Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sharks
Az igazat megvallva a LockOn FC2-bõl egy valami hiányzik igazán... az F-16-os modell. Mivel nekem is ez a kedvencem, nagyon hiányolom onnan, de ami a fizikát és a grafikát illeti, nem nagyon tud vele más szim versenyezni. A FF-t én is be fogom szerezni majd valószínûleg, ha nem lesz F-16 model a FC2-ben, de mivel a FF erre az egy gépre épül, nyilván az nagyon szépen ki van benne dolgozva. Én eddig csak videóról láttam, de a környezet kidolgozatlansága kellõképpen meggyõzött arról, hogy inkább várjak még egy kicsit, amíg az FC2-ben megjelenik az F-16 modell. A remény hal meg utoljára.

Most valóban az A-10-et tervezik idén kiadni, ami brutálisan jól ki lesz dolgozva az eddig hallottak/látottak alapján, de persze ennek is ki kell várni a végét. Ez a játék is, csak úgy mint a DCS Black Shark (helikopteres), egy patch formájában kapcsolódik majd a FC2-höz. Ez annyit jelent, hogy bármelyiket veszed meg a 3 játék közül (FC2, DCS, A-10), multiban tudsz olyanokkal játszani, akiknek a másik kettõ van meg, mert kompatibilisek egymással.

A hadjáratokkal kapcsolatban félig-meddig egyet értek Molnibalage-val, azonban itt is lehet jó hadjáratokat csinálni, de bizonyos mértékben tényleg strukturált a dolog. Azonban a multi rész szintén verhetetlen és itt már létre lehet hozni olyan küldetéseket, melyek abszolút kiszámíthatatlanok. Ez a dolog is folyamatosan fejlõdik. Ráadásul van lehetõség légi irányításra is, ha valaki vállalja vagy rendelkezik egy adott csapat ilyen feladatkörrel. Egyszóval az egész dolog fejlõdik és szerintem a legélethûbb harci szimulátor.

A fontos az lenne elsõsorban, hogy eldöntsd, milyen géppel szeretnél repülni... csapásmérõ, vadász, helikopter. Van kedvenc típusod?

Javaslom, hogy nézz minél több videót a szimulátorokról, hogy könnyebb legyen a döntésed. Kezdetnek

itt van egy, az egyik kedvencem...<#eljen><#vigyor4>

A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

falcon-hoz mit érdemes letölteni, még ennyi kérdésem lenne akkor...
Molnibalage
Nekem csak FC1.1 van, de azzal sem játszok. Se idõ se kedvem.

Elvileg az DCS A-10-ben lesz már nagyon fejlett random küldetés generátor. Talán azzal már jó lesz nekem is.

A probléma az, hogy én már elvesztettem a fonalat. Van DCS, vam FC2.0 és állítólag az A-10 külön kiadás lesz. Még véletlenül se egy játékba tegyék bele öcsém...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szóval a legjobb a kettõ együtt lenne :) . hát persze... mért is lenne már egyszerû...

Mellesleg a lock-on grafikáján a kiegészítõk dobnak igazán, és te is azokkal együtt díjazod igaz?
Molnibalage
A Lock On széria grafikájával a legtöbb helyen nem versenyezhet a Falcon. A tájra vetítve ez hatványozottan igaz.

A játékélmény szempontjából is az a fontos, hogy neked mi a fontos.

A Falcon széria dinamikus hadjárata egy elképesztõ valami. Hihetetlen atmoszférát tud teremteteni, egy háború kellõs közepén vagy. A környezetet "él és lüktet".

A Lock On széria ellenben sokkal részletesebb taktikai helyzetek kidolgozására ad lehetõséget. A bibi az, hogy teljesen statikusak a küldetések. A saját magad által összerakott küldetések lerepülése nem túl nagy élvezet, mert nincs meglepetés.

Továbba az is elég vicces, hogy a küldetés célját képezõ egységek helyét a HUD-on egy gyémánt jelzi... (Legalábbis régen így volt.)

A Falcon avionikai modellezése alapvetõen részletesebb, de mivel F-16 szimulátornak készült, csak ott pontos a HUD / MFD szimbolika, mert minden gép ezt használja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

egyenlõre csak kipróbálás céljából...nem tudom milyen multi lehetõségek lesznek, ha esetleg belejövök
igazábol a játékmenet szempontjábol, nem tudok állást foglalni, nem tudok errõl semmit.

Csak az alap kritériumok...: 1. Játékélmény
2. Lehetõ legszebb grafika
Molnibalage
Ez attól függ, hogy milyen szempont alapján választasz. Mond meg, hogy neked mi a fontos és el alapján felvázolom, hogy mi jöhet szóba és miért.

Sharks
Lock On Flaming Cliffs 2 <#vigyor4>

A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sziasztok...

szeretném kipróbálni a modern kori harci szimulációkat, melyik a legélvezhetõbb szerintetek...

én is jo helyen kérdem...nyilván falcon fanok...ezt javasolják, de nem volt jobb ötletem...
arrow19
"Thanks for your feedback! Scott also got it to work (wasn’t difficult…) so the beta seems OK!

It’s nice you made a video of it. I also tried that, but I crashed my plane L Can you also post it on the forum? I will try to release the update this week, so others can try it too.

I will make a note of the features you mention. Scott also mentioned the curves, so I guess that will give some improvement?

Minimizing FaceTrackNoIR is also a nice feature, but I don’t actually like the way they do that in Free-Track. Maybe we can come up with something better?

For the webcam-support: that’s really a property of the faceAPI. If that supports a particular cam, then FaceTrackNoIR also will. Maybe I will (some day) try to create my own facetracker, cause the faceAPI has it’s limits. But for now, I like it enough…"
arrow19
Írtam a srácnak,pont ezeket hiányoltam illetve a vektorokat ami freetrackben bennevan. Nemtudom mennyire tud belenyúlni.Amint visszaír ide is posztolom.
repvez
jónak tunik de a progiban eddig még nem találtam olyan utalást hogy hogyan lehet a középpntot állitani vagy rezetelni és hogy a fejmozgásra mekkora kitérités lesz a játékban.Ezekröl irhatnál majd egy kicsit bövebben .
arrow19
Érdekesen hanzik ez a facetracknoir, engem érdekelne az a trackir interface, ez más szimekben is használható pl lockon vagy fs flight simulator? Esetleg irnál róla hogy milyen tapasztalataid vannak. köszi

arrow19
Mert a trackir interface-t most rakta bele a srác,reggel küldte át mailben a módosított verziót.Ha kell felrakom tárhelyre.
repvez
az j mert nekem valahogy nem mozgott a játékban semmi a progiban felismerte, de FF alatt semmi, pedig bekapcsoltam a 3d trakir opciot is
arrow19
facetracknoir-on
Molnibalage
Hol lettél beta teszter?

arrow19
Hamarosan felrakom a TrackIR-es facetracknoir videóm,beta teszter lettem és mûködik FF alatt is,megy a TIR szimuláció :-)
Molnibalage

Molnibalage
Az. Repülni fog végre F-15 és nem jenki sétarepültetés lesz. Mondjuk 2003-ban kegyetlenül megrángatták az a Sas-t. Rohadtul várom már. :)

zsoltfireman
Molnibalage
2 éves lett a tárhelyem a mediafire oldalon! :)

Molnibalage

Molnibalage
Na ez komoly!

Elivleg OF / FF alá is jó lehet.

arrow19
Mikor lesz Space Shuttle cockpit?<#hawaii>
Molnibalage
Az FF zárold bubble csúszkája matt sajnos semmi sem mehet át a 3D világban 37-38 mérföld távolság felett. Az OF-ben felhúztam maxra a slidert és játszottam a bubble távolsággal meg mással is. Ez lett belõle.

Molnibalage
Poénból kipróbáltam egy picit a MolyFalconból az OF alatt. Sz-200 (SA-5), csak kicsit eltolva. :)

Az FF-ben 100'000 láb fölé semmi nem mehet egy bug miatt. Itt nem. Nézzétek a magasságot és sebességet. Hej, itt már Houston vagy Bajkonur az illetékes. :)

(A rávezetést eltolta az MI.)

arrow19
<#banplz>
Ez jó volt nagyon.....elkezdtem nézni a videod közben kajáltam.Nézem,nézem,mondom,a srác miért mondja hogy rövid,lám a bevezetõ rész milyen hosszu a repülésrõl.
Ugyanis nem inditottam el:))

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

arrow19
Csináltam egy rövid videót,hátha segít.
Molnibalage
A TGP elsõ körben arra a pontra néz, ahova a radarkurzor mutat. Ha az elsõ befogás megvolt - valójában sokszor a redszer a második befogási szintet is megcsinálja, ekkor vissza kell egyet lépni - akkor a radar kurzor nem mozog már csak a TGP kurzor mozog. Oktatófilmen be van mutatva...

Ezt most magyarázd el pls. :)
"mikor még a radarkurzor mozgással van összelinkelve"
Molnibalage
EXP, DBS1/2 nagyításban mozgasd mikor még a radarkurzor mozgással van összelinkelve.

Mit lehetne azzal kezdeni, hogy a kurzor mozgatása lágyabb legyen?
Lézeres célzásnál a legnagyobb nagyításnál már szinte lehetetlen célra tartani mert nem találom el :) konfigban a legkisebb kurzor speed-et állítottam be de igy is. ti hogy oldjátok ezt meg?
Molnibalage

arrow19
Igen!
Molnibalage
Ez úgy készüt, ahogy én anno posztoltam?

arrow19
Kicsit átszerkezgettem a cockpitokat,sztem így szebb+láthatóbb a HUD zöld a DED textúrák mások:
F-16CG

F-16CJ
Molnibalage
Na, ha minden jól megy akkor az Sz-300 család modellezése is picit pontosabb lesz. Három tag lesz modellezve.

- Elsõ generációs Sz-300P (SA-10). Központi tûvzeteõ radarral, félaktív / RCG irányítás, tehát RWR jelezni fog indításkor.

- Sz-300V (SA-12). Ez félaktív, de mindin indítón (TELAR) van radar. RWR szintén jelez, de ezt közel sem egyszerû elnyomni.(Ez sem lesz hadjáratban.)

- Sz-300PMU (SA-20). Ez már TVM irányítással rendelkezik, RWR nem fog csipogni. Amennyire tudom egy központi radarja van, én legalábbis így fogom modellezni. Mivel ez amúgy sem '80-as évek hadjárataihoz kell, nem fog zavart okozni. Lényegében 100%-os kill ratioval bír a 3D-s világban az MI ellen, mert túl buta sajnos.

Próbálkoztam azzal, hogy a meglevõ EW radar egységet felhasználjam. Az MI elvileg használja a radart a GCI hálózatban, de egy bibi van. Az istennek sem produkál RWR jelzést a 3D világban...

arrow19
Molnibalage

Sanyo
Nem csak FF, hanem semmivel sem. Tudok a dologról, de addig is amíg megoldom, a bal oldali menüpontok között (témák, naptár) lehet böngészni.

www.pcpilot.hu

Buren
Aki netán tudná hol lehetne megszerezni a "Warthog: Flying the A-10 in the Gulf War" (William L. Smallwood-tól) könyvet elektronikusan annak örülnék. <#vigyor3>

A véleménycsere az, amikor bemész a fõnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Buren
Ott van például a Spectrum Holobyte-os "Art of the Kill" könyv is. (a videók mellé)

A véleménycsere az, amikor bemész a fõnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Buren
Akit érdekel akkor itt elolvashatja Belenko hadnagy menekülésérõl írt könyvet (ha még nem volt eddig). Sajnos pdf-et nem találtam az interneten, örültem, hogy html-ben fennt volt legalább. :)

Amúgy vanitt mibõl csemegézni, bele lehet rakni pár cuccot a gyûjteménybe. ;)

Molnibalage
Sanyo, FF-fel nézve a pcpilot oldalt nem látható lapozás ikon. Csak az elsõ oldal olvasható :(

Molnibalage

Molnibalage