Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- Az HAD / HSD szimbólumok végre jók amennyire láttam
- Az SA-2 is jó, bár a maximális indítási távolság kb. 9 mérföld... Nálam kb. 20 lesz a MolnyFalconban. Félelmetes, hogy kb. 17 km-es indítási távolságot adtak meg egy olyan rendszerre, ami a valóságban simán indíthat 40 km-re levõ célra is, ha magasan és gyorsan közeledik.
- Az SA-10 viszont még mindig béna. 10 mérföldig nem csinál semmit és utána is furán viselkedik.
- A TE szerkesztõ ablakában totál káosz van. Teljesen összevissza vannak az egységek...
Az új MI-rõl kérdezkedttem Hustlert. Lényegében csak kitérõ választ adott + WIP. Ergo, maradok az 5.3-as adatbázisnál.
A Shilka eset viszont egyvalamit megmutatott. A jelek szerint (nem biztos, még pár dolgot le kell tesztelnem) egy battalionban nem lehet több radaros jármû. Ha egyet kilõsz, akkor a többi hajlamos utána kussolni. Hogy ez csak RWR display hiba vagy tényleg nem is támad pl. a Shilka, azt nem tudom...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az SA-2 most már tényleg agresszív.
A TE lista viszont érdekes. Pár SAM egyésg a harckocinál van a TE listában.
Az is fura, hogy az SA-2 ütegeknél van ZSU-23-4 is. Amíg a Fan son aktív, addig õk is csipognak. Miután szétkapod õket, soha többet. Sejtem, hogy ez miért lehet.
www.pcpilot.hu
Improved AI: New AI maneuvering capabilities, that is aircraft type specific.
Na, erre kíváncsi leszek. 😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Feltettél egy olyan frissitést ami ezt csinálta szerintem,adtak ki ilyet.
Azt nem tudom,hogy ezt irja -e a frissitéseknél,vagy bizt.frissités cimen fut.
http://index.hu/tech/2010/02/16/kiiktatja_a_windows_7-toreseket_a_microsoft/
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Ja,32 bites Win7,azt mondták a 64 es alatt még sok megszokott progi nem olyan jól fut.De lehet hogy azt kellett volna.Nekem bejön a Win7 gyorsabb,kényelmesebb mint az xp

Viszont a FF nak nem teccik a 32 es windóz.Érdekes mert amugy xp alatt semmi gondom nem volt vele.Lehethogy a sofõrömet nem birja?
Más.
AIM-9M és AIM-7M fejlesztés. Természetesen nem csak ezek kapják meg ezt a fejlesztést.
AF-ben nem tudjátok véletlenül, hogy 3D kabinkban van olyan lehetõség, hogy egér jobb gombját ne kelljen nyomni a freeview-hoz?
(Már csak külön könyvtár kell neki.)
A többit majd késõbb, van még új oldal. 😉
Ez az UI nem jöhetett volna létre, ha nincs Khronik! 😊
FAC-ra és CAS-ra vonatkozó cikket pont most olvasom
http://hadtudomanyiszemle.zmne.hu/?q=hu/2010/3-%C3%A9vfolyam-1-sz%C3%A1m/hadm%C5%B1v%C3%A9szet/l%C3%A9gier%C5%91-%C3%A9s-sz%C3%A1razf%C3%B6ldi-hader%C5%91nem-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s%C3%A9nek-kezdetei-k%C3%B6zve
Keresni attól még lehet a pdf verzióban is, mûködik a funkció 😊
Szeritnem ez is le van írva a kézikönyvben...
A FAC le van írva a kézikönyvben szerintem. Elõretolt légirányító. Valóságban ez lehet földi katona, egy repülõgép, de vicces módon egy messze levõp JSTAR is. 😊
A küldetéses megjegyzést nem értem. Pontosan úgy választalsz, mint a többi verzióban és azt repülheted, amit a többiben. Nem felejtettél el véletlenül a gép ikonra is kattintani, hogy átülj a kötelékbe? Lehet, hogy az AF és OF automatikuan átrak a vezérgépbe, ha kiválasztes egy másik flight-ot. Az FF nem. A waypontokat látod a kiválasztott flight-ban, de még a régi flight-ba ülsz. Ha megnézet a litsát lesz egy zöld és egy cián színû sor is.
Mi az a FAC? 😊
A BAI = két gépes Interdcitionnal lényegében. A CAS esetén kötöttebb a cél, de mondjuk BAI és Interdiction esetén is kérhetsz FAC-ot AWACS-tõl. Ha van FAC gép, akkor a FAC rádiózik veled AWACS helyett, de ez lényegében csak egy érdekes feture. Technikailag a a bevetés ugyanúgy zajlik.
Lehetnek olyan apróbb ATO eltérések, amik ráhatnak a különbözõ bevetésekre, de ezekben nem vagyok biztos és nem tudom fejbõl. Ami a kézikönyvben van, az elég. Szántszándékkal írtam annyit. 😊
Eddig mentek a fentiek és most már nem? Akkor szeritnem nem a játékban van a hiba...
Valaki tudna segíteni? Arra lennék kiváncsi, hogy pontosan mit takarnak a küldetések. Azaz mi az a BAI vagy SAD és a többi. Tudom a kézikönyvben benne van pár de nem az összes amit FF-ben találtam.
Vagyis arra lennék kiváncsi mit is takarnak ezek valójában, mert pl BAI esetén is search & destroy a feladat egy adott waypointnál ugyanugy mint a SAD-nál. De gondolom van különbség ezek közt. Illetve a többire is kiváncsi lennék.
Hát a legtöbben idõhiány miatt hagynak fel vele. Nálam a legszomorúbb az, hogy akkor tanultam meg a legtöbbett, mikor már a szabadidõm a legkevesebb.
Sokan mikor rájönnek, hogy mennyire nehéz és idõrabló, akkor felhagynak vele. Nagyon sok FF betateszter volt vagy fejlesztõm, aki pár hónap után otthagyta az egészet. Volt pár hónap alatt 20-80 posztjuk és egyszerûen eltûntek.
A DCS kapcsán én úgy intézem el, hogy nem reménykedek inkább semmiben. Az elsõ bejelentés szeritn 9 havonta kellett volna jönni egy új gépnek. A DCS kb. 19 hónapja jelent meg oroszul és 17 hónapja angolul...
HungaroJET már mutatott képeket arról, hogy minden gép kiválasztható és repülhetõ, egyedi FM-jük van az FC2.0-ában. Persze kabin az nincs, de lehetne csinálni hozzá, állítólag a DCS picit már nyitottabb. Mondjuk itt is kicsit bicskanyitogató, hogy 2,5 év még arról volt szó, hogy kiadott toolokkal jön a cucc és nyílt, hogy lehessen bõvíteni. Láthatjuk, hogy az ED ígéretei mit érnek... 😞
(Ehhez képes pár olyan igényt modollással napok alatt megcsináltak a scárok, amire az ED évekig nem volt képes. Fura...)
Mostanában a DCS Black Shark-al is próbálkoztam de hát azt meg borzasztó nehéz irányitani, kár hogy ahoz a szimhez nincs F-16-os sokkal jobban el lehetne vele szórakozni, ha lenne egy olyan grafikájú Falcon mint amilyen a Black Shark, olyan 3D fülkével hát én mással nem is repülnék. Nem épp ebbe a fórumba való de azért remélem nem gond ha leirom, kb két-három hónapja irtam a fejlesztõknek, (google translate segitségével, mert nem erõsségem az angol) mert nem tudtam beálitani hogy több monitoron menjen, és érdeklõdtem még pár dolog felõl, nagyon rendes volt aki válaszolt, segitett megoldani a monitor gondott, és ezeket válaszolta, jelenleg az A-10-en dolgoznak és vannak tervbevéve hogy milyen gépek fognak következni de ez az A-10-es megjelenése után a vásárlások és egyébb körülmények miatt megváltozhat, még õk sem tudnak biztosat ezért nem is nyilatkoznak róla ha mi jön az A10-es után. Kérdeztem hogy
nem tervezik hogy animált földi személyzetet is csináljanak a szimhez, azt válaszolta rá hogy ezen már õ is gondolkodott és õ is nagyon szeretné, de jelenleg annyi dolguk van hogy erre nincs eggyeltalán idejük és nem is tõlük függ hogy mit csinálnak hanem a kiadótól, ezt töbször is kihangsulyozta hogy a kiadótol függ minden, õk adják a pénzt õk dirigálnak, még azt is irta hogy õ leginkább egy F-18-at csinálna legszivesebben de hát nem õ dönt.
Kösz a részletes választ.
A pillanatnyi lehetõségekkel is félelmetes fejlesztéseket lehet megcsinálni. Ezeket próbálom megcsinálni. Azt kell hogy mondjam, hogy a Falcon lényegében alig modellez kevesebbet, mint a papíron kb. tíz évvel öregebb FC2.0. Persze azért annak is régebbiek a gyökerei.
Amúgy miért nem áll össze a két csapat, sokkal jobb szimet tudnának létrehozni közös erõvel.
A különbözõ csapatok okkal léteznek. Még nagyon régen volt egy F4UT nevû csoportosulás.Lásd itt.
Az F4UT viszont különbözõ okok miatt bomlott fel. Az okok között a legfõbb az lett, ami végül az Allid Force születéséhez vezetett. A többség nem fizetõsként képzelte el. Errõl Hustler egyszer írt nagyon röviden a beta fórumon, de nem szeretnek ezekrõl a dolgokról beszélni, mert sokszor csak flémhez vezet. Hustler kicsit arrogáns és konok, viszont gyakorlatilag az összes nagyobb fejlesztõ csapatban megfordult. 8 éve tolja a Falcon foltozgatását. Ha megfelelõen állsz hozzá és türelmes vagy, akkor lehet vele dolgozni.
(Most, hogy van 5.3 nyílt adatbázisom és õ nem kell egyelõre, így egész kellemes. 😊 )
Az, hogy a BMS csapat pontosan mikor és hogyan különült el az FF és UT csapattól, arról lövésem sincs. Az FF3 az még a BMS2.0 motort használta. Az OF által használt motor annak elvielg tuningolt változata a BMS3.0 (?).
A szétválás évekkel ezelõtt megtörtént. A két ág gyakorlatilag semmilyen szinten nem kopmatbilis már egymással, szint csak "szörnyszülött szinten". Esetleg pár TE átmásolása és pár skin jó mindkettõhöz. Az FF széria pl. teljesen más adatbázis fájlokat használ, mint az OF/BMS vonal. (dxm, dxl és egyéb új dolgok.) A BMS4 elvileg továbbra is õrzi az BMS3/SuperPAK féle vonalat. Minden régi tool használható lesz sõt, talán még újak is jönnek hozzá.
Az FF4 óta a Falcon objektumokon tud kezelni fényforrásokat - talajon még nem - ez FF5.0 óta még magasabb szinten van. Az OF ezen a téren még mindig 10-12 évvel ezelõtti szinten van. A nagyon távoli rokonság miatt a Falcon fejlesztése nem úgy megy, hogy copy paste oszt jónapot. A Falcon struktúrája - amennyire értek hozzá (semennyire) - végzetesen elavult.
Ne feledd, egy 1998-as kiadású játékról van szó, amit 1995 táján kezdtek el kalapálni. Az alapvetõen elavult szerkezeten nem lehet változtatni. Én csak az adatbázis kapcsoaltokat ismerem úgy ahogy, de aki kitalálta, hogy hogyan van az adat tárolva és kapcsolva, azt minimum seggberúgnám. (Mondjuk valószínûleg okkal lett ilyen és senki nem mert az alapvetõ szerkezethez nyúlni, mert az nagyon kockázatos lett volna.) Iszonyatosan elbaszott hivatkozási módszerek vannak bene sõt, valami exe kódolt aminek az adatbázisba lenne a helye. Már az adatbázisban is látszik, hogy sokat akart a szarka, csak nem nem bírta a farka. Töb olyan modellezõ adat van az adatábizban ami nem csinál semmit. Gonodlom anno akartak hozzá kódot is írni, csak soha nem készült el. Ilyen pl. a földháttér hatása az infravörös rakéták keresõfejére. Ez nem készült el soha.
A másik problémás dolog a 3D modellek kérdése. Egyes modellerek csak egyes csapatnak adáták oda a jogot a használatra. Pl. nézd meg, hogy az OF-ben még Falconos szemmel is milyen avítt MiG-21, J-7 és MiG-23 3D modellek vannak... Több 3D modellrõl azt sem tudni, hogy ki csinálta, vagy már eléhetetlen. (Pl. a BMS4 is lehet, hogy nagyon szép lesz az áj grafikai motorral és a 4. gen gépekkel, de elég viccces lesz, ha ugyanazok a 10 éves gány 3D modellek lesznek benne. Mondjuk, ha a cucc nyílt és értesz hozzá, akkor a 3D modellek továbbra is fejleszthetõek lesznek. "Csak" szándék, képesség, sok-sok türelem és szabadidõ kell hozzá...
Ugorjunk. Hadjáratok. Az OF hadjáratai évek óta érintetlenek. Gyerekesen könnyûek és nem annyira jól funkciónálnak - tudtommal - mint az FF pofozgatott hadjáratok.
Még egy dolog érdekel, úgy tudom az alap Falcon teljes forráskódja hozzáférhetõ és a két szimet ennek felhasználásával csinálják, nem volna egyszerübb ha a forráskódból azokat a részeket kiszedni ami értékes egy teljesen új szimet létrehozni?
Ez így nem egészen pontos. Anno valaki kiszivárogtatta a forráskódot. Hogy egy mit jelent pontosan, nem tudom, de ez 9 éve volt. Azzal ma már nem mennél semmire. Az F4UT is jelentõsen beleírt és átszabott dolgokat hát még az FF és BMS vonal. A BMS3 és FF széria nyílt forráskódja meg alig pár embernek van meg...
Az FF csapatban BaldEgale (fõkóder és egyetlen igazi kóder) szabadságon volt, eközben Biker és i_hawk tett be pár fantasztikus újítást és tervezett még párat. Pl. úgy IR modellezõ kódot. Ezek nagy része nem készült el, de cserébe - BaldEagle szerint - iszonyatos rumlit hagytak maguk után. Majdnem akkorát, hogy szóba került egy régi kódhoz visszatérés és abból építkezés. Na ez csapaton belül volt, pár hónap és ez ekkora gáz volt. Akkor képzeld el, hogy két olyan cuccról van szó, ami 4-5 évre vagy egymástól és a BMS csapat az gyakorlatilag csak kóderekból áll. (Ez egyben hátrány is, mert Mav-jp az mondta, hogy DB lényegében azonos lesz az OF.4.7-et. Tehát egy pontatlan és elavult valami lesz...) Az FF csapat nagy rákfenéja a kóderek hiánya. Hustler is ért hozzá elvileg, de hogy milyen mélyen van benne, arról fogalmam sincs. Kb. 8-9 hónapig volt egy vendég, de õ sajnos kiszállt.
és szivesen csatlakoznának egy ilyen szim készitéséhez.
Milyen téren szállnál be? 3D modellezés? Kódolás? Mihez értesz? Mik a céjaid?
(Le akartam tölteni, de derstef cuccai eltûntek az angol nyelvû dokumentumok alól. A linket ezért eltávolítom.)