52966
  • axenet
    fcc cougar modról valakinek valami véleménye, élménye ?
  • Molnibalage
    Mivel a BMS4-ban a AAA atomtáp, ezért a LO profilnak szinte semmi értelme. A sima gépágyúk és kézifegyverek tüze veszélyesebb minden másnál. Vicc...
  • ati271
    Sajna az én webkamom, csak 15 FPS-t tud, az viszont egy picit gáz.. De még úgy-ahogy használható..
  • ati271
    Az ECM-et azért áldoztam be, mert "ismerös" terepre mentem vissza! A célterület a tengerpartól 5-6 mérföldre volt, és mint írtam az SA2-est, ami a közelben volt kinyirtam, ráadásul a célpont SA5-ös üteget radarját is, ugyanabban az idöben.. Úgyhogy tudtam, nincs "fenyegetés" a környéken, ráadásul HI-LO-LO-HI profilt terveztem.. (volt még 1-2 SA2-es a célkörzet 20 mérföldes sugarában, de probáltam valamennyire távol tartani magam tölük..
  • L Viper #37368
    A fejmozgást leköveti késés nélkül, ha erre gondolsz. Ha késne akkor nem lenne értelme használni.
    A Fraps inkább zabálja a gépem :D

• axenet
    és mekkora a késése a dolognak? érezhető ?
  • L Viper #37366
    Bár linkeltem már itt de, ha az azóta idetévedt emberek közül valakit érdekel, itt a saját kacatom ledokumentálva.

Annyi változott, hogy egy csinosabb csipeszt raktam rá azóta és 31 gramm lett a súlya (40 volt :D)
    Észre sem vehető a füles oldalán.

Nálam nem volt szenvedés, igaz, a megépítése előtt bújtam a kinti Freetrack főrumot pár napig, míg kialakult a fejemben a megépítés mikéntje.

Tesztvideó 1.
    Tesztvideó 2.
    Tesztvideó 3.

A Fraps miatt volt ugyan némi teljesítmény vesztés a videók felvételekor, de még így is játszható maradt.
  • L Viper #37365
    Én is fabrikáltam magamnak és már régen használom, eddig hibátlanul, bár az enyém egy 300 ft-os 5 ledes kínai lámpából van. (Így maradt két tartalék led :))

• arrow19
    Ok, megdumáljuk érdekel!
  • axenet
    én dolgozom épp, ki tudja meddig, esetleg estefelé, majd irok ha vagyok...
  • z0ty4
    szólj ha kell egy tesztelő, még egy kicsit itthon vagyok
  • axenet
    jana
    Ha "építeni" szeretnél én sem ajánlom, de azt mondtad csak egy minimál gép kell f4hez, arra több mint elég
  • axenet
    thx, ez hasznos, ma beizzítom, holnap meg kipróbáljuk
  • z0ty4
    Router beállítás. 2.hsz.
  • arrow19
    Oké, megdumáljuk szívemszerint már nem igazán akarok 775ös platformra építeni de gondolkodom rajta.
  • axenet
    f4 re kitűnő, 3.6ig simán húzható, ide meg elég a 2 mag....
  • axenet
    amugy van egy e8400 dual core-om egy elég durva alaplapon, durva hűtő, 4gb ddr3 ... odaadom 50 körül ;)
  • axenet
    Na ránézek rooterre asszem ...

én most ruháztam be, nekem is elég volt a kakaváras téma
  • arrow19
    Nem, nekem routerem van :-)
    Más a belső hálózati ip meg a net ip, az a biztos ha adsz egy saját fix ipt a gépednek és kilököd a belső tűzfalat
    (van a routeren is és csak még1 gebasz ami bekavarhat) aztán utánna kinyitod azt a három portot ami a játékhoz van (most így fejből nem ugrik be de bennevan a manualban pl azt is érdemes 1x kinyomtatni kb minden repüléskor előveszem) és a fix iphez rendeled.
    U.i.:
    Majd megyek ahogy tudok először valami olyan vas kéne amin lehet normálisan frapsolni meg játszani, egyszerűen nem érte meg fejlesztgetni a régi gépemet, szarból várat építeni szindróma.
  • axenet
    és neked is van rootered? nem maszkolt ip címet kapsz ha neten nézed ? na majd lecsekkolom
    várunk szeretettel am
  • arrow19
    @axe mindig ez alapján szoktam nézegetni:
    http://ipcimed.hu/
    @z0ty4:
    szerintem felesleges szarakodni a freetrackel, kb 1évig énis szaroztam vele aztán feladtam sokkal kényelmesebb a trackIR lassan itt a nyár lesz időm multizni mert nincs most pc-m lecseréltem mindent mac-re itthon aztán építek valami tök minimál gépet a BMS-hez. Selective jettisonnal simán letudod pattintani pl én hétvégén úgy repültem hogy középpótos jobbpótos 4xCBU a 7 és a 4es ponton a 6oson meg 1 HARM kitrimmeltem az AP-vel a gépet szépen elmentem a TGT-ig aztán utánna sorjában. Végén csak a jobb pótost oldottam.
  • axenet
    van ami ledobható, van ami nem ... próbáld ki
  • axenet
    akkor már megkérdezem itt, ha valaki tudja esetleg.... Rooterem van otthon, dinamikus ip kiosztással, hogy találom meg az ip-t, amit a többieknek kell átküldenem, hogy rám tudjanak csatlakozni, ha hostolok ... ?
  • Molnibalage
    Hogyan? A S-J leszedi azokat is? A valóságban nem vagyok benne biztos, hogy ledobható az egész zár főleg úgy, hogy most már a 3/7 ponton az "intelligens" fegyverek miatt adatbusz kábelezés is van.
  • axenet
    ja, azok külön ledobhatóak ...
  • Molnibalage
    Az FCS elvileg állásszöget korlátoz. Én a tesztek alatt vígan behúzok 5G felett is, ha gyors vagyok és üzemanyag sincs már sok. Egyébként bármikor átválthatsz CAT I-be, csak akkor ott már a fegyver asszem sérülhet, ha túl sokáig recsegteted a gépet...

A BMS4-ben sokkal durbánn mindennek a légellenállása - ahogy OF-ben is - ezért itt nagyon meg kell fontolni, hogy mennyire terheled le magad. A 2x3 AGM-65 brutálisan nagy légellenállást jelent.

(Az MF MOD pontosan ezt az állapotot igyekezett közelíteni.)

A nagy pótosok ellenállását még nem vizsgáltam, azokét talán lehet növelni. Egyébként próbáljátok ki a légellenállást. Tegyetek fel 2x6 és 4x6 bombát F-111F és F-111A-ra. Más a gépek tolóereje is, gyönyörűen látszik a különbség. Felszállási hosszban (gyorsulás) és max. sebességben. Ha jól elmékszem az F-111F tolóerő / légellenállás modelje annyira pontos, hogy a gép tudja azt, amit valóságban. 1/3 üzemanyaggal függesztők nélkül alacsonan képes átlépni a hangsebességet.

Az FF-ben nem érződik ennyire a légellenállás. Ezen felül nagyon jó, hogy a vészleoldásnál végre nem mennek le a függesztők, azoknak is van légellenállása.
  • axenet
    én freetrackel próbálkoztam, aztán feladtam és vettem 1 trackir5-öt
  • z0ty4
    nézegettem már a Wiimote-ot és a Ps3-eye-t.

Azok szerény költség vetésből is kijönnek.

Videó 1 videó 2 videó 3
  • axenet
    adott példánál pl selective jettison, ledobod a póttartályt, és átaállítod CAT1 re, akkor enged 9gt is, a maverickek meg nem olyan súlyosak...
  • axenet
    le KELL, ha légiharcba kerülsz mert az flcs max 5gs manővert enged a batyukkal...
  • z0ty4
    Jaja, azt nem érdemes levenni.

Tegnap én is megpróbáltam manőverezni 2 póttartállyal és 6 Maverick-el. Recsegtem - ropogtam össze-vissza. De nem szeretem lehajigálni a dolgokat.
  • Molnibalage
    AZ ECM-et soha ne áldozd be. Mivel (sajnálatos módon) nagyon durva a SAM-ek ellen. Az SA-2-nél 8-9 mérföldig eljuthatsz, addig nem tör át a zavaráson. A rakéta minumális indítási távolsága meg 3-4 mérföld táján van...

Összerakhatok egy HUNMOD-ot, cirka 20 perc melóval, ami a legégetőbb SAM hibákat javítja/fejleszti. :)
  • ati271
    Használj freetracket, de ha lusta vagy barkácsolni akkor Facetrack-ot.. Ay utóbbival csak ay a gond, hogy sötétben nem nagyon müködik, az elöbbihez meg barkácsolni kell, de nem nagy ügy! Én pl egy 2000 forintos cateye 3 ledes bringalámpát henteltem szét, csak egy forrasztópálka meg némi vezeték kell..
  • axenet
    Helyes, akkor legközelebb csatlakozhatsz is hozzánk...
    Am SEAD küldetésre én mindig viszek ECM et
  • ati271
    Tegnap én is toltam kb 3/4 12-ig. Próbálgattam a hadjáratot, most föképp a SEAD bevetésekre koncentrálok, azaz a HARM, utána meg megszórni az állásokat cluster bombával. A lényeg, hogy ay elsö bevetésen kijelölnek egy SA2-es üteget, egy tengerparti város mellett. Innen nem messze pedig müködik egy SA5-ös is. Kezdésnek majd mindig az SA5-ös radarját nyírtam ki az egzik HARM-al, majd felizgattam az SA2-est, és oda ment a másik HARM, aztán pár cluster, és tünés haza! Persze többször feküdtem neki, mert néha befigyelnek Mig23-ak vagy 29-esek. A légiharcot meg még nem gyúrtam ki! Ugyhogy még a 23-aok is lazán leszedtek.. Na mindegy sokadszorra sikerült! A vicces rész most jön, tehát go haza, a következö SEAD küldi, szinte ugyanoda, csak az SA5 ellen! ugye alapban megint 2 HARM-ot felpattintott. Azon nyomban le is vettem, és oda is felpakoltam egy füzér clustert, gondolva, hogy ez vadkacsavadászat lesz! Mivel a radart már elintéztem! Szal go vissza! Na megint jönnek a 23-sok! Francba! Még kb 25 mérföld a cél! Ráadásul levettem az ECM podot, és helyette has alatti póttal megyek, ugye arra gondolva, hogy szépen eljátszogatok a célpontnál! Tovább gondolva, tehát nafta van akkor go lefelé, reménzkedve, hogy a 23-sok radarja korrektül van modellezve, és nem nagyon jók földháttérben! Így is van, szépen tudok 4-5 rácsapást csinálni a földhöz tapadva. A 4. nél viszont bevillan az RWR-en a 29-es szinbólum! Na ennek fele se répa! A maradék 4 cluster meg póttank le, és szégyen a futás de... Az elsö 20-30 mérföldet a tenger felett sovány malac vágtában a habokat nyaldosva teszem meg, seggemben ott virít a 29-es jelzés! 2 szer még rakétát is indítanak, chaf-flare ezerrel, közben enyhébb kanyarok, de sikerül leráznom a rakétákat. Hopp jön a segítség, bevillan két F15 sziluett! Még várok egz kicsit, majd enyhe emelkedéssel, vigyázva, hogy a sebesség ne nagyon kopjon, emelkedek. Pár perc múlva 30 ezer lábon takarékos üzemm´dban nyomom! A reptér még bö százas.. Alapgáz, vitorlázás, szerncsére, csak a reptér közvetlen közelében kapom a BINGO-t, igy nem kérek emergencit (1500 gallonon van a limit) Sikerül is rádióznom, követni az utasitásokat, és szépen leszálni.. Szóval "röviden" ennyi :) ! Nagyon élvezem! :D
  • axenet
    Utánanézek, hogy tudok ugy hostolni, hogy be is tudjatok csatlakozni, aztán összehozok valami keményebb jófajta kampányt... így zotya fpse se 10 lesz ...
  • axenet
    rá kell bukni, ez a setup van nekem, újonnan 45 ezer alsó hangon (trackir 5) , sztem 30ba max elhozható
  • z0ty4
    Vaterán eladó Trackir.

kíváncsi vagyok mennyi lehet az ára.
  • axenet
    Folytatjuk is eme jó szokásunkat, összehozunk majd komolyabb repüléseket is, nehezebb ellen, jobban megterezett végrehajtás, stb... pár dolgot majd összeírok, amik szempontok

Ma valószínűleg nem tudok csatlakozni, de ha esetleg mégis kimarad az edzés írok ide.
  • z0ty4
    Alapból 25.000-en voltunk, ott biztonságban repültünk, ha ott oldottál bombát is akkor nem volt baj.

Mikor mentünk a reaktor ellen egyikünknek sem oldott a bomba akkor váltottam CCIP-re és úgy oldottam,

majd egyből vissza 25.000-re. Krisz alacsonyan repült őt le is lötték.

A gépeket elfelejtettem fentebb venni, igy sok baj nem volt velük, kerültek párszor mögénk de valaki mindig segített. ( Általában Ákosnak jutott ez a szerep)

Amúgy az szép dolog, hogy az utóbbi 1 hétben többet repültünk mint tavaly összesen