52965
  • repvez
    Pont erre akartam én is utalni, hogy olyanok is elhagyják akik korábban játszottak vele, mert már nincsenek meg azok a featurek amik Manapság elvárható, vagy már nem akar annyit bibelödni a géppel és a programmal, hogy valami ugy müködjön ahogy kell.
    Persze eddig nekem egyik sem okozott problémát.
    De remélem azért ha már hozzányulnak a grafmotorhoz, akkor talán sikerülne olyan dolgokat is beletenniük , hogy a setupmenüben minden olyan dolgot el lehessen végezni amihez, most egy sor külsös progit kell használni vagy kitaszkolni a játékból.
    Akár egy TIR vagy egy TS setup vagy épp egy többmonitoros kezeléshez .

Ezek sztem a hardcoreos társaságnak is tetszene, ha mindent házon belül tud megoldani, nem összevadászni .

De legalább az alap textura modosítók kezelése és a shaderek több kezelése jól jönne a látványhoz.
  • VO101Tom
    A VR az reneteg pluszt ad az élményhez, de tényleg meg kell szokni. Én ismerek olyat, aki BMS-t csak a VR miatt váltota DCS-re, és azóta DCS-t sem repüli másképp, csak azzal. Pilóta a srác egyébként, neki a VR adja vissza a legjobban a valódi repülőgépben érzett "ottlétet". Én hasonlóan voltam anno amikor sokan HAT switchet használtak IL-2-ben, azt sosem tudtam megszokni, főleg nem dogfighthoz, én úgy repültem évekig, hogy bal kézben egér, jobban meg joy. ww2 gépekhez nem kellett még HOTAS, az volt a szerencsém :) Nekem van VR-om, és ezt én is megerősítem, kell idő amíg hozzászoksz, bár nekem elsőre felvéve sem volt sok problémám vele, valszeg mert tényleg rendszeresen repkedek mindennel, és TrackIR is hasonlóan működik, ami a fejmozgás+kép eltolást illeti.
    DCS-en kívül nekem más játékkal nem volt bajom még VR alatt, legyen az űrhajós (na ott nekem is jött a szédülés pl, sokkal hamarabb mint repülőgépben), akár VR FPS lövölde. Ami ellene szól egyenlőre az inkább a kevés tartalom. Legalábbis alig pár játék van, ami a szimulátorokon kívül nekem VR alatt bejön. DCS alá kell a 1080Ti és a High End konfig, ha VR-ban gondolkozik valaki, ez tény.
    Ami az árat illeti, év eljén 300 dollárért vettem az Odyssey+ -t, +posta, vám, áfa, olyan 130e HUF körül lett a vége. Ez már az a kategória, amibe egy jobb HOTAS kerül, amit azért eddig is rászánt az, aki sokat repked. Mondjuk a Vive Pro 450e-es ára azért szerintem is húzós még.
  • molnibalage83
    Én egyszer tudtam csak kipróbálni és én sajnos nem bírtam. Azt, hogy a kis FPS miatt vagy azért, mert nem bírom ennyiből nem lehet kideríteni. Csak ez a problémám is. Soha nem költenék el majd egy misit hardverre, hogy aztán kiderüljön, hogy nem használhatom. Van erre valami biztosítási lehetőség? Mert, ha túl erős PC-t vettem, az idővel eltűnik, csak idő előtt költöttem rá akkor sokat.

Bár ahogy a DCS-t fejlesztik folyamatosan igényel erősebb vasat, ergo soha nem fogja még a végén utolérni a hardver fejlődése azt, hogy VR-hez olcsó legyen a vas.

Viszont, ha hónapok után sem tudom megszokni, akkor az egész orbitális pénzkidobás. És ennek az anyagi buktának kivédésére nem tudom, hogy lenne mód.

Az egerezés sanszosan nekem is beleférne.

Nem fogunk. :)
  • Razor18
    Balázs,

szerintem az igény nyilvánvalóan sokkal nagyobb, mint ahányan jelen áron már megengedhetik maguknak a VR-t. "Vizuális élmény növekmény" szempontjából pl. a VR jóval nagyobb ugrás annál, mint mikor bejött a Track IR, és el lehetett felejteni a POV hat-es robotzsaru szerű breaktáncos fejmozgást.

Nem cáfolva ezzel azt, amit mondasz a réteg dologról (még jelenleg), de a szédülés néhány nap alatt elmúlik, már ha az ember nem adja fel, és veri földhöz a VR szemüveget a legelső alkalommal, mikor picit is kezd szédülni. Helikopterrel ráadásul még szarabb, mert az oldalirányban is jobban "leng". Nekem kb. egy hétig tartott hozzászokni, elsőre szerintem max. 10 perc után kezdtem érezni a jól ismert tüneteket, de olyankor letettem, aztán majd csak pár óra múlva tettem fel újra a VR-t. A szédülés így egyre később kezdődött el és egyre enyhébb is volt, pár nap után már az is elég volt, ha csak átültem valami merevszárnyúba, aztán 1 hét után teljesen el is maradt.

A clickable cockpit-ra is több megoldás van, persze egyik sem tökéletes, de ha sima íróasztal előtt ülve játszol, egész egyszerűen odateszed az egeret magad elé arra az 50 cm-re a joy meg a throttle közé, és tökéletesen tudod kezelni "csukott szemmel" is. Aki meg csinál magának valami dedikált szim cockpitot, az meg pl. a jobb vagy bal combjára feltépőzáraz egy trackball-t, oszt jónapot. Ha inkább azt próbálod megtalálni, mit miért "lehet" megoldani a rendelkezésre álló cuccokkal, szerintem több élményhez jutsz, mint ha a "nekem csak a tökéletes az elég jó" felkiáltással azt keresed, mit miért nem lehet, miben mi a "szar". De ezen nem fogunk összeveszni...
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.09.15. 10:57:32
  • molnibalage83
    Ezt poénból egyszer azért kipróbálja az ember. 5 gunpodos F-4.

Ez dev DB-ben van csak egyelőre.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.09.15. 10:26:36
  • molnibalage83
    A VR annyira réteg dolog még a HC repszimeseknél, hogy ezzel megnyerni szerintem nem lehet senkit. Főleg úgy, hogy a potenciális felhasználók egy része, ha akarná sem tudná használni, mert a szédülés bejátszik. Meg a VR szemüveg mellé kapásból kesztyű is kell, mert a full clickable kabint használata máshogy nehézkesnek tűnik nekem...
  • VO101Tom
    Nem értelek. Miért és kinek akarod megmutatni a BMS teljes tudását? Miért érdekelne az bárkit, hogy ki és miért NEM akar BMS-el repkedni? Szerintem teljesen irreleváns ez a réteg, ha javítasz a grafikán, akkor nem fog tetszeni neki a menü, ha a menüt átalakítod, akkor a controlsal lesz baja, ha az is jó, akkor hiányolja majd a többi gépet vagy épp a helikoptereket. Soha, senki nem csinált még olyan szimet, ami mindenkinek tetszene. Szerintem ezt nyugodtan el is lehet engedni, én speciel sokkal jobban értékelem, ha a BMS fejlesztők olyan dolgokkal foglalkoznak, ami az aktív közösségnek szánt dolog, és tényleg a játékélményt javítja. Szerintem is tök jó lenne egy új grafikai engine, és a VR-ért még fizetnék is örömmel, ha csak azon múlna, de speciel az utolsó dolog ami ezek kapcsán eszembe jut, hogy azok mit szólnának hozzá, akik most a grafika vagy más miatt hanyagolják a BMS-t. És nehezen képzelem el azt, hogy a fejlesztők is agyon aggódnák magukat ez miatt
  • repvez
    igen , részben ezért is kellene egy kicsit a grafikára is fejleszteni, mert hiába a mögöttes tartalom ha pár ember neki sem áll mert nem tetszik neki esetleg a ksőbbiekben nem lesz VR .
    igy nehéz megmutatni a teljes tudást.
    Meg azért az sem ártana, ha az ujabb hardvereket is jobban kihasználná és igy talán nem akadna néhol erősebb küldiknél is egy olyan gépen ami egy modernebb játékkal is megbirkózik.
  • molnibalage83
    A mostani árnyékokkal sanszosan nem bírná el külső nézetben és felhős/viharos időben. Jövőre veszek majd új gépet, mert az újgenerációs AAA címekhez azért már illeni fog. (Dying Light 2 és Cyberpunk). Jövőre már 4,5 éves lesz ez a gép. Sajnos a kézzel hozzáadáshoz már nyúlbéla vagyok. Felteszem a fullosat majd és meglátom mi lesz.

Bevallom nekem a kabinbelsővel semmi bajom. Tényleg szép és látványos a DCS, de nekem "ár/érték" arányban már sok. Pedig tényleg az, amit mindig lát az ember. Meg a terrain. Mivel a terrain fényévekkel a kabin mögött kullog ezért ez az utóbbi évek egyik legnagyobb híre a BMS/F4.0 számára.
  • VO101Tom
    JanHas cuccai egyenként is feltehetőek (akkor neked kell kézzel hozzáadni az adatbázishoz), de a gépek annyival jobban néznek ki kívülről is, hogy ha a PC-d egyébként bírja, akkor nincs sok értelme azokat kihagyni. JanHas csak F-16-osokat csinált és azokból sem mindegyiket, a hadjáratok számtalan más gépét ezek nem befolyásolják.

Ami az új engine-t illeti, igen, komolyan hozzányúlnak, mert a régi talaj engine nagyon elavult volt. Egy gyerek most nekiállt új kabinbelsőt is csinálni, gondolom felszívták magukat, hogy mindenki a grafikát fikázza, miközben a lényeges dolgokban meg köröket verne bárkire, aki modern szimulátort adott ki az elmúlt 20 évben. Én drukkolok nekik.
  • molnibalage83
    További spoiler a témában. A topikban. Nagyon úgy néz ki, hogy komolyan nekiálltak valaminek.

Mondjuk azt nézve, hogy a 4.32 megjelenésekor a legnagyobb szám a grafika volt az OF-hez képest és a járművek és épületek még az egyszerűbbek kíváncsi vagyok, hogy ez mennyi ideig fog tartani és mi lesz a 4.35 egyéb nagy tartalma. A 4.34 esetében nem a grafikát csiszolták atomra, szerintem nagyon helyesen.
  • repvez
    Van belőle oci telepítő. Nem kell trukkozni vele semmit. Felteszi a teljes v4 es verziós pakkot mindennel együtt gépek fegyverek stb..
  • molnibalage83
    JanHAS cuccait használja valaki? Nehéz feltenni? Lehet szelektíven? Mivel belső nézetből csak a fegyverek játszanak, kb. nekem arra lenne szükséges, meg a reptéri cuccokra, de a 100k polis burtál F-16 modellt nem érzem szükségesnek.
  • molnibalage83
    Nem lettél hülyének kikiáltva.
  • repvez
    érdekes mikor én mondtam, hogy megoldják az átirást meg az uj terepkódót akkor hülyének lettem kikiálltva.

Pedig akkor is kb ugyan ezt jósoltam, ha már egyszer I-Hawk át tudta irni dx9re akkor most is megtudja oldani másikra, meg még rajta kivül biztos van aki besegít.
  • molnibalage83
    Igen, a DB átírása végképp elhozta az a pontot, hogy én ezt már nem fogom szerintem soha moddolgatni, mert semmit sem tudok már csinálni, amit régen.

(Na jó, azért pár dolog még megy.)
  • VO101Tom
    Hát majd most hozzányúlnak. Senki nem mondja most sem, hogy könnyű meló vagy hogy hamar készen lesznek, I-Hawk mondta viszont, hogy a fejlesztők tudják, hogy a teljes engine átírását már nem halogathatják tovább. Azt viszont látni, hogy ha akarnak nagyon komoly dolgokat is meg tudnak változtatni, directX-et is alátette már egyszer valaki, most kell egy újabb. Átalakították a teljes adatbázis formátumát 4.34-ben, bele lett téve normális ATC, 4.33-ban lett normális időjárás, rengeteg új fícsör, nem sorolom fel mindet. Nem gondolom, hogy az AI útvonal tervezési, útvonal követési algoritmusa lenne az, ami kifog rajtuk. Azt ez előtt is kézzel kellett beállítani minden új térképen, hogy hol és milyen célpontok vannak, a hadjáratnak mik az elérendő céljai, hol milyen felszerelések és fegyverek legyenek, repülőterek, repülőszázadok beosztása, és még csomó más. Ez biztos ezután is így lesz.
  • molnibalage83
    Nem azért kérdeztem, hanem hogy tényleg ki és milyen szavakkal írta. Nyilvánvalóan azért nehéz feladata, mert úgy kell megcsinálni, hogy a szép új csilivili dolgok mellett a játék gerince mégse essen szét. Mert a DB-map elevation-objective trió a játék többi része között olyan erős kapocs, hogy azért nem nyúltak hozzá eddig, mert rohadt nehéz.
  • VO101Tom
    Keresem, de nem találom.
    De már csak elvi alapon is, szerinted bármelyik fejlesztő beleegyezne, hogy csináljanak egy térképet, amin nem fut a BMS AI? Dee Jay meg a többiek hány éves munkáját kukáznák azért, hogy legyen szebb szikla textúra a hegyek oldalán? Ki egyezne abba bele? Hadjáratot valszeg újra fel kell építeni, mint minden új térképre, de tuti, hogy nem csak egy üres térkép lesz minden nélkül, annak semmi értelme.
  • molnibalage83
    Emlékszel esetleg, hogy ez melyik komment volt konkrétan?
  • molnibalage83
    Még helyszín 4.34 alá.
  • molnibalage83
    Máshogy nem is lehet.
    Azért az, hogy proced generált legyen első körben talán kicsit nehéznek tűnne, de oszt ki tudja...
  • VO101Tom
    I-Hawk mondta, hogy új grafikai engine készül, új domborzattal, mert jelenleg a BMS-ben a térkép az, ami a bottleneck akármilyen fejlesztésben. Túl sokat számol és túlságosan kevés poligin a limit.
    Egy másik topikban volt arról szó, hogy az egyik fejlesztő írta, hogy tudja, hogy a térképhez a hadjárat szervesen hozzátartozik, "konkrétumokba nem akar belemenni", de az új grafikai, új térkép engine támogatni fogja a korábbi hadjáratot és mindent ami ezzel együtt vannak.
  • repvez
    z még mindig nem jelent semmit, mert ez alapján csak lehet, hogy nagyfelbontásu texturát tesznek a mostani baltával faragott domborzatra vagy azon is lesz változtatva,
    És mostmár azért a textura helyett a procedural generált táj lenne az üdvözlendő.
  • molnibalage83
    Nagyban is kint van a kép.

• VO101Tom
    Wampapa az offline játszható Izraeli térképre gondolt, ami viszont még csak most készül.

Ez az FO-s térkép offline hadjáratra nem igazán jó, vannak AI package-ek itt is, de nagyon le van korlátozva, hogy csak néhány fajta role-t tervez az AI-nak, mert az egész hadjárat a játékosok által repült feladatokra épít, légi harcban pedig a pvp dogfightra. A hadjárat a '73-as Yomm Kippúri háborút szimulálja, nincsenek modern fegyverek, F-16-ból is csak Block 32 van oldalanként, Fox1 és Fox2 rakétákkal. AWACS sincs, mert FO-n azt is játékosok adják.
    Igaz, el lehet indítani offline is, de sok dolog rosszul, vagy egyáltalán nem fog mködni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.09.10. 21:48:36
  • Daniel075
    Ez a Battle for Sinai lényegében csak egy kampány az Izraeli térképhez. Itt tudod letölteni Battle For Sinai Offline is el lehet indítani a kampányt csak packagek nem lesznek rajta.
  • VO101Tom
    Az Izrael theatre még készülőfélben van, nekem is az a kedvencem egyébként, nagyon hangulatos volt a 4.33-as hadjárat is.
  • Wampapa
    Ja, én azt hittem ez a sínais , a multis dolgokhoz nem értek.
    Csak megörültem, hogy van végre sivatagos theatre, Korea egyáltalán nem tetszik, sokkal többet falconoznék ha lenne egy "homokozó".
  • VO101Tom
    A TE-s kérdést nem értem, mire gondolsz.
    Ez a Battle for Sinai a Falcon Online szerveren futó PVP kampány, linket nem tudok adni, mert a regisztrációt pont ma zárták le, 31-e óta megy, 96vs95 játékossal (nyilván nincs fent mindenki egyszerre, de általában 20-30 között vannak a szerón esténként. Humán awacs, közös IVC comm, egész hangulatos.
    Egyenlőre eléggé nagy Izraeli fölén van, a lenti videót pont egy Egyiptomi oldalon repkedő század csinálta, ezért a kép kicsit csalóka lehet, de valójában az Izraeli tankok már a Szuezi csatornánál vannak, Egyiptomi légvédelem már csak a hátországban létezik, és az Egyiptomi Légierő is csak védekezni tud, amíg még vannak gépeik...
  • Wampapa
    Üdv, Tudsz adni egy linket ?
    Ha jó TE-ben is.
  • molnibalage83
    Hadjárat MOD.
  • molnibalage83
    Sajnos én még mindig ott tartok, hogy fel kéne konfigolni a joy-t. Egész egyszerűen mindig találok mást, hogy ne repüljek. Pedig ezzel kéne.
  • VO101Tom
    Már fut egy ideje, qrva jó missionokat repkedünk rajta
  • molnibalage83
  • repvez
    ha az akit én találtam , akkor semmi kötödése nincs a falconhoz, A mozi világában CGI vonalon mozog.Ezért gondolom, hogy a 3d modellezéssel nem lenne gondja, ha segitenek neki, hogy a plugineket hogy használja és milyen fájl neveket használjon, hogy lényegében csak copy paste legyen a dolog.
    Max a dat filokban kell pontositani pár pozíciót ha van méretbeli eltérés.

Az altváltozatoknál is kb ez a helyzet ha már megvan az alap akkor onnantól már könnyebb azt a néhány eltéret megcsinálni, ha modulosan készítette el és a módosított műszer helyére az újat kell csak betenni.
  • molnibalage83
    Ramahan neve nekem semmit sem mond, Amraam ff korszakban FF tag és fejlesztő volt. Ha ő ugyanaz.
    A sok közül kíváncsi vagyok melyik csinálja meg.

Én a mostanival is tökéletesen el vagyok. Ha nagyon magas a poligonszáma a kabinnak, akkor a gyengébb gépeken ez oda vezet, hogy a kabin árnyék miatt be fog zuhanni az FPS.
  • repvez
    új F16-os kabin.
    Remélem az integrációban segitséget kap.
    A3d modellel sztem nem lesz gondja, már ha az akire gondolok
  • molnibalage83
    Ejha.
  • repvez