Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Buren
Van valami jód a Starfighterrõl (én csak a warbird tech-eset találtam)?

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Molnibalage
Hej, de rég láttunk erre. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

arrow19
Valamit nézek még,A-10rõl nagyon sokat gyûjtöttem még anno F-15 meg érdekel engem is.Körbenézek <#email>
HungaroJET
Ó Arrow ! Nem is tudom mióta vágyom már a hasonlókra 😊 Imádlak ! 😮

De mint örök elégedetlen, csendben megkérdezném: DACO F-15 és A-10 NINCSEN ? 😄

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
Repterek fejlõdése várható.

Ez egyszerre jó és rossz hír is. A MolnyFalcon az 5.3 adatbázisra épül, mert az újítások egy része csak azzal megy. (Bár nem teszteltem szinte semmit a legutóbbi adatbázissal, de a legtöbb elhasalt.)

Ergo, az én verzióm csúnyább lehet. Ha az új DB megfelel, akkor természetesen azzal megy majd a MolnyFalcon is.

Egyébként semmit sem tudok már arról, hogy ki mit csinák. A dev fórum gyakorlatilag halott. Június eleje óta volt kb. 5 poszt. Ebbõl 3 az én kérdésem volt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Az f16 és 18 as már megvan a t-38-as meg talán a késöbbiekben lesz jó ha nyugdijas koromra kijön a fighter ops. 😊
arrow19
Aki szereti a ebookokat itt egy csomag <#wave>:
Daco 01 F-16
Daco 02 F/A-18
Daco 03 F-14
Daco 21 T-38
Daco 22 B-1B
repvez
pár hasznos kis progi
Bár még nem jöttem rá hogy mire lehetne oket hasznositani,de gondolom hogy kabin épitésnél nagy haszna van , és több monitoros rendszeren.
Ha valaki jobban elmélyül benne elmondhatja a tapasztalatait
Molnibalage

Molnibalage
A régi BMS4 videó. (Március.)

Picit jobb minõségû, mint a youtubos.

Molnibalage

Molnibalage
A manõverezõ légiharc történetérõl szól a '60-as évek elejétõl napjainking.

z0ty4
az király...egy kis infócska esetleg? .....

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Jelentem, dolgozom egy új cikken. Ha minden jól megy, akkor 1 hónapon belül belül lehet belõle valami. 😉

Szép kis pakk! 😊

repvez
A csomag tartalma 😊
A powerpack még bontatlan
repvez
Ma nagyon jol indult a napom.
Tegnap egyutt dolgoztam a nagy lavor tuloldalárol jött kolégákkal és szoba került a szimulátor, de csak néhány mondat erejéig .Erre ma reggel kora reggel szolnak a meloban hogy keresnek, mondom ki az aki ilyen korán akar?És ott állt az ajtoban ez az ember a kezébe egy nagy pakkal és a kezembe nyomja.
A többit majd képekkel ilusztrálom a nagyobb hatás kedvéért 😛
Molnibalage
Új preview videó. Egyben Tacedit demo videó is.

Buren
Nincs mit.<#wink>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

zsoltfireman
Igen ez jó lesz!
Nagyon köszi!

Buren
A legjobb amit én találtam még régen ...

zsoltfireman
Üdv Mindenkinek!
Urak!
Keresek A-10 olvasmányokat (pdf) ha tud valaki segíteni megköszönném!

Üdv!

Zsolt

Molnibalage
Hát ez valami atomkurvadurva. Sokkal többet tud, mint az eredeti ACMI és kevesebb erõforrást is eszik. Holnap csinálok videót. 😊

Molnibalage
Mûködik a Tacview! Be tudtam üzemelni. Kis hiba, hogy a géptípus néha rosszul ismermi fel, de annyi baj legyen... (F-16C+ gépet F-15D-nek írja.)

á köszi, megtaláltam kis keresgélés után 😊 Közben sikerült egy szép leszállást végrehajtani, a gép is egyben maradt! Holnap jöhet a navigáció és a ramp start betanulása.

Molnibalage
Assszem, ha a manual flaps kapcsolót használod, akkor talán engedi, hogy kézileg is állítsad a fékszárnyat, de ebben nem vagyok biztos. A kapcsoló bal oldalt van a legjobban bal kéz felé esõ panelen.

Egyébként meg üdv a fedélzeten. 😊

Igen, én is erre gondoltam, legközelebb picit gyorsabban jövök be leszállni, kisebb állásszöggel.

Akkor a megjelenés ezek szerint "when it's done" kategória... 😊

repvez
Ja és valoszinuleg azért robbantál fel mert nagy volt a besiklási szöge a gépnek és leért a farka a gépnek
repvez
A megjelenési dátumra ez a legmegfelelöbb válasz 😊
A repmodell egyik legnagyobb hiányossága, hogy nem lehet rendesen átejtetni a gépet, igy tartozkodni kel az alacsony sebességektöl mert kivezethetetlen zuhanás a vége.
Akkor megpróbálom rendesen ILS szerint... igazából eddig tényleg csak visual approach-t csináltam, de a touchdown akkor is elég finomra sikerült, ezért nem értettem a robbanást 😊

Így elsõre nagyon tetszik a szim, egyedül a repmodell lehetne kicsit jobb, egy függõleges tailslide-ot szerettem volna csinálni, erre a tetején visszaesés közben beállt vízszintesbe és lapjával esett egészen a földig.

Kicsit utánaolvastam, a BMS 4 nevû modban állítólag lesz új repmodell. Tudja valaki, hogy mikorra várható a megjelenése?

repvez
Nagyon kevés a mükedvelö ebben a szegmensben igy nem szeretnénk azt a keveset is elriasztani.
Igen, az F-16-osban a Fly by wire rendszer miatt szinte minden automatikus és számitogép vezérelt igy a féklap is. azt csak akkor kell manuálisan állitani ha megsérült a vezérlés, de akkor a legkisebb gond hogy gyorsabban jössz be leszálásnál 😊
Leszállni meg nem olyan nagy ördöngöség, de oda kell figyelni a sebességre a legegyszerübb ha ILS-t használva gyakorlod a HUD-on minden segitséget megkapsz hozzá.
Ú most hogy mondjátok, tényleg felhúztam, igazából azt hittem, hogy valami grafikus feature 😊 gondoltam maxon a tuti. Megyek kipróbálom.... Mûködik! 😊 Így már kicsit pofásabb.

Jön a következõ kérdés: a fékszárny önmûködõ az F16-oson? nem nagyon találtam controlst rá, de megfigyeltem, hogy ha kint van a kerék, akkor lenyitja a flaps-et is. A leszállás miatt kérdezem, mert eddig 3x próbáltam leszállni, egyszer sem sikerült géptörés nélkül, pedig nem ma kezdtem az ipart, csak az FF új kicsit.

Köszi a válaszokat, jó, hogy ilyen segítõkész itt mindenki!

Buren
Ne érezd magad kellemetlenül, szerintem legtöbbünk (beleértve engem) beleesett ebbe a csapdába. <#hehe>

repvez
söt ha jol rémlik azt mindig 1en kell tartani a többi mehet maxra.Nem is értem hogy ezt az egy opcio miért is maradt még mindig benne.
L Viper
:-)
Felhúztad maxra a vehicle magnification csúszkát. Rakd legkisebbre.
Sziasztok!

Új vagyok az FF világában, a mai nap sikerült beszereznem. A Molnibalage-féle manualon nagyjából átrágtam magam, ezután töltöttem be elõször a szimulátort. Az elsõ meglepetés akkor ért, amikor 3D cockpit-ból kinéztem jobbra a TakeOff Training Missionben az állóhelyen. A wingman-em hatalmas nagy gépben ült, kb 2x akkor mint egy normál F16-os. Kigurultam a pályára, itt váltottam elõször külsõ nézetbe, hát látom, hogy az én gépem is akkora, hogy majdnem lelóg a kifutóról.

Ismerõs valakinek ez a szitu?

Molnibalage
Szeritem egyszerûen kinyírtják egymást addig és mivel nem mozognak a földi egységek, így nincs csihipuhi.

Én nagyon régen nem játszottam már a Falconnal sajnos.

repvez
amugy a földi egységekkel mi történt a régebbi részeknél szinte lángolt a határ röpködtek a rakéták ide oda és a becsapodás felvillanásai este is mutatták a frontot.Most egy esti bevetésnél szinte nem is látni földi aktivitást, de nappal sem sokat.
arrow19
Kizárólag FF (a win7 miatt nálam csak az van fenn),viszont a ma lehet hogy nem jó nekem. Holnap kinek lenne jó? Balázs neked nincs kibúvó <#nevetes1>, k*vajó a modell látszik hogy van súlya "él" a rakéta nem csak úszik a levegõben mint egy darab bot,gratula!
Molnibalage

Molnibalage
Sz-3000 fejlesztés.

(Még feldolgozás alatt van.)

A 3D modellek nem egészen pontosak egyes jármûvek (TELAR) esetén, de még mindig jobb, mint ami eddig volt.

Az S-300PMU pontatlan, mert valójában csak egy központi tûzvezetõ radarral bír. Viszont nem tudtam megcsinálni, hogy úgy mûködjön. Nem kezeltem prioritásnként, mert szerintem a TVM olyan képesség, ami nem modellezhetõ jól, mert az MI kõbuta és PMU amúgy sem volt a '80-as években... Megcsináltam annyira csak, hogy mûködjön és használja az, aki akarja..

Molnibalage
OF vagy FF? Nekem csak FF van most fent. Este 8 felé jó lesz?

arrow19
FF multira jelentkeznék <#wave>
Molnibalage
Ground clutter.

Végül megcsináltam a listát a koordinátákkal. Így reálisabb is.
A vonalsimítás dolog bejött, de visszakapcsolom, mert tényleg nagyon rontja a grafikát.
Nem tudjátok hogy van a földháttér angolul (radarokhoz)?
Molnibalage
Szerintem inkább a kneemapet áldozza fel, mint a szép graikát. A szépségen túl is vannak elõnyei még a minimális élsimításnak.

L Viper
Kapcsold ki a videókártyád "kinti" setupjában a vonalsimítást (Anti-Aliasing). Újabb driverekkel sajnos vannak anomáliák.
Tudom, úgy rondább.
Örülj neki, hogy nálad megy rendesen 😊
HIvatalos FF fórum? Vagy tudsz egy linket?
Thx!

Egyébként akartam mondani, (bár már biztos hallottad), de nagyon lenyûgözõ a kézikönyv, amit létrehoztál. Igazából ez indított el, hogy foglalkozzak a sim-mel, mert láttam, hogy egy nagyon aprólékos szimulátorról van szó. A tréning videóid is nagyon sokat segítenek az újaknak, mint én, úgyhogy az õ nevükben is nagyon köszönöm!