52966
  • axenet
    Tuti hogy támogatta. Unokaöcsémmel hónapokig toltuk úgy. Én kb 2 évig toltam az LB2-t, nagyon jó kis gamma volt az...ott szerettem meg helikopterrel repülni
  • Molnibalage
    A Jane's Longbow 2 anno kb. két hétig volt meg, aztán meghalt a CD. Pár éve Razortól megszereztem, de soha nem tudtam beindítani. Pedig igen durván jó modellezéssel bírt és asszem támogatta az egy gép két pilóta multit is. 2000 előtt. Nem semmi.
  • L Viper #39493
    PC-n sok régi klasszikusban vittem végig a kampányt. Volt amit többször is. Pl az EF2000, F22 TAW a D.I.D-től.
    A Microprose szimek közül az European Air War is nagy kedvenc volt, előtte az F15 III. A Digital Integration klasszikusai: Apache Longbow, Hind, F16 Fighting Falcon és a Super Hornet. A Rowan cuccai is nagyon jók voltak, szóval felsorolni is hosszú lenne a teljes listát. Akkoriban rengeteg repszim jelent meg.
    A Lock On vonalat még a Su27 Flankerrel kezdtem, majd a Flanker 2 és 2.5 következett.
  • Molnibalage
    A játékot ismerem, én is toltam vele. :)
  • axenet
    Rock n Roll
  • 97th Vampire
    ace2 demo videó
    http://www.youtube.com/watch?v=fKJhWW9YG7M
  • 97th Vampire
    Nosztalgia kapcsán írtam.
    C-64: A.C.E. 2 zenéje csak normális hangszerekkel. Sokan szerették a zenéjét.
    A játékról annyit hogy egymás ellen lehetett benne repülni osztott képernyővel. Felső gép F/A-18-nak tűnik, alsó MiG-21-nek.

Játékmódok:
    1. dogfight
    2. ellenfél bázisát kellett megsemisíteni úgy hogy átverekszed magad az ellenfél gépén

Az eredeti zenéje +képek a játékból.
    http://www.youtube.com/watch?v=jG4mpiRcBeM

@Jana
    hö?
  • Molnibalage
    Én nem. Honnan kellene?
  • arrow19
    Axe: sex on the air
  • 97th Vampire
    A Falcon 4.0-val 1998-ban, de nem nagyon kötött még le akkor (inkább az USAF jött be jobban). Superpak, Allied Force, Red Viper.... mindnél eljátszogattam. Amikor megismertem Wolf haveromat akkor kezdtünk el komolyabban játszani az AF-el (mert ő F-16 fan volt), de igazából inkább Lock-on-al toltam. A BMS4 megjelenése és megnézése után (na meg szomorúságomra, hogy a magyar MiG-29-eseket kivonták ) döntöttem úgy hogy "stílust" váltok és "beülök" egy modernebb gépbe. Azóta ezt repülöm.
  • L Viper #39485
    Egyébként érdekelne az is, hogy te mikor toltad eőször a Microprose Falcon 4-et, ha már szóba jött.
  • L Viper #39484
    Ha visszaolvasol, a Microprose Falcon 4 vonalról beszéltünk eredetileg, de érdekes volt ez a nosztalgikus kitérő is.
  • 97th Vampire
    Ki ismeri fel ezt a számot?
    3:24-től kezdődik

http://www.youtube.com/watch?v=DcbaGOI8I0k&feature=related
  • axenet
    @ Vampire : Otthoni gépen vannak a fotók, hazaérek rakok fel, jó kis skint választottam amúgy is, tetszeni fog.
  • axenet
    Én a fantasztikus Retaliator nevezetű progival kezdtem repszimes pályafutásom, azt mindjárt hálóban is toltuk, nagy király volt.

@Razor18 : 64bites kliens kell, mindegy milyen nyelvű.
  • 97th Vampire
    Ja vagy úgy. Konkrétan a Falcon vonalon, az első az Amiga-500 -on volt a Falcon (1).

@Axe
    Tegnapi reppenésről a jobb fotókat felrakod ide?
    Én csak a tankolásodról csináltam 2 db képet.

Axe a tankeren, fordulóban.
  • L Viper #39479
    A C64-nek egy klasszikus 4 gombos fekete-fehér Junoszty volt a "monitor" nálunk elég sokáig. Minőségi ugrás volt amikor később lett színes TV nálunk is és apámék megengedték, hogy átcuccoljunk a színes Videoton TV-re, ha épp nem volt más nézni valójuk :D
  • repvez
    Ne túlozz balázs !

Én is ACE-t toltam elöször,meg az F-16XT-t egy XT gépen sárga fekete monocrom monitoron :)
  • Molnibalage
    Hű, jó öregek lettek.

Egy nálamnál 10 évvel fiatalabb lehet, hogy már azt sem tudja mi az. Az ikertesóm volt feleségének az öccse - kb. 16 éves most - nem értette, hogy mi az, hogy fekete-fehér TV...

Vazz, akkor már én is az vagyok...
    29 vagyok, de lélekben inkább 20...
  • Molnibalage
    Az semmi, de lényegében dinamikus hadjárat volt benne! Ahogy ebben is.
  • L Viper #39475
    A jó öreg C64 még mindig működik egyébként. Nemrég egy bográcsozós bulin össze lett rakva és nagy sztár volt :D
  • L Viper #39474
    A Dos korszak remekműveit Dosbox alatt még mindig lehet futtatni.
  • Papa01 #39473
    Szintén C-64: :)
    F-16 Combat Pilot
  • L Viper #39472
    Falcon vonalról volt szó :)
    Egyébként 1987-ben lett nálunk C64. Rögtön nagy kedvencünk lett az ACE. Két joy-al toltuk az öcsémmel.
    Egyikünk a repcsit vezette, a másik joy-al meg a földi célokat lehetett kijelölni, majd kilőni pl. Ez volt ám az igazi multi :) Légi utántöltés is volt,

A nagyon fiataloknak:

ACE videó.

ACE a C64 Wiki-n.
  • 97th Vampire
    Első repszimem, valamikor a nyolcvanas években C-64 -en volt. Az A.C.E. nevezetű programmal. (ezt űberelje valaki )

Amigán az F/A-18 Interceptor -ra gondoltál?
  • Razor18
    Amigán F-18? Na, ki a király?
  • Molnibalage
    AoD, annyit toltam, hogy ehaj. Az egyik karrier során - közel sem kezdő szinten - 2 millió BRT felett süllyesztettem el egydül. Akkor hagytam abba....

Az IL-2 első kiegjével toltam annyit, hogy 80 légigyőzelemig jutottam el német vagy magyar hadjáratban. Néha kipróbáltam ezt-azt. Akkor olyan atomszar joyom volt, hogy ehaj. A légcsavaros korszak soha nem fogott meg. Hiányzik a kraft.
  • Gundark 1 1
    Én 90ben kezdtem a szimes életemet igazából a Sub Battle-lal a Gato-val, F-19-cel és a Falconnal. Az egyel :) Aztán Red BAron, és falcon 3 Aztán retaliator, tornado és a többiek :) Imádtam a DI szimjeit a SuperHornetet (hö, emberek mászkáltak a fedélzeten a hordozón) és a Hindet. Remekül szórakoztam 98 végén mikor megjelent a falcon 4. vagy öt percig töltött :) De persze megfogott az EAW, az EECH, a Gunship, az AoE meg az AoP is. Tengók a másik kedvenckéim, a silent hunter sorozat ma is él, de ott volt az Aces of the deep, FAst Attack és a többiek. Kevés nagy múltú szimünk van, a falcon 4 az egyik. Korszakos volt az IL2 is. Kár hogy a clod ennyire nem jött össze. Nem rossz, de a pecs nélkül amit már várunk egy ideje, hát hm... A rof viszont továbbra is az első vh-s szimek királya. Pár napja jött az új pecs. Most még szebb. És hangulatos. Szóval most minden korszak le van fedve :) De jöhetnek az új trónkövetelők és mutassák meg mit tudnak.
  • Razor18
    A TeamSpeak 64 vagy 32 bites kliensét töltsem le, angol vagy magyar változat kell? Gondolom WIN 7 64 biteshez a 64-es kliens kell, nem?
  • axenet
    vagyok pilot TS
  • axenet
    Macerás, de én fogtam, és az összes valamirevaló falcon manualban végigolvastam a funkciókat, kezdve az eredetivel, közben próbálgattam. A radarnál meg nézd meg a joy kiosztást hozzá, TMS gombok több funkcióval bírnak, ott van részletes leírás hozzá
  • Razor18
    tréning TE-ekhez csak az eredeti Falcon manualban van valami útmutató. Azóta ezer funkció változott, hogyan érdemes pl. az A-A radarüzemmódokat végiggyakorolni?
  • axenet
    Ja, valóságban nagyon nem mindegy, Falconban egyszerű, mert a kietlen holdfelszínen mászik a szerencsétlen ellenséges menetoszlop, nem nehéz őket kiszúrni...de még itt is hasznosak ezek az infók

• z0ty4
    ááááá ez nagy király. remélem csinál róla egy videót valaki mert ez nagy fun
  • axenet
    RL FAC oktató cucca :

Example CAS Sequence

Pilot checks in with JTAC / FAC(A) and establishes a wheel orbit
    Widow 01, Viper 11, Checking in, 2-ship F-16s, 20nm south of Steer four, flight level 2-2-0, 2 GBU-24, 2 Mk-82 each, 30 min playtime, abort code in the clear.

Viper 11, Window 01, copy, standby for AO update.

JTAC / FAC(A) passes AO Update
    Viper 11, Window 01, AO update. I’m a qualified JTAC embedded with the 74th armored division 2 clicks south of Wonson. This will be type II control. We’ve got a convoy marshalling north of our position preparing to move east. Multiple AAA and Manpads in the area. Stay west of friendly artillery operating in Keypad 7. Say when ready 9-LINE.

Ready 9-LINE

JTAC / FAC(A) passes the 9-LINE while pilot copies information
    Viper 11, Window 01, lines 1 through 3 N/A. 2-6-8-2 feet. tank column. North 9-2-0-5 point 3-5, West 4-5-3-6 point 4-4. None. 600 meters southwest. Pilot discretion.

Pilot reads back only lines 4,6,8
    Widow 01, Viper 11, readback. 2-6-8-2 feet. tank column. North 9-2-0-5 point 3-5, West 4-5-3-6 point 4-4. 600 meters southwest. Ready remarks.

Good readback.

JTAC / FAC(A) passes any optional remarks
    Viper 11, Window 01, request 2 Mk-82s 100 foot spacing on a North to South run-in heading.

Window 01, Viper 11 2 Mk-82s 100 foot spacing, North to South run-in

Pilot puts eyes / sensor on target area and calls for talk on
    Widow 01, Viper 11, ready talk on. I see a north-south road with some buildings to the east.

Viper 11, Window 01, call contact on the northern most building in that group east of the road.

Contact.

Call contact on the parkting lot 50 meters north of that building.

Contact.

Your target is the group of trucks in the western part of that lot.

Captured.

Pilot confirms target coordinates and ordnance with panel readback
    Widow 01, Viper 11, panel readback. Target is a group of trucks north 9-2-0-5 point 3-5, west 4-5-3-6 point 4-4, 2 Mk-82s 100 foot spacing.

Good panel readback. Call in with direction.

Pilot sets up the attack run and makes IN call once turned towards target
    Widow 01, Viper 11, In from the north, 60 seconds.

Viper 11, Widow01, Continue

40 seconds

Continue.

20 seconds

Cleared hot

Viper 11

At weapons release
    Viper 11, off hot, time of fall 30 seconds.

Viper 11, Widow01, Good hits, standby BDA smoke and dust obscuring.

Pilot returns to wheel, JTAC / FAC(A) passes BDA
    Viper 11, Widow01. Targets destroyed, say when ready next 9-Line.

Ready 9-LINE.

Contingencies

If JTAC / FAC(A) sees unsafe situation developing
    ABORT ABORT ABORT! (or appropriate Abort Code if briefed in check-in)

Viper 11 aborting, switches safe.

If release was unsuccessful
    Viper 11, off dry.

Viper 11, Widow01. Spin east, re-attack from the south. Call when in.

Widow 01, Viper 11, In from the south, 30 seconds.

Cleared hot

Viper 11
  • z0ty4
    Mai nézni való:

VF 31 2002/2003 Westpac USS Abraham Lincoln CVN 72
  • axenet
    Bakker, most kaptam 110mb cuccot a FAC/CAS procedúrákról...dzsízösz
    9-line datacard, meg ilyenek. Ma esti FlightNight témája....
  • L Viper #39458
    Megjelenése előtt már a demót toltam :D Valamelyik számtech magazin CD mellékletén rajta volt. A végleges verzióban csalódtam, annyira bugos volt. Az 1.08-as peccs ugyan kissé gatyába rázta, de igazából a SuperPak2 megjelenésekor vettem újra elő a Falcont. A SuperPak3 és a BMS 1, majd utána a BMS 1.03 volt az igazi mérföldkő nálam, mert azóta szinte megszakítás nélkül fent volt a gépemen.
    2006-ban találtam meg az itteni közösséget, azóta meg tudjátok mikor mi volt épp az aktuális felkapott verzió, sláger nálam :)
    Most, hogy van BMS4, nekem nem lett időm Falconozni...ez van
  • axenet
    Roger
  • 97th Vampire
    rendben. 17:30-kor pc pilot-on leszek.