52966
  • L Viper #38612
    DCS-be Mustang? Meredek húzás
  • Gundark 1 1
    Hangulat az van. Értelem az nincs :) Frankó hogy a DCS szériába betették. De minek? :) Az A10-el fog dogolni? Megy egymás ellen? Akkor már inkább a RoF vagy az új pecses CloD. A Clod szebb egyébként mint ez. És jó is lesz végre kijön a motor javító peccs. Már csak két hét :)
  • Molnibalage
    Scoob trollkodásból megint kaphat egy csillagos ötöst.

Hogyis van az, hogy csak nekem kell forrásokat mutatni meg érvelni, de ez a kis fasztarisznyag csak így pattoghat és kommentelhet...? Megáll az ész bazdmeg...
  • z0ty4
    OFF:

DCS P51 Dogfighting

Ennek mekkora hangulata van már

ON
  • Molnibalage
    A data supply threadben fellángolt a vita, hogy hogyan mertem a "bad joke" kifejezést használni arra, hogy sima dispenser van a Szu-25 / A-10 pároson.

Ímeg egy tesz az én dispenser beállításaimmal. Én vezettem a Szu-25-öt RPM csak 90% táján volt.

Ezek után szerintem édesmindegy, hogy 1,4 vagy 16 dispensert állítanék be....

Hiába az irányváltás, a kb. 100 csali, tök sima találat. Próbáltam volna olyat is felvenni, ahol sikerül az elterelés. Úgy tíz próbálkozás után meguntamés feladtam. És ez csak AIM-9M. Ehhez képest az AIM-9X szenzor hatótáv értéke 150%-os és a flare ellenállása négyszer jobb, tehát a flare change 25%-a csak az 'M' változatnak.

Remélhetőleg ebből felfogják, hogy mi a bibi...
  • axenet
    sok ez nekem így kedden... inkább kiülök napozni
  • Molnibalage
    Tryspawn turorialja segít. Viszont ki beszélt tutorialról....? Én az írásos anyagról beszélek. Mit kezdjek egy videóval repülés közben...?

A kezelési útmutó egy programhoz nem arról szól, hogy mi a valóság. Arról szól, hogy hogyan kell használni...
  • axenet
    Ha les időm , akkor multihoz össerakok egy magyar SOPt, de hogy a gépen mi-mi, at tanulja meg mindenki...
    Én október óta repülök, és érdekes meg tudtam tanulni...
  • z0ty4
    de harapós ma valaki.....
  • arrow19
    Igen a nulláról 5-6óra, és nincs egész nap 20-30perced hogy végignézz egy videót....hagyjukmár.
  • z0ty4
    Elég a fejlécre felnézni.

Az más dolog, hogy fenn van 5-6 órányi videó, mire azokat végig nézed háááát

• arrow19
    Maradjunk annyiban hogy ha akartad volna kb 30 helyen levan írva tutorial és videó formájában kivan rakva azmeg hogy milyen a manual egy értelmes ember kiszűri belőle a lényeget. A freefalcon manual meg vicc volt ehhez képest a kivágós oldalaival meg a gyengye szóvicceivel számomra az egy Burda és egy Kiskegyed szerelemgyermeke volt, könyörgöm ne azon szenvedjünk már 20postban hogy de rossz meg milyen bonyolult ez meg sajnáltatuk itt magunkat hanem veszed a fáradságot és beseggeled. Amennyiszer már leírtad simán rákereshettél volna a bms fórumban.
    "véget nem érő duma arról, hogy mi a valóság"
    Ezzel a mondatottal pont azt szarozod le amit te is csinálsz a mododdal.
    Azmeg hogy van egy 30ezres TrackIR-ed és lusta vagy venni a fáradságot hogy utánnanézz hogy kell használni tényleg nocomment.
  • Molnibalage
    Micsoda hangmod. :)
  • Molnibalage
    Hazafele buszon próbáltam anno kisakkozni a data linket és légitankolálst. Totál reménytelen volt. Fura angolságú mondatok, véget nem érő duma arról, hogy mi a valóság. Az, hogy a BMS4 hogyna működik, arról néha egy büdös szó sem...

A saját munkámat meg nem istenítem, mert amúgy sincs mihez mérni, mert ugyebár egyetlen magyar anyag...

Mindenesetre azért figyelemreméltól, hogy tartalmazza mindazt ~200 oldalban, amiről n+1 egymásra hajtított manual 3-4-szeres hosszabban iszonyatos redundanciával. Milyen érdekes, hogy az új Reddog féle manual kb. pont olyan hosszű mint az enyém. Ezek szerint ő is képes volt kiszűrni a sallangot és betenni a lényeget. Lám, lám...

Szó se róla az új Falcon avionikát az SP3/SP4 manual is ilyen hosszban tárgyalta és tökéletesen érhető volt a 4-5 évvel ezelőtti angolommal is. A mostani angolommal az alap BMS4 manual meg egy katyvasz. Most van én felejtettem el angolul vagy bennem van a hiba. Nem hiába terítettek a userek vörös szőnyeget Red Dog-nak a manualja miatt.

Ezért mondom azt, hogy valszeg most az az egyetlen igazán használható anyag. Csak beleolvastam, de egyből érhető volt amit írt. Egyetlen pici dolog ami nem tetszik bene, hogy igen nehezne olvasható, mert nem sorkizárt. Az én szemem arra forámra állt rá. A forma nem tökéletes, de a tartalma bizony az. Tömör, velős és nem "anekdotázgat". Ez és ez erre való és így kell használni. Ennyi.
  • z0ty4
    OK, azt lecsekkolom. Este ha olyan állapotban leszek repülhetünk.

Alap szabály:

• axenet
    Van, de az inkább a hogyan viselkedjünk, mit csináljunk, mit ne.... amugy kb 3 oldalban le lehet írni a fontosakat, SOPből meg mazsolázni hozzá
  • arrow19
    Z0tya van a 72-eseknek egy olyan hogy SOP ebben minden levan írva.
  • axenet
    De akár össz is szedhetjük a multizáshoz kellő dolgokat, manuált nem fogok írni, de ami multihoz kell, azt leírhatjuk. Szedjük össze, és osszuk el egymás között, na ?

Mi kell? : Comm ablak,IVC,kampány ablak,Datalink, egyéb általános dolgok. Mégvalami ?
  • z0ty4
    Ott a pont.

nekem a monitor aljára vannak felírva a fontosabb dolgok egy jópár cetlire, szegény monitor hogy néz ki :))))

pl. lgb-nél. Master Arm, Laser Arm, Laser Time átállítása, TGP célzás, trimmelés, ez mondjuk sosem ment de azért ott van :))))
  • arrow19
    Majd akkor csinálunk neked valami skiccet mit hogyan szoktunk szerintem te játszol legrégebben maximum kikéne pótolni a szürkeállományod. Abszolút nem nyakatekert maximum neked nincs türelmed hogy végigolvasd. Jellemző hogy amit te irtál azt isteníted amit meg más írt kritizálod mellette végig sem olvasod. Benned semmiféle elszántságot nem látok ugyanazt hajtogatod kb. mióta kijött a BMS. Megragadtál egy helyen és ugyanazt rotálod.
  • Molnibalage
    Csak, ha le van írva, akkor nem kell mindenkinek fél órát magyarázni. Egyszer le van írva, mindenki letölti, elolvassa és örül. Ezért írtam anno a FF manualt. :)
  • Molnibalage
    Én nem írhatom le, hiszen fingom sincs róla. :(
    A Falcon-os manul gyártásom az FF5.x-szel végetért. Mondjuk A manual 90%-a jó a BMS4-hez is. Az HMS, a data link, rádiófreki és GPS fegyverek kezelése más, meg minimálisan a TGP, annak finomcélzása és a radar MFD szimbolika is összetettebb tud lenni, ha kihasználod.
  • axenet
    Igazából ami multizáshoz kell, azt fél óra alatt meg lehet tanítani annak, aki először feljön...
  • z0ty4
    Ákossal ezt már beszéltük, multi, ivc, datalink stb ezeket le kéne írni valamilyen formában
  • axenet
    Nekem a szombat vasárnap telt sütögetés jegyében....el is fogyottt két hordó szesz

Ma marad a takarítás, meg anyám vendégül látása.... remélem azért este el tudok kicsit szabadulni, kis mongolokat írtani Korea felett...
  • Molnibalage
    Én nagyon örülnék, ha lenne magyar manual a multiról és IV-ről. Az alap BMS4 manual olyan nyakatekerten íródott, hogy a hajam égnekáll tőle. Mintha csak egymásra lenne dobálva. Semmi logika nincs a fejzetekben. Redundáns, de néha a nagy semmit mondja el többször.

Többek között ezért nem tudtam vele mai napig megtanulni repülni. Az új manual talán segít ebben, de nem tudom, hogy abban magán a gép kezelésén túl van -e más is. Az alap manualban olyan egyszerű dolog nincs rendesen leírva, hogy a data link hogyan működik. Nem vicc. Szöveg, szöveg, szöveg, és nem tudok meg semmit...
  • z0ty4
    Szívesen.

Ki merre megy ma?

Nővéremnél Slambuc bográcsozás lesz, nem ettem vagy 2 éve :))))))
  • Molnibalage
    Nincs routerem...
  • arrow19
    Kösz a PDF-et pajti! Ma Jenson
  • z0ty4
    Az elején voltak ilyen gondok.

Most már ha nem publikus szerveren vagyunk, egy ember host-ol, a másik az ivc szervert csinálja, hogy a host ne legyen annyira leterhelve. Ez sok multis tapasztalat eredménye. Volt olyan is, hogy 7-kor gyülekeztünk, de fél 9-kor még nem repültünk, mert valakinek még baja volt valamivel.

Szerencsére ma már ha 7-kor gyülekező, akkor 7:05-kor már repülünk :))))
  • arrow19
    Egyedül akkor volt gond a multival amikor ilyen 300+os pinggel szolgáltatott a upc.
  • arrow19
    Ehhez nem mázli kell hanem az hogy végigolvasd a manualt, levan írva melyik portokat kell nyitvahagyni routeren meg ha az ember 3x-ra multizik ráfog jönni pl az IVC beállításokra.
  • Molnibalage
    OF-fel csináltak ilyet.
  • Molnibalage
    Nem kötekedés, csak pl. BMS4 terén néha én voltam a gond. Többek között ezért sem mernék még felcsatlakozni sem. Nehogy már én rontsan el más szórakozását.
  • axenet
    Azt látnád inkább Balázs, hogy szeretett falconunk milyen magasságokba ér.... nem nagyon láttam még ilyen méretű multis repüléseket...
  • axenet
    Jaj, hát annyira tudtam, hogy a következő komment a tiéd lesz Balázs, és hasonló pozitív kommenteket fog tartalmazni...

Igen, valóban, akár egy rossz internetkapcsolat el tudja rontani a dolgot, ezért szigorú regisztráció van, minden embernek küldeni kell statisztikát a netjéről, és minden sqadron felelős a tagjaiért, hogy ne csináljon senki problémát... Szerencsére ez is egy mod formájában valósul meg, ami kicsit javít ezeken a problémákon, de így is viszonylaag nagy a lag...

Viszont van egy-két sqadron, akik nem tudják, hogy a kifutópálya melyik oldalán kell leszállni, így várhatóak olyan meglepetések, hogy leszállásnál valaki szembejön
  • Molnibalage
    És hogyan kerüli ki a szerver az olyan problémákat, amiket mi tapasztalnuk. Nevezetesen, hogy vannak olyan userek, akik ha felcsatlakoznak, akkor egyesek nem látják egymást. 36 játékos közül, ha csak egynek zizis akapcsolata...?

Ehhez vajon mennyi mázli kell? Mert mi néha 5 fős multit nem tudunk megcsinálni. Vagy a szerver mód ennyire segít?

Mi van, ha összeomlik a szerver?
  • z0ty4
    Az igen, Fun lehetett nagyon, remélem csinálnak belőle videót, és sztár leszel

Redflag után pvp-t is indítottak, azért ez a nem semmi.

Jó majálist mindenkinek.

olvasnivaló:

Combat Aircraft Monthly - May 2012
  • axenet
    Ja igen, leszállásunk több mint 10 percig tartott, mert tele volt a reptér és környéke, játékosokkal, az utolsó kép önmagáért beszél...
  • axenet
    Mire képes a BMS multiban?

Official VFS PVP server

A 1,5 órás repülésünk alatt a 72esekkel 36 !!!! ember volt a legtöbb egy időben a szerveren :

Awacs tanker és sqramble f15ösökön kívül csak játékosok vannak a szerveren, nagyrészt virtuális rep ezredek

Sikerült Kitakarítanunk a flot vonalat 6 fővel, HART csomópontokat iktattuk ki, azonkívül 3 ellenséges kötelékkel találkoztunk, amiből 4 gépet szedtünk le, tőlünk mindenki hazatért. Én egy F16ot támadtam meg, de kimanőverezte a rakétámat, meg én is az övét.