52966
  • Gundark 1 1
    Isten éltessen Lémisztő (lantlény) Vipela :)
  • Wampa reloaded
    Remek, el is felejtettem, hogy igy nem műxik :(
    Szóval Boldog szülinapot Vipera.

• Wampa reloaded
    http://janamillen.typepad.com/.a/6a00d8354b6aaf69e2010534bb7f1d970b-800wi
  • z0ty4
    Isten Éltessen Viper!!

• repvez

Boldog Szülinapot Lémisztő Viper Kollega ! :)
  • Molnibalage
    Roger.
  • V43 1105
    Nem tudok pm-re válaszolni, jelen pillantban bugos. Haladok és nincs már sok hátra .
  • Molnibalage
    Ennek kapcsán lenne kérdésem. A modellek még textúra nélkül is szépek, de azokkal lennének az igaziak. Érez bárki magában erőt, hogy textúrázza őket?
  • 97th Vampire
    uh... tényleg
  • Molnibalage
    Újabb SAM modellek.

Ezzel aztán olyan ütős MOD-om lesz, hogy ehaj...
  • z0ty4

Pilots & Planes Military No 8 - July 2012

Esti olvasnivaló. Enjoy
  • baabi
    Többet kéne repülnöd vele, és akkor éreznéd. ;)
  • Razor18
    Nem tudom, miért emlékeztem 350 knots-ra...
  • Molnibalage
    Mi a kérdőjel. A pontos megfogalmazás egyébként 440 CAS. Ekkor hozható ki a gépből a maximális forduló szögsebesség.
  • Razor18
    18:05: "...corner airspeed in the F-16 is 440 knots..." ???
  • Molnibalage
    Nem igazán értem a meglepődést, a fenti linkek között is ott van. :)
  • Molnibalage
    Jaja, a kedvecem 17:40-nél van. :)
  • Razor18
    Ez a régi klasszikus Pete Bonani (a bajszos magyarázó) féle Art of Kill video, az alapokról. A faszi pilótaként közreműködött anno a fejlesztésben tudtommal.
  • 97th Vampire
    Légiharc oktatóvideó.
    Ha jól értem a Falcon 3.0-hoz adott extra videó lenne?
    LINK
  • Razor18
    OFF

15 percnyi Apache gun camera footage

ON
  • arrow19
    A stílusod miatt, de szerintem szólt már n+1 ember ami mellett elmentél mert te sem bírtad a kritikát
  • Molnibalage
    Valahol félelmetes, hogy mennyire nem bírják egyesek a kritikát. Kicsit úgy érzem magam, mint amikor elvileg tapasztalat fejlesztőknek magyaráztam el, hogy mit és hogyan csináltam a MOD-jaimban. Kiderült, hogy néha mégsem annyira tapasztaltak, de engem köpködni azért egyszerűbb volt... :)
  • arrow19
    Ez az utolsó kommented is kb olyan izzadságszagú, hogy keresed a csomót a kákán.

Megsúgom valószínű mert a videó címe: How to be a good wingman ---> gondolom tanit haverjai közül ő a lead mert kb mindenkit Ő tanított meg BMS-ezni ergo ezért noob a flight lead.
    Hurrá:
  • Molnibalage
    Ennek semmi köze a superhuman-séghez. Azt sem értem, hogy akkor miért egy noob (?) a flight leader...
  • arrow19
    Összeütközésre csak ennyit mondanék videó vége:
    "Because he is a new guy so he is not the most experienced flight leader..."

A formationt azért erőltetik mer mondjuk az új emberek 60%-a nem tud sebességet tartani + formációt se igazán ahogy én láttam.

Kár hogy nincs annyi superhuman mint te...de minimum semigod. Nem Tanitot akarom védeni de ez nekem iszonyat bomlasztó ez a beír valaki valamit random, jössz te ez így szar ez úgy szar ez kívülről annak látszik ami lehet téves info vagy nem random okoskodásnak tűnik.

Mert TFR-nél nincs mód hogy köteléket tartsad csak egyenesen tart courseon.

P.S.: Ez a flarezés azért volt mer azon a programon volt a CMS.
  • Molnibalage
    Egyébként értékelem az erőfeszítést amit tesz. Viszont, a videó megint hosszú lett. Mindazt, am bemutatott lazán bele lehet tenni 10 percbe is.

TFR-t vajon miért nem használt?
  • Molnibalage
    Ez nem negatív hozzállás. Anno többször mentettem meg L_Viper és Gundark seggét az AF-fel multizva, amikor alacsonyan mentek BLU-107-et dobni kifutóra, mert én figyeltem balra és jobbra is és kiszúrtam a MANPAD indítást. A lenti szemlélettel te hol szúrsz ki bármit? Sehogy... Az, hogy most nem repülök, az nem jelenti azt, hogy régen nem tettem és azóta meghülyültem...

Az is igen erőletett, hogy data linkes gépnél ennyire forszírozzák a közeli formációt. A data link minek van...? Nyilvánvaló taktikai előnyöket is szolgál. A B-52 gépek sem véletlenül álltak át egy idő után arra, hogy egy nagy és hosszú kötelék helyett lehetőleg kisebb kötelékek több irányból mennynek rá a célpontra.

Ha ennyire nem figyelik egymás seggét, akkor sokkal értelmesebb az, hogy 4-en négy kissé eltérő irányból és kissé eltérő magasságból csapnak le. Jé, hát nem így volt az Operation Opera alatt? De. A gépek eltérő magasságra ugrottak fel, így a AAA dolga is nehezebb volt. Ja, meg akkor talán nem ütköznek össze majdnem, mint a videóban.

Lehet, hogy kötekedőnek tűnik, csak én nem nyelek be mindenféle - már elnézést - téves infót, mert jól mutat. Az is érdekes, hogy összevissza hajigálják a zavarókat, mikor semmi értelme sincs.
  • arrow19
    ...küldök egy online vállveregetést
  • arrow19
    No offense, de szövegértés vagy így vágod hogy miről szól a videó vagy ez nálad csak így random jön?
    The basics of the formation flying is your eye is fixed or padlocked into the lead.

Amúgy így a csávó heti 20x többet repül mint te online+n+1 videója van a neten és így könnyű azt oltani aki csinál is valamit, szokjá má le erről a negatív hozzáállásról, fárasztó.

CCIP-re azért vált mert az elején elmondja hogy popup attack.
  • Molnibalage
    A végig bekapcsolt ECM is fejcsóválásra késztet. Az ilyen videókkal az a bajom, hogy azt mutaja, hogy steril környezetben mit tudnak. Csak SAM semmi vadász, náná hogy nem kunszt megcsinálni.

Aztán meg két MiG-23 AMRAAM és AIM-9X-es F-16C ellen? Ugyan már. Mutassanak 4 vs 4 AIM-9J-s dogfigtot R-60-assal jövő kétszeres számbeli fölényben levő MiG-21/23 ellen. Na, az már valami...
  • z0ty4
    A videó elejére gondoltam, egyébként igazad van. A bombát is dobhatnák CCRP-ben, nem értem miért vált át CCIP-re.

És a végefelé mikor majdnem összemennek a sráccal, az lol. Pont egy wingman-es videón ekkora baki.
  • Molnibalage
    Az is örök relytéj, hogy SA-3 ellen mit szórnak flare-t. Ezek lennének a profik...?
  • Molnibalage
    No offense, de azért időnként butaságokat mond szerintem. Pl. mi a túró haszna van annak, ha a szeme padlockkal folyamatosan követve van...? A wingman feladata pontosan az, hogy a környező légteret figyelje és tartsa a formációt. Ehhez nem kell folyamtosan a vezért figyelni, viszont ha ezt teszi, akkor ki figyeli a környéket...?

Ja, és mi van, ha nincs padlock engedélyezve? :)
  • z0ty4
    Falcon 4 BMS Tutorials: Be A Good Wingman

Érdekes videó.
  • Molnibalage
    Egyszer biztos. Wavey írta, hogy vannak már olyan 3D modelljeik, amiket más is megcsinált. Pl. SA-4-esük. Írtam PM-et, hogy esetleg elkunyizhatom -e korábban az eddig nem kiadott BMS4 modelleket.

Hayab és Tomcatz is feltett minden LOD-ot tárhelyre. Az a csapaton múlik, hogy mikor használják fel őket...

Nekem annyi előnyöm van, hogy csak "füttyentek" és 611-Eagle betesz mindent, amihez csak hozzér és megvan neki. Megkapot a Aegan helyszín egyes modelljeit is majd. F-4, F-5 és heliket. Az én MOD-m lesz elvileg a legfrissebb 3D modellek terén (is.) :)
  • hooah
    Ezek és még a többi modell(ek) benne lesznek valaha valamilyen BMS patchben? Bocsánat ha nem olvasom a forumot ezügyben.
  • Molnibalage
    Ha ez így halad mire visszatérek a MOD-omhoz, addigra a vörösök fél eszközparkja le lehet cserélve. :)
  • Molnibalage
    Sima repcsiként viselkedik, semmi különleges. Én pl. kipróbáltam azt, hogy AGM-84 LOD-ját rápakoltam az F-16-ra és megcsináltam vele a felpattanó manővert. :)
  • z0ty4
    UAV Bms alá

• Molnibalage
    GigaMP event készül.