Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Esetleg a kézikönyvem elejét is elolvasnád? Köszönöm...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Boconadi
😄
Bucser
Tele volt vele a fórum, hogy mekkora szar az OF ráadásul a te tolladból.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Látod, errõl beszélek. Akkor õ meg mit bántja az FF-et? <#szomoru1>
Attól, mert valami neked nem megy, attól az még nem szar.

Megjegyzem, hogy az OF hangjai atomgányak szerintem, összevissza recsegetették eddig az összes hangrendszeremet. Egyetlen normális hang bene a flare szórás hangja. azt meg FF-be rakom át, mert ott meg azé recsek, ha sokat szórsz ki. 😊

Jelen esetben pl. én lehetek kétségbe esve, mert az FF5.46 hadjárata konstans CTD-t dob nekem. Ez esetben mûködõ Falcon verzión nem nagyon marad nekem és ninc idõm ahhoz, hogy két Falcon adatbázisát teljesen végiggyaluljam...

FF-fel is multizhatnánk. Linkeltem már az MP videó topikot. Derstefék néha 7-8-an is együtt multiznak és csinálnak olyan fasza kis videókat, amilyeneket. Arrow19-cel is toltam hajárat multit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Nana, ne bántsd az OF-et! Nekem a régi ótvar gépemen egy XP SP3-on hibátlan az fps és az összes Falcon verzió közül a kedvencem.
Molnibalage
Repvez az, hogy neked nem használható kérlek ne jelentse már azt, hogy mindenkinek... Az FF forum feedback alapján bõvben 99% feletti embernek jó az FF5.3. Szóval bocs, de igenis van használható verzió belõle.

Ennyire erõvel akkor mondjam azt, hogy az OF egy valag szar, mert egy üres TE-ben egy üres reptéren földön állva az FPS vicckategóriás nekem? FF-fel összevetve egy tök üres hadjárat FPS-se a béka segge alatt van. Az adatbázisa egy akkora vicc, hogy az asztalt csapkodom a röhögéstõl. Ha lenne rá idõm és szándékom már rég kijavítottam volna a hibáit. Ha valakinek van rá ideje kb. 2 hét gatyába rázni. Évek alatt kísérletet sem tettek rá. Igazából az OF lényegében azon a szinten van, mint 3 éve. Semmi komoly változás ninc benne. Sõt, az én gépemen meg olyan szar, hogy a régi fütmóddal csúny, az új füstmóddal az FPS felére esik egy rakéta indítással és a flare-ek füstje meg nem is létezik.

Marajunk annyiban, hogy az OF-hez képes jóval balanszírozottabb az 5.3. Egyetlen komoly hibája van, a zárt adatbázis, de ez is meg fog szûnni.

repvez
elöször legyen már kint egy használhato verzio aztán utánna már ráér a hadjárat csinositgatása.
Molnibalage
Nos úgy tûnik, hogy a hadjárat módosításaim egy része igenis mûködik. 😊
Nem minden pontosan úgy, ahogy én akarom, de megy.

Viszont a DB turkálás küzben feltûnt, hogy a 2D hadjárat adatábázisát is megbuherálták. Véleményem szerint kibaszott szarul. A 2D-s világban szinte minde buta bombának 100%-os találati arányt adatak meg. Hogy miért, arról gõzöm nincs... Leteszteltem TE alatt ez mit jelent. Egy szem J-6 négy bombával képes egy kétkifutós (!) repteret kiütni. Nonszesz. 3D világban human player sem képes erre F-16 avionikával sokszor... Ja, és totál pre determinált az egész a fix damage és 100% hit chance miatt.

A régi (FF4) és picit módosított értékkel igen nagy szórás elõfordul a végereményben még egy olyan egyszerû esetben is, mint 4xJ-6 vs Hawk védte reptér. Néha 2 gépet leszed a védelem, de a repteret azért szétkapják a gépek. Néha egyet sem lõnek le, de a reptér sértetlen marad, mert a gépek elvétik a célt. (A BLU-107 és 200 kg ARB bombák damage értékét azért meg kell felezni.)

Az ilyen féle random hatások nagyon hiányoznak szerintem. Régen ez volt. Mi a bánatért kellett ezt kinyírni? Fel nem fogom, hogy miért csinálják ezek az emberek azt, amit...

Érdekes módon a hadjáratban nem szereplõ orosz bombáknál a régi értékek vannak és az AGM-65 sem 100%-osan irtja az ellent. Rápakoltam 4-et egy A-10-re. Valamikor 3-4 jármûvet is szétkap, de volt olyan is, hogy egyet sem!

Értem én, hogy a hadjárat fontos, de ez az én szememben picit félmunka az amit a srácok csinálak. Szelektíven nincs értelme az adatbázist buherálni.

Szóval a 2D-s értékekbe is beleturkálok és sok-sok mindenbe. Ha a csapat nem is adja ki esetleg én akkor is ki fogom.

z0ty4
Köszi a linket Balázs, sajnos videó végét youtube-on kellett megnézni, mert 26 percnél a videó kifagy valamiért.
Azért 1 DVD-t megér feláldozni, és kiírni rá a filmet.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Igazából elsõre tûnt jónak ez a valami, de szerintem nem nagy szám videó. Jó a képminõség, oszt ennyi.

Youtubon is fent van. Tess.

Ez szerintem sokkal értelmesebb Red Flag videó.

z0ty4
dede, ez az. Köszönöm.

Én a torrentet jobban szeretem, de igy sem rossz.

red flag

Ez nem ilyesmi?

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

LeonSilver
Kössz az infót.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Az RC5 fázisban vannak, ez kb. 2 hetes hír. Nem nagyon van róla infóm. Enegem boldoggá tesz a tudat, hogy létezik és egyszer jön. Vélhetõleg sokkal korábban, mint FO vagy bármi más. Konkréan én nem számítok arra, hogy 5 éven beülül lesz bármi abból...

Mivel tudok dolgozni a saját hadjáratomon és most sok meló beesett, nem nagyon érek rá álmodozni. 😊

Más.

FFx.x-hez új F/A-18C és F-15A 2D kabin lesz. Az F-15A nagyon durva lesz. Már-már Aeyes szint.

LeonSilver
Balázs.Lehet tudni valami "frisset" a BMS-rõl ?Lesz belõle valami vagy most mi van ?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

z0ty4
sajnos bele sem kezd a letöltésbe, ugyhogy ennek annyi.

sry az off-ért.

z0ty4
Reggelt

oFF

Most találtam ezt a filmet 1 torrent oldalon:

Fighter Pilot: Operation Red Flag BRRip 1080p

3.18 gb

Ha vkit érdekelne priviben küldöm a linket, hogy ne legyen off.

on

L Viper
<#taps>
Szia V.
Igazából akkor offolnád szét,ha ilyeneket irnál😊))))

"Ha elismerjük, hogy a természetben objektív törvényszerûség uralkodik, s hogy a természet objektív törvényszerûsége megközelíthetõ hûséggel visszatükrözõdik az ember fejében, akkor ez materializmus."

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
Üdv !
Sikerült is gyorsan szétoffolni a topicot <#vigyor1>
Molnibalage
Hej, üdv Viper! Rég láttalak errefele.

L Viper
Nincs mit.
Nekem ment szépen XP alatt, tavaly évvége körül is fent volt.

Willenbrock
Kösz a tippeket mindenkinek,ez a mod jól néz ki,azt hiszem teszek majd vele egy próbát😊

L Viper
A Taringán fent van a Precision Strike része is.
Próbáld ki.
L Viper
Köszi.
L Viper
Bár az Iraqi Freedomban meg jobb a 3D-s kabin, vagyis ott csak az van.
Bár igazából a régikben a 2D-s is hibátlan, a 3D-meg dogozni volt jó, bár egyszerû, de a célnak jó volt ( akkor ).
arrow19
Ajánlom figyelmetekbe ha már feldobtátok
L Viper
Nekem jobban bejön az Iraqi Freedomnál a régebbi engine.
A Korea nem megy XP-n, de az F/A-18 Precision Strike Fighter az igen. Van D3D támogatás. A motor az hasonló a Koreához, a víz másabb inkább.

Willenbrock
Sajnos a F/A18 Korea nem indult el nálam az xp-n(kompatibilitást is átálítottam pedig).Az iraqi freedomban meg csak kézikönyv van-valmennyit segít de videó jobb lenne.

L Viper
A tanteremben, mindenre kiterjedõ multimédiás oktató rész van. Nagyon-nagyon komoly. ( Gyári CD-n legalábbis. )
Willenbrock
F/A-18 Korea sorozathoz van valahol oktatóvideó nem tudja valaki?

repvez
Molnibalage
Na. Szóval arról van szó, hogy \terrdata\objects helyen vannak az adatbázis fájlok. Ez többen tudják már szerintem az öreg harcosok közül. Viszont az 5.39 óta van \campaign\saves\campaignDB. Elvileg a hadjáratoknak ez utóbbi hely adatbázisát kellene, hogy használják és ez a zárt. Elvileg.

Mi a valóság? Eljátszottam azt, hogy az legutolsó verzió (5.46) adatbázis fájlaival felülírtam az 5.44 (ez még jó nálam) adatbázisát aztán a szükséges fájlokat bemásoltam a \campaign\saves\campaignDB helyre. Nincs miden fájból itt is egy, mint a \terrdatában, csak 21 db fájl van, a kisebb méretûek vannak itt, a ****.HDR nem kell.

Beleturkáltam az itteni adatbázisba - hiszen most már így nyílt az is - de semmi változás hadjáratban. WTF? Beleturkáltam a régi helyen levõbe, a hadjárat változott. Nofene!

Ezért volt az, hogy a nyílt adatbázist piszkálva és tesztelve TE és dogfight alatt azt mondtam - úgy néz ki tévesen - hogy az F4Browse már nem jó. Tényleg megpiszkáltam az adatbázist, csak éppen a hadjáratot változtatta meg és nem a TE-t. Hoppá. És ilyen súlyos hiba nem tûnt fel senkinek? Mert ez azt jelentete, hogy a TE adatbázisa volt eddig zárt, és a hadjáraté nyitott. Hát ez kemény.

Ismét egy súlyos bug, ami megint csak azér lett megtalálva, mert pattogok Huslerral szemben. Már a 2. vagy 3... <#zavart1>

Molnibalage
Jó hír, úgy tûnik, hogy a szenzor értékekkel mégiscsak tudok játszani. Viszont valami hihetetlen dologra jöttem rá, elképesztõ, hogy egyetlen devnek sem tûnt fel eddig...

repvez
Bocs vaklárma volt csak OF4.7. a nap fénye megzavart egy kicsit, de az sztem video edit után került rá.
repvez
Molnibalage
Még valami. Az egyvalamire koncentrálás megvan. Az 5.3 óta a hadjáratok gatyába rázása a cél és a hadjáratokhoz a megfelelõ DB.

Pl. annak megadakdályozása, hogy az ATO idióta fegyvereket pakoljon fel, ne akarjon kifutókat Mk-82 bombákkal támadni, mert az csak 2D-s világban mûködik. (Igazából ott sem szabadna...) Sajnos ez azzal jár, hogy egyes gépek fegyverzete nagyon le lesz korlátozva hadjáratan. Pl. KF-16C lényegében csak AGM-88, AGM-84, és AGM-65 levegõ - föld fegyverzetet hordozhat, meg talán GBU-12-õt.

Egy apró megjegyzés ehhez. Két adatbázis lesz már 5.5-ben. Egy a hadjáratokhoz és egy a többi modulhoz. A hadjáraté zárt, és ott a fegyverek limitálását a squadron stores használatával érik el. Viszont a TE adatbázisával - ami viszont nyílt! - felül lehet írni és saját felelõsségre megváltoztatni azt, amit akarsz. Ez tengap esett le.

Tegnap elkezdtem kalapálni a hadjáratomat. Az egyik elképzelésem nagyon is mûködõképenek tûnik. Már a hajárat 3. órájában a hipermodern légierõvel rendelkezõ kék erõk ellenére kis idõre helyi légifölény volt Mandumi táján. A Szu-25 és J-6 gépeknek adtam SEAD role-t. Le is pucoltak két Hawk állást. Eddig soha nem pucoltak le egyet sem soha...

Tök jóvolt, mikor a magasan repülõ H-5 gépekre indított a Hawk. Az alacsonyan berepülõ J-6 gépek meg megszórták CBU-val az állást. Aztán a maradék H-5 persze eltakarította a célt. Mindjárt más a leányzó fekvése...

Persze még mindig megvan a MANPAD és SHORAD "felhõ", de hamarosan ezt is vizsgálom. Elõször egyes apró dolgokat tesztelek, aztán egybeéítem az egészet.

Végre jobb a hangulatom. Tudok dolgozni. Persze azért vannak furcsa anomáliák is, de kapok segítséget.

repvez
Nálam a W7 +ATI kombo teszi be a kaput az OF-nek amugy menne rendesen,csak nincs értelme ha átlátszik minden .Az FF is megy csak éppen nem tudom befejezni vagy elkezdeni a missiont, de amikor megy akkor nincs semmi zavaro hiba .
Molnibalage
Az viszont nem értem, hogy OF és FF sem megy nálad rendesen. Ez elég egyedi.

Molnibalage
Mindenki másnak hiba nélkül megy.

repvez
Akkor én már nem is reménykedek ha nálad sem megy akkor én mit mondjak mikor nálam az 5.3 sem ment normálisan.
Molnibalage
Nagyon látványos nem leszi, inkább DB jellegû.

A gond továbbá az, hogy nálam nem fut. Ha hadjáratot indítok az 5.46-ot használva, 99%-ban CTD a töltés eredménye. Csak nálam van ez a hiba, és megmagyarázhatatlan. Az 5.3 atomstabil, OF fut, FF4 fut, 5.46 nem. Ha ez lesz kiadva kis javítással, akkor nekem úgymond az 5.5 nem fog létezni. Fasza...

repvez
Az FF5.5-böl nem lesz feature bemutato topic vagy nincs benne uj látványos javitások ?
repvez
Molnibalage

Molnibalage
Igen. Pl., ha nem bomlik fel az F4UT... 😊

repvez
ezek csak példák voltak, de biztos lett volna egy ésszerübb eröforrás felhasználás
Molnibalage
Csak ez így nem mûködik, ahogy te írod. Ott kezdõik, hogy nincs új DX kód és egy ideig biztos nem is lesz. Egy szem kóder kapacitása véges. Jelenleg nincs egyetlen szabad 3D modellezõ sem. NightFalcon és Radicaldude kb. fél éve adtak életjelet utoljára. Waveydave 1 éve kilépett. Skinner hiány is van, mert Red1-nek nagyon komoly egészségügyi gondjai voltak és még vannak is. Kis híján fél szemre megvakult.

legvégül az adatbázis változások,mivel azok a játék müködésébe nem nagyon befolyásolnak

Ez a legnagyobb tévedés.

repvez
erröl probáltam neked beszélni még régebben, hogy nincs egy fix ütemterv.
egyszerre csak egyvalamire kellene koncetrálni és akkor kevesebb lenne a hibázási lehetöség és talán több mindent lehetne kihozni a dolgokbol.
Ha én lennék a vezetö akkor ugyan igy blokkokra osztottam volna csak máshogy.
elsö körbe a nagy vizuális átálásokat probáltam volna meg beletenni
fény, árnyék, uj texturázási eljárások(bump,stb)uj DXkod
ha mindez megvan jöhettek volna a nagyobb részletességü modellek
legvégül az adatbázis változások,mivel azok a játék müködésébe nem nagyon befolyásolnak "csak" játékémény hatásuk van.