52966
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#38412 Tegnap esti Red-Flag őrület :
-
#38411 611-Eagle mutodat ezt-azt az új modelljeiből.
Az F-5 gépeknél a szárnypótos lehet, hogy nem fix lesz. -
#38410 5től leszek , valaki ? -
Egyszerű kis Win7 gadget, amivel csekkolni lehet, hogy kik vannak TS szerón, anélkül, hogy felmennél.
Pl így könnyen megtudható, éppen hányan vannak Red-flagen -
#38408 NEZ-en kívül indították. szemből közepes magasságon 5-6 mérföldről közeledik egy AIM-120C. Semmit sem tehetsz. Kimanőverezni gyak. csak labelsszel lehet ha 1 Mach táján vagy, chaff csak dísz.
AIM-9X? Dettó. Szórhatsz akármennyi flare-t, tökimdegy. Még az M változat ellen is szinte csak dísz.
Nem a tökéletességről van szó. Arról, hogy a semmit sem tehetsz effektust azért meg kellene szüntetni meg talán lemodellezni azt, hogy még a '90-es évek elején is micsoda szenvedés volt tüzelőhelyzetbe kerülni egy AIM-9M +/-27 fokos befogási zónával...
Arról, hogy ne lőjön cafatokra pár AK-47.
Valahol röhejes, hogy mindeféle valós procedúrát erőltetnek egy olyan környezetben, ahol a modellező értékek miatt totál hatástalnok azok... -
#38407 Igazad van, repülni is felesleges, amíg nem tökéletes minden modellező érték
Axe out ... -
#38406 Ha rendesen meg lenne csinálva, stabilra, egyszerűen telepíthetőre, sztem sokan játszanák.
Hát nem tudom, nekem már számos ilyen rakátát sikerült kimanővereznem...
felesleges egymás ellen repülni? ... -
#38405 Hiába csinálom meg, nincs az a PVP szerver, ami használná. A jelen modellező értékekkel teljesen felesleges egymás ellen repülni. NEZ-en belül egy indítás = egy találhat, ha a kinematikai paraméteren belül indítod a cumót. -
#38404 Igen, ezért támogatnék én is egy faszán összerakott 80as kampányt, ami nem az MFD bújásáról szól, hanem BFM taktikákról, kötelékben repülésről meg hasonlókról. -
#38403 Azért 1982-ben, de még 1991-ben is simán alkalmazták, mert akkor a data link elterjedtésge marginális volt még a jenki gépeken is, de a MAWS-ról is legfeljebb álmodtak... Tehát maradt a kísérő két szép szeme. -
#38402 Nem mondtam, hogy ez új, nem én találtam fel a spanyol viaszt -
#38401 Tudom hogy genyó vagyok de ebben nekem semmi új nem volt. A szoros kötelék meg a négy ujj formáció a II. világháborúval kiment a divatból. Na jó koreában még úgy ahogy ment. Vietnamban a rínókkal már lazább volt a kötelék sokkal. Mondjuk bennük már kerregett némi elektronika. :)
Ezeket már Lémisztővel is csináltuk az AF-ben. Mikor a DMZ-t elértük széthúzódtunk, addig is csak a hecc kedvéért volt szoros kötelék. De az esetek 99%-ban haza is mentünk. Igaz mi mindig betartottuk az ősi igazságot csak egy rácsapást végeztünk a célokra. Aki másodszor jön azt már várják :) Alacsonyan utánégetővel, max sebességen leszórtuk a pálya felett a durandalokat, lehetett ránk lődözni, minimális eséllyel találnak el. Azt hiszem Vipera volt ebben a rekorder (most komolyan nem emlékszem, vagy Tgabbar? ) 7 vállról indíthatót engedtek utána :) de egy sem talált. Mire mindenki megfordult és új célra tartott már ott voltam rajtuk rockeye-okkal :) Szép volt a legutolsó kidőlt táblát is felszámolta :) -
Na akkor kis értekezés a kötelékrepülés taktikákról, egy négy gépes köteléknél :
Általános kötelékben repülés, nem célpont közelében (nincs közvetlen veszély) = Ingress, Egress :
ált. finger4 formáció,1es gép vezet és tájékozódik, a többi gép feladata a köteléktartás. Ilyenkor mindenki egy irányba néz, közel azonosak a koordináták, így könnyű az egész kötelékhez nézni bármiféle pontot (mondjuk ellenséges kötelék helyzete, nem bullseye koordinátákra, hanem a köteléktől relatív szög/táv). A 3as gép esetekben szintén figyelheti a radart, és segít az 1esnek. 2 és 4 fealadata CSAK a kötelékrepülés, és vizuális tájékozódás (pl gépek figyelése látótávon belül, a kötelékre
indított rakéták kiszúrása, jelentése, valamint a közös orientáció tartása. Azért jó egy ilyen általános helyzetben a (nem túl szoros) kötelék megtartása, mert így együtt tudnak mozogni a wingek a leaddel, ha pl az 1es gép úgy dönt, hogy kerül keletre, hogy elkerüljenek egy ellenséges köteléket/samet, akkor senki nem fog bekolbászolni azok zónájába, ezenfelül az 1es 3as gép bújhatja a radart, mert a 2es és 4es foglalkozik a vizuális tájékozódással.
Harci kötelék, légiharc
1. CAP
4es formációt általában 2 felé osztják, 2es figyeli 1es seggét, 4es a 3asét, kissé lemaradva "wedge"-ben,
laza kötelékben (kb 3 mérf.).Fontos a fedezés, mert a leadek bújják az mfdket, és kevésbé tudnak figyelni a vizuális tájékozódásra. A két 2es kötelék felváltva fordul a flot felé, így az mindig le van tapogatva, de senki nem megy túl mélyre ellenséges területre, ezenfelül amikor szembefordulnak egymással, le tudják csekkolni egymás seggét. Ez a "lóversenypálya". 1es és 3as inkább radaron,hsd-n datalinken tájékozódik, 2es és 4es inkább szemmel, kivéve ha leadek ellenséget mérnek be, és támadásra "hívnak". Ilyenkor fontos, hogy a leadnek és wingjének hasonló orientációja és helyzete legyen, mert akkor a radarképen is hasonlót látnak, így könnyű célpontot "válogatni".
A lead közli a winggel, hogy melyik repülőt támadja az ellenséges kötelékből (bal, hátsó, stb.), nehogy ugyanazt a gépet támadják (ha nem repülnek kötelékben, akkor ez is nehézségekbe ütközik )
2. Sweep
Itt a legnehezebb, és a legkevésbé hasznos a szoros köteléktartás.
Általában 5 max 10 mérföldes "spread" formációban repülnek egymás mellett. "köteléktartás" datalinkkel a hsd-n. A orientációra itt is figyelni kell, de ennél a formációnál mindenki a HSD-t és Radart bújja. Ha a szituáció a kötelék felosztását igényli, akkor értelemszerűen 2es gép 1es leadet figyeli a HSD-n, és ővele tarja az 5 mérföldes "spread"-et, 4es gép pedig 3ast figyeli.
Általánosságban igaz, hogy 2es és 4es nem kezd önálló akciózásba, hanem formációt tart. Ez azért fontos, mert a leadek
a taktikai döntéseknél azzal számolnak, hogy wingjeik a megfelelő, megbeszélt helyen vannak, nem pedig a map másik felén
kolbászolnak.
Szóval a kötelékrepülés alatt nem azt értem, hogy egymás szárnyát kell cirógatni, hanem azt, hogy a kötelék együtt mozog
Na majd 1x folyt köv levegő-föld taktikákkal. -
#38399 OFF
Az egyik kedvenc filmemet felrakták Y-ra.
http://www.youtube.com/watch?v=mKJq7cgGr4A
Ajánlom mindenkinek. '80-as évek, De Niro, fantasztikus szinron, istenkirány zene.
ON -
#38398 Nem kötözködés volt, csak kijelentés. Én totál fakzeű lettem, mert évek óta nem repülök rendesen, de ez még nekem is rutinfeladat.
Továbba semmi értelme így repülni, ha nem figyeled a környező légteret és nem óvod a vezér seggét. (Sajnos túl sok játékos, akivel együtt repültem képtelen szemmel tartani még a légtér egy szeletét is úgy, hogy ne veszítse el orientációját.) Semmiféle taktikai haszna nincs az ennyire zár köteléknek. -
#38397 A tegnapi repülésben az volt az érdekes, hogy 2 igazi vadázspilóta volt velünk, 1 cseh és egy angol -
#38396 majd lesz az is, csak most nem volt Cowboy, ő csinálja a videókat. -
#38395 Copy That
látom van fenn új 72 videó, kár, hogy nem a te repülésed :) -
#38394 72nd EU század repülés -
#38393 LOL Balázs, neked van ami jó ?
Igen éjszaka nem könnyű szoros köteléket tartani, de valóban a datalink segítség, és célpont közelében úgyis trailben repültök már, "lóversenypálya" alakzatban. A nehézség inkább abban van, hogy folyamatosan a HSD-t bújod, hogy ki hol van, 3-4 ketten CAP-ot állítottunk a célponttól északra amíg 1-2 mavrickezett, majd cseréltünk. Miután kiürültünk, segítettünk Lobo1-nek, CAP-et állítottunk a határon, lóversenypálya, 12 és 34 felváltva fordult északnak.
Én ma 5től 8ig vagyok, holnap délután leszek, a vasárnapot még nem tudom. Azért majd leteszteljük még a Red-flaget. Addig meg tanulmányozd Zotya az előforduló ellenségtípusok rwr-jét. -
#38392 A BMS4 tod-je elég gyengus. Az éjszaka nem sötét, a gépek simán látszanak NVG nélkül is. Ilyen kötelék tartása gyerekjáték. Data linkkel meg főleg... -
#38391 Király képek.
Éjszaka tartani a köteléket, nem lehetett semmi.
egy képet sikerült menteni a tegnapról :((
Hétvégére kinek mik a tervek?
-
#38390 Esti 72es repülés. 2x4 ship interdiction. 6 good kills
-
#38389 Chuckles Korea 2011 modja ilyen. Abban csak a AAA módosítások vannak benne, de még a ZSU-23 tweak előtt. Asszem. -
#38388 valaki nem épít valami modern hadjáratot? Korea 2015 :)
A hadjáratokban van tengerészgyalogos század? A hornetjeikkel mennék szivesen. -
#38387 -
#38386 Hát ennek a "játéknak" sem az egyszerűség a lényege
5 perc és vagyok archer tsen . Krisz te jössz ? -
#38385 Kicsit lemaradtam az események követésében. -
#38384 Olyan két hete kint van... -
#38383 A WDP annyire összetett és annyi funkciója van, hogy engem csak összezavar. Azt sem tudom, hogy pl. hogyan lehet egy adott hadjárat egy adott flight-jához kötni az editálásokat. -
#38382 Ja még 1 dolog, a legujabb Weapons Delivery Planner is kell :
Weapons Delivery Planner -
#38381 a red flag modot szedjétek le, install (exe, 1 clikk) -
#38380 update nem volt fenn ?
Ákos szerintem este nekem is jó. a többit majd ts-en megdumáljuk.
-
#38379 Ma leszek egyébként, asszem 6tól -
Feró Flex #38378 Köszönöm szépen. -
#38377 Jól van, akkor majd regelünk 3an együtt ( illetve ti 2en ) -
#38376 Zotya, most már értem miért nem tudtam csatlakozni!
A Red Flaghez én is csatlakoznék. -
#38375 névre én is várom az ötleteket, gondolom "Hungarian xxx" ,
xxx= vipers, wolves, falcons ....
? -
#38374 gép az block52+ , beépített ecm, ennyi előnyt kapott a vörös oldal :)
A kék oldalon vannak a szóló pisztolyhuszárok, vörösön inkább a squadok, de kevesebben.
Legalább lesz kiből tűzlabdát csinálni ;) Hát Jana mondta, hogy majd jön ő is, de mondjuk nincs túl sok ideje. -
#38373 Én rád bízok mindent, Milyen oldal, milyen gép, milyen squad, milyen név
Remélem nem csak ketten leszünk innen, jó lenne még vagy 2 emberke, Jana, Krisz.