Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ka-50
Reg tisztítás lehet, hogy segít.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.18. 09:40:38
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Megvan a Falcon eredetiben, 4.34 letöltve.Viszont hiába próbálom az eredeti 4.0-át feltelepíteni, a setup.exe elindul, viszont utána a nagy semmi.A futó folyamatok között ott van, mégse csinál semmit.Járt közületek hasonlóan valaki?
Ka-50
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.17. 19:09:56
www.pumaszallas.hu
A billentyűzettel haladok, de nagyon nem 15 perc. Az ősrégi 4.32 / FFx.x gombokat próbálom visszahozni. Még 8-9 év távlatából is azokat szoktam meg...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.16. 23:19:57
Bár most nincs a gépemen, csodálkoznék ha az tudna lodot importálni, akkor nekünk sem kellett volna 4.33-at visszatelepíteni és ottani LOD-okkal szórakozni...
www.pumaszallas.hu
Mert ha jol tudom akkor JAnhas se a nullárol kezdte az ő verzióját hanem a stock modellt alakitgatta és pakolta rá az extrákat és igazitotta ki a hibás részeket.Lehet a későbbiek folyamán már ujat csinált, d még a v1.0ás részeknél sztem igy volt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.16. 18:24:50
www.pumaszallas.hu
Más:
Valaki tudja , hogy hogyan lehetne a bms-ból a modelleket valami emészthető 3ds, fbx, vagy obj formátumba kimenteni vagy átalakitani?
A Falcon kabinja és a Falcon ,Gripen külső legnagyobb felbontásu lodja érdekelne, hogy mi hogyan van , meg megnéznék pár dolgot rajtuk itt ott.
www.pumaszallas.hu
Meg a végén auomatikusan megcsinálja a billentyű és joy mappot a kinyomtatáshoz igy jobban átlátható az eélején , hoggy mi hova lett téve.
Meg a shift funkciót ezzel egyszerübben meg tudtam oldani a pinkyre mint a beépitettel.
Azért próbálkoztam ezzel, mert a belsőben nem lehet keresni, csak görgetni és körülményes. Itt meg a keymap-ot felrajzolja.
A joy beállításnál is bizonyos dolgok ezzel könnyebben konfigolhatóak át.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.16. 01:16:55
www.pumaszallas.hu
Melyik cellába kéne írni...? Milyen sorrendben és mit? Mi az a DX controller? Értékelem az erőfeszítést, de a manualja is olyan szinten mélyvízbe dob még a toolnak is, hogy egy kukkot sem értek és nem enged semmit állítani.
Van egy pont, amin túl a tool overkill és nem praktikus. Ez talán már az. Legalábbis nekem. :(
Ezt elkezdtem nézni, első körben, talán még jó.
A játék belső saját setupjában sem könnyű megcsinálni, de ez így sajnos elkerülhetetlennek tűnik. :(
A Docs mappában hogy eligazodjatok, azt jó tudni, hogy:
- "TO-BMS1F-16CM-1.pdf", az az F-16-ot mint repülőgépet, és a fedélzeti rendszereit írja le. Bármit kerestek a gép kezelésével kapcsolatban, először ebben nézzétek meg.
- "TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf" a fegyverekre vonatkozik, minden amit a különböző fegyverrendszerek használatáról tudni kell. A doksi eleje kis F-16 ismertetővel indul, de ez ne zavarjon meg, teljesen más doksi mint az előző.
- "BMS-Manual.pdf" magáról a PC szoftverről szól, hogy installálod, hogy indítasz küldetést, mit kell csinálni a hadjáratban, hogy tudsz repüléseket szervezni, visszavonni. Tehát az a PC-s kezelésről szól.
- "BMS-Training.pdf" gyakorló küldetések jó megoldásait írja le. A menüben a "Tactical Engagement" (röviden TE) alatt van nagyon sok küldetés, amiben alapoktól, hajtóműindítástól kezdve az összes rendszert és fegyvert gyakorolni lehet. Csak figyelni kell, hogy mindig a "TRAINING" feladatot válassza ki az ember. Mivel a BMS-ben nincs játék közbeni magyarázat, helyette van ez a pdf, ami ábrákkal, magyarázatokkal mondja el, hogy mit kell csinálni. Ez egy nagyon hasznos kis doksi, rengeteg gyakorlati dolgot lehet belőle tanulni.
- Van a docs mappában egy "02 F-16 Checklists" mappa, abban olyan checklistek vannak, amit vagy kinyomtatni, vagy telóra, tabletre érdemes átrakni, és amíg nem megy rutinból, ezeken nézni a különböző eljárások checklistjeit. Nem csak indítás és repülés, hanem fegyverekkel kapcsolatos listák is vannak benne.
Az összes többi doksi csak akkor lesz érdekes, ha ezek már mennek. Térképek, más repülhető gép leírása (egyik sem F-16 szintű, még az F-18 sem!), ilyesmik.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.13. 14:26:10
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Leginkább A10- eztem, de azt is csak mostanában tanultam meg beinditani.
Igen, a kabintető lecsukásával az FTIT hőmérséklet elindult felfelé drasztikusan.
Most lassanként a training pdf szerint haladok.:)
A Falcon dokumentumok mappában van egyébként egy "02 F-16 Checklists" mappa. Érdemes átnézni, abban lépésről lépésre benne vannak az új eljárások, checklistek.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.12. 15:24:00
www.pumaszallas.hu
A másik, hajtómű inditás után, amég várod hogy felkússzon 20% ra, ne nagyon csukogasd a kabintetőt mert hamar hot lesz a szitu.
A 2020as maxot is megnézem majd a hétvégén mit ujitottak, Na nem mintha a réginél bármilyen korlátba is ütköztem volna :)
Nézem a weblapot, ügyes a gyerek, bár a fotóhoz igazítás elég macerás dolog, de a legtöbb 3D szoftver tudja ezt, háttérbe dobsz egy képet, akkor a 3D-ben mozgó objektum az előtt fog mozogni. Lehet szórakozni a beállítással kézzel is, de a Max pl. tud olyat, hogy ha tudsz pár méretet, akkor a fotóhoz igazítja a kamerát automatikusan. Mint pl ebben a tutorialban. Én nem nagyon használtam ezt, fotó alapján nem nagyon lehet modellezni, csak olyan egyszerűbb formákat, mint egy épület pl. Repülőgépeknél arra jó, hogy a főbb méreteket, íveket ellenőrizd, de modellezni csak többnézeti rajz alapján lehet. A kamera igazítás -ahogy a tutorialban is látni- hosszú folyamat, ezzel szemben a többnézeti képeknél a nevezetes irányokból ortografikus nézetet behozni csak egyetlen kattintás.
subdivnél igen, az a nehéz, hogy hogy varrod el azokat az éleket, amikre nincs szükséged, és a quad poly szabályt se szegd meg. Néha kell rajta gondolkozni, hogy mit hova :) Ezen az oldalon görgess kicsit lejjebb, lap alján van pár jó ábra arról, hogy milyen trükkök vannak. Illetve ha maxot használsz, tedd fel ezt a plugint, nagyon hasznos: nonQuadSelect. Ősrégi, de mai napig működik mindegyik Max-al.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.09. 21:02:30
www.pumaszallas.hu
lengyelül ingyen le lehet tölteni
Illetve ezt az oldalt:
modellezés
ugyan az a srác müve és a jobb oldalon lévö havi lebontásban az SBD gép modellezését lehet végigkövetni.
Na emiatt eredt a kérdés, hogy hogyan tudja ennyire pontosan a méreteket és a formákat kialakitani, ha a repképeket nem lehet a valós méretben használni csak úgymond szemre beállítani. És még az sem tiszta, hogy tudja a kamerát ugy bellitani, hogy azok pontosak legyenek és a modellt is lehessen szerkeszteni hozzá.
Az élek kérdésében meg igen amikor ilyen egyszerü formákrol van szó akkor nincs gond, de amikor egy bonyolult helyen kell egy részen éles élt kialakitani ami már nem élben folytatódik és nem lehet az egész testen végigfuttatni a loopot akkor már nem ilyen könnyű kivitelezni.Főleg ha még a polykkal is sporolni akarsz.
- Ha ez megvan, akkor én kétféleképp szoktam elmenteni, vagy már photoshopban külön fájlokat mentek, de akkor mindegyik alapterülete ugyanakkora, vagy a többnézeti rajzot meghagyom egyetlen textúrára, és Maxban vágom ki a plane-ből amelyik részt használni akarom.
- A maxban a textúra illesztés egy vicces dolog, RENGETEG tutorialt látok, ahol a kép pixelméretével azonos méretű plane-t csinálnak, szélesség és magasság méretet egyszerűen átkonvertálnak mm-re, és ezzel érik el, hogy a behúzott textúra oldalaránya ne változzon. Szerintem ez nehézkes, és fölösleges, csinálsz egy akármekkora méretű plane-t, meghagyod plane-nek, ráhúzod a textúrát, majd rádobsz egy "UVW Map" módosítót. Lent az "Alignment"-nél kiválasztod, hogy "Bitmap fit", az tökéletesen a textúra oldalarányát állítja be. Ha a plane nem elég széles, akkor a stackban visszalépve olyan méretűre húzod a szélességét, ami jó (magassághoz automatikusan illeszti a textúrát). Csak a "Show end results" legyen bekapcsolva, ha a stackban visszamész.
- Ha több fájlba mentetted a többnézeti képeket, akkor az előbb létrehozott plane-t másold le párszor, és húzd rá az újabb textúrákat. A méret stimmelni fog.
Ha ezzel megvagy, akkor van a maxba behúzott többnézeti képed, ami még nem mérethelyes. Itt megint vagy a méret skálát, vagy az ismert legnagyobb távolságot nézd ki, fesztáv azért jó, mert az minden gépre külön is megadják, a gép hossza viszont lehet többértelmű, pitot csövet beleszámolják-e, hátranyilazott függőlegest beleszámolják-e, stb. Én fesztávot nézek szinte mindig.
Hogy a fesztáv távolságát mihez méred, az rád van bízva, én csak azért szoktam kockát használni, mert az a primitív külön ikonra ki van rakva az eszköztáramra, és ezért azt a legegyszerűbb előhívni. De a "Tape" a Helpers-ek közt is jó erre.
- Lényeg, hogy csinálsz egy objektumot, aminek az oldalhosszát meg tudod mm pontosan adni, és ahhoz majd hozzáméred a textúrát.
- Ha a Pivot pontot odaviszed a mérőskála elejére, vagy az egyik fesztávhoz (Affect Pivot Only-val), akkor utána azt a pontot odaillesztheted a letett geometriai alak végpontjához, akkor az átméretezés eszköztárral úgy tudod a túloldalát méretezni (F12 sokat segít ebben), hogy bárhol, bármennyire rázoomolhatsz, a túloldal nem mozdul el.
Ha egyetlen textúra fájlt húztál be a scene-be, akkor most edit polyvá tudod konvertálni a plane-t, és detach-olni belőle azokat a részeket, amiket használni akarsz.
Lehet, kissé körülményes ezt így leírni, de csinálni csak pár klikkelés.
Az éles élek kialakítását nem igazán értem, subdiv-nél a sarokkal párhuzamosan kell egy plusz élt csinálni, amire a legegyszerűbb a swift loop cucc, illetve én használok egy quad chamfer nevű plugint is, de a subdiv modellezés egy külön módszer, aminek sok más trükkje is van, amit érdemes komplett tutorialból megnézni. Itt pl beszél a sarkokról: https://www.youtube.com/watch?v=nRrXBtjiLyU
De a subdivet csak bakeléshez használt high poly modellekhez használjuk, low vagy mid poly modellekre nem (mivel egy polygonból négyet csinál, ami legtöbbször felesleges is, ezért nagyon polygon "pazarló" modellezési forma. Csak ott érdemes használni, ahol a polygonszám alig számít (nem realtime renderek, bakeléshez használt high poly modellek pl).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.09. 18:46:00
www.pumaszallas.hu
PS-ben vagy egyéb képszerkesztöben , hogyan lehet valós méretekkel dolgozni ? PL ha tudod a kerék pontos méretét ahhoz hozzáigazítani a teljes képet?
A másik, hogy hogyan lehet a legkisebb polygonfelhasználással éles éleket kialakitani, ha subD-ben készíted a modelt és nincs grease/weight edge vagy smoothgroup?
Én voltam hülye, csak a Tacref-et nézegettem a TE lista helyett. Megvan mind.
https://drive.google.com/drive/folders/1hagkb-Vln3CF5TEJXIJ2kbiTOcAFexc4
www.pumaszallas.hu
BMS-en a fórum nevet nem lehet megváltoztatni, és nem akartam a futó beszélgetéseket elveszteni, úgyhogy ott még VO101_Tom néven vagyok fent. Csak az aláírásban van az 591st banner. Meg FO-n vagyok 591st Tom, mert ott meg lehetett változtatni.
www.pumaszallas.hu
A Photoshopban a layerek meg tudnak jeleníteni alattuk lévő layert, akkor is ha a felsőre festve van. Pl van egy szürke panelvonal, a festési terület meg fehér, arra teszel egy layert aminek a típusa "multiply", akkor a két layer színeit összeadja. Ahol fehér volt, ott az eredeti, festésnél használt szín lesz, ahol szürkével voltak a panelvonalak, ott is beszínezi, de kicsit sötétebbre. Így lehet festeni már meglévő panelvonalakra anélkül, hogy a panelvonalakat újra maszkolni vagy kikerülni kellene (ami rohadt sok meló lenne, és nem is biztos, hogy szép lenne a végeredmény). Viszont ehhez az kell, hogy ahol festés lenne, ott legyen fehér. Vagy áttetsző.
Ennek egy hátránya van, ha valahol feliratok, stencilek, nem festett részek vagy hasonlók vannak, azokat vagy külön layerre teszi az ember (minden fölé), vagy kimaszkolja a festésből, hogy azok színe ne változzon. De az összmunkához képest ez elenyésző.
www.pumaszallas.hu
Írtam Radiumnak PM-et. Lesz J-11 és Szu-27Sz is. Ledumáltam vele, hogy hidegháborús zöld orrú skin is legyen hozzá. A skin template kérésre ezt írta.
Usually, I do not share my sources file, for both model and texture files, mostly because I never take time to make clean files, and they are not designed to be understood by somebody else than me ! Also, I do not use Photoshop to create my files, I prefer Fireworks CS6, they use a proper .png format.
Here is what I can do : I can make a flatten layer, with no colors, just a level of grey file for everything which is supposed to be painted.
Then, you will be able to design your textures with overlays (this is what I did for J-7 as I lost in a HDD burn my source file), it works pretty well.
Bevallom nem egészen értem, de te biztosan érted, hogy ez mit jelent. Ha jól értem a használt területek szürkék lennének.
Big lájk, hogy Dee-Jay és ccc1tw is képen van más kooperáció kapcsán. Szeretem az ilyen háttérmunkákat. :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.08. 12:42:19
Egyébként múlt héten, amikor a Skineket elkérte, utána dumáltam kicsit Dee-Jay-el, meg ccc1tw-el, tőlük kaptam már más skinnelni valót, de az is félre van most téve, mondjuk ott a modellekkel is gond van, amit valakinek meg kéne javítani (3D-re most nincs kapacitásom, kis Photoshoppos vagy Substance Painteres festés még belefér, de új modellt csinálni addig tuti nem tudok, amíg a CloD-ban még van futó projectem).
www.pumaszallas.hu
VO101Tom, lenne kedved egy kis skinezéshez? :)
Iszonyat jól nézne ki ezen a modellen egy klasszikus hidegháborús Szu-27Sz skin.
Vagy esetleg egy spéci ukrán terepmintás festés.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.08. 10:36:25
Remélem, a következő patch-ra rendbe lesznek olyan gépek mint a Tomcat, Typhoon, meg amiket találok a kinti fórumon.

A problémám az, hogy minden hang a TV hangszoroin szol kivéve a játékok hangja(jobban mondva a BMS, mert még csak ez az egy játék van fenn)
A hang setup menüben 2 opcio van , az egyik ahogy most van , hogy a TV hangszoroin szoljon minden hang ami a laptopon elindul.Ilyenkor a laptop hangszoroi némák maradnak és ez jó is, kivéve, hogy a játéknak igy nincs egyáltalán hangja.
A másik opcio , hogy alaptop hangszoroit használja, ilyenkor mindennek még a bms-nek is van hangja, csak igy meg csak a laptop hangszoroi szolnak a TV-é nem és igy nem a legjobb.
Szoval egy a BMS hibája lehet hogy nem képes a HDMI-n a VGA kártyán kiadni hangot vagy bármelyik játéknál igy lenne?
win10 pro 64 bit és egy lenovo legion y520as 1050ti vel, meg egy LG 55 ös 4k tv. legujabb driverek
Teljes controlst nem kellene, hogy eldobja, a gombkiosztással tudtommal sosem volt gond. A joy tengely problémára a Falcon Alternative Launcher a megoldás (4.33 alatt minden Warthog tulaj azt használta), de még nincs az oldalon az a verzió, ami 4.34-el teljesen kompatibilis. A programozója írta, hogy készen van, de még tesztelni kell mielőtt felteszi. Hamarosan lesz új verzió. Esetleg mentsd el ezt a linket: Falcon BMS Alternative Launcher (Easy Setup, Keep Joystick Assignments)
www.pumaszallas.hu
Viccet fèlretève, egy èv alatt mèg BF-hez se jutottam, nemhogy Clod, hát mèg Falcon.
Amúgy megoldották már hogy ne dobja el a controls beállításokat minden alkalommal? Igazából az hajtèpős. Ha van 2-3 órám akkor nem akarok minden alkalommal 40 percet a controls beállításokra pazarolni...persze tudjuk, ez csak megint egy kifogás ;)