52966
  • z0ty4
    Ts-en ugyanúgy regelnek mint a Redflag-en. Felmegyünk TS-re és bejön valami admin?
  • axenet
    Én holnap lecsekkolom. Már letöltöttem, regeltem meg minden. Töltsétek le ti is, aki jön azt regeljük.
  • z0ty4
    Valamikor mi is felmehetnénk tesztelni.
  • axenet
    Na kb ilyen rádió kommunikáció egy rendes PVP szerveren :

Battle of Sinai

Magic akcentusa meg egyenesen fun.
  • axenet
    Hát nem könnyű rajta maradni a tankeren fordulásnál, de azért nem a világvége. Jó gyakorolni, mert kb ugyanaz mint formációban a "check turn". Viszont kanyarban csatlakozni még sosem sikerült. Valakinek ?

Van egy mod, ami "Top Gun" kamera nézeteket produkál, az filmezéshez fun lehet.

Tegnap belemerültem a műszeres navigálásba/leszállásba. Kikapcsoltam a HUD-ot és 300 láb-as látótávolságot állítottam be. Elsőre persze "No joy", kb harmadszorra sikerült a dolog. Azért hatalmas feeling, amikor az éjszaka közepén repülsz a tejfölben, és egyszer csak 300 lábra előtted kitűnnek a pálya fényei a szürkeségből.

A joy controllal kapcsolatban, próbálj ki mindent Razor, tökéletes semmi nem lesz, kivéve ha Force sensor-os joyod van (X-65 vagy Cougar mod), mivel erre írták az FM-et. Azért némi kísérletezés után megtalálod a neked megfelelő beállítást. Én beadtam a derekam, ma rendelem a Cougar mod-ot.
  • Molnibalage
    A-10 WIP.
  • Molnibalage
    Na, valami ilyen hangulatú videó a cél.

Csak BMS4-ben ez rohadt nehéz a kameramunka miatt. A saját DB és MP repkedés meg kell hogy oldaja. Ha minden jól megy, lesz olyan is, hogy mi szimulájuk majd a Tu-22M-ről indított AS rakétákat és a hajók majd lőnek ránk. ;)
  • arrow19
    Az UI-ban semmit, azt felülírja az FLCS a játékban (tehát csak dísznek van) érdemes utánnaolvasgatni van külön topic, nekem is kb fél év volt mire kitapasztaltam a legideálisabb erőhatást.
  • Razor18
    Kicsit kiegyensúlyozatlannak érzem a csűrő hatását, nyilván beállítás kérdése. Kicsit mozdítom a joy-t, először kicsit mozdul a gép, majd továbbmozdítva a joy-tolyan érzésem van, mintha "meglódulna" az orsózás, tehát a tartomány közepe mintha kicsit durva volna. Válaszgörbét állítani ha jól láttam, nem lehet, a Saturációval kellene piszmognom, de nem teljesen látom, melyik beállítás (Small, Medium, Large) mit eredményez. Valaki?
  • repvez
    Tudom de Buzzz-ék alkotnak valami extra részletes modellen, a forumon van is fenn pár kép róla és a D modell is készül ami a filmes jelenetben is jól mutatna.
  • Molnibalage
    Az M-2kC-nek már most szép modellje van igen jó pittel.
  • repvez
    ha kiadják egyszer a kicsideltát a gallok akkor azzal is lehetne egy jó kis videot forgatni a vadászpilóták c. filmből pár jelenetet.

• Molnibalage
    Sakcok, egyszer majd újra visszatérek a Falcon videoklipp forgatáshoz. Viszont a régiekkel ellentétben lehet, hogy folyatásos videó lesz, vagy egy baromira hosszú. Régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy megfilmesítem a Red Storm Rising egyes résziet. Ehhez viszont multis segítségre lenne szükségem. Sokra. Nem, nem most, majd egyszer. :)

Előre figyelmeztetek minden résztvevőt, ha csináljuk, akkor baromira unalmas lehet a dolog. Lehet, hogy egyes jeleneteket 5-10-szer is fel kell venni, mire lesz belőle valami érékelhető.
  • arrow19
    Igen, énis akkor szoktam inni az ásványvizből mikor bemondja hogy "Tanker is entering turn" és így a kuuuuuu***... Akkor pörgess előrébb a fuel switchel. ;)
  • Razor18
    Jól van, mondtam, hogy régen foglalkoztam vele, azt hittem, a tanker rádiófrekijét is be kell állítani. Józan ész alapján a TACAN a navigációra szolgál, beszélni rádión szokás IRL. Mindegy, csatlakoztam - nem mondom, hogy nem vert ki a víz -, felvettem vagy 2000 lbs fuelt, aztán a tanker is fordulni kezdett, és azon rajtamaradni szerintem nehezebb, mint a bika hátán a Sport1-en... de valamiért a végére aszimmetriát mutatott az üza mutató, azaz látszott a piros zászló a hátsó (?) mutatóról, meg picit kezdett jobbra dőlni a gép. Az üza. selector kapcsolóhoz nem nyúltam, kellett volna?
  • arrow19
    Razor ki beszélt itt frekiről? A-A TACAN-t írtam
    "-You request tanker on the radio and if you're further away than 10nm the AWACS will give you the tankers TACAN channel, bearing and distance. You plot the tankers TACAN channel (92Y) and subtract 63 which is (92Y - 63 = 29Y) to lock up the tanker and start approaching it. Once within 10nm you call him up again to request fuel and he'll clear you to pre-contact. Once you've stabilized behind him you will be cleared to contact and the lights underneath the belly of the tanker will start guiding you (forward/aft and Up/down). "
  • axenet
    Tankereknek nincs rádió frekie, csak TACAN-ja. Bármelyik preset csatornán lehet velük kommunikálni (tudtommal)
  • Razor18
    Légitankolás Training TE-nél a rádiófreki már a tankerre van állítva, vagy még azzal is kellene buzizni?...
  • arrow19
    Videó, az sehogy nemvoltam még otthon azóta. De mostmár nyomatok bele légitankolást is a Balázs kedvéért. De télleg hányszor használj a az ember? A mute gombot? Mert a kurva skype/msn/teamspeak programokon ugyanúgy van mute gomb.
  • z0ty4
    Pörög a fórum. Like it.

Jó hír végre működik a mikrofonom, fél óra buzerálás után rájöttem hogy van rajta egy mute gomb ( DE MINEK )
    és persze az be van nyomva. A rossz hír hogy rövid a zsinór, és persze az előlapi mikrofon nem működik, de ez nálam már megszokott. Szóval, nyakamba veszem a várost és talán lesz valahol mikrofon hosszabító. Majd jelentkezem.

Jana videó hogy áll?
  • Molnibalage
    És egy kólát jég nélkül. :)
  • axenet
    Tankolás akkor fun, ha közben pittyegnek a migek az RWR-en, csak hogy ne legyen unalmas. Múltkori küldetésnél jó volt Vampi Még kitoltam egy kicsit a CAP időtartamot, hogy minden köteléknek tankolnia kelljen.
  • arrow19
    Ja-ja van valahol az otthoni frapkönyvtárban. Majd megkeresem éjszakait kérsz vagy reggelit?
  • Molnibalage
    Lehetne egy videót csinálni egy sikeres tankolásról? Csak, hogy elhigyjem, hogy van ilyen is. :)
  • axenet
    jaja, azt csak akkor tolom be, ha jó a zene
  • arrow19
    Ákosnál a 3. a DISCO program
  • axenet
    Nálam elég egyszerűen, 1 program flare (1db), 1 chaff (2db), és egy vegyes, ami 5 mp-ig dobál mindent felváltva.
  • arrow19
    A refuel SOP az ígynéz ki:
    1.Request refuel ‹100ml -megkérdezed hogy egyáltalán tud-e fogadni vagy hazamész 90%ban tud, de mondjuk volt már velem úgy hogy beszívtam hajnali 2kor éjszaka éppen landolt hazafele a tanker énmeg kergettem, sőt olyan is volt hogy a földön taxizott úgyis odatolja a vectort, az AWACS mindig tanker A-A TACANját adja meg pl:29Y az nálad 92Y (általában a tankereknek a TACAN reciprokát adják)
    2. 2. Request refuel ‹10ml -engedélyt kérsz a megközelítéshez
    3. Stabilized and ready (jövök engedd a boomot)
    4. Done refuelling (végeztem jöhet a monkey vagy a wingman-ed)

Nálam az van amit tanit is használ a 6. EWS meg ilyen emergency olyan 15flare-t kitol ha véletlen indítanak.
  • 97th Vampire
    Nem sok rádióüzenet van a tankernél. Konkrétan 3 db.
    Ezt nyomtam:
    3. Done refueling

Más.
    Ti milyen EWS programot használtok? Hogy vannak beprogramozva nálatok a zavarókivető programok?
  • axenet
    'Clear-off'-oltál rádión?
  • 97th Vampire
    Ismét egy kis momentum.
    Cím: Aki nem tudott aludni... (az az, kora reggeli repülés, kávézgatás közben)

Nagy magasságból végrehajtott bombázás. Ejj de tetszik a block 40 HUD-ja

A most már elmaradhatatlan légitankolás. A tanker pilóta úgy gondolta, hogy már túl könnyen megy ez nekem és a nehezítés kedvéért Nappal szembe fordult.

Azért megoldottam... Minden lámpa zőőőd.

Nem tudom miért de tankolás után a wingman beragadt a tanker mellett. Nem akart többé engedelmeskedni parancsaimnak.
  • Razor18
    A Learjetet nyugodtan ki lehet zárni, az ennél jóval kisebb, és az alakja is totál más. Hawker, Gulfstream, Challenger, Bombardier... valahol ezek között lesz, de nem volt türelmem kiszemezgetni, sorry...
  • shootaboy
    Köszi szépen ez lesz az!

Én életemben szinte csak A320-al repültem eddig (talán még A319-el is), szóval talán az az egyetlen gép amit meg tudok különböztetni a többitől
  • Molnibalage
    Nyugodtam posztolhatod oda. Attól, hogy nem chat módban zajlik az élet olvassák. Nekem gőzöm sincs a civil gépekről. Egy A320-at is alig tudok megkülönböztetni egy B737-től...
  • 97th Vampire
    Eh... Learjet 45 Bombardier-nek tűnik nekem.
    De nem igazán értek a polgári gépekhez.
  • shootaboy
    Hali. Gondoltam a Felhők Felett topik helyett inkább itt érdeklődök, ez a topik aktívabbnak tűnik.

Meg tudja valaki mondani, hogy mi a pontos típusa ennek a gépnek:

Köszönöm!
  • Molnibalage

:)
  • JohnTerry
    Sikerült! Nem ezt írtam be: Add-On-Korea-80\Korea80.tdf, hanem ezt: theaters/korea80/Korea80.tdf elérési útnak a theater.lst fájlba és egyből megtalálta!

• Molnibalage
    Nekem is balra dől. Ettől még működik. Fel nem fogom, hogy miért nem jelenik meg neki.
    Biztos, hogy a \data\Add-On-Korea-80 helyen van? Abban a könyvtárban kell lennie a tdf fájlnak.
  • 97th Vampire
    Talán ebben a sorban lesz a hiba:

"Add-On-Korea-80\Korea80.tdf"

Nézd csak meg merre dől az a "pálcika" (slash) ---> \
    Másik irányba kell ---> /