Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Cigiszagú?Én konkrétan szervizeltem már olyant amibõl kis túlzással folyt a nikotin meg a kátrány.Mondtam a fõnöknek, hogy csak akkor nyúlok hozzá ha hoz nekem kesztyût.Undorító volt.
Meg olyant is amiben a CD facsavarral volt rögzítve a paraszt meg csodálkozott, hogy nem nyílik a tálca.Hát persze mert a facsavarral azt is rögzítette 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Kezdett idegesíteni ez a Check In dolog ezért újraraktam a játékot. Elõször 5.3-al teszteltem és csoda de ment, nem dobott ki. Aztán felment az 5.5 és hihetetlen de szintén ment. Felraktam az 5.5.1 -et és szintén nem fagyott le. Ki érti ezt.

Ugyanakkor újra kipróbáltam felrakni az OF4.7-et és szintén ugyanaz a baj. exe hibával kilép mikor menü után töltene be a játék, viszont úgy emlékszem, hogy volt régen egy .pbd file (ha jól emlékszem) amit ati kártyák esetén kellett használni exe file-ként. Nem? Jól emlékszem???
Nos ha most ezt átnevezem .exe -re akkor csak egy dos ablakot dob fel majd abból kilép és nem történik semmi. Valamit rosszul csinalok??? 😊
arrow19
42,000ren voltam a cél meg kb 160al pötyögött :-)
Molnibalage
Nem. A FF csapat lényegében semmilyen modellezõ értékhez nem nyúl soha. Ez csak az én gumicicám. 😊

Viszont, ha nagyon nagy a magasságdifi és sokat kell felfele kapaszokdni hirtelen, az érdekes módon fura pályára kényszeríti a rakétákat néha.

A JDAM TOO módja az lényegében LGB használat, csak nem kell hozzá megvilágítás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
TE-ben raktható talán gépre, de hajáratban nem volt soha érhetõ okokból. Hustler már vagy egy éve törölni akarta az adatbázisból az összes nukit, de valamiért még nem tette.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

arrow19
Na a délutánom során leküldtem a leghosszabb küldetést Shenyang AB-t támadtuk 4+2es kötelékkel elég jó kis bevetés volt.Egy SA-10 is a közelben volt,4db JDAM-el mentünk ebbõl egyet elszórtam az Ammo Dump-ra a másik három kb 20-25gépre ment a taxirunwayen. Kifejezetten jól lehet használni a TGP-t TOO módban,hazafele menet egy A-50et is fogtunk (Balázs nem lett butítva az AMRAAM? A-50 15mérföldrõl kimanõverezte,hát aszittem lehidalok!)

Leszálltam, hoztak egy notit ramcsere,áá mondom lepattintom a hátulját mehet bele a RAM, 10perc,aha persze.Hat csavarhúzóval totál szétszedtem a csavarfejet de úgy hogy a csavart meg kellet fúrnom hogy kijöjjön mert V alakban állt a panel,csókoltatom aki utoljára ramot cserélt benne és így meghúzta.Leszedtem a panelt mondom mehet bele a ram,HP nx8220 amirõl még mindig homályos külföldi fórumokon hogy DDR vagy DDR2 SODIMM kell bele,hát pont a rosszat rendeltem.Nyertem holnap egy utat pestre.A vicc kedvéért megmutatom 1mm a különbség a DDR és a DDR2 között.

Díjaztam.Ezután elmentem bicajoztam egy 20km-t,hogy ne legyek ideg :-)
Wampa ne is mondd,az informatikusi karrierem során volt már kakaó,bor,tea,spenót az ügyfelek notijaikban ezenkívül,volt döglött egér a táp mellett egy fekvõ házban,cigiszagú ház stb.stb.stb.Ati a JDAM van mikor beragad mert az elõzõ STP-re van állítva a gép,TGP-n mindig ellenõrizd.PRE és TOO mód között pedig az a különbség hogy a PRE az elõre beállított cél, a TOO pedig amit a radarral vagy a TGP-vel kijelölsz.
repvez
AF-ben volt és az egyik multiba használtuk is , meg is feküdt töle a játék 😊
Persze, majd megpróbálok lõni vmi képlopóval. Repültem megint bevetést. Hát a jdam még nem megy.. Majd még gyakorlom! Jut eszembe egy perverz kérdés: Nuki nincs bent? A b61-es. Ha jol láttam a kabinban megvan a kapcsolója. 😊
Üdv
Kakaó kell a gépbe😊)
Nekem a multkor sikerült beletennem egy pohárral (nekem is le vannak véve az oldallapok)az alaplap aljáig állt a kakaó és keresztül fröccsent a videokari nyákján,nem volt itthon tisztitó folyadék,azt pld alkoholos ablaktisztitóval mostam le😊)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
Errõl tudsz képest adni? Szeritnem csak arról van szó, hogy halvány a HUD.

Molnibalage
A Korea '80 hadjárat méginkább multi orientált lesz bizonyos dolgok miatt. Pl. F-4 gépekkel nagyon nagy koordináció kell a kifutók szétkapásához, mert BLU-107B az nincs rajtuk, ahogy GBU bombák sem. Minden gépnek ugyanazt a pontot kell bombáznia. 😊

arrow19
Valamikor jó lenne összehozni egy "nagyobb" multit,hihetetlen hangulatos pedig eddig online csak a Balázzsal repkedtem.
arrow19
Nálam nyáron portalanítás az alap illetve a Speedfan+Rivatuner általában megoldja a nyári túlmelegedés problémát.
JoeDestroy
valami szkript beágyazás van az OF-ben. külön meg lehet találni a feliratok filejait.
Kedvem lett megint repkedni a Falconnal, csak idõm nincs már megint 😞

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Nehogy azt hidd számonkérem! 😊 A géppel kapcsolatban, igazad van, de már régóta le van véve az mindkét oldala! És az asztalon van, viszonylag szabadon. Nem tudom meddig, mert a 2 éves lányom lassan felmászik a székre, és valamit ki kell találnom. Valószínû veszek egy ujabb házat, mert ez még régi, semmi szellõzés nincs az oldalán. Visszatérve a freefalconra, lehetséges bug: amikor felhõbe kerülök, a hudon lévõ infokat is "eltakarja" a felhõ. Nem tudom volt-e róla már szó, én még nem láttam.
Molnibalage
Ingame feliratos okatófilm FF-fel nem megy. OF-hez van ilyen, de nem tudom, hogy az hogyan készült. Feliratozott videókat tudtam csinálni, tõlem ennyi telik.

Molnibalage
A legegyszerûbb levenni a gép oldalát. Nekem nincs fent évek óta és így is úgy teker néha a proci vagy nagy VGA hûtõ, hogy ehaj...

A másik probléma az, hogy a számítógépek nagy része termodinamikaliag a legszarabb helyen van. A számítógépasztalok nagy részén a falhoz közel van a gép háta és két oldalról és talán fentrõl is lapok határolják. A gép doboza körül sincs áramlás. Ha van asztali ventilátorod ami képes lassan és csendesen is mûködi irányítsd úgy, hogy a gép körüli levegõt elfújja. Döbbenetesen nagy hõmérsékletcsökkenést lehet elérni. -25-30 fokot is!

A modellek nem kicsik. A valóságban is a vicces az, hogy az infravörös rakéták sokszor messzebbre elmennek ma már, mint amennyirõl egy sasszemû pilóta lát egy gépet. Pedig azok egy jármûnél nagyobbak. A magyar pilóták szerint a Gripemt is 4-5 km-rõl alig látni szabad szemmel még égháttérben is.

A smart scalinget kapcsold be. Pontosan nem tudom, hogy mit csinál lehet, hogy más lesz töle a modellek LOD állítása.

A Falcon nagy baja a grafikai renderelés. Kis FOV és gyors mozgás mellett a talaj textúrák nagyon elfedik a kis modelleket. Mondjuk lehet, hogy ez a reális, nem tudom. Azt viszont igen, hogypadlockkal földhátérben is látom a gépek 10 fokos FOV tájám, mikor padlock nélkül esélyem nincs kiszúrni.

Jaja. Van az elején töltelék, de elég sok videó így kezdõdik. Kicsit kellemetlen, dehát azért van a csuszka! 😊 Sikerült megoldanom a fagyás problémát: Icipicit visszavettem a grafikából értem ez alatt kivettem a felhõ árnyékokat, meg a kabintetõ tükrözést. Lehet valamikor beruházok izmosabb procihûtõbe 😊 A másik kérdés: nem kicsik a modellek? Mert egy teherautót is alig lehet kiszurni 3-4 mérföldrõl.. Pause, oszt igen komolyan rá kell nagyítani a témára, hogy van e ott valami. Habár amint emlékszem, egyszer vittek egy kört vitorlázó repülõvel 300 méterrõl már agészen picik voltak a jármûvek. Ugyanez, igaz az airbus ablakéból is... 😊 De ennyire? Habár elég terepszínûek a jármûvek, ha már katonaság.. 😊 Az sem segíti a vizuális keresést! Tudom. Radar, de abba még nem vagyok valami profi.. Az más kérdés, hogy az egységeket nem akarom feliratoztatni, mert az nem valami valósághû! Tényleg! Ebbõl kifolyólag: nem lehet olyan stilusú küldiket létrehozni, amikor szövegesen/hangban kapod az instrukciókat mikor mit kell nyomni.(pl Lock-on gyakorlók ilyenek) Till ex.: itt beválasztod a jdam gyakorlás, oszt kirak a célkörzetbe, jdam fegyverzettel oszt oldd meg. Jó-jó az oktatóvideók jók, de mégis ezerszer könyebben rögzülne a mozdulatsor/helyzet kezelése.
Molnibalage
Nagyon tehetséges videókészítõ csak nem értem, hogy oktató filmnél miért kel 1,5-2 perces intró és iszonyatosan sok töltelék és hangulatfokzozó elem. Nem a játék részei. Egy kezdõt megzavarnak. A deep stall oktatófilm okató része valahol a 7-8. perc táján kezdõdik a 10 perces videónak. Tényleg szép, de szerintem ez így picit fura.

arrow19
Flameout Landing

repvez:Megkaptam az üzid,holnap válaszolok mindenre :-)
L Viper
Szerintem Microprose-ék álmukban nem gondolták volna, hogy ekkora utóélete lesz ennek a szimnek.
Az utolsó hivatalos patch-ük is már õskövület <#vigyor2>
Molnibalage
Más. Ma egy eszement dologra jöttem rá. A fegyverek tömegadatai és légellenállása amíg a gépek vannak, addig az F4Browse-szal buherálható adatbázisból jönnek. Ha már a géprõl leoldottad, akkor a dat fileból.

Ugye emlékszetek még arra, mikor azt mondtam, hogy seggberúgnám azt, aki a Falcon adatbázisát ilyenre csinálta? 😊

Molnibalage
A kétmagos procit nem használja ki a Falcon. Sokan azt mondják, hogy igen, de tapasztalatom szerint nem. A régi gépemen magasabb FPS volt, ha FLOT közelépben, ha igen sûrûb volt, mert az egymagos régi procim sok paramétere jobb volt, mint a mostani dualcore gépem egy magja...

öööö... ezen átsiklottam. Mert ugye egy c2d 4600-os csak megbirkózik vele 😊 Persze most itt is elég meleg van. A nappaliba 1/2 11-ig besüt a nap 😊
Szóval kimentem az erkélyre, kompresszor be, és kifujattam a port.. Nem kevés volt a procihûtõn, meg a vga-n! Sajna az alaplap nem valami tuningbarát, nem lehet feszkót állitani. Pedig a régebbi gépen alaporajelen a gyári feszkó alatt tudtam stabilan járatni a procit. (jót tett a melegedésnek) Ilyen szempontból a tuning sem nagyon megy vagyis eljutottam az alap 2,4-ról 2,8Ghz-re de, inkább alapon járatom. Nem sok külömbség van sebességben, meghát a hûtésem is elég alap..
Molnibalage
A kézikönyvben nem említettem, hogy a Falcon erõsen CPU és nem VGA limitált?

Asszem megvan a probléma! Mit ne mondjak rendesen tekeri a cpu-t! Jobban mint a vidaokarit! Lehet, hogy tulmelegszik a procim! Mondjuk nem ártana portalanitani. 😊
L Viper
Sajnos nem találtam rá megoldást, múltkor próbáltam betölteni más Falconok Keystrokes fájljait, át is konfigolja, de az egérnézge marad.
Csinálj egy freetracket, nagyon szépen viszi az AF-et is.
L_Viper: te használod még az AF-et is ha jól emlékszem, nem tudod véletlenül, hogy a 3D kabinban van arra mód, hogy ne az egér jobb gombját nyomva tartva lehessen csak nézelõdni? Hanem szimplán az egér mozgatásával?
Igen, 8800-as van. Vágom! Annyira nem gáz, mert játék közben nagyon szép! Csak a kampányban ne fagyna le.. Probálkozok a kompatibilitás móddal elsõ körben..
L Viper
Persze.
Dosboxxal még most is szépen fut.
Nemrég megnéztem a zenék, meg egy kis nosztalgia miatt.
Anno végigtoltam minden létezõ küldit benne :-))
Molnibalage
Az élsimitgatás csak egyik kártyánál probléma és an rá fix. Én nem tudom, hogy mi. Nekem volt ATI és NVidia kártyám is. Soha nem kellett semmiféel mutatvány, hogy a munitions window jó legyen. A 8800-as kártyacsalád az érzékeny asszem.

A mostani hadjáratoknál az lehet a gáz, hogy a századok méretét nagyon megnövelték 24 vagy akár 36 gépre is és néhol kettõ van belõle. Túl sok gép egy reptéren...

Sajnos szívás van a kampányban. Véltlenszerûen kifagy. Van amikor a levegõben, de volt olyan is, amikor lerepültem az elsõ bevetést, és nézegettem a resultot, és ott fagyott le! Pedig boldog voltam, hogy sikerült végig repülnöm, el is talátam valamit mk82-essel, és a csapat is jól teljesített.(mindezt ramp start-ból) Lehet hogy lejebb veszem az élsimitást, hátha azért perecel meg! (kicsit gáz az is, hogy élsimitásnál szétesik a felfegyverzõ képernyõ) Taxizásnál megint volt egy érdekes szitu berakott egy f16-ost az utvonalba, az a-10-es meg elakadt benne, egy idõ után felgyült a nép mögötte. Persze nem tudta kikerülni egymást az MI 😊 pedig bejön ez a komplexitás! 😊
OFF
Emlékszem még mennyit baromkodtam régen a Dogfight c. játékkal.
Kép

Játszott valaki ezzel? Faterommal baromkodtunk, hogy ki hova tud leszálni a harrierrel

ON
A H.A.W.X az full árkád 😊
Vagy a Wings Over sorozat, pl Wings Over Vietnam vagy Europe
korábban próbáltam ezt a játékot. nekem ez túl nehéz. nem értek a repüléshez. vmi árkádosabb kellene, tud e vki ajánlani ?

most a TC HAWK amirõl tudok, megvan de még nem próbáltam. volt régebben is ilyen jó árkádos jellegû repcsis, de nem ugrik be a neve. 2.vh-s környezetben, na az nagyon tetszett, csak gyenge volt hozzá a gépem. tud vki segíteni ?

jaja. Tegnap nekem is elõfordult a fagyás. Szintén csak reboot. De nem olyan vészes. Ez volt az elsõ alkalom.
Mondjuk én ilyennel nem találkoztam FF-ben, igaz annyira nem is nézelõdtem a talajon.
Azt, hogy 5.0 vagy 5.3 alatt ilyen lett volna nem tudom mert nem használtam akkor az FF-et, faszán ment az OF4.7 és mióta az lefagy betöltésnél f4-bms.exe hibával azóta tértem át FF-re. Az FF5.5 alatt is ezt csinalta és most az FF5.5.1 alatt is. De FF5.5 alatt az is megesett, hogy egy küldetés után leszállás közben egyszerûen megállt az egész, és csak a reboot segített. Mondjuk ez elszigetelt hiba mert nem mindig fagy ki de a check-in az elõjön mindig. Nagyon sajnálom, hogy OF4.7 nem megy mert tökéletesen elégedett voltam vele.
Molnibalage
Nagyon ritkán elõfordul valami bubble konvertálási hiba. Olyan láttem eddig egyszer, hogy a felszálló gépek eltûntek 3 mérföldnél és visszakerültek a betonra. Aztán újra felszálltak és újra eltûntek. A 7. alkalomnál léptem ki ki discarddal. Újra beléptem, és minden jó volt.

Nagyritkán sok gép esetén egymásra kerülhet modell a rossz spot/partking point miatt. Nagyon rika. Nálam 1 éve volt ilyen utoljára.

Egyenlõre FF5.5 használok. Nekem bejön, ugyhogy nem váltok OF-re. Tegnap tanulgattam a ramp-startot. Gondjaim nem kicsik.. 😊 Szal elindulok toronytól taxi, stb. eddig ok. No nem mindig sikerül eltalálni mikor jövök , de ez nem probléma, majd megoldom. Azt is, hogy megtaláljam az aktuális kifutót. Ezek a dolgok még nem lényegesek. VISZONT! Áldogálok, és figyelem a reptéren a forgalmat, Taxiznak a külömbözõ kötelékek, és egyszer csak hopp! Eltünnek minden elõjel nélkül! Mintha "teleportáltak" volna. Egy másik alkalommal állok az állóhelyen, matatok a kabinban (ramp start) néha kinézek, melletem a formáció tagjai. Egy alkalommal nézek ki a melletem álló 16-osra, hát egy A10-es lett belõle! Azaz jobban megnézve ott a 16-os is, csak "benne van" egy A-10-ben! Ezek mitõl lehetnek? Tapasztalt valaki hasonlókat?
Molnibalage
Majd megnézem. FF4 alatt hajlamos volt CTD-ni néha, ha bejelentkeztél. Azt mondod, hogy nálad ez eddig is rossz volt? 5.0 és 5.3 alatt nálam soha nem volt CTD és fagyás sem emiatt.

Nálam ugyanaz a hiba jelentkezik FF-nél mosta hotfixet követõen is.
Azaz ha egy kiválasztok egy waypointot, és Check In az AWACS-nak akkor kifagy a játék. Érdekes mert felszálás után rögtön nyomtam (1-es waypont volt kiválasztva) és mûködött, nem fagyott ki. Amint repültem kicsit és közelebb kerültem a ketteshez és ment a check in már le is dobott.
Molnibalage
Egyébként lehetõség van már elvileg arra, hogy ne legyen korlátozva a századok fegyverzete. Az új exe elvileg már támogatja ezt talán csak régebbi hadjárat fájllal kell sajnos akkor dolgoznod.

A tdf fájlban kommenteld kis a special campaignDB sort. Ekkor a nyílt \terrdata\object DB-t fogja a játék használni. Viszont nyílt DB mellé nyílt cam fájl kell... 5.3 hadjáratfájlait tudod használni, csak a szárazföldi egységek mozgatása akkor nem lesz olyan tuti...

Molnibalage
Ilyenkor érzem azt, hogy kellene 1 hónap fizetetlen szabi és tolnám ezerrel a modomat. Alig haladok vele, mert azért bevallom, hogy nem a Falcon életem középpontja már. Május vége óta négy posztom (!) volt a beta fórumon. Régen napi 8-10 simán megvolt. Május közepe óta megkaptam ami kell ahhoz, hogy dolgozzak. Akkor meg mirõl tépjem a számat? 😊

Néhány PM azért volt, így lett új UI is. 😊

Az 5.5 kiadása óta lényegében halott az FF fejlesztõi fórum legalábbis amit én látok. A hotfix is úgy jött ki, hogy nem volt betatesztelve a betateszter csapat által, merthogy az már nincs.

repvez
igy van KF16C géppel nyomulok azon a kampányon ahol a legkisebb a déli terület ha jol emlékszem a 121es század gépeivel megyek.
Irtam a külföldi forumba is azt irták hogy válaszzak másik gépet.
Elég viccesek a srácok mikor 4-5 reptér van alap bol itt ami választhato kezdésnek azon kb 10 repszázad abbol 2-n van F-16-os az egyiken KF-16c a másikon KF-16D ugyhogy sok választásom nincs ha falconnal akarok repkedni és nem A10 vagy F4 vagy f5-el.
Ahogy régebben is irtam ennél a tipusnál csak HARM és AGM-65 választhato földi csapásra abbol is csak a fehér szinu ha jol tudom az a TV-s
Molnibalage
Lényegében a városok lettek szebbek, csak a textúra határ nem illeszkedik a Tom Freetileshoz.

Melyik géppel kellett finomítót támadni úgy, hogy csak AGM-65 volt? Ez elvileg hiba, ennek nem szabadna így lenni. (Az én tippem KF-16C/D)

L Viper
Ha leírod mi volt OF 4.7-el talán tudok segíteni.
Nálam is Win XP SP3 van , bár a kártyám csak egy 8600 GT, de nekem stabilan megy.
gugli +wat killer!

Én is belemerültem a ff világba. Még nagyon kezdõ vagyok, Lazán leszednek, a fegyverek kezelését is meg kell tanulnom. Szal van szépen teendõ. Fejmozgás követõt már "barkácsoltam" egész élvezetes dolog. (freetrack). Ém is probálkozatam w7 64, +gef8800.. Nem nyerõ! Win xp sp3, ff5.5 egész stabil. Az OF 4.7 ott sem. Valamikor beruházok egy saitek x52-be. De de a cyborg 3d-vel sem rossz! A kézikönyvet is olvasom, (300+ oldal). Persze lesznek idegesítõ kérdéseim ennek ellenére!
arrow19
Oké,várom.
repvez
tegnap én is kiprobáltam igaz csak egy küldetést mentem, de nem volt semmi fagyás sem (kopp, kopp)
Az viszont még mindig nem értem, hogyha szelektálták a fegyverek választékát akkor a célpontokat miért nem igazitották hozzá.Mert az elsö bevetés egy olajfinomito ellen kellett mennem 4 maverickell.Mondanom sem kell hogy csak a tartályokban tudtam kárt tenni az épületek csak sérültek, de ha lett volna bomba akkor porig bombázok mindent.Ennek ellenére kaptam egy medált, mert mindenki visszajött és a célt teljesitettük.
A 3D s kabint nem használom igy nekem azzal nincs problémám.DE én sem láttam fejlödést rajta.
Feltettem a riptilest is , de egyenlöre nem jártam olyan terület felett ahol szembetalálkoztam volna a változással.

Arrow19:MAjd irok egy PM et PS-el kapcsolatban ha nagyon képben vagy vele, föleg a vektorgrafikai rész és a foro manipulásás érdekelne.