Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, hogy szabad a véleménnyilvánítás, de én azért elvártam volna valami kulturáltabb formát.
PM-ben küldök valamit.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Beszélgettem Aeyesszel. Mivel az én DB-m nyitott lesz szóba jöhet, hogy megint fejleszt 3D kabinokat az FF-hez is. Pl. F-16A 3D kabin is lehetséges lenne talán végre vagy F-15A.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha már tényleg nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, akkor lehet, hogy elkezdem zaklatni Aeyes-t, hogy hogyan lehetne legalább pirmitív 3D pitet készíteni egyes gépekhez.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A legtöbb dolog amit átírtam és teszteltem, az mûködik. Az F-16 vonalon a leglényegsebbek az alábbiak.
- Nem lesznek 100%-ig valósághûek, ezt a játékegyensúly sajnos megköveteli, hogy eltérjek a valóságtól.
- F-16C Block 25 lesz elvileg a hadjáratban. Ehhez az új 3D kabin elég jó alapot nyújt, a hasonlóság szinte 100%-os. Precíziós csapásmérõképessége nuku, de viszont van hozzá AGM-45, SEAD feladatot is elláthat. Kifutók ellen BLU-107 marad, CAS feladatkörre a szoksásos fegyverzet. Mk-20 és AGM-65, de csak egyetlen verziója.
- F-16C Blk 40/42 létezett a valóságban is már 1989-91-ben is, csak kevés LANTIRN volt. Én most úgy kezelem, hogy elég van belõle, tehát ez a típus precizíós csapásmérõ lesz. Kufutók ellen így GBU-24/PEN lesz a fegyverzet.
- Az A-6E és A-7E gépek is fognak SEAD feladatkört ellátni és az
F/A-18A gépek is fokozottabban repülnek ilyet. Mivel 1989-90 táján még nem volt autonóm LGB használat a Hornetnek, ezért OCA bevetéseket - ha minden jól megy - egyáltalán nem fognak repülni, mert Mk-82/83/84 bombákkal sok kárt nem lehet tenni a kifutókban, nagyon sok találat kell.
- F-4DSK és ESK gépek sem fognak OCA bevetéseket repülni - vagy jóval kevesebbet, mert szintén nem precíziós csapásmérõk.
(Azért írom, hogy ha minden jól megy, mert a gépek nem mindig követik le pontosan a role scores értékeket, nem tudom, hogy miért...)
Látható, hogy az OCA bevetések repülése az F-16C Blk. 25 és 40/42 gépekre hárul, az A-6E gépekkel együtt, mert nekik van LGB. (A TRAM verziót modellezi, a 3D modell is ehhez igazodik.) A késõbb erõsítésként érkezõ F-111F gépek segíthetnek ebben. A kérdés, hogy akartok F-15E-t, mint erõsítés? Itt szintén megint kicsit túlzó lenne az, hogy õk is precíziós csapásmérõk, mert LANTIRN nem volt olyan sok és nem precíziós csapásmérõként nem nem biztos, hogy akkora móka repülni vele.
Ami még újdonság lehet az az, hogy egyes fegyverek nem lesznek elérhetõek hadjáratban, csak TE alatt, hogy az ATM (Air Tasking Managar) dolga könnyebb legyen, pl. ne rakjon napalmbombát a gépekre OCA bevetésen vagy ne akarjon BSU és MK-82SE bombákkal akciózni se alacsonyan, ahol veszélyes vagy magasról, ahonnan pontatlanok.
Az módosított szenzorok meg nagyon faszán mennek. 4 vs. 4 légiharcban F-16C va. MiG-29 gépek között nagyon változaos eredményeket hozott több repülésbõl, de a legfontosabb az volt, hogy 45-65% között volt csak a rakéták találati aránya olyan célok ellen, amik jól manõvereznek és van rajtuk flare. Iszonyatosan jó buli!
Más.
F-15A-val próbáltam reprodukálni ezt, Elég pontos tolóerõ és légellenállás modellezés. 😊
A "FalconGauges 4" nevezetû programocska mûködik az FF5-el?
Az Mk-20 nem kumulatív töltetetkkel dolgozik? Mert annak édesmindegy, hogy mekkora sebességel érkezik a lövedék.
DE mint irtam ez sokmindentöl függ.Azt meg tényleg nem tudni hogy a mozgási energián kivül menyni plussz lökést ad a töltetekenek a tárolorekeszböl kivetö piropatron.
A cluser bombák altöltets szórási magassága állítható az MFD-n keresztül, de billentyûzet kombinációval is.. Az oktató filmben benne van sõt, bemutatok pár oldási profilt is, hogy mekkora területet boríthat be. Orosz kazettás bombáknál és egynéhány jenkinél is elõfuldt, hogy néha nem szórtak töltetet, ha nagyon szélsõséges becsapódási szögbe közeledtek a talaj felé. 3000 láb fölé nem nagyon érdemes vinni, akkor már nagyon ritkásan fedik le a célterületet.
Ha menézed a Moments of FF5 videót akkor láthatod, hogy az SA-6 keresõradarja túlélte a támadást. Olyan 6-7 ezer lábon oldhattam ott asszem.
További apró szépséghiba, hogy amennyire meg tudom ítélni, az összes CBU ugyanazt a területet fedi le, csak a damaga értéke az eltérõ. Ergo nem igazán van értelme 1000 fontos CBU-kkal repülni, mert a kis Mk-20D is pont olyan jó.
Milyen sok visszatérõ van mostanság az oldalon. 😊
De olyan focipálya mérettel lehet számolni
Kéne egy kis segítség !
Persze mástól is jöhet 😊
Szóval: Mk20 Rockeye cluster hány darab töltetet hordoz ?
és kb. milyen sebességgel hagyják el a keretet ?(a széthullot tartályt)
Ebbõl talán ki tudom számolni, (nagyjából) hogy magasság ill. sebesség függvényében mekkora területen "terít", de ha konkrét adatokat vágsz hozzám akkor sem sértõdöm meg 😄
Ja, persze azt is tudni kéne milyen magasságban hullik szét a tartály 😊
THX
HAVE A BANDIT DAY !
Nekem egy régi 8600-as kártyám van régebbi driverrel és úgy hibátlan.
Gondolom NVidia kártyád van neked is, ahol ezt az újabb driverek okozzák.
Nagy kihagyás után újra felraktam az FF5-öt. Indításkor azt írja ki hogy nincs Indeo Video Driver-em vagy mim.
Ha a tovább gombra nyomok akkor meg elindul a video de sak sötétséget látok. Ugyan ilyen sötétségbe burkolózik a menü is.
Nem egészen értem a driver-es kívánságát, mert annak idején nem fordult elõ ilyen hiba.
Most grafikus kártya drivert kellene frissítenem vagy video lejátszó codec-et? (Megjegyzem a legfrissebb Indeo codec van fent.)
A megoldás biztos egyszerû csak én nem tudom 😄
A segítségeteket kérném ebben a témában!
Elõre is köszönöm!
Hej, ha most lenne 1 szabad hónapom... 😊
nagyon pofás kis kucko lett
Az OF utódja lesz elvileg. Hogy mikor, azt nem tudni. Az release cycle 5 fázisban volt kb. 3-4 hete. Ennyit tudok róla. A régi toolok használatát maximálisan támogatni fogja, ezér várható, hogy modellerek dolgoznak majd bele. Hogy a GlobalFalconos csapat simogtja majd ezt -e nem tudom. A BMS csapat csak kódol, az adatbázissal nem foglalkoznak igazán. (Ez a modellezõ adatoktól kezdve a 3D modellekig mindent takar.)
FreeFalcon vonalon az 5.3 kiadás az utolsó. A banner alatti linekeken minden elérhetõ.
Kicsit eltávolodtam mostanában a "játékozástól". Hogy áll mostanában a Falcon? Kijött valami új? Én még az OF4.3 (ha jól emlékszem) szintjén vagyok. Van azóta valami stabil változat? 😊
Más. A hadájtatot el is kezdtem kicsit tesztelni. Már az elsõ bevetés során két Hornettel repülve nagyon fasza helyzet lett. Két MiG-23 géppel összefutottunk. Olyan 2 vs 2 doghift volt, hogy ehaj. Nekem ekkor már nem is volt rakétám. A winmagt rászabadítottam az egyikre, én maradtam mögötte fedezni. Az új AIM-9M modellezés miatt a flare (ezt rajta hagytam a 23-as gépeken a játékegyensúly miatt) hazavágta az egyiket a másik azért már talált. Ekkor viszont a másik 23-as üldözése közben egysze csak beszól a társ, hogy "fox two inbound". EGy MiG-21 PF szépen odalopakodott mögém. Kis híján leszedett. Õt rázavartam a 23-asra, a PF-et meg leszedtam én gépúgyúval.
Nagyon baba volt. 😊
Temérdek dogfight volt a FLOT mentén.
Ezután a játékon belül tudod állítani a felbontást. Az FF-ben, és az OF-ben is mûködik.
Én egy 102 centis Full Hd tévén nyomom ebben a felbontásban, mondhatom beszarás mekkora filingje van
Ma kaptam e-mailben ezt a linket:
Ilyen beteg videót rég láttam. :-))) Csak saját felelõsségre !
A szétmoddolás akkor sem lesz olyan könnyû, mint sokan gondolják.
és mint látszik nem én vagyok az egyetlen akinek nem jo. adjuk meg a lehetöséget a maradék 1% nak is a játékra .
Az OF-ben még az nem tetszett, hogy ultrakönnyû hadjáratok vannak. A két fél között alig van számbeli eltérés. Hadjáratban legfeljebb 4 vs. 8 gépes kötelékek találkoznak. Ezt meg simán ellensúlyozza az AMRAAM és stb.
Azért a mostani hadjáraeditálás alatt is a hajamat, hogy milyen hülyeségeket csinált a csapat és itt is milyen könnyû a dolog. A FLOT teljesen védtelen még mindig. Egyéb érdekes anomáliák is vannak az adatbázisomban és mivel ez már elválik a végeles 5.5-tõl ezért ezt utólag valakinek helyre kell rántania, mert nem értem, hogy mi a baj. Egyes SAM egységek bubble átváltása szar és nagyon kis távolságnál indítják az elsõ rakétát. Viszont közel a FLOT-hoz meg nem lehet tenni õket, mert pikk-pakk szétkapja õket az ellfél szárazföldi csapataival.
Igazság szerint a ground war kicsit túl gyors és túl hatékony...
Hát én igazából nem tudtam megkedvelni az FF-et. Biztos azért is, mert nekem szépen simán fut az OF, nem dobál ki, nem kell vele úgy játszanom, hogy, ha most ez így csinálom, akkor ctd, kifagyás, stb. A data cardridge dolgot meg csak egyszer kell jól belõni, aztán elmenteni. Az avionika szerintem nagyon jó így.
Ha nekem is vacakolna, biztos nem lennék az OF mellett, de nekem mûködik jól és szeretem.
Sajnos nekem is túl sok jó bevetésem vége lett ctd az FF5-ben. Próbálgattam én sokat, de nálam meg ez a mumus :-(