52966
  • axenet
    De jó neked, én melóban vagyok

5 körül érek haza, fél 6 ?
  • 97th Vampire
    pc pilóton vagyok 11 ig. ha szóban akarsz beszélni.
  • 97th Vampire
    mondj egy időpontot és repülhetünk.
    akár most is ráérek.
  • axenet
    @ Vampire : Van skypod? Ha nincs büdös gyorsan csinálj egyet. Kötelékezést kell gyakorolnom sürgősen! Ma?
  • axenet
    Én még 1999ben vettem az eredetit a CompFair nevű megboldogult kiállításon, de akkor kicsit sok volt nekem, nem voltam "HC". Megvolt az összes Janes is eredetiben, F-15-el nagyon sokat játszottam.

72eseknél asszem Duke a rangidős, 68 éves nyugalmazott vadászpilóta,a tengerészgyalogság soraiban szolgált amcsiban, 28 évig repült...

@Razor18 : Töltsd le a legújabb Teamspeak 3-at, a pcpilot ts cíime a fenti vasmadár alatt található

archer ts : Team Archers TS3
    Address:ts10.bargainvoice.com:7050
    Password: None/Free for all
  • Molnibalage
    Akkor én nem semmi vagyok.

Az érettségi után jutottam hozzá a warez verzióhoz. Ez 2001 júliusában volt. Persze nem tartott sokáig a dolog, mert a gépem gyenge volt hozzá és patch nélkül a totál bug volt az egész. Pl. a din. hadjárat mentései nem működtek. Visszatöltség után minden objektum állapota 100% volt...

Mikor az SP3/4 kijött, akkor kezdtem picit netezni és találtam meg, a patchet és azt, hogy él a gamma. Aztán mikor otthon is lett net - 2004 december - nos, ami innentől volt, az számomra is történelem. Mikor 2007 november első hetében - ennek is már lassan 5 (!) éve - FF beta teszter lettem soha nem hittem volna, hogy ilyen messzira jutok. Ekkor adtam ki az első komoly kézikönyvet még az FF4-hez. (Az AF-hez készült már egy 2006 vagy 2007 áprilisában egy igen lightos valami.)
  • arrow19
    Jelentés a Hungáriáról, reggeli+kávé megvolt...zúzok a melóba, bike FTW!
    Miért irigyelsz?
  • z0ty4
    lol. van aki 10 éve tolja a Falcon-t. Azé az nem semmi.
  • Molnibalage
    Ha már szóba került az életkor.

A mi 29 évünkkel legfeljebb a "már nem seggen tojáshéjasok" vagynuk. :)
    RAM22 legidősebb lánya pont annyi idős, mint én...
  • Molnibalage
    Irigyellek haver. :)

NTSB baleseti jelentésnek azért nem menne el a komment.
  • z0ty4
    És mikor lesz időd egy hosszabb repülésre?
  • arrow19
    Tegnap lebicajoztam vagy 60km-ert, gecire nemvolt már kedvem nagyon koncentrálni, csak ültem és röhögtem.
  • z0ty4
    lol Az asszony segít a tankolásban.

A tegnapi meccse helyett inkább repültem volna, tuti jobban járok.
  • arrow19
    Ineksön:

• Razor18
    Van valahol leírás, hogyan lehet "felmenni" archer-re vagy pc pilotra? Már akár csak a beszélgetés kedvéért adott esetben...
  • repvez
    Ja és igy még egy elönye van csak egyszer kell megcsinálni , mert utánna csak a fájlt kell bemásolni a megfeleló helyre és nem kell plusz softvert inditani hozzá a profilhoz..

Valaki jön a hétvégén ide:
    75-eves-a-papai-katonai-repuloter
  • repvez
    Nemtudom, hogy láttátok-e amit pár napja linkeltem be progit joy felprogramozáshoz.
    Na az a Falcon aap beállitásai szerint modositja a gombok funkcióit ahogy te szeretnéd és a pinky switch is muködik igy.
    Pedig nekem egy házilag modolt cougarom van és minden funkciót rá tudtam tenni oda ahol az eredeti gépen is van.
  • z0ty4

• 97th Vampire
    ezt nem is olvastam.
    Archer-en vagyok.... és nézek ki a fejemből.
    Úristen... hozzám szóltak angolul... most mi lessssz???
  • 97th Vampire
    én is vagyok pc pilot-on.
    addig ügyködök a joy beállítással.
  • z0ty4
    Fenn vagyunk Axe-al Archer TS-en, várom hogy feljöjjön valami admin féle.
  • Razor18
    Ahhoz pl. mit kell letölteni és hogy kell beállítani?
  • axenet
    vagyok pc piloton
  • Razor18
    Az SST mit mutat (és melyik változatot használod)? Nem lehet, hogy a programozásnál az a gond, hogy a programozáshoz szimplán nyomod a pinkie-t, de nem rögzíti a parancsot, miután beírtad? Próbáltad már a táblázatos részben programozni a 3D-s nézet helyett?
  • 97th Vampire
    ott a hatalmas piros pont!
    Haverommal is éppen ezt beszéltük hogy ez a Sínai eléggé összagagyizott (én is csak a videókból látva tudok nyilatkozni). A falconban f-16-al min. 80-as éveket lehet szimulálni. Ez alatti korszakot nem kéne erőltetni. Jobban örültem volna ha valami fiktív hadjáratot csináltak volna, nem történelmit.... ami ugyebár eléggé sántít a program korlátai miatt.

Joy:
    Nekem a BMS az X-52 pro-val sehogy sem akarja a joystick "pinky switch"-el történő funkcióváltást használni. (ha a pinky-t nyomva artom akkor pl a TMS kapcsolómnak DMS-é kellene változnia, a nézelődős POW hat-nek meg trimm-é) Érdekes hogy a Falcon AF-ben nincs ezzel gond. Ezért kell nekem a billentyűt használnom ha a DMS kapcsolót vagy a trimmet akarom nyomkodni.
    Talán majd hétvégén nekiugrok ismét a konfignak, hátha....
  • Razor18
    Azt olvastam, csak nem értettem, mi ez az ad-hoc névadás... :-) Egyébként tényleg lehetne kevésbé szürke az oldal, hál istennek csak fizikailag...
  • Molnibalage
    Ki fogom próbálni.
  • axenet
    "Ja, egy kis fórum arculatváltázhos mit szólnátok? Ettől a szürke színtől kezdek depis lenni. Mit szólnátok valami halványkékhez?"
  • Razor18
    "Halványkék adja" ?
  • axenet
    Nyugostan vesézheted itt a dolgot, erről szól ez a fórum. halványkék adja....
    Hát igen, nehéz tökéletes joy profilt összerakni ennyi gombhoz... nekem ezzel mázlim van (cougar)
    Figyelj arra, hogy a TMS gombok többfunkciósak.
  • Razor18
    Balage, biztos vagy benne, hogy a BMS is meghalna? Mi volt a gond egyébként?
  • axenet
    Simán a keyboard konfigban, kiválasztod a funkciót, nyomod a gombot és voila!
    Amugy a Saitek profile editorral is mennie kell, sokan azzal használják
  • Razor18
    Igen, azért is nézegetem jobbról-balról a dolgot, mert baromi sok anyagot kell átrágni. Egyébként majd valamelyest megpróbálom az X-52-est úgy felprogizni, ahogy az igazi F-16 HOTAS működik, nyilván kompromisszumokkal, de már vannak sejtéseim-ötleteim, mit hogyan lehet megoldani félig a BMS saját setupjával, félig a Saitek SST-vel.

Nem akarom nagyon elrabolni a topikot, nem tudom, honnantól illik privátra kapcsolni...
  • Molnibalage
    Ja, egy kis fórum arculatváltázhos mit szólnátok? Ettől a szürke színtől kezdek depis lenni. Mit szólnátok valami halványkékhez?
  • Molnibalage
    Nekem egy kérdésem van. A BMS4 belső joygomb konfigja hogyan írható felül? Mert a gázkaron levő gombok üzemmódok és DED-et buzerálnak, de a rádiózást meg csak azokra tudom tenni...

Mivel az FF5 meghalt a Saitek profile editortól, azzal sajnos nem konfigurálhatom át a joy-t.
  • axenet
    Joyt akkor programozd fel, amikor már ismered a lényeges rendszereket, mert különben hetente fogod újraprogramozni
  • Razor18
    Persze, Kezdettől fogva rajta vagyok, csak túl nagy megszakításokkal. F4.0 ptch 1.08, SuperPak-ok, RedViper, AF, tán még egy kis FF is volt, egyszer-kétszer Balage-ékkal multiban "fetrengtünk" kicsit a screenshot-ok kedvéért.

Sajnos mindig akkora szünetek voltak, hogy mindig jött a következő változat, és nem volt cérnám lépést tartani az új feautre-ökkel... Éppen összefuthatunk valamikor egy multira, de még az X-52-esem sincs felprogramozva rendesen, a fizikai funkciókon kívül, ami azért pl. kötelékrepüléshez elég, de az V. szimfóniát még nem tudom eljátszani a HOTAS-on. Egyébként az utóbbi 20 év összes valamirevaló szimulátora a polcomon fetreng, harci és civil egyaránt, szóval a joy-t elég régóta koptatom már, meg anno kb. 70 órát vitorláztam, tehát 3D-ben eligazodom azért valamelyest...
  • Molnibalage
    A Sinai helyszín nem véletlen létezik...

Csak éppen nem a legoptimálisabb lereagálása egy helyeztnek, bár kétségkjvül gyors. Viszont mikor AIM-9P + NVG + data link van és a videó alapján a playerek NVG-t használnak, akkor úgy érzem, mintha három idővonalban repkedék úgy, hogy nincs is fluxiskondenzátor a gépemen. :)
  • axenet
    szíved joga
  • Molnibalage
    Az egyik valami régi neve, az BMS4 nickje most Tyrespawn. Ha egyszer befejezem a cikkírást és a moddolást, akkor én is nekiállok felszívni magam. Mondjuk a saját helyszínemet leszámítva nincs ingerenciám multizni.