52966
  • 97th Vampire
    helyesbítek: a BMS setup-ja is jól érzékeli amikor nyomkodom, de a szimulációban nem üzemelnek.
  • axenet
    Bezzeg a jó kis cougar, csak a programnyelvét kell megtanulni, és BÁRMIT leprogramozol neki Foxyban...
  • 97th Vampire
    én is vevő lennék egy kis repülésre.

Visszatérve a joy-ra. Mégsem működik 100%-osan... DMS balra és a fel nem működik. Áhhhhhhhhhrrrrggghhh. De akkó miért megy a DMS le és a jobbra??? Ugyan úgy állítottam be a funkciókat.
  • axenet
    Ma leszek vmikor...

Hajnalban nyomtam egy hosszú kört a Sinai szerveren, fun volt....sok pálesz után meg pláne :P
  • arrow19
    Allied Forceban is ugyanígy tolta, amúgy meg télleg overpowered.
  • Molnibalage
    A jelenlegi gépágyú sebzés totálisan elbaszott, így bárki tudna gyaluini...
    A legapróbb találat is miszlikbe szed bárkit.
  • arrow19
    Tegnap beszéltem pár percet A.S. el persze ottvan hogy kb 10éve nyomja sokat számít a rutin (falconban) meg a beállítások.
  • 97th Vampire
    nem értem hogy ez a srác hogy tudja eltalálni gépágyúval a gépeket. Nekem is rajta szokott lenni a kis kör a gépeken, és rajta tudom tartani legalább annyira stabilan mint a srác de még is 10-ből 3x találok.

Amúgy nagyon tetszik ez a Guam. Igazán megcsinálhatnák műholdtextúrákkal a többi hadszínteret is, de legalább koreát.
  • 97th Vampire
    x-52 pinky
  • arrow19
    A.S. nagyon keményen gyalul:

Már tapasztaltam és olvastam is,hogy Saiteknél nem mindegyik Direct-X inputot veszi be tegnap énis leprogramoztam a joyom és 3 HAT maradt amit sehogy sem tudtam működésre bírni úgyhogy az maradt a profilerből.
  • Razor18
    Mármint a BMS pinkie-jét, vagy az X-52 pinkie funkcióját?
  • 97th Vampire
    Végül nekem is sikerült működésre bírnom a BMS-ben a pinky-t.
    Én a joy config-jában billentyűparancsot adtam neki pl pinky-pov up = shift+num 8.
    Ez azért érdekes mert úgy rémlik elsőre is így csináltam de a BMS mégse érzékelte.
    Úgy néz ki hogy most jó volt a csillagok állása :D
  • Razor18
    Kibogarásztam. Ha a pinkie-t nem shift funkcióra akarom használni, hanem önálló gombként, akkor a 3 shift funkciót törölni kell SST-ből. De így is jó, köszi...
  • Razor18
    Win alatt érzékeli, de ez a program nem érzékeli.
  • repvez
    Win alatt a joy kalibrálásnál érzékeli a gombot ,mert ha igen akkor ennek a proginak is kellene mivel directx-es eszközökre lehet használni.

• Razor18
    Ismerős filmzene a másik szobábó (most megy!)l:

MTV1 - Végső visszaszámlálás. Anno egy néha már fekete-fehéren villódzó, kb. 4-dik másolat VHS-en néztem végig vagy 5-ször...
  • Razor18
    Az X-52-nek van egy saját pinky switch-e, a kisujjad tövénél. Ez úgy látszik, nem küld kifelé parancsot, mert a progid nem érzékel semmit, vélhetően a joy-on belül változtatja meg a dolgokat, ezért sajnos ebből nem tudok a tieddel sem pinky-t csinálni...
  • repvez
    Lesz egy olyan sor benne hogy Pinky switch ez lesz a shift gomb amit ha lenyomsz akkor a második funkció muködik ugyan annak a gomboknak .
    Tehát a pinkyt nyomva mégegy funciót adhatsz a Hat switcheknek.
    Ezután ha ez megvan az elmentett key fájlt csak be kell másolni a BMS mappa megfelelő joystik profil mappájába és játékon belül azt etölteni igy a config editorba már ezt fogod látni.Igy nem kell semmi egyéb plussz softver és ha ujratelepited a játékot vagy a gépet akkor is elég csak ezt a key fájlt bemásolni és kész a profil.

De az oldalon elég részletesen leirja a pinky müködését és beállitását
  • Razor18
    Lehet ezzel ugyanannak a hat switchnek több funciót is adni, és ha igen, hogyan?
  • repvez
    Probáld ki ezt

Nekem bejött a cucc nem kell hozzá semmi ezután
  • Razor18
    Ha a BMS saját controller setup screenben konfigurálom fel az X-52-n a TMS-t és a DMS-t a két hat switchre, akkor nem tudom használni a joystick shift gomját, mert a BMS továbbra is a két hatswitchet látja. Lehet a config screenen eltávolítani funkciót a hat switchekről?
  • axenet
    azzal kéne mennie, lehet kicsit kisérletezni kell

én max holnp vagyok, úgy tűnik, de írok, h leszek
  • 97th Vampire
    Én még nem tudom hogy mi lesz a mai és holnapi program. Barátnő még durmol....

Fighter Weapons Instructor Training. Norway.
  • z0ty4
    Good Job

Hétvégére kinek mik a tervei? Én a lakásból ki nem lépek az tuti ilyen dög melegben, max pancsolni

OFF:

Számítógép asztal valakinek?

ON
  • 97th Vampire
    Saphire Radeon HD 6870
    Előző videokártyáimon pik pakk működött a több monitor. Ennél viszont nem tudom mi baja van. A videókari nem is érzékeli a monitort.

Rózsaszín HUD? Hmmm.... kezdjek aggódni amikor mögöttem repülsz?
  • axenet
    A tegnapelőtti kötelék gyakorlás képei :

@Vampire :
    Jó a sima CRT is a célra simán. Milyen karid van ?
  • axenet
  • 97th Vampire
    A nosztalgikus képre a helyes megfejtés:
    (Balról-jobbra, fentről lefelé)
    Ace, Ace 2, F-14 Tomcat, Fighter Bomber, F/A-18 Interceptor
    Falcon, Flight of the Intruder, Birds of Prey, Air Combat Patrol, F-15 III Strike Eagle
    Falcon 3.0, TFX, Strike Commander, Tornado, Fleet Defender
    EF-2000, Jane's F-15, Israeli Air Force, USAF, Falcon 4.0
    Su-27 Flanker, Su-27 Flanker 2 (2.5), Lock-On: Modern Air Combat, Falcon AF, Lock-On: Flaming Cliffs (1-2)

Én repültem multiban bátyóval az F-15 III -al, pilóta/WSO felállással. Mind a két monitoron lehetett állítani a nézetet, így olyan is volt amikor két gépet összekötve a pilóta műszerfalát raktam az egyik monitorra a másikra meg a HUD nézetet és egymás fölé raktam a monitorokat. Az első "simpit"-es összeállításom. Illetve még úgy is kipróbáltam hogy sima pilóta műszerfalas nézet a másik monitort meg mögém raktam és ott meg a hátranézet volt látható. Így ha hátra akartam nézni akkor a fejemmel kellett hátrasandítani.

@Axe
    Próbáltam már 2 monitort használni de sajnos valami miatt a videókarimmal nem jön össze a dolog. Meg csak régi (nem LCD) monitorjaim vannak.
    Amúgy tervezgetek egy light-os simpit-et. Illetve egy hiperkezdetleges tákolmány már most is van. Amolyan zéta verziós
  • L Viper #39507
    Hogy tudtunk örülni akkor a pixelhalmoknak is, most meg fanyalgunk, ha egy új szimben nincs vetett árnyék a kabinban :)
  • Gundark 1 1
    Az F-15 III volt az első olyan szim ami texturákat használt. Csodálkozott a proci is rajta :) De ebbel lőttem le először Dragonfly-t :)
  • Molnibalage
    Anno nem értettem, de most már igen. A TFX volt az egyik, hanem első szim, amiben volt 2D pit és 3D pit is. Az átmenet a kettő közt majdnem folyamatos volt, csak a 3D pitben a képernyők olvashatatlanok voltak. A technikának meg voltak a korlátai. Az első szim, amiben volt FOV állítás és toltam az meg a US Navy Fighters volt. Bírtam, hogy a CD-n a gépek egy részéről rövid doksifilm volt fent.

Az EF nagy hibája volt, hogy a FOV nem volt állítahó ezér ta manőverező légiharc során nem lehetett azonosítani a kicsit is messzebb levő gépeket. A TIALD modellezése viszont odavert rendesen.
  • L Viper #39504
    Hú ez a kép! Rakom is a gyűjteménybe.
    Rögtön ki is szúrtam még pár nagy Dos-os kedvencet: TFX, Strike Commander. A D.I. Tornado is minőségi ugrás volt a szimulációs piacon.
  • L Viper #39503
    A Microprose F15 III-ban már lehetett Pilot / WSO -ban multizni, de nekem azt még csak single-ben volt módom nyüstölni. Az első, a D.I. Hind volt, amit játszottunk Pilot / WSO -ban. Ritka jó egy gépben ülni és közösen összedolgozni :)
  • axenet
    Kis csemegék :

Airshow 1

Air show 2
  • axenet
    ja, na az tökéletes ehhez, arra aztán minden ráfér
  • Molnibalage
    Ha elköltözöm, akkor veszek az új géphez új WS monitort is. Akkor a mostani 17 colos felszabadul. A cikkíráshoz is rohadtul kicsi már a 17 col...
  • Molnibalage
    Asszongya, első sor és sorban a többi:

ACE, ACE2, ? (pedig játszottam is vele), Fighter Bomber (talán amigán), ?
    Falcon AT (?), ?,?,?, F-15 Strike Eagle II
    Falcon 3, TFX, (?),Tornado, F-14 Fleet Defender (ez kibaszott nagy gamma volt a maga idejében)
    EF (ez sem volt gyenge), F-15 Strike Eagle III (?),Jane's USAF (?), ?, Falcon 4.0
    Flanker, Flanker 2.0, Lock On, Falcon 4.0 SP4 vagy FF4. Lock on FC (?)
  • axenet
    Hogy visszatérjünk a topikhoz, akinek esetleg van akármilyen + monitora elfekvőben és BMS-ezik, annak feltétlenül ajánlom, hogy izzítsa be 2. monitornak. Az MFD-ket, DED-et a BMS-sel, minden más fontos műszert MFD extractor progival ki tudja tenni, a teljesítményt pedig minimálisan befolyásolja a dolog.
    Leginkább azoknak ajánlom ezt, akiknek nincs TrackIR-je, vagy egyéb hasonló nyalánksága. Nekem sikerült
    mindent rásűrítenem egy 14-es monitorra, abszolút használható módon. Képeket később mutatok róla...
    (Ja és egyáltalán nem nehéz beállítani a dolgot, de akinek nem megy, az szóljon, segítek neki )
  • axenet
    Megvolt. Nem rossz, de nem is húha....
  • 97th Vampire
    Bocs hogy eltérek/ünk a fórum témájától de úrrá lett rajtam a nosztalgia.

Nekem életem meghatározó sugárhajtású szimulátorai C64, Amiga500 és PC-n:
    (Ha jól emlékszem ebben az időrendi sorrendben)
    Na ki tudja melyik melyik?
    KÉP

A Tornado-t és az F-14 Fleet Defender-el még most is szoktam játszani hébe hóba.

Az egyetlen szimulátor amit iszonyatosan szerettem volna beszerezni de sose sikerült az az Interactive Magic-től az iF-22 Raptor Air Superiority Fighter.
    Ha valakinek meg lenne............