52966
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#39735 Vastagabb, kemény falú cső, lufipálca. Ingyen osztogatnak ilyeneket reklámcélból a gyerekeknek :) A lufik kipukkantak, a pálca megmaradt.
Egyébként nagyon szépen lehet hajlítani, ha feltöltöd finomszemcsés homokkal, ledugózod a két végét. Mécses felett akartam, de elektromos főzőlapnál jobban ment. Felé tartod, hamar meglágyul, csak lassan kell, nehogy berogyjon. Szerintem forró vízben is meglágyul. Kockás füzetlapra előre megrajzoltam az klipet 1:1 -ben sablonnak. Így nem volt nehéz az íveket megcsinálni, csak próbálgatni kellett mellé.
A pálcákat egy arcbalzsam kupakjába eszkábáltam. Dupla falú, jól tart. Forrasztás után egy műanyag lappal lezártam. (Kiürült műanyag csésze aljából vágtam ki éles sebészollóval a lapot.)
A sapka meleg, én ezért csináltam klipest. A mikrofonos füles mindig rajtam van amúgy is.
Az elemtartót egy villogós mikulásos sapkából szedtem ki, ami már amúgy is tropára ment.
A képen nem látszik ,de az elemtartó rögzítve lett egy vállfacsipeszre, ezzel szoktam a szék könyöktámlájára csíptetni.
A ledek felületét lemattítottam vízpapírral. Mintha tejüveg lenne, olyan lett. így ha teljesen oldalra fordulok is látja a kamera a fényét. -
#39734 Bármelyik elektronikai boltban kapsz elemtartót párszáz pénzért, a ledeknél azért jó ha nagy szögtartományban szórja a fényt,mert a sima az csak 30fokos ami kevés.
A tartó meg bármi lehet amit be tudsz szerezni, kemény szívószál vagy sima drót amire rátekered a vezetéket esetleg zsugorcsővet húzol még rá.De a lehetőségek tárháza kimerithetetlen ebböl a szempontból.
DE a legegyszerübb ha a tescoba veszel 3 ledes hátsó bicigli lámpát és a ledeket kivezeted a házból , igy megoldod egybe a elemek a felfogatás és a kapcsolás kérdését is és bizos hogy jó lesz a feszültség is.
de itt van pár kép amiből lehet szemezgetni -
Razor18 #39733 Milyen csőből hajlítgattad a tartót? Én valószínű max egy sapkára dikicselek rá 3 infra LED-et majd... Az elemtartó meg ilyenek is beszerezhetőek, vagy ehhez szét kell dobni valami meglévő elemes cuccot?... -
#39732 Igazából nem végleges példány akart ez lenni, mert az épp otthon lévő vackaimból készült. Lehet infraledekkel építeni, sokan használják Wi-Fi-s kamerával is pl.
Van az SG-n is topikja, de a kinti fórumban is bőven vannak ötletadó megoldások.
-
baabi #39731 Köszi, ez nagyon érdekes, mindenképpen ki fogom próbálni! -
#39730 Én ezzel tolom elég régóta.
(Vannak képek is a csomagban.)
A cspesz kisebb és csinosabb lett azóta :) és csak 31 gramm már.
Ilyen múködés közben.
Fraps nélkül még ettől is simábban leköveti a mozgást:Tesztvideók.
-
#39729 Az én Trackclipem teljesen jó, nem törékeny, persze ha földre dobod és ugrálsz rajta, azt nem szereti -
baabi #39728 Bocs, közben rájöttem, hogy elbeszélünk egymás mellett... Sima X-52-esem van, az SST-t nem használom, hanem letöltöttem egy profilt a BMS-hez (nem linkelhetek friss regisztráltként, de a benchmarksims.org fórumáról van). Később nekiálltam átállítani a kiosztást a BMS-en belül, ebből adódtak is anomáliák, de ez már más téma. Ha érdekel, leírom privátban. Mostanra ott tartok, hogy szinte mindent elérek HOTAS alapon, néhány dolgok kell csak billentyűzetről (leginkább ICP kezelése, CAT I/III állítás és a rádiózás). -
Razor18 #39727 @baabi
a #39704-re még nem válaszoltál... -
Razor18 #39726 Csak fejhallagtóra tudod rögzíteni. És - legalábbis a korai darabok - elég törékenynek bizonyultak. Lehet azóta ráerősítettek kicsit a reklamációk miatt... -
#39725 Asszem rendelek egy ilyet. Csak hogyan szállíták ki? Közvetlenül külföldi futár hozza vagy magyar futár fog vele csengetni? -
#39724 ez a manual
Egyébként egy egyszerü 3 infraledes cucc ,a sapin ugyan csak infra visszaverő felületek vannak ,tehát passziv jelet kap a kamera ezzel a clippel viszont aktiv jelet a ledektöl. igy javul az érzékelés nappali fényviszonok között is.Nem kell sapka, nem változik a geometriája. -
#39723 Ez hogyan működik? Ez kell a fémes akármi helyett? Ezt hogyan rakom fejemre? -
#39722 track clip
Akkor be kell szerezni egy ilyet vagy késziteni egy házi gyártmányt aztán nem kell sapka a füles meg majdnem mindenki használ , vagy elég egy fejpánt hozzá .
-
#39721 Nekem használtan van. Elvileg jó, csak képtelen vagyok olyan sapkát szerzni, hogy a fémes érzékelő merőlegesen lásson rá a TIR-re. Ezért gyakorlatilag nem tudom használni, pedig 4,5 éve megvan már. Tehetem bármilyen magasságba, gyak. két fejmozgás után mindig nullázni kell... :( -
baabi #39720 Egyre inkább szükségét érzem a TrackIR-nek... Ti milyet használtok? Netes rendelés? Használtat szabad venni, vagy zsákbamacska? Csak sapkában lehet repülni úgy, vagy van más fejre rögzítési mód is? Sok a kérdés? :) -
#39719 Sinai szerveren általában van emberi irányító, leginkább a friendly kill-ek elkerülése végett . Nem tökéletes az UI-ból ellátni az awacs feladatokat, de Sinain általában együtt marad a kötelék, így van értelme. Bullseye koordinátákat, és relatív irányt+ távot ad, semmi precíz dolog, az UI-ból az lehetetlen. -
#39718 Grat a Cuccoshoz. Király nagyon!!!! -
#39717 Ha nincs AWACS, akkor a GCI néha az AWACS-hez hasonlóan ad célkoordinátákat, de te válaszolni nem tudsz. (Az FF-ben régen az AWACS üzenete textben zöld volt, a GCI-é piros.)
Az UI alapján lehet próbálkozni, de az nem tökéletes, mert a szétszakadt kötelékek esetén gőzöm sincs, hogy a flight helye hogyan van a térképen. Az F4AWACS-et nem hinném, hogy használják. -
JohnTerry #39716 Srácok!
Kérdésem lenne azokhoz akik multiznak BMS-sel: Hogy is valósul meg a vadászirányítás a játékban? Azt hiszem itt a fórumon is volt már róla utalás, plusz keresgettem a BMS fórumon és a youtube-on is, de szinte alig van valami...Szóval ha jól értem "human player" szokta játszani az AWACS feladatot? Mindkét oldalnak van egy ilyen embere? Ha nincs AWACS a küldetésben akkor is van GCI irányítás? Csak "alapvető" céltájékoztatást adnak vagy valódi rávezetést csinálnak? Esetleg "profi" geometriával számolnak? Elképzelhető, hogy a külföldi multis játékosok között van vadászirányító? (abból kiindulva, hogy pilóta jópár van) Előre is köszi! -
#39715 OFF
Akit érdekel vegye. Én is beszállok majd. -
#39714 Ha elköltözöm, akkor nekem is lesz talán hasonló. -
#39713 Na ahogy ígértem az upgradelt "munkahely" :
-
#39712 Halad a Perry. -
#39711 @Axe
Majd legközelebb rakjál már be heavy esőt meg összefüggő felhőalapot kb 10000 lábra.
Meg majd kipróbáljuk a nagy magasságban történő szuperszónikus repülést kötelékben. Remélem valamelyest a BMS ill. F-16-ra is jók az FC2 MiG-29-en szerzett ezirányú tapasztalatok. -
#39710 És a fordulóban csatlakozásért mit kapunk ? -
#39709 Szeretem a karácsonyt
Amúgy meg szarok a műszerfalra, minden műszer , mfd... a másik monitoron van.... -
#39708 Helyes! :-D -
#39707 Én lassan elsüllyedek szégyenemben, hogy sehogy sem tudok tankolni. -
Razor18 #39706 Te nappal se látod a műszereket világítás nélkül?
A fordulóban tankolásért viszont még mindig kalap le... -
#39705 Mai bohóckodásunk Vampire-rel :
[URL=http://kepmegosztas.com]
-
Razor18 #39704 SST = a Saitek softvere a joy programozáshoz (7.0.2.7-es változat fut nálam)
STT = Single Target Track, radarüzemmód a Falconban
Én az előbbiről beszéltem, abban nincs funkció a 3 említett gomb felprogramozásához, Falcon nélkül sem... -
baabi #39703 SST-t nem külön gombról, hanem a radarnál érem el, ha a bugged célponton még egyszer TMS up-ot nyomok. -
#39702 Soha életemben nem láttam még úgy, hogy CBU-100. A wikivel meg csak óvatosan. Amíg olyan marhaságok vannak rajta, hogy az Opera hadművelet alatt GBU-15-tel támadtak az F-16A gépek.... -
#39701 ???
Az MK-20 az CBU-100
http://en.wikipedia.org/wiki/CBU-100_Cluster_Bomb
Ez a névmizéria valami ugyanolyan talány sztem mint az F-111 meg az F-117 :) -
#39700 tactical referenceben az én értelmezésem szerint egyik sem való tank ellen (csak light armour).
Az MK-20 az jó tank ellen, de az nem a CBU család. -
#39699 16 H -
#39698 olvasd el a "tactical reference"-BEN , -
#39697 Hülye vagyok kazettásbombák ismeretéből. Melyik típussal (amit az F-16 is hordozhat) lehet tankot pusztítani? Már ha lehet egyáltalán. -
#39696 16:00 jó lesz.