52966
  • 97th Vampire
    Meg van még valakinek a Falcon AF?
    Szeretném a segítségét kérni, egy neten való összekapcsolódási próbához, mert a haverral sehogy sem sikerül.
    Bezzeg a BMS 4-el egyből sikerült, csak az AF nem akarja.
  • 97th Vampire
    Lehet hogy kihívást tartalmaz a "non-computed pop up" (próbáld ki a "computed pop up"-ot is), de igazából a fenyegetettség szintjétől függ hogy hogyan juttatják célba a fegyverzetet. Ha nincs SAM fenyegetés akkor miért mennének le az SA-7, a csöves és a kézi fegyverek tűzzónájába? Nagy magasságból is lehet elég pontosan mondjuk MK-84-est oldani a CCRP módban.
    A ViS könyvben is változtattak a pilóták a szokásos földközeli LANTIRN bevetési profiljukon nagy magasságúra.
    Szóval csak okosan ;) . De ha kihívást keresel akkor természetesen lényegtelen amit írtam.

Pár oldallal arréb már írtuk, hogy mi a veszélye a folyamatos zavarás alkalmazásának.
    - Mindenki tudni fogja hogy a levegőben vagy, mert megjelenik a zavarforrás a radarképernyőn. Talán még messzebbről is mint ha simán radarral felderítenének. A zavarás arra jó hogy ne legyenek képesek a távolságod és magasságod meghatározására, illetve a tűzvezető radarok nem képesek befogni, mindaddig... --->
    ---> A zavarás csak egy bizonyos távolságig hat, utána bekövetkezik a "burn through" amikor az ellenséges radarsugár már áthatol a zavaráson.
    - Harmadik veszélye, hogy egyes légvédelmi eszközök képesek a zavarforrásra rávezetni rakétájukat (az az hiába dobálsz chaff-ot), ugyan ez vonatkozik a modern fegyverzettel (AIM-120, R-77...) ellátott vadászgépekre is (HOJ = Home on Jam). Pl. 20nm-on belül lévő AIM-120-al rendelkező gép ellen azonnal ki kell kapcsolni.
    Szóval itt is mérlegelni kell hogy mikor legyen bekapcsolva és mikor kell kikapcsolni.
  • baabi
    Azért kapcsoltam be, mert így írta a bácsi. :) Szerintem az AAA miatt van értelme, már ha nem optikai célzással próbálnak lelőni a pop-up előtt/közben/után.
  • Razor18
    A kikapcsolt radart értem, de az állandó zavarással nem vered át magad a "stealth" képességet illetően?
  • baabi
    Próbálgattam ma a Vipers in the Storm-ban leírt éjszakai támadást, és meglepetésemre bevált! Két Mk-84 RP2-vel, OCA Strike, nekem jutott a torony... A céltól 20 mérföldre mélyrepülés (300 láb alatt), kikapcsolt radar mellett állandó zavarás, aztán 4,7 mérföldnél utánégetővel emelkedés négyezerre, a tetején kiforgatás, 20 fokos zuhanás közben megtalálni a célt, vissza vízszinte, majd CCIP-ben történő oldás, utána 5 G-s bukóforduló vissza 300 lábra és rengeteg flare... Sokkal izgalmasabb így, mint 25.000-ről LGB-t dobni. Ugyan repkedtek a nyomjelzők, de nem lett semmi bajom. Ez csak nekem új?
  • baabi
    Nem akarom szétoffolni a jó kis BMS topikot, de ha már ennyit gépeltél, had válaszoljak:

1. Szerintem is irreális az ár, főleg, hogy az új patch annyiba kerül, mint egy teljes játék (25 USD). Harcjármű-fanatikus vagyok, és nyilván a hozzám hasonlókkal fizettetik azt meg, hogy betekintést nyerhetek egy olyan szintű szimulátorba, amivel rendes harckocsizókat képeznek ki.

2. A nyomtatott manual, amit anno kaptam (v2.328) nagyon érdekes, inkább ismeretterjesztő mondjuk. A kezelést megtanítja a játék, de sokkal fontosabb a taktika, amit meg nem nagyon lehet tanítani - mert hogy ez nem elsősorban egy harckocsiszimulátor, sokkal inkább századszintű taktikai gyakorlásra való!

3. Én nagyon sokat multiztam vele, de igazán hardcore kell, hogy legyél hozzá. Itt alapvető az "MBT lingo", akik évek óta játsszák, nem kispályáznak, szóval nem árt kitanulni a brevity-t itt is. Cserébe nagyon jó a közösség, van olyan, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Főleg a finnek játsszák, azokat meg ugye ismerjük... :) Szinte minden este volt (van) nagy csata, érdemes youtube-on nézni párat (Zipuli nevű júzert keresd).

4. Az SB Pro PE minden, csak nem játék! Ha jobban beleásod magad, majd meglátod. A baj talán onnan ered, hogy Falcon BMS szintű, klikkelhető szimulátort vártál - na ez nem az. Ha utánanézel, akkor láthatod, hogy harcászatot és lövegkezelést tanítanak vele, többet ne várj tőle. Ez a kettő viszont profi! Hozzá kell tenni, hogy taktikai AI nincs a játékban, az előre megírt küldetésekben a gép scriptelt haditervet nyom. Éppen ezért a single player egy idő után kiismerhető - a multi viszont nagyon jó, főleg, hogy most már van T-72 is.

Ha van kérdésed, privátban szívesen, ne csesszük szét a topikot. :)
  • 97th Vampire
    egy kicsit nagyon OFF:

SB PRO SE
    Az oké hogy "ég és föld", de én azt nézem hogy az az ár amit elkérnek érte az mennyire reális. Az extra járművek olyanok amilyenek. Fele félkész állapotban van, ráadásul manual sincs hozzájuk. Ebből is lehet látni hogy amihez van manual (kb 4) azok vannak tényleg kiképzési szinten, komolyan megcsinálva. A többi pár grafikai extránál nem sokkal több mint az SB 1.-ben.
    A grafika kb 2004-es színvonal. Tudom nem ezt kell nézni, de attól még 2012-ben silánynak számít.
    Nincs lehetőség valódi szimulátornak használni, mivel nem támogat több képernyős megjelenítést. Gondolok itt arra hogy Leo 2E-ben a TC thermal kijelzője meg a digitális térkép 2 külön monitoron lenne, vagy mondjuk az M1A1-nél a TIS és a sima optikai célzó képét is külön monitorra megjeleníteni.... Amiket lehet a programhoz extrán vásárolni USB-s tank löveg illetve parancsnoki "joystick"-okat DE nem lehet civilnek megvennie, csak honvédségnek szállítanak... (csak tudnám miért, mi a különbség egy X52 és egy M1A1-es löveg irányzó stick között? Az alakja hadititok vagy mi? ) stb...
    A másik nagy dilemma, hogy lesz e kivel multizni? Lesz e más aki kifizeti érte a magas árat és folyton patch-eli is? És lesz e olyan aki nem csak havi 1x akar vele multizni? Egyedül játszva ugyebár nem nagyon használja ki az ember a program meglévő képességét, de akkor meg mire föl fizetett ki ennyit érte?

Nem azt mondom hogy sz@r a program, nagyon is tetszik, de sok elem (a kidolgozatlansága miatt) inkább játékszintűvé degradálja a programot mint hardcore katonai kiképzőszimulátorrá. Így szerintem a magas ár arány (100+25 USD ami kb 30ezer ft. Majdnem a fele fizetésem! ) nem állja meg a helyét, pláne úgy hogy minden patch +30 USD-ba kerül. Az alap program (most már a v640) árának a 10-15ezer ft már reális lenne.

Erősen gondolkozok, hogy tényleg megér e nekem ennyit ez a program. Egyik felem nagyon akarja, a másik ésszerű felem meg tiltakozik, hogy inkább "kajára" költsem.

Szívesen kipróbálnám veled multiban! Biztos sokmindenre felnyitnád a szemem, amin eddig elsiklottam. Ha gondolod, és ráérsz összehozhatnánk. (bár azonos verziónak kell lennie. Mint mondtam az enyém: v640)
    Mivel amint látom nem nagyon van Falcon repülés így a pc pilot ts-en a falcon szobában el tudnánk beszélgetni. Gondolom senki sem bánja amég nincs repülés...
    Írj ha érdekel a multi.

A további csevejt SB PRO SE ügyben intézzük privát üzenetben, hogy ne offoljuk szét a topic-ot.
    Az istenért sem szeretném hogy a Falcon Pápa kiátkozzon Egyházából
  • baabi
    Én megvettem a teljes SB Pro PE-t, sokat toltam vele élőben is (single player gyakorlatilag nincs benne). Azért az SB1-hez képest ég és föld, főleg az "extra" járművek miatt. Pár éve nem játszottam vele, le is porolom a harverkulcsot szerintem. :)
  • Molnibalage
    A probléma a következő. N+1-szer kell megcsinűlnia, mert mozgó dolgok miatt szerintem le kell bontania a modell egy részét...
  • 97th Vampire
    Lehet még ebből több is mint statikus.
    Kb az 5. oldalon olvasható ez:

"Release 1 - Static cockpit, possibly MFD and HUD only!
    Release 2 - As above but with main instruments and some gauges working
    Release 3 - As above but with all gauges working
    Release 4 - Basic clickable functions....
    Release 5 - ....I will probably be dead by then! "

Nekem inkább az tűnik fel hogy a BMS fiúk nem nagyon akaróznak segíteni neki az integrálásban.

De abban egyet értek hogy félkész terméket minek ad ki az F-14 fülkét készítő srác? Csinálja meg rendesen vagy sehogy, mert a szarmaszatolásnak nincs értelme.

----------------------------------------------
    ----------------------------------------------
    Más.
    Bár nem ebbe a topicba tartozik de hátha érdekel valakit.

Steel Beasts PRO SE
    Harckocsi szimulátor. Kiképzési célra készült. Ez az otthon is elindítható változata.
    100+25 USD-be kerül, úgyhogy csak az igazán fanatikok veszik meg kishazánkban (állítólag feltörhetetlen a védelme).

A lényeg:
    Kipróbálható a teljes verzió! Mint egy demo. Erre a címre kell email-t küldeni és kérni (requesting SB PRO SE demo) egy demó kulcsot: demo kukac steelbeasts.com
    Nekem 3-4 nap múlva jött meg a válasz email, az instrukciókkal. Sajnos azt nem tudom hogy mennyi ideig van engedélyezve a demo (egyes források szerint 1-2 hét).
    Aki úgy érzi próbálja ki, ha már megvenni soha nem is fogja.
    Amúgy eddigi tapasztalatom szerint (összevetve az SB 1. -el az SB PRO SE-t) nem éri meg az árát. Kicsivel szebb grafika, pár extra, de semmi nagy dolog. De cáfoljon meg valaki...
  • Molnibalage
    Na, pont ettől féltem. A jelek szerint az F-14D modell egy szép statikus 3DS modell és semmi több. ---> Használhatatlan.
  • hooah
    Szerintem a max felbontás miatt van, majd megnézem holnap. Egyébként a gép X4 965BE OC 4,1 4GB 1600RAM 6850 OC 820 a vas.
  • Molnibalage
    QS-ből 2 a max. A felbontás tiltásnál gőzöm sincs, hogy mi bibi. Hires switch?
  • Razor18
    Én is elsősorban a VGA-ra gondoltam, mint lehetséges szűk keresztmetszet, esetleg még RAM-ra, de az csak másodlagosan. Egyébként a szoftver-határolás teóriámat alátámasztani látszik a Sim HQ-n most talált hasonló panasz:

"...Anyhow, I'm stuck with a maximum graphics quality of "3" (as opposed to your card's maximized "7", but I can't complain. I am running an ATI Radeon HD 5770 so I'm a tiny bit surprised it is capped like this, but again, can't complain. "
  • repvez
    Nem hiszem, hogy ez befolyásolná, hacsak nem a VGA,mert nekem is QL2-öt ad csak és nekem is 8gb ram X4 965 BE proci és HD4850 1gb VGA w7 64 bit van a gépemben.
  • Razor18
    Csak találgatok: mennyire izmos az öcséd gépe? Nem lehet, hogy csak annyit ad fel lehetőségként a progi, amennyit a vas még tűrhetően elbír? Nekem QL 7-ig feladja ezzel: Win 7 Pro, i3-as Intel, 8 GB RAM, nVidia 550 GTX.
  • 97th Vampire
    Nálam is a Quality level 2 a legnagyobb.
  • hooah
    Közben az 1920-asfelbontás megoldódott. Készítettem egy FRAPS-es videót az meg olyan felbontású.
  • hooah
    Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy miért van az, hogy öcsém gépére felraktam a BMS-t, persze Win7-e van, és a grafikai beállításoknál kiválasztom a legnagyobb felbontást, de valahogy 1024ben marad a játék, a másik meg hogy a Multisamplingnál a Quality Levelt csak 2-ig engedi feltenni? (lenti képen látszik minden)

• baabi
    Botrányos! Fel vagyok háborodva!
  • repvez
    Multkor a Haditechnika topicban volt szó a CDP-röl Most találtam hozzá pár képet összeszerelve házilag
  • repvez
    Nem tünik rossz programnak ebben az indéges időben

Szept 8-9 meg cseheknél lesz,bár ott csak a strizsi lenne ami elég érdekes lenne.
    És már lehet felirni a naptárba 2013 jun.28-29-et Zeltweg repnap .
  • Molnibalage
    AIM-9P-vel lövöldöznek. A szenzorja az AA-2D (hibás jelölés van a BMS4-ben) parmétereivel bír. Kinematikailag jobb, de gyak. 1-2 flare és manőverezés megfekteti. A másik fele, hogy nem all aspect. Tehát mikor szemberfordult a cél indítás után, akkor bizony nagy valószínűséggel elveszeti a célt...

Az igazi AIM-9P-ből az utolsó széria ennél jobb. Egyébként kb. ez a relális. Nem véletlenül volt dogfight az ODS alatt. Az nem tűnik fel senkinek, hogy az AIM-9X + HOBS korban is annyit szendvednek az egymás mögé manőverezéssel? Biztos van oka...
  • z0ty4
    Falcon 4 BMS Battle for Sinai

ezen a videón kilőnek vagy 4 rakétát és egyik sem talál, ez mennyire realisztikus?

• baabi
    A könyvben Block40-est ír.
  • 97th Vampire
    Ha valakinek lesz kedve valamikor repülni multiban akkor írja ki ide (nap, kb. idpőpont), én megpróbálom szabaddá tenni magam akkorra.
  • 97th Vampire
    F-16C Blk. 42
  • z0ty4
    Feltettem ide.
  • Molnibalage
    F-16 + LANTIRN? Ez azért érdekes mert én eddig úgy tudtam, hogy egyetlen Sólyom sem hordozta, mert az F-15E-nél is csak minden 4. gépre jutott. Milyen változaton repült a szerző?
  • baabi
    Olvasd el a könyvet, ő nagyon mást ír a statikus célokkal kapcsolatban. A könyv 90%-ban a szárazföldi invázió előtti repüléseiről szól, amiknek csak bizonyos része volt statikus cél ellen (azok is főleg éjszaka parkoló járművek voltak, amik általában nem voltak a megadott helyen végül). Ír arról is, hogyan oldották meg az akár 30 órás csúszással kijelölt célpontok helyváltoztatásának meghatározását.

Leírja azt is, hogyan vadásztak mozgó célokra éjszaka Mk-82/CBU-87 majd később AGM-65D-vel, amiből csak kettőt hordozott a kétgépes kötelék, ráadásul illett egyet megtartani a "szegény ember AAQ-14-ese" szellemében. A kísérő mindig csak CBU-87-et vitt, nem is voltak kiképezve Maverickre. Elég sokat ír GMT és DBS2-vel történő éjszakai járművadászatról, a LANTIRN-ról is.

Én is sokkal egyszerűbbnek gondoltam a dolgot az anno olvasott Top Gun cikkek meg ilyesmik miatt. Közel sem volt olyan egyszerű, mint képzeltem. Az író nagyrészt LANTIRN bevetéseket repült, szépen leírja a konkrét harcászati részét is, hogy mikor-hol-hogyan történt a megközelítés, rárepülés, oldás után felvétel. Tényleg érdemes elolvasni, ebay-ről 3 font volt, de valaki felrakta ide is, ha jól láttam. :)
  • Molnibalage
    Nem. Egyszer talán fogom. Azért kellett az invázióra tartogatni, mert addig túlnyomórészt statikus célokat támadtak. Gyárak, erőművek, repterek, SAM állások., stb. Azok ellen jó volt a F-111F + PGM, F-117 + PGM és több gép + Mk bombák. A CAS adáshoz már AGM-65 és PGM vagy területfegyver kellett.

Kevesen tudják, de az ODS alatt 1:1 CBU oldás / kill arányt számoltak ki anno.
  • baabi
    Ja, és a könyvben a tankolásra leírt kis trükkök beváltak a játékban is, az előbb sikerült életemben először Realistic nehézségen. :)
  • baabi
    A kérdésem a "jól beállítva" részre vonatkozott. :) Azt Rosey is írja, hogy az Mk-82-t hatosával dobták, és reménytelen volt a találat még CCIP-vel is. Pont ezért értetlenkedtek, hogy miért kell tartogatni a CBU-87-eseket a szárazföldi invázió idejére. Olvastad egyébként?
  • Molnibalage
    Náná, hogy igen. Nagy magasságból oldva a becsapódiás szög mindenképpen nagy lesz. Tehát 500 láb magassgában a nagy Z irányú és kis X irányú sebesség miatt a lefedett terület baromi kicsi. A valóságban 15k láb táján a CEP 200 láb. Tehát a bombák FELE van 60 méteres sugarú körön belül és kb. kétszer ekkoránál van 97,5%. Ilyen magasságból gyakorlatilag egy rárepülés van, 2-3 bombát sorozatban oldod és imádkozol, hogy valamit elkapjon. Járművek esetén csak CBU játszik, kemény célokat máshogy ki nem iktatsz a valóságban, de a játékban sem. Tankok Mk-82 találatot 10 méteres hibával is kibírják. Mk-84-nél is kb- 35-40 méteres pontosság kell. Egy CBU jól beállítve ilyen pontatlansággal arat.
  • baabi
    Elolvastam a Vipers in the Storm-ot, nagyon érdekes volt! Ti hogy használjátok a CBU-kat? Írja a tag, hogy ugye dobták közepes/nagy magasságból is. Amikor ilyennel próbálkoztam, túl pontatlan volt a dobásom a szóródáshoz képest. Szoktatok az 500 ft magassában történő szóródáson változtatni egyáltalán? Négy CBU esetén mekkora köztes távot/magasságot adtok meg a szóráshoz?
  • Molnibalage
    Hogy a BMS4 Team hogyan tesz be, azt nem tudom. Tomcatz és Hayab minden LOD-ot és skint megoszt. 611 Eagle - nem vicc - néhány óra alatt bepakolja az egészet, hiszen ez már LOD formátum, tehát már DB kompatibilis. A Korea '80s MOD-ban minden benne lesz, ami addig ki lsz adva.
  • repvez
    Akkor nézd meg a spamekközött vagy gmailos email cimmel reggelj mert a többit annyira nem szereti
  • Boconadi
    Én meg már vagy másfél hónapja regeltem, de azóta sem "igazolták vissza"...
  • Razor18
    Lehet majd egyszer nem csak tapétázni kell átmenni... vagy ez nem az a kategória?
  • 97th Vampire
    nem gond. Ha nincs válasz akkor "nem" a válasz.