52966
  • arrow19
    Ki csal? (=
  • Molnibalage
    Szép, szép. Csal alap DB-val az én véleményem szerint tökimndegy, hogy milyen helyszín jön ki...
  • axenet
    Akkor itt a videó is :

EMF Theater
  • axenet
    4 óra ?
  • 97th Vampire
    gondolom pc pilot ts-en.
    körülbelüli időpontot tudsz mondani?
  • axenet
    Hali all! Én délután leszek, formáció repülést gyakorloni az új joystickommal, és ha úgy alakul, akkor Sinaira is felnézek...
  • Razor18
    @baabi: sajna az X-52-höz az SST-ben nincs lehetőség (nem találtam meg?), hol tudnám ezt a 3 gombot programozni, a BMS viszont látja őket, így ott tudtam funkciót adni neki a setupban. Vélhetően Neked X-52 Pro van, nem?
  • z0ty4
    OFF:

DCS A-10C- Mavs, CBU's. Guns, and more Guns!

Ismét egy jól sikerült csapatmunka, öröm nézni ezeket a videókat

ON
  • arrow19
    @Vamp
    Semmi gáz próbáltam elcsípni valakit Archeren de A.S. csak beregisztrált round 2.-re

Az MRM meg a DGFT az igazából egy hotswitch ha bármelyik módba van az ember "overrideolja" szal érdemes már taxin felprogramozni, pl. A-A-ra 2x AIM-120B MRM-re AIM-120C és akkor tudod hogy mihez mit használsz
  • z0ty4
    Miért nem alszol még? :)))

Én megyek ma pancsizni a Tiszára, nem tudom mikor érek haza. Este ha úgy érek haza repülhetünk egyet.

• 97th Vampire
    @Jana
    Sorry. A hsz-edet már nem olvastam. A saját hsz-em megírása után kikapcsoltam a gépet.

@mindenki
    Mai nap hogy lesz? Multi esélyes valamikor valakinek?

Vasárnap a "vadászgépbuzi" haverokkal megyünk megnézni a "Szovjet repülőtér titkai" kiállítást. Nem túl nagy de 500ft-t megér.
    http://www.soviet-airforce.com/index.html
  • Razor18
    Tképp igaz, ha nincs olyan funkció,amit elveszítesz a Mode tekerőgomb elhasználásával, akkor nem az...
  • baabi
    Köszi a válaszokat!

Razor18: az X-52 gázkarának MFD gombjaira raktam az üzemmódokat (FUNCTION, START/STOP, RESET), és ha újra megnyomod az aktív mód gombját, visszatér NAV módba. Egyébként ha nem tettél semmit a Mode kapcsolóra, akkor miért is pazarlás? :)
  • Razor18
    Konkrétan semmit. Érdemes volna felprogramozni az A/A, A/G és "semmi" (NAV) üzemmódokat, csak tudtommal a két üzemmódnak nincs olyan "cancel" gombja, mint a a D és M módoknak, így sajnos nem mindig jön ki logikusra a visszakapcsolás a két "nem-NAV" üzemmódról.

Próbáltam amennyire a különbségek engedik, lemásolni az eredeti sticket, a funkcionalitást tekintve. Én a sliderre tettem egyik végére a Dogfight mode-ot, másik végére az MRM mode-ot, ha középre tolom, akkor meg Cancel mindkettőt. Nálam a radar magasságát (nem tudom, erre gondolsz-e) az (i) gomb körüli kerék állítja a gázkaron.
  • axenet
    Segítek én is picit :

- TFR nem igazán műkszik, elég bugos, én sose használom.
    - ECM szigorúan csak manualban, HOJ ugyanis működik a játékban, és autoban pont akkor kapcsolja be az ECM-et, amikor ki kéne kapcsolni (nem csak a dispenserre vonatkozik)
    -Amramot ha legbiztosabb hatást akarsz , akkor STT módban ( kétszer nyomod a designate gombot ), egyébként RWS-ben kicsit kisebb az esély, hogy lock-ot vesztesz közben.
    -Snowplow lesz az, csak miután bekapcsoltad, TMS előre (designate) ezzel megkapod a mozgatható kurzort..
  • baabi
    Mit programoztál a Mode kapcsolóra? Nekem a csúszka a radar szögét állítja.
  • Razor18
    Az X-52-n szerintem kár a Mode kapcsolót (a színes LED-ekkel) erre pazarolni. Én a gázkar sliderre programoztam a három funkciót.
  • Molnibalage
    A manual/stb. állítás az a dispenserre vontakozik, de egyetlen értelmes állása a MAN. A többi semmire sem jó. A chaff-et pazarolja, a flaret meg mindig manuálisan kell használni, mert az nem RWR függő alkalmazás.

AMRAAM --> TWS a valóságban, de itt szerintem nincs difi. Annyi, hogy RWS-ben nehéz a sűrű légteret lekövetni.

Az STP - SP üzemmüd váltás jó, csak SP-ben addig nem mozgatható amíg a target designation gombot le nem nyomod.
  • Molnibalage
    A HOJ tudtommal soha nem volt modellezve.

Más.

Új EMF képek.
  • baabi
    Köszönöm a válaszokat!

1. A dogfight override-ot sosem használtam, pedig eszembe juthatott volna, mert az X-52 profilomban alapból benne van (joystick háromállású kapcsoló a színes LED-ekkel). Megjegyeztem akkor! :)

2. A meatball-t nem éri el a kioldást jelző vonal, de szinte 100%, hogy én is túl korán nyomom a pickle-t (amikor megjelenik a kör, onnan kezdve).

3. Megtaláltam a TFR üzemmódot, nagyjából értem is...

4. Ha az ECM ennyi gondot okozhat, akkor milyen üzemmódban használjam? Ahogy néztem, a MANUAL/SEMI/AUTO csak a szórásra vonatkozik - vagy félreértettem?

Felbátorodtam a segítőkészségeteket látva, úgyhogy kérdeznék még, ha nem gond:

5. AMRAAM-ot TWS-ben vagy RWS-ben célszerűbb célra vezetni?

6. Bármilyen CAS küldetésnél, ha nem a steerpoint mellett van a cél, azaz vadászni kell rá, hogyan tudom a radar kurzorját elmozdítani a STP közeléből (GM/GMT)? Ha manualra vagy snowplowra kapcsolok, nem találok meg semmi, vagy eleve nem mozdul a radarkurzor. A VIS keresés nagyon macerás, főleg szorult helyzetben.
  • arrow19
    Vamp, most valami TS?
  • 97th Vampire
    bár igazából Jana megválaszolta, de én is szeretnék válaszolni a kérdésre, egy kicsit bővebben.

1. "D" mint "dogfight override" mode az radart az ACM-be helyezi. Innét a "C"-vel "cancel override" tudsz visszakapcsolni. "M"-el meg "medium range missile override" mod-ot kapcsolod. "C"-vel ismét vissza semlegesbe. Azért írtam így mert ezek összessége igazából a gázkaron lévő 3 állású kapcsoló funkciói.

2. A távolság illetve irányt jelző függőleges vonal metszi a repülőgép szimbolikát?

Nekem csak olyan problémám volt hogy nem oldotta a bombát amikor a vonal elért a sziluetig. A probléma az volt hogy túl korán tartottam nyomva a tűzgombot. AF-ben ez nem volt gond, viszont BMS-ben pár pillanattal az oldási pont elérése előtt kell nyomvatartani, különben nem fog leoldani.

3. TFR-t az MFD-n állítod (norm, LP1, stby, WX, ECCM módok, soft/med/hard, magasságtartományok, on/off kapcsoló). ICP-n tudtommal nem lehet. Max a magassági korlátokat tudod állítani, hogy azok átlépése esetén figyelmeztessen a computer. (ICP 2-es gomb - ALOW)
    A TFR módok közül bár mindegyiket lehet kapcsolni, csak a Norm és a Stby van leprogramozva.

4. Csak a negatív hatásait írom: Ha folyton megy az ECM akkor azt mindenki messziről érzékelni fogja így felfeded magad (radaron megjelenik a zavarást mutató jel). Amit Jana írt hogy kb 30 nm-től Home on Jam módba tud kapcsolni néhány A-A rakéta és még pár SAM is, így az ECM használata gyors elhalálozáshoz is vezethet. (jómúltkor saját bőrömön tapasztaltam Axe "eltévedt" AIM-120-asát. Pedig szinte folyamatos sorozatban ontottam a chaff-ot, manővereztem, de az ECM-et elfelejtettem kikapcsolni...)

Elméletileg ilyen helyzetben, mivel a rakéta a zavarforrást, zavarjelet detektálja és követi, így a chaff szórással nem lehet megtéveszteni.
  • arrow19
    1. nálam az CRM az ugye az A-A vagy MRM mód, ACMmet meg csak DGFT módban használom

2.Ne azt nézd hanem ahol visszaszámol és "pickle"-zz 2mptől-0ig.

3.MFD-n a TFR-en tudsz állítani, vagy az autópilóta mellett tudod be-kikapcsolni

4. A-A ban kb olyan 30~ nm-ig van értelme utánna HOJ módba kerül a rakéta
  • baabi
    Sziasztok! Pár éve sokat repültem az Allied Force-szal, és most újra felfedeztem magamnak a BMS-t. Van pár dolog, amit nem értek, nagyon megköszönném, ha valaki válaszolna rájuk.

1. A billentyűzet-kiosztásban nem találtam meg, mivel lehet gyorsan váltani ACM és CRM üzemmód között. Az MFD felső gombját nyilván nincs sok értelme kiosztani joy-ra...

2. Sokszor előfordul, hogy LGB-t akarok dobni CCRP-vel, a lézer élesítve, nem is vagyok magasan - de a dobás pillanatát jelző vonal nem éri el az irányt mutató jelzést a HUD-on (hogy hívják? --o--). Megáll pont felette, aztán elindul vissza felfelé.

3. Allied Force-os beidegződésből nyomtam a TFR-t (Shift+Ctrl+A), ami működött is, de nem találtam az ICP-n sehol olyan menüpontot, ahol állítgatni lehetne. Van egyáltalán a Block50-en ilyen, vagy csak benne felejtették a játékban az előző rész után?

4. BMS-ben van értelme a zavarást (jammer/ECM) bármikor kikapcsolni, vagy menjen felszállástól leszállásig? A chaff/flare szóró AUTO üzemmódjában mindig bekapcsol, van értelme manuálisan állítgatni?

Elég sokat visszaolvastam itt a fórumon, de ezekre nem találtam megoldást. Előre is köszönöm a válaszokat!
  • Molnibalage
    Amilyen egységsűrűséget láttam a képeken én meg a vas hiánya miatt nem próbálkoznék be....
  • repvez
    Na Véget ért a féléves számüzetésem ,de sikerrel jártam és meglett a nyelvvizsgám, igy mostmár elviekben én is tudnék párszor jönni, gyakorlatilag viszont nem nagyon leszek használható teljesen, mivel nincs trackIR Freetrack meg a kamerám miatt nem folyamatos, a második, meg most tudtam csak letesztelni a joyomat és hát történt egy kis malőr a vezetékelésemben amire nem gondoltam elötte.Mégpedig az hogy a win 32 gombot ismer fel én viszont 42 ig forrasztottam a panelre a gombokat igy a teljes gázkar gombsort nem ismeri fel .

Ezt valahogy át kell ideiglenesen hidalnom, mert ahoz hogy a vezetékelést ujraforrasszam , ahoz már a mechanikát is ujra cserélném, az meg még csak terveken létezik .

De azt tényleg megköszönném én is ha a legfontosabb beállitások és rádiozási szabályok össze lennének gyüjtve , hogyha beesik az ember egy szerverre akkor ne legyen idegen a helyzet számára és ne azzal teljen a játék eleje, hogy ezeket ujra és ujra elmondani az ujaknak.
  • axenet
    Nekem sokmindentől függ, hogy mikor hogy érek rá...remélem sűrűn !

@Vampi : Raygun, buddyspike callokat gyakorold, mert a néma embert lelövik a sajátjai....

Mai nap lehet vagyok, még kiderül...
  • 97th Vampire
    ha valaki akar ma repülni valamit, az írjon ide egy időpontot és akkor én megyek.
  • 97th Vampire
    ITO kampányban való részvételt majd úgy csinálom, hogy amég tart a kampány heti 2 fix nap 19:00-tól amikor 100% hogy megyek akár jön más akár nem.
    Egyenlőre kedd és csütörtöki napokra gondoltam. A többi nap meg részemről szabadidő és megbeszélés kérdése.

Lehet hogy rá tudom venni haveromat hogy ha bár szaggat is a BMS-e akkor legalább vadászirányítónak szálljon be a játékba. Bízok a legjobbakban
  • axenet
    Na, egy jó strand rám is rámférne
  • z0ty4
    Uppsz, erre gondolhattam volna, egyszerre nem megy 2 fajta szerver.

Ma este akkor multi?

Holnap irány Nagykörű !!! , ott ráérek aludni is .)))
  • axenet
    LOL

Hát, az a Sinai 2. kör után lesz csak....
  • z0ty4
    A Redflag szerver az mikor indul? Az engem jobban érdekelne de sok infót nem közölnek

Most néztem a Redflag regisztrációnál, addig mondogatták a zotya helyett a zutyát hogy így maradt a nevem :)
  • axenet
    én azért veled tarthatok ?

Nem kell újra regelni....

Most beszélgettem Mysticcel egy jó órát....nagyon arc az ember, tényleg "miértünk" van. Benne lesz a kill box rendszer az új verzióban, meg a threadben is meg fog jelenni.

• 97th Vampire
    tehát ez ugyan az a kampány csak finomításokkal?
    erre újra regisztrálni kell az archer ts-en?

most már aki jön aki nem én felmegyek egyedül a kampányra ha elindul. Az elsőt kihagytam a másodikat már nem fogom.
  • axenet
    Battle of Sinai 2nd round
  • axenet
    Hát nem semmi a kütyü. Kalibrálással együtt cirka 2 óra volt beaplikálni. Megfelelő kalibrálás után tökéletesen középen van, nem húz semerre. Persze azt nem mondták, hogy újra meg kell tanulni vele repülni Amúgy elképesztő érzés...
  • z0ty4
    *Sensor

REDFLAG RP6 Round 2

• z0ty4
    Force Senson Cougar-hoz.

• Razor18
    Lehet tudni, miről van szó?