52966
  • repvez
    DE ha nem akarsz bajlódni semmivel akkor ezt probáld ki.
    facetrack

Ehhez csak webkamera kell meg az arcod :D vszont ehhez tényleg kell egy erös gép , mert itt az arcfelismerést és a kamera képét is a gép számolja. hátránya még hogy csak jól megvilágitott környezetben müködik hogy az arc felismerhető legyen a kamerába.
  • Razor18
    csak elég sok ember panaszkodik a nyögvenyelős setupról...
  • Razor18
    Akkor lehet, nekifutok én is. 4 USD-ért már rendeltem 10 db IR LED-et meg egy kapcsolható AA-elemtartót. Óccóéktól...
  • L Viper #39774
    Én leginkább a kinti fórumot olvastam át és annyi jó ötlet, meg videó volt a Youtube-on, hogy merészeltem náluk nem hülyébbnek nézni magam és elhatároztam, hogy sok modellnél, ami elég kókány volt a szememben, sokkal szebbet is tudok csinálni.

Szerencsére nálam minden elsőre tökéletes volt. FSX, FS2004, Falconok, CFS3, Lock On, Over Flanders Fields-el hibátlanul működött.
  • z0ty4
    military magazine

itt is lehet szemezgetni, ha nem ismerte volna valaki.
  • z0ty4
    Feltettem ide. ne kelljen klikkelgetni mindenfelé.

Axe: én passzolom.
  • axenet
    Sinai szerver valaki most ?
  • 97th Vampire
    hm... igazatok lehet. sorry. (kéretik a #39761 és #39760 -as hsz-ben lévő gyanús linket eltávolítani! )

ez már tuti hogy jó. Próba képpen leszedtem. (az oldalon más a borítója de ugyan az a könyv.)
    45mb
    A Download Link 1-re kattintsatok.
    http://www.veryebooks.org/fighter-combat-art-and-science-of-air-to-air-warfare_315550.html
  • z0ty4
    Én sem mertem még rákattintani. ( fosok a vírusoktól )

de csak nem linkelné be ha virus lenne ( remélem)
  • repvez
    és biztos hogy exe fájlnak kell lenie egy könyvnek ? 3,9 mb-ba? valaki leszedte már, nem valami letöltés vezérlös virusos cuc?

Razor 18: Az lehet de ha szétszedem márha szétlehet, akkor meg nem tudom használni mint webkamera.
  • z0ty4
    Lentebb van.

Parancsolj
  • Razor18
    A kép linkje lehet jó, de a könyv még mindig valami színpadi világításról szól...
  • 97th Vampire
    közben nálam meg megint elment...
    szóval egy könyv, címe:

The art and science of air-to-air combat

by Robert L. Shaw
  • z0ty4
    visszavonom, közbe bejött a kép is :))))
  • z0ty4
    tutira jó helyen jársz? ez mi akarna lenni?
  • Razor18
    És miért is jó ez nekünk?
  • Razor18
    Ezért ajánlják, hogy az infraszűrőtki kell pattintani, és a helyére egy túlexponált 35 mm-es klasszikus fényképező-filmdarabkát kell betenni. Az pont a látható fényt szűri.
  • repvez
    Nekem csak épp annyi a bajom bele, hogy nincs hozzá külön driver hanem egyböl felismeri a win és igy nem lehet semmit állitani pluszban.
    És lehet hogy nálad jól fog müködni,ha egy stabil clippet sikerül fabrikálnod, nálam csak egy sebtében összegányolt valami volt amikor teszteltem, de a játékban valahogy olyan érzésem volt hogy akad a kép de lehet a V-sync hiánya miatt és csak FF4 alatt probáltam még.

Ja és én nem modositottam a kamerán semmit igy is látta a távirányitót, de a redönyt le kell huznom , mert anélkül annyira sok fényt kap hogy nem tudom lejjebb venni az érzékenységet FT-ben.

Most talán több idöm lesz nekem is és csinálok egy stabilabb vázat a cuccnak , meg ha csatlakozni akarok egy két reppenéshez akkor muszály lesz.
    A gépemnek birni kéne ha softrveresen számol is 4 mag 8 giga ram és 1gb VGA van a gépben ha ez nem elég neki akkor igy járt. A BMS nálam nem lassul be VGA driverben minden képjavitó maximumon és élsimitás is. 1680x1080 as felbontáson.
  • Razor18
    Ott még nem tartok, még csak fejben kezdtem el összerakni a FreeTrack-et... hacsak le nem beszélnek róla... nem szeretek sok időt eltökölni, főleg ha kétséges az eredmény, és hát olvas az ember hideget-meleget is róla...
  • Razor18
    ...mármint akármennyire tartom mozdulatlanul a fejemet...
  • baabi
    Ma bevásároltam mindent a cucchoz (infraledekkel csinálom), majd beszámolok róla.
  • Razor18
    Igazándiból van egy TIR 3 Pro-m Vectorral, de valamitől akárhogy tartom a fejem, picit ugrál a képe, FSX-ben alig tudok eltalálni a VC-ben egy gombot az egérrel... ezért vaciláltam egy TIR5-ön, csak a 150 USD előtt gondoltam nekifutok ennek a Freetrack-nek, időm most sajna van rá...
  • axenet
    Amúgy a Freetrack progi tényleg állat, régebben a TIr-esek is ezt használták, mert jobb volt, mint az akkori TIR program. (Azóta persze TIr készítői követelték, hogy a freetrack megszüntesse a TIR hardware támogatást - ez jelent valamit )
  • axenet
    Az sokat javít a dolgon. Persze nagyszögű infra kell...

Igazság az, hogy egyetértek Janával. Kb 3 hónapig freetrackeltem, végére már elég jól be tudtam állítani, de kicsit inkább nyűg volt, mint előny. Single playerben ok, de multiban, különösen pvp-ben, ahol kb folyamatosan rángatod a fejed ide-oda, hát... Amióta megvan a TIR, azóta már akkor is forgatom a fejem, ha csak bekapcsolom a BMS-t egy pillanatra fejhallgató nélkül valami próba okán...
  • L Viper #39751
    Nálam nappali fénynél is megy jól. Na nem bevirító tűző napra kell gondolni, mert akkor redőny lejjebb.
    Szerintem nagyon tutin megírták a Freetrack progiját. Szépen kalibrálható.
    A webkamerám profiljában az auto exposure-t lejjebb tudom venni és akkor nem zavarják a háttérfények.
    Egyébként, ha lenne most egy Trackirre való fölös lém, gondolkodás nélkül kukáznám én is a Freetracket :)
    Amúgy jó.
  • arrow19
    Akkoris, a TIR hardveres a többi meg szoftveresen számol, hameg BMS-ben a FLOT felett repkedsz 30-40fpsből lesz 20, az megint nagyon feelinges tud lenni.
  • Razor18
    "...ha nem tökéletesen ideálisan van megkreálva a fényforrás sapi vagy akármi, + a háttér fényforrásai be-bezavarnak, akkor szegény elkezd nagyonmód számolni..."

És ha infrásra csinálja meg az ember?...
  • arrow19
    Énis egy ideig kétkedtem meghogy megéri az árát a TIR,de nem véletlen kerül annyiba amennyibe kerül. Teljesen más a kettő. Ha meg valaki rákölt ennyit a szenvedélyére nem fog csalódni benne. Plusz egy dogfightban nem igazán jó feeling ha a háttérből besüt a fény és csak kurvaanyázás lesz belőle. Nekem mióta megvan csak abban tolom már szinte hozzámnőtt :)
  • L Viper #39747
    Nálam észre sem vehető, hogy fogná a gépet, pedig nem egy mai masinám van.
    A Fraps az fogja :)
  • axenet
    Nem elrémisztés végett mondom, de a Freetrack nálam ott bukott meg, hogy ugye szoftveresen számol minden mozgást. Na most, ha nem tökéletesen ideálisan van megkreálva a fényforrás sapi vagy akármi, + a háttér fényforrásai be-bezavarnak, akkor szegény elkezd nagyonmód számolni, és Flaconozás helyett Slide-show nézegetés lesz belőle. Lényeg a lényeg, kalkuláljatok azzal, hogy a Freetrack bizony elég hardware igényes. (A TrackIR a saját kis hardwareén számolja a dolgokat)
  • Razor18
    Mi a gond vele? Nekem most ilyen van, épp gondolkoztam, hogy beáldozom a Freetrack projektbe, de kicsit megakasztottál. Nekem semmi drivert nem hiányolt (lévén Plug & Play), OS uprgade után rádugtam a Win7 64bit-re osz jóccakát. Nálad?
  • repvez
    nekem is ilyen webkamom van,de nem vagyok teljesen elájulva a képfrissitésétől, neked hogyan sikerült belöni hogy folyamatos 30 fpst produkáljon ?
    Vaciláltam a VX 1000 és a 800 között és a 800ast vettem,de már bánom az 1000essel mindenkinek f@szán megy, ehhez meg még driver sincs.

Jól jönne egy kis leirás a setubjáról freetrack alatt.
  • axenet
    És ha ezt berakod a monitor alá, akkor még szoliba sem kell járnod
  • axenet
    LOL ... dehülye vagy Jana
  • arrow19
    Challange accepted
  • Razor18
    Infra sugárzót lehet valahol kapni? Ha passzív clipet akarok csinálni, fényvisszaverő réteggel...
  • baabi
    Lecsiszoltam a Logitech webkamerám lencséjéről az infraszűrő réteget (jól szét kellett barmolni), a FreeTrackkel most már látom a távirányítók villódzását. :) SFH485P LED is kapható nálunk, a 30 Ohm/250mW ellenállás darabja meg 14 forint.... :) Szerintem holnap már ezzel repülhetek.
  • Razor18
    Én sapkája akarok tenni infra LED-eket, meg egy MS Lifecam VX-800 kamerába negatívot. Engem annyira nem zavar a baseball sapi...
  • axenet
    Én próbálkoztam egy darabig, de nem sok sikerrel...amúgy az infra ledet melegen ajánlom, nagyobb lesz a fénytűrése a dolognak (Trackclip is ilyet használ)
  • Molnibalage
    Én lusta vagyok és nincs kézügyességem. Inkább megrendelem a clipet. :)