Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Arra már volt péda, hogy szõrén szálán eltûnt tartalom. Szombaton tutira meg tudom majd nézni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://www.mediafire.com/?sharekey=7f14074ff0e1c71019747bd91027d4dd7cd161cf43c5690c
A youtubon levõ angol nyelvû videók is jók lehetnek estleg. Ma semmmiképpen nem tudom felrakni újra, de talán mág holnap sem.
Mi a baj vele? CRC? Mer miután egyszer baj volt, felraktam mindent újra és le is teszteltem õket. 7zip-el mind kibontható volt. Lehet, hogy rosszul töltõdött le és megszakadt letöltés közben?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sz-300P (SA-10) - Rádió parancsvezérelt (RWR jelez), egy központi tûzvezetõ radar van. 4 rakéta / indító, 4 indíó van. (TEL)
Sz-300V (SA-12) - Fékajtív, TELAR-os. Minden indítón van radar. 2 nagy rakéta / indító, 4 db TELAR van. (Még vacilálok, hogy a központi radar maradjon -e, mert csak ugyanolya radarja lehet, mint az indítónak, ami nem igaz.
Sz-300PMU (SA-20) - TVM vezérlés, egy központi radarral. 4 TEL, 4 rakétával. Ennek a használatát mondjuk senkinek nem ajánlom, mert a buta MI-t halomra mészárolja, de akinek kell, az megkaphatja ezt is. 😊
Egyelõre nem cseréltem le a lehetségesen inkorrekt radar a PMU-nál, de elvben meg lehet csinálni.
Tehát F-111F alacsonynról szórhajta az LGB-t, ha alacsonyan viszed a köteléket be. (Persze az MI magasan viszi végig és csak a cél elõtt menne le alacsonyra...)
Az féklapos és ernyõs bombát is használhatja alacsonyról az MI. A kérdés az, hogy mi legyan az "alacsonyan".
Iagázból nem értem, hogy miért nem csináltak egy olyan parancsot, hogy "attack from low". Az adott fegyverekhez egy sor tartozik a dat fileokban. Csak arra kellene hivatkozni és akkor az MI tudná, hogy hogyan támadjon. Nem tûnik túl bugveszélyesnek.
Nagyon kezd elegem lenni ebbõl a jenkibõl.
Mikor és ki nyúlt komolyan bele a modellezõ érétékekbe? Senki az RP5 óta. Mi köze ehhez a theater készítõknek? Semmi...
Milyen érdekes, hogy miután a MolnyFalcon previewban megjelent a nagyobb hatótávú és twekelt SA-2 a rákövetkezõ FF release-be is megpróbálták (nem sikerült...) bele tenni?
Az meg, hogy az FM kapcsán mit szól be különösen vicces, mert az FM-nek semmi köze az adatbázis és MI-hez. Nem határozza meg az MI viselkedését. Ha a rakétának 40 mérföldes max. indítási távot adsz meg, de sunyi módon mondjuk 1 másodpercig megy a rakéta hajtómûve, az "MI" akkor is csak eregeti a rakétákat szépen sorba...
Elhiszem, hogy érti a kódot, de nem igaz, hogy ennyire nem látja át az egészet. RAM-mal legalább lehet beszélni és tanulni tõle.
Komolyan mondom szinte már már remélem, hogy tényleg jól sikerül a MolnyFalcon és bizonyíthatom, hogy mekkora seggfej Hustler.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Nekem Cougar van itthon, meg 2 MFD.
A felprogramozása izgalmas lesz. Keress hozzá kész profilokat. Könnyebb lesz átalakítani.
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
http://lumion3d.com/
Nem semmmi cucc.
ON
Mivel a fórummotor váltással megszûnt a dev fórum (!), hol a pékben tehetném meg úgy, hogy ne n+1 mailt küldjek szét...?
Ha tényleg mûködni fog az 5.5.4-es DB, akkor azzal készül majd a MolnyFalcon.
A kommentek alapján egyre erõsödik bennem az, hogy mintha nem teljesen értenék, hogy hogyan kellene a SAM-eket beállítani az adatbázisban és az, hogy a threat circle pillanatnyilag mit takar. Mert a kör most kb. kétszerese az indítási távolságnak, de egy rakéta soha nem követ a THR C végéig...
Ha az lesz a vége, hogy egy rárepülés és ha figyelsz találsz, de a második már esélytelen, akkor igen jó lesz a hangulata 😊
Emlékszek egy ilyen küldetésre. Viperrel és Gundival egymást is figyelve úsztuk meg az alacsonyan be, bombaoldás, pucolás akciót. Engem majdnem leszedtek, mert mentem még egy kört két kazettás miatt. Gundi figyelmeztetett a rakéta indításra 😊
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Más. A AAA légvédelem átfésülése során olyasmikre bukkantam, hogy a hajamat tépem, megint...
A jelen állapotában a nagy teljesítményú csöves légvédelem - K-30 BIHO, ZSU-23-4, stb. gyak. semmire sem képes. Ez a modellezés módja miatt van. Kb. 30 db alacsony áthúzásból - itt fogyott el a türelmem - 300 csomó alatti vagy körüli sebességel nyíl egyenesen repülve 2000-3000 lábon tehetetlen ellenem 4 db (!) ilyen cucc.
Már most is van az adatbázisban olyan AAA, aminek lövedékei rendelkeznek blas radius értékkel, ezek a nagy ágyúk. Ez korrekt. Ezekbõl, ha van temérdek, akkor van esélyük elkapni, de többnyire csak megsebeznek nem nyírnak ki elsõre. Nagy magasságban persze ezek is ótvarok.
Mit lehet tenni? Megnövelem a blast radiust és lecsökkentem a sebzést. Az elsõ teszt szerint egész jó lett. Már durvább célként is 4 ilyen cucc 3-4 ráröppenésbõl leszed. (Mondjuk ez talán még mindig harmatos arány 4 ilyentõl koncentráltan elhelyezve.)
Mi a bibi? Az DB átfésülésekor Az M61 Vulcan cézási pontossága "rásegítéssel" bír, mert van blast radius értéke. Az orosz fegyvereknek nincs. Ej, micsoda fair húzás megint... Komolyan mondom, hogy nem értem azokat akik összeraktak anno ilyen adabázist...
2011. január 4. Részleges napfogyatkozás Európa északi részén 86%-os maximális fázissal. Hazánkban 71%-os napfogyatkozás a reggeli órákban, 08:26 körül.
2011. május 11. A Merkúr, a Vénusz, a Mars, és a Jupiter négyes együttállása, egy 6 fokos körben, 23 fokra a Naptól.
2011. május 21. A Merkúr, a Vénusz, és a Mars hármas együttállása, egy 2 fokos körben, 22 fokra a Naptól.
2011. június 15. Teljes holdfogyatkozás 19:22-21:02 között, 100 percig teljes (170%).
2011. november. A 24. naptevékenységi hullám maximuma.
Pl. Dewdog is kiadta a cuccát. A low strike TE-t kipróbáltam, tényleg hangulatos lett. Prbóáljátok ki. 😊
Apró bibi, hogy a B-52-re rakott AGM-84E és a francia Exocet is 'water' warhead-del bír, ergo 0 sebzést okoz bármit talál el. Na alapból ezek vannak feltéve a gépekre és CBU helyett BSU-49 a B-1-re mikor elven 60 csomós sebességgel robogó tankokra kellene támadni. (Nem nézem meg, de szerintem ezt nem változtatta meg.) Még egy elvben rutinos dev és teszter is ilyen - véleményem szerint - amatõr hibát vétett, pedig még noob fejlesztõ koromban sem csináltam ilyet.
Én sem hittem volna, hogy ilyen messzire valaha eljutok, de a játék gerince távoról sem fog hasonlítani az eredetire. Más SAM viselkedés, más képességekkel, más egység eloszlással, stb. Egy dolgot nem tudok sajnos megcsinálni, az HSD-t kikapcsolni. Pedig a MolnyFalconnal majd úgy kellene játaszni, hogy a data linkes kapcsolatok nagy részét leveszed, mert úgy lesz reális.
A tesztek alatt csináltam ilyet. Repültem alacsonyan és fogalmam sem volt, hogy hol lesz SAM, mert mást vizsgáltam. Átrepültem egy hegy felett, rárontottam a célra. Azt rárepülés közben hátulról szépen bevillant egy SA-6 - eddig takarásban volt - mert ugyebár nem volt HSD meg SAM zóna jelölés. Nagyon fain volt. 😊
A SAM-ek estén is igaz, hogy a lehetetõ legnagyobb szétszórtság. A reptereket õrzõ MANPAD, SHORAD jármûvek a reptér távoli pontjain vannak. Nem lehet egy CBU-val letarolni õket és jó lefedést adnak még a nem szembõl indítható rakéták is, mert akárhonnan jössz, egyik oldalról rálát, legalább a távolodási fázisban.
A nagy radaros SAM-ek estén is a lehetõ legszétszórtabb indítóállvány és radar felállást próbáltam megcsinálni.
A SAM reakcióidõ is változott sok helyen. Tényleg közel lehet jutni annyira, hogy letolt gatyával éred õket.
A legnagyobb baj (?) az, hogy szinte végtelen lehetõségeket ad a mostani DB is. Pl. beállítatnám úgy a DB-t, hogy a kék gépek alacsonyról menjenek rá a célra. A gond az, hogy csak a célközelben mennének le alacsonyra, mert a simdata fegyverhasználatát leíró rész, csak az oldást határozza meg - mikor attack modeban-van az MI - de az útvonalrepülés attól még magasan lesz.
Viszont az ember - MI kapcsolat változna, mert ha alacsonyan viszed be a köteléket, akkor a weapons free után is alacsonyról oldhatná a bombákat. Megpróbálom azt belõdni, hogy legalább a high drag bombákat alacsonyról dobja, de nem biztos, hogy ez szelektálható.
Lehetõség van, idõm kevesebb. Valahol egyszer meg kell húznom a határt. Igazság szerint meg már abbahagynám, mert nagyon élném a valós életemet és játszanék is néha. 😊
A bibi az, hogy ha csak keresztezed a FLOT-ot akkor a földi egyésgek egy része nagyon rövid ideig lesz 3D-s világban tehát ideje sincs rendesen rárepülni az MI-nek. Ilyenkor azt látod labels estén, hogy 2D-ben levõ földi egyésgekre dobál fegyvereket a 3D-s világban levõ gép. Ekkor is mûködik. Mivel CBU fegyverekkel fognak elsõroban operálni a gépek elég jól irtanak. A májusi pre tesztek alatt az MI gond nélkül átállt, ha idõzközben az egység átment 3D-bõl 2D-be.
Mit lehet tenni? Megnöveli picit a bubble értéket. A bibi az, hogy már a mostani sûrû FLOT-nál is az én gépemen is 25 táján van néha az FPS.
(És az 5.5.3 valamiért erõsen riceg, ha sok füst és tûz van a képen. Az esõ effektet meg kikapcsoltam, mert a fentiekkel kombinálva 2 másdpercig kimerevedett néha kép...)
A porbléma az, hogy az alapa FF hadjárat most olyan, hogy kevés helyen vagy egység, de ott 5-8 battalion egy kupacban fullra megtöltve. Szerintem ez is agyrém.
1. Egy CBU iszonyatos pusztítást csinál.
2. FPS a béka segge alatt.
Nem 100%, de én megpróbálok kicsit diszperzebb eloszlást csinálni és kevésbé tömött battalionokoat. A kék oldalon elve így volt tervezve, hogy a megfelelõ force ratio meg legyen. Így talán a nagyobb bubble is belefér, de ez már tényleg a túlfeszítem a húrt problémakör.
A mostanihoz képest nagy pre tesz alatt egy-egy négygépes Szu-25 és egy Q-5 flight kis híján teljesen kiirtott egy armored battalion-t 2D-ben. A tegnapi 3D-s tesztben a Q-5-ös gépek letarolták a Hawk légvédelmet. 1 gép odaveszett közben és a környéken levõ más gépekbõl is leszedett legalább 1-et. A két armorad battalion AAA és SHORAD védelme még leszedett 2 gépet. Ezek nagy része teljesen védelet J-5/6 kategória volt.
A kék gépek mûködési tartományát lejebb vissza mindenhol de csak annyira, hogy a MANPAD és SHORAD határán repüljenek a '80-as éveknek megfelelõen. A mostani 13k leviszem 10k-ra. Már ez is sokat számít a CBU-nak. Mivel a flare chance értékek és tolóerõ erõteljesen változott - pl. az SA-7 klón HN-5 pl. 3 Mach (!!) sebesség fölé tolta a rakétát - emiatt gépek túléõképessége is elég jó, + csak a legerõsebben védett helyeken lehet több MANPAD-ra és SHORAD-ra számítani.
A vörös gépek izmosabban belerepülnek 3D-ben ebbe, de viszont 3-5 ezer lábról egy mísz J-5 két kazettás bombája is elég szép irtást tud végbevinni. Ha mázlis módon a AAA vagy SHORAD-ot vagy MANPAD-os jûrmúvet is magával rántja, akkor a kék oldak 3D-ben kaphat egy IJ kártyát. 😊
A légvédelem is megér egy misét. Egy nagyot...
Nem lesz az, hogy a vörös oldalon egy battalion bír 4-8 rakétáva, míg a kék oldal ugyanazon egysége 60(!)-nal. Igen, ilyen állatságok is vannak benne. Egy SA-2/3 battalion agresszív lövöldözhetett eddig is, de 5-6 perc után lényegében elfogyott a rakéta és nagyon alacsony tûzgyorsasága lett. A kék SAM-ek nagyon nem. Ez is változott. A Hawk iszonyatosan sok rakétát indít, csak éppen nem lesz kvázi unlimited ammmo. Eddig 1 állványhoz 48 db (!!) rakéta volt tárazva. Agyrém...
A Szu-25 gépek sajnos továbbra is elég bénán dobnak bombát az MI miatt. Egyelõre nem tudom, hogy miért. Több féle bombát is raktam rá TE alatt. A kék gépenél is igaz, hogy TE alatt egyes fegyvereket szarabbul vagy egyáltalán nem használ. Pl. Mk-20-at alig akar dobni az MI, de CBU-71 és 52-õt úgy szórjam, mint állat. 😊
Az összes földi egység sebessége le lesz véve 20-25 csomó tájára. Egyrészt ez a reális másrészt meg a CBU találatnak így van esélye.
A CBU-k hatásfokát le akartam venni, de sajnos az MI miatt úgy tûnik, hogy nem lehet. Legalábbis nem úgy, ahogy terveztem. A kisebb kazettáss bombák area effectjét akartam lejebb vinni, ez még mindig beleférhet. A hadjáratba meg akkor maradnak az 500 kilósak gyak. az eredeti értékkel. Az MI számára mindig jobb a kevés, de nagyobb bomba. A tesztektõl függõen döntöm el, hogy mi legyené
Ugye látjátok, hogy milyen összetett dolog ez? És egyedül kell csinálnom mindent... 😞
Szu-17 old.
Megy.
Talál.
Aprítás közben.
Azt a Hawk állást mindjért leradírozzák. Mással már megtették.
A földi egységek is zúzzák egymást.

1. A vörös oldal gépein nagyrészt nincs radar. AI eyeball viszont az van, de az nem végtelen látótáv. Talán nem kellene magasan repkedni.
2. A kék oldal régen agyontápolt légvédelme miatt a radar nélküli gépek is 13k vagy afelett oldják a buta bombákat amik sokszor nem is CBU-k. Sokáig tart, amíg leér +a becsapódás szöge nagyon meredek lesz. A CBU-knál a default terítési magassággal operál az MI a jelek szerint így a pusztítás kis területre korlátozódik.
3. A földi egységes 60 mérföldes (!!) sebességgel hasítanak. Ez már önmagában is agyrém. (Meg emiatt van az, hogy néha 1,5-2 nap egy hadjárat. A menetsebességrõl nem hallottak ezek soha...?)
4. Az MI csak CCRP oldási módot ismeri. És iszonyatosan béna, sokszor úgy ítéli meg, hogy elbassza a rárepülést és új körre megy.
Eredmény? Csak mákkal találat el bármit az MI, mert a szélvészgyors egység kimászik a bomba area effectje alól is fõleg, ha pl. a mozgásirányra merõleges a rárepülés...
Mit csináltak a fejleszõk? Egyszerûbb volt megemelni a repmagasságot ahelyett, hogy a megfelelõ környezetet megteremtsék annak, hogy vesztességgel - ahogy ez várható SHORAM és MANPAD környezetben a valóságban is ilyen kõkorszaki vackoktól - de operálhassanak a vörös gépek.
Na ezen doglozom, igyekszem javítani, de ez is idõbe telik. Viszont megéri.
Joe
Barátom!Fivérem!Nagyúr!
Béke legyen veled,áldás legyen rajtad,az Isten segitsen minden gonosz ellen utadon!
Hét ilyen nemes kancán lovagolj be 100 évesen a Paradicsom kapuján!
Nem tudom szavakba önteni mekkora ász vagy!!!!!!!!!
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Repülésben Gazdag Új Évet Mindenkiinek !!!!!!
mindenkire vonatkozó bejelentést teszek.
Ma van az évnek az utolsó napja
hagyományból lesz ma mindenki bebaszva.
Szép az a szokás mit jövöre hagyok,
Boldog Új Évet kívánok míg magamnál vagyok.
Ez tetszik? Diesel Dog felajánlotta, hogy segítene fejleszteni a fórum kinézetét.
Õszintén szólva az sg fehéres - kékes színe engem az õrületbe kerget. Vakító, uncsi.
Ha vannak design ötletek, akkor jöhetnek azok is ide. Végül is ez a MI fórumunk. 😊
A mobil SAM rendszerek képesek mozogni, de sajnos a Falcon korlátai miatt mozgás közben is indít az SA-4/6/11/17.
Az SA-11/17 esteén mûködik az, hogy a független launcherek közül mindet ki kell lõni. (Viszont központi keresõ radar így nincs, mert ezt a Falcon nem bírja el.)
Eddig pár SHORAD tesz volt, körkörös reptérvédelem álló helyzetben és mozgás közbeni támadás is simán ment, ha be volt téve egy battalionba.
Lehet, hogy gyorsabban fog menni a dolog, mint hittem. Az SA-6-ra ráment egy teljes napom. Az SA-11/17 és pár SHORAD pár óra alatt megvoltak.
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a földi egységek közül mennyit dolgozzak át és hogyan.
A tüzérség lõtávolságát pl. biztosan vissza kell fogni, mert a FLOT terén hajlamosak voltak a korai tesztek alatt kiirtani a SAM ütegeket túl nagy távolságról.
Asszem bugos volt, de ebben nem vagyok biztos.
Ha megnézed a Falcon4.0 intro remakejét, akkor a videó hátterõben egy ilyen UI képe megy. 😊
http://www.youtube.com/watch?v=awiBfnkbiBs
0:31
Jah, és csak most peccseltem fel az 5.53-as szintre ezért meglepetésként hatott többek között ez a "gyönyörûséges" térkép: http://img573.imageshack.us/img573/3851/41429568.jpg
Nálatok is ilyen? vagy ez megint valami bug? le lehet cserélni??<#zavart1>#zavart1>