéssel a Num Ins és Num Del-el. Nyilván cél elengedés után tudsz tovább keresgélni a billentyűzet kurzor nyilakkal.
  • z0ty4
    Király vagy Viper! Jöhetnek az ilyenek, ha hazamegyek lecsekkolom.

Az LGB-hez nem kell a SHIFT-Numpad 2 ? vagy a ctrl - nyilak.

• L Viper #36164
    :D

Felraktam ide az ILS leszállás BMS4 doksit.
  • Molnibalage
    Az eset után valszeg orbitális pályára álltak egy méretes seggberúgás következtében, amit egy, "demicsííííínááááááááááász" fejleüvöltés előzött meg. :)
  • Molnibalage
    Milyen más munkáját? Tekintve, hogy nincs más F-16 szim, ezért sem FM-et sem avionikát régen nem vetek már összes semmivel...

Az FF A-10-ze egy vicc az OF-hez képest. Konkértan azért nem repülök vele, mert az FCS Hornetet és Sason még azért elmegy, de A-10-nél megfekszi még az én gyomromat is. Gun piper nélkül meg aztán tényleg. (Stock FF-fel mega 100% pontos AGM-65 és űberbrutűl CBU totáisan kiveri a biztosítékot.)
  • Wampa
    Ez viszont érdekes.
    Kiváncsi lennék,mit lát a pilóta leszálláskor a tornádóból a siklópályán.....meg hogy a toronyban mit csinált a személyzet:)
  • Wampa
    Nem,egyáltalán nem igazságtalanabb,mint mikor te összeveted más munkáját a valódi F16 ossal.
    Csak mivel ez neked nem tetszik,hörögsz mint a vérmanó :P

Amugy se vetettem össze,csak azt mondtam,szerintem nem jó az A10 igy ahogy van+nekem a gép viselkedése jobb volt a FF ban,akkor is ,ha nem az az élethűbb,ugyanis igy se realisztikusabb,csak idegesitőbb....ezzel se ezt az uj szimet bántottam,már csak azért is ezt fogom használni,mert 100 stabilabb meg szebb......

az összehasonlitás már annak szólt,hogy te felhoztad mit hall a pilota valójában stb.

• Wampa
    Ja,ez még innen a barátságon :P
  • Wampa
    Egyem a szived Vipera,én meg ezt mentettem le,ugyhogy a neved most az örökkévalóságig,legalábbis azmég megvan az op rendszerem,egy dokumentbe zárva disziti a desktopom:P
  • Molnibalage
    Nekem itt a régi CPU-val 2.7GHz-en 24 alatt volt...
  • L Viper #36156
    FPS hibátlan. Ebben a mission-ben össz. van 36 gép. Ez semmi.
    Az Olimpic Park felett van a tumultus:

• Molnibalage
    A magasság még ok lehene, no de nappal...? :)
  • Molnibalage
    FPS?
  • L Viper #36153
    Ez az airshow mission :P
  • arrow19
    Lopakodás 6500 lábon
  • L Viper #36151
    Lopakodók itt és ott:

• L Viper #36150
    Én ilyen kis "vackokat" már az OF-hez írogattam magamnak.
    Most BMS-hez is.
    AA-hoz nem nagyon, de a különféle AG képernyők életre keltéséhez, data linkhez pl. Ha kell itt van, de elég "parasztos" inkább saját használatra skicceltem:

----------
    Nehézfegyverzet oldása után szükséges lehet trimmelni:
    Roll trim: shift+jobbra/balra nyíl. Rudder trim: alt+jobbra/balra,
    a magassági: alt fel/le. A semlegesbe visszaállás shift és előre.
    ----------

Szabadesésű "bombák" CCIP-ben:

AG-mód (Backspace)
    Jobb MFD-n: CCRP-re, majd, CCIP-re klikk
    Az MFD képernyők lapozása: ] [
    üzemmódok válthatók a '-vel is (magyar bill:"á")

LGB-k:

AG-mód (Backspace)
    Jobb MFD-n: HSD 2X, TGP, STBY, AG
    Bal oldalon: Laser Arm kapcs. fel.
    Nagyítás "Shift V", vagy "V" -a befogástól függ.
    Befogás "Num 0"
    Cél elengedés: "Num Del"

Maverick:

AG-mód (Backspace)
    Jobb MFD-n: PWR, WPN, "U"-val védősapka ledobás.
    3 perc múlva van kép.
    Nagyítás "Shift V", vagy "V" -a befogástól függ.
    Befogás "Num 0"
    Cél elengedés: "Num Del"
    Bal MFD-n: GM, GMT, SEA üzemmód "F2"-vel.

Harm:

AG-mód (Backspace)
    Jobb MFD-n: PWR, HSD 2x, HAD,
    Kurzor irányítása: Shift Num 2" után lehet!

Datalink megjelenítése:

Hud alatt: LIST-ENTER lentebb a kapcsoló-SEQ-felé (AA mód)
    Bal MFD-n ASGL-re katt 1x (CONT-ra vált),
    majd "Ctrl+O" nyomvatart 1 másodpercig. Elengedés után aktív.
  • repvez
    Ez nagyon jó ezekböl a kis "cheklistekböl" lehetne csinálni egy kis táblazatot amit kinyomtatva mankonak lehetne használni mig már az ember a kisujjábol nem tudja és ne kelljen hozzá több száz oldalt kinymtatni vagy kilépegetni a winbe miatta.

Ilyen template modon hhogy a változatlan pontokat kiirni a változokat meg jelolni hogy ide kell az értékeket beirni .
    Pár ilyen ICP-s müveletre meg lehetne igy csinálni , a kezdöknek is nagy segitség lenne igy .
  • L Viper #36148
    Húúú, ez már kellett
    Lementettem.
  • arrow19
    Ja de bocsi, csak nem értettem hogy "nagyon nick logo"
    Már zavart hogy kékbe megy át a széle.
  • Molnibalage
    Új a logod nem?
  • arrow19
    hmmm?
  • Molnibalage
    Ez nagyon nick logo.
  • arrow19
    Ez nagyon pöpec tool.
  • Molnibalage
    Navigációs cucc.
  • arrow19
    Mondjuk ez is igaz,Én a multkor úgy tettem le a gépet hogy végig követtem az ILS-t csupán kicsit nagy volt a sebességem mivel 25-30k lábról süllyedtem 20mérföld távolságról 300 csómóval mikor láttam hogy egy C-130as éppen a kifutóra tette a gépét viszont nem volt már elég üzemanyag hogy egy második körre menjek vissza kb 2m-re a jobb szárnyától gurultunk 50m-en keresztül
  • Molnibalage
    Pedig napsütés, tiszta idő volt. Oszt mégis majdnem. Mikor 16 gépes package érkezik vissza és száll fel egy 8 gépes, akkor ne repkedjenek arra a gépek, amerra jólesik.
  • Molnibalage
    Tessék.

http://www.youtube.com/watch?v=-HEnu3esqlE
  • Molnibalage
    Nagyon rossz ötlet. Semmi köze a valósághoz. A leszállási enegdély kérése nem IFF procedúra...
    És ahol nincs AAA vagy SAM? A leszállási procedúra az ütközések elkerülésére van.

Sajnos nem találom a felvételt, de nemrég volt egy olyan eset, hogy az egyik Tornado gép a kiuftó végén álló másikra majnem rászállt...
  • Molnibalage
    Egyetlen dolgoban tér el az FF-től, hogy a TACAN az csak irányszög adó, de leszálláshoz az ILS frekit és irányt manuálisan kell beadni.

Viszont mi a bibi? Az, hogy így a bacup nem működik, nincs tartalék rendszer szimulálva...
  • arrow19
    Amúgy én azt is megcsinálnám ha lehetséges, hogy ha nem kérnél engedélyt hogy leszállj rádlőjön a AAA.
  • arrow19
    Köszi, ilyet kerestem!
  • Molnibalage
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=1YMr87ycM9s]Kövezettek meg, de az instrumentális részeket összevágva egész jó "lötyögős" FunFalcon kilppet lehetne csinálni.[/URL]
  • L Viper #36133
    Hátha valaki hasznát veszi, írtam egy kis szösszenetet az ILS leszállásról:

ILS leszállás, 03-as gyakorló küldetés:

Szükséges adatok:
    Kunsan torony frekvencia: 292.3
    Kunsan 36-os pálya ILS : 110.3

Kommunikáció a toronnyal:
    Hud alatt COM1-re katt, majd frekvencia bevitel: 2923 (pont nincs!) és ENTER.
    (Természetesen az ICP panel ENTER-ről van szó)
    A DED panelen ellenőrízd az adatok helyességét.

Billentyútet "T" gomb, torony menü, majd ott engedélykérés.

A torony a 36-os pályára fogja majd az engedélyt megadni, tehát a pálya másik
    végére!
    kezdjük:
    Hud alatt 1-es gombra katt (az ICP panelon) (ILS menü a DED-en)
    Bepötyög ILS: 1103 (pont nincs!) majd ENTER.
    Bepötyög pályairány: 36 (vagy 360) majd ENTER.
    Műhorizont alatt balra lent van a MODE TCN NAV kapcsoló,
    ILS/NAV vagy ILS/TCN állásban kell lennie. Ekkor lesz
    a HUD-on ILS "kereszt".
    (A billentyűzeten az "I" gombbal is kapcsolható)

Ha követted a tornyot utasításait, a 36-os pályára visz, kb. ezt kell látnod:

• Molnibalage
    Ja, szó se róla, amennyire meg tudom ítélni, előferdülhet, hogy a BMS4 fejlettebb FM kóddal bír, mint az FC...
  • Molnibalage
    Nem érzed, hogy igazságtalan? Ez olyan, mint a DCS vagy FC F-16 repmodellejét össszevetni a BMS4-gyel.

Nem elbaszott, ilyen szinten van kidolgozva az A-10. A kettő nem egy és ugyanaz...
  • L Viper #36130
    A hang setupban tudod állítani a mororhangok hangerejét. Külső, belső hang stb...