52966
  • Molnibalage
    A SAM-ek mit mutattak magukból? ARM van a hadjáratban?
  • axenet
    inkább azt mondanám, hogy az győz, aki szervezettebben repül. Jó nagyon a kampány kialakítása, csak picit talán kevés az AI...
  • z0ty4
    Itt az győz aki többet repül.
  • axenet
    Ja, a 373-as század napi 20-30 küldetést repült, egyszerre 10-20 pilótával,szervezetten, így nem sok esélyünk volt
  • Molnibalage
    Győztek az egyiptomiak? Hogyan csinálták? Ennyivel jobbak voltak a pilóták?
  • axenet
    Sinai 1. kör vége, a vörös oldal gyakorlatilag átgyalogolt rajtunk... 4-5 nap és kezdődik a 2. kör...
  • Molnibalage
    Csak más a textúrázás.
  • 97th Vampire
    hát igen...
    az én linkem ezek szerint egy csöppel béta verziós.
  • Molnibalage

FO preview volt anno.
  • Molnibalage
    Ha pusztán egy gép modellezését nézzük, akkor a DCS A-10 magasabb szinten van. Avionika mélysége igencsak megvan, az FM sem harmatos, a grafika is ott van, a gép 3D modellje és sérülés hatására változása totál más dimenzió. Csak az a fránya din. hadjárat hiánya. A CA majd ezen segíthet, mert olyan mutlis környezetet teremthet, ami azért már tényleg atomdurva. Az, hogy a SAM is lehet humán vezérelt telejsen más dimenzót ad az egésznek.

A Falcon legkeményebb diója a terep. Ha jól látom, hogy a BMS4-nél is DX5 maradt. Ha megnézed az objektumokon tükröződik / látszódik a fény. Jámű, épület, stb. A talajon azonban nem....

A talaj textúrázás nagyon zizis. Vagy ismétlődő elemeket használsz néhány egyedivel, vagy ezres nagyságrendű dds-t kell manuálisan buherálni. Kettőt lehet találni, hogy az ITO2-őn mi készült vagy 3 évig. Manuálisan GE textúrából készült a táj. Az alacsony sűrűségű talajmeshre viszont te húzhatsz bármilyen textúrát... Ha meg új talajmesh, akkor gyak 0-ról építheted fel az adott helyszínt.

Az, hogy új objektum hogyan hozható létra - pl. Kunsan AFB - az is megér egy misét...

Az FO hi-re talajmesh lett volna az, ami üt. A képen látható az, hogy még árnyékot is számolt. Vagy lásd az Outerrát.

• 97th Vampire
    Hahhahahahahahaaa Fighter Ops....... bár inkább elszomorít amit a gyerek ír a Fighter Ops -al kapcsolatban. Tudtam hogy "eye candy" az egész de azért titkon még nagyon reménykedtem benne.
    Az hogy egy FO fejlesztó szeretne segítkezni a BMS további upgrade-jeiben, az dícséretes.
    Jelenleg igazából 2 komoly vadászgépszimulátor létezik, a Lock-On / DCS vonal és a Falcon (ebből is inkább a BMS venném komolyabbnak). Amég nem jön ki valami szebb és JOBB addig mindenképpen életben kell tartani őket és a lehető legjobbat kihozni belőlük.

Úgyhogy én azt mondom: Hajrá!

Fighter Ops
    Azért milyen állat lett volna ilyen hegyek felett repkedni....
    KÉP

Úgyhogy tisztelt BMS fejelsztők, az F-16 cockpit már gyönyörű, meg szép realtime árnyékolás van benne. Most tessék ilyen terepet csinálni.
  • axenet
    Persze, ebben igazad van. Sztem hajóbuzi a geyerek, ezért van. De sztem a hajók után nekilát azoknak is (remélem), az ő tempójában nem fog sokáig tartani...
  • Molnibalage
    Ja. Csak a Perry helyett választana értelmesebb "célpontot". :)

A teljes orosz SAM csapatra ráférne egy ráncfelvarrás. Minden hadjáratban ott vannak. A Perry meg lényegében sehol...
  • axenet
    Hayabnak meg nagy pacsi, őt is klónozni kéne....
  • axenet
    Számomra ez jó hír, el tudnám képzelni, hogy még sok vállalkozó kedvű fejlesztő szálljon be, és valami "új", még nagyobb dolog szülessen...
  • z0ty4
    Csupa jó hír így Hétfő reggel.
  • Molnibalage
    Egy kulépett Fighter Ops fejlesztő csatlakozna a BMS csapathoz. Ha jól értem.

Ezek után mindenki vonja le azt a következtetést, amit akar...
  • Molnibalage
    Perry osztály, majdnem kész.
  • 97th Vampire
    a palmatex mindent megold
  • z0ty4
    Nekem csúszik a kezem a joy-on, és a joy is csúszkál az asztalon ilyen melegben. Majd ősszel találkozunk
  • 97th Vampire
    sajna a mai nap hátralévő részében már nem tudok menni.
  • axenet
    na vagyok archer ts-en, érdeklődés hiányában egyedül repülök...
  • Razor18
    úgy lesz...
  • axenet
    hát elsőnek tényleg nem a pvp szervert kell megcélozni, de nyomunk majd gyakorlást, arra nyugodtan gyere....
  • Razor18
    Nem hiszem, hogy velem túl sokat érnél egy hadjáratban, inkább nem szerencsétlenkedem szét a repülésedet...
  • axenet
    Senki ?
  • axenet
    @ Vampire : úgy, hogy fél óra és vagyok, aki akar egy kört futni Sinai szerveren az csatlakozzék, Archert TS fél óra
  • Razor18
    Kösz, erre voltam kíváncsi (TS). Az IFF in és out akkor majd a Data Linket kezeli, ha jól gondolom.
  • 97th Vampire
    Nem tudom mennyire ismered a TS-t. Így TS (szájbarágósan).

-Elindítod a TS-t.
    -Connection fül, connect
    -Server adresshez írd be ezt: ts3.pcpilot.hu:9987
    -Nick name-hez: a nevedet / becenevedet
    -klikk a connect-re
    Miután csatlakozik, baloldalt megjelennek "szobák". Keresd ki a "Falcon - Freefalcon"-nt. Rajta két klikk és belépsz abba a szobába. Láthatod hogy kik vannak ott. Azokkal tudsz beszélni.

Ne foglalkozz az IVC-vel. Csak konfigold rá a gázkarra a BMS4 UHF és VHF adó gombját. (mint ahogy a manualban is láthatod a 29, 31. oldalon)
    1 hónapja még én se értettem a dolgokat, hogy mi hogy merre. De ha majd jössz repülni akkor majd minden világos lesz ;)

Joy.
    ööö lehet hogy én mondtam rosszul fejből a bill. kombinációt... de mindegy, hagyjuk. Majd megoldom valahogy ha lesz rá megint ingerenciám. Igazából a DMS nem számít annyira hogy összetördeljem miatta az ujjacskáimat.

@Axe
    Ha még mindig pálinkázol hogy fogsz te ma repülni?
  • Razor18
    Ezek szerint az IVC és a TS mindig párhuzamosan fut, vagy kezdek elkeveredni?
  • axenet
    Na, némi pálinka után próbálom követni a beszélgetést.

Az IVC belső progi comm programot teljes mértékben használjuk, UHF extraflight comm (alt+1 , uniform...), VHF intraflight comm (alt+2, victor...). Ts az csak backup, én special ugy állítom be, hogy TS commit=VHF gomb, TS whisper toa all=UHF gomb, így ha TS mute, akkor IVC.... na ezt kövessétek :D
  • Razor18
    TS client felkonfigurálva, lokálban minden OK. Hogyan tovább az online irányba?
  • Razor18
    korrekció: Ctrl Alt + nyilakkal, a joy POV HAT-ről
  • Razor18
    Bírtalak követni. Én a TS PTT-t a throttle mouse wheel gomb megnyomására tettem rá.

Nekem (mindenképp a BMS keystrokeból kiindulva) a HOTAS DMS funkciók a Ctrl Alt nyilakkal működnek a HAT1-ről gond nélkül. Te konfiguráltad át a billentyűket? Csak gyanús nekem, hogy ennyire más a setupban a nyomógomb nálad...

Épp akartam kérdezni, hogy UHF-VHF adógombnak van-e valami tényleges megkülönböztetett funkciója, de akkor ha jól értem, csak ha a saját BMS comm progit használja az ember...
  • 97th Vampire
    MFD:

Akkor kinek mi a szokása?

Joy:
    A saitek programjában állítok mindent. Ott állítottam be hogy pinki+ x kapcsolóra a shift+num 4 kombinációt nyomja. A BMS-ben a controls setupban érzékeli is hogy az a gombnyomás DMS-left, de amikor beülök a kabinba akkor semmit sem csinál.

TS:
    nyomógombosat ajánlom

A BMS-nek van saját kommunikációs programja, ami a játékban való rádiózást szimulálja. IVC a neve. Közben megy a TS-is, de a gépben az IVC-vel kommunikálunk (már ha elindítja valaki az IVC server-t). Én azt javaslom hogy az IVC adáshoz az UHF és VHF rádiógombokat programozd le a gázkarra (throttle HAT up/down).

Ha van még maradék gombod akkor akár a TS-t is. Speciel én cserélgetni szoktam a TS gombot. Ha van IVC server akkor a control billentyűre rakom (repülés közben úgysem ezen beszélünk) ha nincs akkor meg rárakom a throttle HAT up-ra.

eh... remélem érthető vagyok.
  • Razor18
    TS-t hogy szoktátok beállítani, Voice Activated, vagy PTT ?
  • axenet
    nincs alap, ezt a DTC tárolja, azon meg mindenki beállítja..
  • Razor18
    Szerintem nincs "alap", max. szokás, emberenként, mint a BMS-ben...
  • Razor18
    A gyárilag telepített BMS billentyűzetkiosztást kezdted módosítani? Én is belefutottam, de én a "keystrokes" vagy minevű fájllal kezdtem, aztán átkapcsoltam a BMS file-ra. Jobban jársz, ha a Saitek profilozóban teszel rá funkciókat a buillentyűparancsok alapján, mert úgy a Saitek pinkie-vel más funkciókat is rá tudsz tenni. Ha direktben érzékelteted a BMS setuppal a HAT switchet (ill. bármelyik gombot), akkor egyetlen (ill. 4) funkciója lesz csak mindnek... Ha tudok, segítek...
  • 97th Vampire
    Amcsi F-16-osoknál mi az alap MFD config az egyes üzemmódokra?
    pl.
    NAV :
    Left MFD: FCR-TEST-TFR
    Right MFD: HSD-FLIR-SMS

AA:......

AG:........

Dogfight: ......

MRM: .... stb

...stb