52966
  • axenet
    Én leginkább a pdf-ekből mazsoláztam ki a dolgokat, videót csak egy-kettőt néztem.
    Valamilyen Falcon verzióval repültél már ?
  • Razor18
    Valami Krause néven fut, lehet, hogy ő vágta, de az a narrátor, akit te mondasz...
  • Molnibalage
    Tyrepawn? Hát igen. 40 percig beszél valamiről, amire elég lenne 5 perc...
  • axenet
    tudom szégyelljem le magam, de nem tudtam eddig, hogy ez a funkció működik a bms-ben.
  • Razor18
    Igazándiból csak "becsületből" nézem végig egyszer a videót, de az már látszik, hogy a csávó kicsit túlságosan szájbarág mindent...
  • arrow19
    Ez régi :)))
  • Razor18
    Az volt új, hogy a joy mellett kiírja, vagy az, hogy egyenként tudod őket megjeleníteni?
  • axenet
    DTC-t 5perc alatt elmagyarázom neked, ha feljössz TS-re vmikor, azzal nem érdemes napokat tölteni.
    A vizsgaanyag komoly része inkább a repülésben merül ki mint a műszerek kezelésében meg hasonlókban. Fegyverhasználat nincs is benne pl. Viszont elég komoly szinten kell tudni köteléket repülni, különböző manőverek, flame out landing....

Múltkori cockpit orientation órán megint új felfedezést tetttem :

F-ACK gomb a cockpit bal csücskében, ha nyomogatod, jobbra a joy mellett egyenként írja ki a hibákat.
  • Razor18
    Eddig se szégyenlősködtem...

Az a vizsgaanyag viszont naggyon komoly!!! Nekem így nulláról - persze szabadidő függvénye - szerintem inkább hónapokba telne, mint hetekbe, hogy elfogadható szinten tudjam hozni a követelményeket...

Na mindegy, tegnap lecseréltem a havi 15 GB-os mobil stickemet 25Mb/sec-os korlátlan T-Home vezetékes netre (nagyon hasít), így végre elkezdtem "enni" a "Controls and Data Cartridge" videot. Eddig azért a Youtube nézés hamar fölette a havi kvótát, ezért is halasztgattam...
  • axenet
    Én részemről úgy csináltam, hogy amihez épp kedvem volt, azt kiveséztem. Az alap gépkezelést, radarmódokat érdemes előre venni, de azon felül ami épp jól esik.
  • axenet
    Párhuzamosan sztem, és próbálj meg mindig 1 dologra koncentrálni, pl először légi radar módok, és akkor ahhoz videók, pdf-ek, aztán próbálgatni .Miután egyet kiveséztél vmennyire, akkor jön a következő dolog.
    Ha kérdésed van, azt meg tedd fel bátran.
  • Razor18
    Kezdésként érdemes a TE-ket egyenként végigcsinálni alapból, vagy előbb a BMS4 videókat végignézni, vagy párhuzamosan? Hogy álljak neki, ki mit javasol? A Training scriptek mindegyik TE-ben eleget segítenek?
  • axenet
    pl Nalis 29 rigth 3
    Mud 2 left 10
    Singer right 3 far
    deffensive 5 o clock

mud-ot nem csak lock módnál használjuk...
  • axenet
    Nails - ellenséges légi radar search módban
    Spike - ellenséges légi radar lock módban
    Mud - ellenséges földi rakétás egység (SA) lock módban
    Singer - ellenséges föld levegő rakéta indítás
    Deffensive - ellenséges rakéta
  • 97th Vampire
    Tudja valaki hogy mi a különbség a brevity NAIL, MUD, SPIKE szavak jelentése között?
    A 72-es brevity manualt olvasva én úgy értelmezem hogy ugyan azt jelentik.

nem tudom beollózni mert nem lehet másolni a szöveget.... (ennek mi értelme van?...)
  • arrow19
    Kösz, harcos!
  • z0ty4
    Köszönjük. Hasznos cuccos.
  • axenet
    Painttel 2 perc alatt produkált taktikai térkép Sinaihoz :
  • axenet
    jaja, aztán utána jöhet a WCT (weapons combat training) meg LPT (lead pilot training)
  • z0ty4
    Épp most akartam kérni.

Kéz és lábtörést a vizsgához.

Ha ez megvan a teljes jogú tag leszel?
  • axenet
    Akit esetleg érdekel mit is takar az IFT training :

IFT practical standards
  • z0ty4
    Akkor ezt megbeszéltük.

Egyébként lehet maradok repülni mivel tegnap dél óta nincs kábeltévé, így az esti meccs kérdéses lett.
  • axenet
    72eseknél, ja. IFT (Initial Flight Training). 2,5 órás vizsgával zárul a training.
  • Razor18
    A vizsga az repülés-vizsga, netán a 87-eseknél?
  • axenet
    A küldetés hostolását áttettem máskorra, mert nem sok időm van a héten repülni, és gyakorolnom kell a vizsgára is a dolgokat. Ettől függetlenül ma repülhetünk, gyakorolhatjuk a taktikai manővereket is, meg a kötelékben dogfightot a Sinai szerverre. Ami a brevityt illeti, szerintem ez nem vérkomolyság kérdése, a brevityvel egyszerűbb és gyorsabb a kommunikáció, szóval azt is nyomhatjuk.

Én ma kb 7től leszek.
  • L Viper #39390
    Szerintem már felesleges számolni hányadik korrupciós ügy, de most ez a legújabb.
  • Molnibalage
    Ha már cikk...

Gyakorlatilag egyetlen ilyen netes förmedvény oldal sem foglakozik azzal, hogy milyen korú, milyen változatú és milyen supportú a program. Kurvára nem mindegy...
  • Molnibalage
    Mert ki kellett volna a fizetni az árát, ellentételezés nem volt...
  • z0ty4
    Cikk 1

Cikk 2

de a google is kiad elég sok mindent.
  • z0ty4
    Ajajjj, ezt még megbánod XDDDD
  • 97th Vampire
    jó kis videó. Ilyenek láttán kérdem én meg, hogy a vadászgép tendernél miért nem volt jó nekünk az F-16?
  • z0ty4
    Esti nézni való

Görög Légierő bemutatása

06:00-tól jönnek a Falconok
  • 97th Vampire
    akkor szerdán a 72-esekkel repüljük le az "Axe mission No.1."-et?

A rádiózással kapcsolatban +egyéb:
    Nem tudom hogy itt ki mennyire "vadászpilótabuzi", illetve ki mennyire akarja vérkomolyan repülni a Falcon-t de ha gondoljátok akkor a repüléseket lehetne nyomni a brevity-vel meg a rádiózási fóniákkal, hogy legyen benne gyakorlatunk a PvP-re. (tisztelet a kivételnek ;) )
    Meg mint a múltkor TS-en mondtam Axe-nak, hogy a taktikai fordulókat is lehetne gyakorolni, hogy lehessen komolyabb manővereket végezni a kötelékkel.

• z0ty4
    Nekem az teljesen jó.
  • axenet
    LOL
    Én leszek kb 7től holnap, de majd pontosítunk még
  • z0ty4
    Majd a szkádlíderünk minnnyá megmondja
  • 97th Vampire
    engem is regelni kéne, úgyhogy arra az időre én is jönnék.
    A nagy kérdés az hogy ehhez hánykor gyűljünk össze?
  • z0ty4
    Az király. Akkor este gyűlhetünk, de csak reg. erejéig tudok maradni, este csak megnézem a Portugál-Spanyol meccset, mit bénáznak össze. Ugyis csak a héten van foci, jövőhéten minden visszaáll a régi mederbe.

Vagyis mehetünk minden este repülni
  • axenet
    Tegnap is ennyien voltak, fájt is a szívem, hogy nem értem rá :

TS
  • axenet
    Archer szerintem nem alszik, hogy mindenkit tudjon regelni. Kb mindig fent van.