52965
  • Talon11
    Meg is nézem, hogy mi is változott abban a patchban.
  • repvez
    Most néztem csak, hogy kibaszták egy időre megint az sg ról. Furcsa is volt ez a nagy csend a topicokban.
  • Gundark 1 1
    Balázs üzenete a népnek: Kijött az U3 a 4.34 :)
  • repvez
    Az is vicces , hogy rajtad kivül senkinek nem okozott eddig problémát megtalálni az információkat , hol a manuálból, hogy YT-ról.
    És az is vicces, hogy mikor én a DCS ben kérdeztem, hogy miért nem lehet a klikkelhető kabint megcsinálni a szu27 és a mig 29 esen akár ugy is, hogy csak a fellelhető nyilvános részeket dolgozzák ki vagy ahogy értelemszerüen müködhet.Akkor részedről is az volt, hogy miért kelelne ugy megcsinálni ha nem a valós adatokkal dolgoznak és nem ügy müködik ahogy kellene és föleg ugy vicces, hogy a BMS-ben is a szőrszállhasogatás megy, hogy mi miért nem játszol mert ez és ez nem jó benne.De amikor azok a dolgok amik meg müködnek és ugy ahogy a valóságban akkor meg kijelented, hogy ugy se használod mert nem érdekel és tökön paszulyon keresztül szállsz fel meg ugy szállsz le ahogy neked tetszik.

csak én érzek ellentmondást benne?
  • VO101Tom
    Akkor nem biztos, hogy ugyanazt értjük tesztelés alatt. Az FCR sensor powert felkapcsoltad (bot előtti panel)?

Amíg az INS felpörög, addig nem fog útvonalpontokat mutatni (nav-ba csak akkor szabad átkapcsolni ha elég pontos már, rampstartnak ez a legidőigényesebb mozzanata, hajtóműindjtás után azonnal az INS-el kell kezdeni), illetve van egy olyan bug, ha indulás előtt nem klikkelsz a package számára és utána a repülőgéped ikonjára, akkor előfordulhat (nem szükségszerűen, de volt már erre példa), hogy más útvonalpontokat tölt be.

A valóságban sem azonos típussal repülik ezeket a feladatokat, sőt még csak nem is 16-ossal, de a BMS-ben nincs T-38-as, helyette van az alap D változat a piros-fehér festéssel. Az ILS logikája nem változik gépenként, ez nem probléma. Vannak viszont olyan fícsörök, fegyverek, amik típus függőek, pl TFR, amit az adott típuson kell repülni. VAGY csinálhatsz magadnak is bármilyen gyakorló küldit TE editorban.

A pilóta modellnek betehető billentyűzetre gomb, rampstart közben én is kikapcsolom, viszont feladat közben nagyon hasznos tud lenni (kneeboard miatt).

A mission ratingot ki lehet kapcsolni, falcon bms.cfg-be tedd be ezt a sort, és akkor a földi csapatok morálja nem a sikeres küldetésektől függ (ez órát jelent, így 30 napig magától is futhat a campaign).
    set g_nNoPlayerPlay 720

Ami a rövidítéseket illeti, lehet, hogy ez kell neked?
    Your-Falcon-BMS-Acronym-Companion

Az ATC egy iskolakörre irányít el, aminek a végén (elvileg) jó irányban, jó magasságon leszel ahhoz, hogy leszállj. Ha túl közel vagy a reptérhez, akkor elküldhet messze is, nyilván, oda ahol az iskolakör van. Ezt a valóságban is igyekeznek így csinálni, ugyanolyan messze, ugyanolyan magasan fordulják a harmadikat és a negyediket, és akkor a leszállás csak rutinmeló.
    Az ILS trainingnál leírták, hogy miért kell az unrestricted approach, azért mert ezt kifejezetten nehéz küldetésre tervezték, nem ILS approach-al kell leszállni, hanem használni kelljen a közelkörzeti térképet, Tacant, DME-t, satöbbit. Ez a klasszikus rádió navigáció mindenféle torony segítség nélkül. De ha túl nehéz, ne ezzel kezdj, amint írtam is, bármikor csinálhatsz magadnak is bármilyen gyakorló küldetést, TE editorban pár klikkeléssel megvagy.
  • molnibalage83
    Ránéztem a panelra és semmi nem világított.
    Hiába kapcsolta fel mindent, nem tesztelt. A DTE betöltés után sem. Az is furcsa volt, hogy a nav pontok csak az INS átkapcsolása után jelentek meg.

De a TRAINING missziók legnagyobb hátrányát mondom is. Nem egységes F-16 változatokkal van megcsinálva. Nehogy már hogy egyetlen géppel tanuld hogyan kell pl. az ILS-t használni és az alapján a többit. Ahogy szerintem logikus volna...

A pilóta modellt kiszedem, mert engem zavar.

Azért foglalkozom vele, mert a mission rating miatt is fontos és más gépek ütemezését nem kéne szétcseszni.

A manual szerkezete pl. azért rossz szerintem, mert nincs egy helyen rövidítésjegyzék. 3 db manuallal nem lehet szórakozni egyszerre, mert nincs akkora asztal és csak két kezem van. Haladok vele, de ez így szenvedős.

A jó látási viszonyos leszállásnál poénból bekcsapltam az ILS-t és lejöttem. Majd a bad weathernél az istennek sem sikerült elérni, hogy lássam a keresztet hiába tűnt nekem úgy, hogy benne vagyok a nyalábban. Az ATC utasításait követtem.

Mondjuk eleve vicces, hogy a rossz idős ILS leszállás leírása szerint unrestricted app-al jöjjek le. Agyrém. Én 100%, hogy olyanra csináltam volna, hogy akkor ILS leszállás kéréshez legyél jó helyen és, ha valaki olyan merész (buta), hogy 0 látás mellett akar unrestricteded csinálni, akkor legyen.

Csak így azzal kezdődik a training, hogy kurva messze elzavar a ATC...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.03.16. 08:08:57
  • VO101Tom
    A muris az, hogy amikor kijött a 4.34 akkor csináltam fejből egy ramp startot és nem nyomtam F-ACK-ot emlékeim szerint és nem maradt hibajel. Ezért furcsa.
    nem volt hibajelzés, vagy nem tűnt fel, hogy van hibajelzés? 4.34 és 4.34U2 között nem változott a rampstart vagy az indítás, de ha akkor ment fejből, akkor most is mennie kellene

Az viszont nem világos, hogy akkor mikor van radar teszt és mikor nincs. Egy videót megnéztem és ott volt. Nekem meg nem indult el. Hogy tavaly mi volt, arra meg nem emlékszem.
    FCR-t akkor teszteli, amikor bekapcsolod. Jobb oldalt hátul az avionics panelen felkapcsolsz mindent, akkor -miután az MFD is bekapcsolt- a bal MFD alapból az FCR lappal indít, és annak a tesztje fut valami 3 percig. BIT-et is futtathatsz utána, azt menüből tudod elindítani. Ha rátöltöd a DTE-t (data cartridge), akkor az alapértelmezett MFD lapokat megváltoztathatja a saját konfigra, akkor esetleg elkapcsol az FCR indítóképernyőről.

A final bejelentkezést nem fogta valahogy és úgy szálltam le. Most már megy. A DTC-be alapból a 2,3,4 csatira be van állítva, ami kell. Persze kitérőre menő esetén lehet programozni, ha nem az programozott alternate van.
    A final bejelentkezést akkor nem fogja, ha nem mondod neki. Azért még mindig egy számítógépes programról beszélünk, ami azt csinálja amit mondanak neki. Olyan nincs, hogy fáj a feje, és nem figyelt, de te istenbizony nyomtad a reportot, csak valamiért nem hallotta
    Ha használsz pilóta modellt, az azon lévő kneeboardra a Weapon Delivery PLanner rá tudja tenni az adott küldi "kinyomtatott" adatait. Azon a lapon rajta van a tartalék reptér frekijei is. Dee-Jayék írták, hogy ezt a kneeboardot lapozhatóvá fogják tenni, és akkor tényleg sok hasznos infót rá lehet tenni (térkép, közelkörzeti térképek, frekvenica lista, minden egyéb).
    Elvileg a Comms ladderban a preset 7-8-9 lenne a fogadó reptér approach/tower/ground freki, de ha ugyanoda szállsz le ahonnan felszálltál, a preset 4-3-2 sokkal inkább adja magát.

Az IFF-re eddig rá sem néztem. '80s hadjáratban repülve F-16-on úgysincs olyan, legfeljebb F-15-ösön. Az még odébb van...
    Nem bonyolult az sem. Normál használatnál rátöltöd a presetet térkép nézetben a DTC-re, taxizásnál meg csak bekapcsolod. TMS balra lekérdezi a radar képernyőn látható célokat, TMS bal hosszan meg csak a kurzor környékét. Ennyi. Konfigolni nem kell, van pár beállítás, ami kényelmi szempontból jó (mod 1, mod 2 kikapcs, csak 4-es lekérdezés, jelerősség állítás), de az IFF sokkal egyszerűbb (BMS-ben), mint esetleg első hallásra gondolná az ember.

Azt nem vágom, hogy a többi leszállási formának milyen előnye van. Mi a túrónak pazaroljam időmet a reptér feletti átrepülésre, ha minden rendszer működik? Ha meg nem, akkor úgyis vészleszállás és szőrözik a tököm. Lejövök, ahogy tudok.
    Minek foglalkozol a rádiózással egyáltalán? Ha nem érdekel egy valósághű megközelítési eljárás, ha úgyis azt csinálsz amihez épp kedved van, akkor mi a ráknak foglalkozol bármilyen frekvenciával, rádiózással és megközelítéssel? Felszállásnál is rászúrhatod a gázt a gurulóúton is, küldetés közben is oda repkedhetsz és azt csinálhatsz amit akarsz. Tiszta War Thunder, de kit érdekel?

A megközelítési típusoknál van a hagyományos, amikor az ATC levezet VFR-ben, mondja, hogy hova, milyen magasan menj, végigvezet az iskolakörön és pályairányba állít. Ez akkor nagyon jó, amikor pl olyan reptérre érkezel, ahol nagyon sokan szállnak le épp. Az ATC rendes elkülönítést csinál mindenkinek. A második amikor IFR feltételek szerint vezet rá arra a pályára amelyiken van ILS, az overhead brake-et akkor választod, ha vagányul akarsz megérkezni (más értelme nincs, gondolom a hordozós leszállás miatt csinálták meg az ATC-t és ha már megvan, akkor miért ne tegyék be repterekre is), az unrestrictidet meg akkor, ha megközelítést te akarod csinálni, viszont ekkor is figyelni kell a többiekre, és normálisan rádiózni, hogy mit csinálsz.

- A manual az nem kezdőknek való, de ez szerintem jó dolog.
    - Már ne is haragudj, de a manual akkor nem tölti be a funkcióját...

De, pontosan betölti a funkcióját. Arra van, hogy ha valamit nem értesz, akkor tényleg nagyon magas színvonalon elmagyarázza a legapróbb részletekig a 16-ost mint repülőgépet, és mint fegyverhordozó platformot. Plusz külön van a kommunikációnak is egy doksi. Mindezt felkészültségi szinttől függetlenül.

Pl radarnál egy kezdőt qrvára nem fog érdekelni, hogy az FCR légi célpontok ikonjainak a húzott árnyéka az 2-3 vagy 4 szegmens hosszú legyen. Pedig ezt is állíthatod, benne van a manualban. Vagy hogy a TGP-n a Frag circle átmérőjét hol tudod az adott bombához igazítani, és bombázásnál látni, hogy a frag damage mekkora körzetben pusztítana. Én ezt értem az alatt, hogy nem kezdőknek van. Nincs benne olyan rész, hogy "hogy lehetsz nulláról combat ready fél óra alatt". Ez nem Chuck's guide (nem kisebbítve Chuck's érdemeit, mert pl az ő manualjai más szimulátorokhoz remek doksik, csak másra valók), és nincs benne nagyon alap repülés elmélet sem (mint pl DCS FA-18 doksija a teljes 19. oldalon azt taglalja, hogy mire való a magassági kormány és egyesével leírja, hogy a klaviatúrán (!) melyik nyíllal (!!) hogyan használd...). El sem tudom mondani mennyire örülök annak, hogy Reddog és a manualt készítő csapat nem ebbe az irányba vitte el a BMS doksikat
  • molnibalage83
    A manual az nem kezdőknek való, de ez szerintem jó dolog.
    Már ne is haragudj, de a manual akkor nem tölti be a funkcióját...
  • molnibalage83
    A muris az, hogy amikor kijött a 4.34 akkor csináltam fejből egy ramp startot és nem nyomtam F-ACK-ot emlékeim szerint és nem maradt hibajel. Ezért furcsa.

Az viszont nem világos, hogy akkor mikor van radar teszt és mikor nincs. Egy videót megnéztem és ott volt. Nekem meg nem indult el. Hogy tavaly mi volt, arra meg nem emlékszem.

A final bejelentkezést nem fogta valahogy és úgy szálltam le. Most már megy. A DTC-be alapból a 2,3,4 csatira be van állítva, ami kell. Persze kitérőre menő esetén lehet programozni, ha nem az programozott alternate van.

Az IFF-re eddig rá sem néztem. '80s hadjáratban repülve F-16-on úgysincs olyan, legfeljebb F-15-ösön. Az még odébb van...

Azt nem vágom, hogy a többi leszállási formának milyen előnye van. Mi a túrónak pazaroljam időmet a reptér feletti átrepülésre, ha minden rendszer működik? Ha meg nem, akkor úgyis vészleszállás és szőrözik a tököm. Lejövök, ahogy tudok.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.03.15. 23:38:32
  • VO101Tom
    A ramp start szerintem nagyon fontos, nagyon sokat tanulsz a rendszerek működéséről azzal, ahogy fel kell konfigolnod őket (és ahogy utánaolvasol, hogy mi micsoda). A hajtómű indítás az szó szerint 5 kapcsoló. Vagy három, ha az üza pumpát és a műszerhűtést nem vesszük ide, ami nem közvetlen a hajtóműindítás része. Ha ez túl sok vagy túl bonyolult, akkor -tényleg nem baszogatásból kérdezem- de mégis mik a szándékaid ezzel a programmal? Gondolod a légi harc egyszerűbb lesz?

Asszem indítás után az Avionics fault és talán az IFF fault szokott bennmaradni (ez utóbbi lehet csak 4.33 feature volt), nincs ezzel gond, az F-ACK kapcsolót megnyomod és akkor az indítás közben generált hibajelek eltűnnek. Ha még mindig jelez, akkor nézd meg a test page-en MFD-n, hogy mivel van gond. Vagy a hibajelző panelen, hogy mi világít, nem maradt-e tesztkapcsoló teszt állásban vagy pl a katapultülést kell még bekapcsolni, vagy ilyesmi.

Rádiózásnál fontos a frekvencia, hogy a data cartridge-be felszállás előtt, a térkép nézetben feltöltsd a rádió és az IFF preset beállításokat.
    Unrestricted approachnál (preset 4-esen kéred meg) te közelíted meg a leszállópályát, de amikor átküld torony frekire (preset 3), oda is be kell jelentkezni, leszállási engedélyt kell kérni. Az ATC mondja is, hogy jöhetsz, de "jelentsd ha finalon vagy" (unrestrictednél). Amikor megfordultad a negyediket és leszállóirányon vagy, akkor a torony rádiózásnál kiválasztod azt, hogy "report final". UTÁNA fogsz kapni leszállási engedélyt. Ha ennyit rádióztál, amit itt leírsz, akkor ez lehetett a gond, nem szóltál a toronynak, hogy unrestricted megközelítés végén már a leszálló irányon vagy (a rendes rávezetésnél nem kell reportolni, de ott végig ő mondja, hogy hova menj és milyen magasan legyél, az pontosan tartani kell).

Arra figyelni kell, hogy a ground, a tower, az approach és a departure kommunikáció mind másik lapon van, de ha össze is kevered, szól, hogy nem a jó frekin beszélsz, vagy hogy nem vagy leszállási queue-ban. Az is bekavarhat, ha túl közel mész az előtted lévőhöz, akkor van, hogy abortol és elküld egy újabb körre. Volt, hogy sérült gép miatt kellett megszakítani a leszállást, de ha human megy rossz helyre, azt is látja és elküldi a többieket. A torony szokta mondani a környező forgalmat is, ha a te magasságodon 5 nm-en belül van gép, annak mondja a magasságát, irányát hozzád képest. Ezt addig ismétli, amíg nem okézod le -szintén a rádiózás menüben- hogy látod a célt (traffic insight). De fontos, csak akkor okézd le, ha tényleg látod is, ne reflexből, mert többet nem fog szólni, úgy veszi, hogy látod a másikat. Ha emergency landing-ot kérsz, az ATC biztosítani fogja a leszállópályát, de nem küld automatikusan mindenkit újabb körre, csak aki az akkori pozíciód szerint esetleg zavarhat. Forgalomtól függően előfordult olyan is, hogy az overhead brake-et nem engedte a torony, mert sokan akartak leszállni. Persze, mindig van min javítani, de a jelenlegi felhozatalból a BMS ATC-je toronymagasan a legjobb, amivel én szimulátorban találkoztam.

A manual az nem kezdőknek való, de ez szerintem jó dolog. Ez azt jelenti, hogy a program nem olyan faék egyszerű valami, amit 20 oldalas user manualban össze lehetne foglalni. Azt a fejlesztők nem tudhatják, hogy melyik kezdő milyen szinten érti vagy nem érti meg amit leírtak, az alapkoncepció az, hogy a júzer majd kérdez, ha valami nem tiszta.
  • molnibalage83
    Pont, hogy nem felejtettem el. Mindent felkapcsoltam, felszálltam, rádióztam, de mégis volt pár hibajel. Nemtom miért.
    Többször kértem engedélyt. Másodjára már ment.

Most majd az ILS landinget nézem meg.
    De az egészben az a zavaró, hogy a training betöltésnél is frekvencia volt a DED-en és úgy kellett átcsapni, hogy a presetet használja. Persze ezt nem magyarázza el a leírás. Magamtól jöttem rá. Csak akkor minek van doksi?

Szóval haladok, csak nem érek dolgokat...
    És a doksi alapján sincs semmi ötletem, hogy "de miért"?

Videózzam le? Bár mondom, nem érdekel a ramp start most már. Nincs időm erre, ha valóban bevetéseket is akarok repülni majd. Kugurolok és csá.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.03.15. 22:05:19
  • repvez
    Csak azt tuom erre mondani, ha a kacsa nem tud uszni még nem a viz a hülye.
    Ha annyira pro voltál régen akkor annyit nem lehet elfelejteni mert a dolgok kb 80% maradt a régi föleg a rampstart nem sokat válttozott, oké pluszba bejött a melegfennakadás .
    Meg nem tudom pár évvel ezelött mikor akár én vagy más kezdő kérdezett valamit akkor ki mondta állandoan, hogy RTFM ott van miinden.
    Pedig már akkor is ugyan ilyen volt, hogy aki nem anynira van képbe annak elég nehéz megérteni mit miért kell csinálni, ahelyett hogy pár mondatba összefoglalták volna a lényegét megkapta az RTFM-et aztán ennyi,

A leszálláshoz, meg ha figyelmesen elolvastad volna vagy megnéztél volna videokat róla, akkor már 4.34 alatt nem elég hogy egyszer megkéred az engedélyt oszt jól van.
    Meet elöször a közelkorzettel rádiózol, és mikor beérsz a reptérhez akkor rádio csatornát váltva a reptér ATC-jétol ujra megkéred a leszállási engedélyt

• molnibalage83
    Na, csak sikerült, most vette a lapot.
    Az mondjuk furcsa, hogy kb. 1 év után sem látok igazi részletes training video sorozatot a 4.34-gyel. Hm...
  • molnibalage83
    Ismerem ezt a videót. A ramp startot már elengedtem. Nem érdekel. Én repülni és harcolni akarok. Megcsináltam mégis pár hibajel égett.
    Kigurulás, felszállás, ment.

Azt viszont nem értem. Bejelentkezem a 4-es csatin, unrestricted. Ok, 9 nm-nál leszállás 3-as csetin. Megadja. Kussol, végig. Lejövök.
    Leszállok, majd beszól az ATC miért nem kértem engedélyt.

WTF?

Agyfaszt kapok ettől a játéktól. Komolyan. Minden tiszteltem, de borzalmas a manual. Iszonyatosan agyon komplikált és érthetetlen az egész annak, aki régen elég pro volt az akkori szinten.

Biztos leírja más traningnél a többi approachot (egy rakás van), de hogy a két db bekezdés, ami benne van és nem működik, azért ez már nekem magas.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.03.15. 21:34:34
  • VO101Tom
    Kértél JSF újratöltést a földi személyzettől? A ramp start miért nem sikerült? FTIT hőmérséklet elszállt, vagy be sem gyulladt? Ha szétégettem a hajtóművet, akkor nekem sem indult el már utána, ami logikus is.
    Egyébként az nekem 100% biztosan szokott működni, ha rendesen megvárom míg 25%-ra felpörög a hajtómű, ott hagyom is állni egy rövid ideig és csak utána veszem ki idle-ből. 20% környékén még sanszos, hogy nem elindul inkább felgyullad.

• molnibalage83
    10+ év Falcon után sem értek és magyarázott el egy dolgot egy manual sem. Ha a JSF kapcsolót használtam és nem sikerült a ramp start, akkor a JSF kapcsoló nem használható újra és csak kilépni tudok.

Oszt miért...?
  • molnibalage83
    Köszi.
  • Razor18
    Az első mondatod hibás

The 4.32 version of the MOD is outdated since 2015 and it was not incompatible with BMS 4.33 or BMS 4.34

vagy "not compatible", vagy "incompatible"...
  • molnibalage83
    Tölthető az '80s beta 1.
  • molnibalage83
    Na, a Korea '80s tesztelése során érdekes dolgok derülnek ki, hogy mennyire okos az MI.

A SAM sitejaim asszem nem működtek. Kiderült, hogy de. Csak mintha az IADS modellez és MI elérte volna azt, amiről meséltem a fejlesztőknek. Ha kellő vadászerő van a környéken, akkor a SAM kussol, mert valóságban nincs olyan, hogy dogfight közben dolgozik a SAM, mert lövése sincs arról, hogy melyik gép melyik.

A 2-4 gépes F-5 kötelékemre a SAM rá se bagózott, mert jött szembe vagy 4-6 vörös vadász. Kitöröltem minden mást, csak én repültem be a SAM fölé. Nuku ellenséges vadász. Egyből aktivizálták magukat...
    Én meg attól féltem eddig, hogy szarul csinálom a dolgokat. Hát nem.
    Király ez no...
  • repvez
    Ha minden igaz akkor a k betű alapból. A wheel brakes nevét keresd a control setupnal.
  • falcon66
    Sziasztok!
    Abban kérném a segítségeteket, hogy a BMS 4.33-ban a kerék fékezés az melyik billentyű kombináció
    Segítségeteket előre is köszi
  • VO101Tom
    Reméljük nem DCS-ből másolta ki
  • molnibalage83
    Hornet hangok.
  • molnibalage83
    Nem fenyeget a veszély, hogy valaha online repülnék.
  • VO101Tom
    Offline használhatsz padlockot amennyit csak akarsz, online az összes szerveren tiltva van.
  • molnibalage83
    Még '80s helyszínen csináltam olyat, hogy alacsonyan repültem be sweepként. Radar kikapcsolva és alulról került WVR helyzetben négygépes kötelék ellen. Felnéztem. Padlockkal kijelöltem a szélső gépet és nem targets hanem csak egy célpontot jelöltem ki az MI-nek. A többit meg kilőttem én. Ok, ezt nem gyakori, de az igen, hogy WVR-ban sok gép van közel és jó lenne legalább ezzel azt megadni, hogy akkor balra vagy jobbra levő gépet támadjon...
  • Daniel075
    Dogfight-ban megtámad mindent az AI oda nem kell semmilyen kijelölés, BVR meg fcr lock és attack my target stb.
  • molnibalage83
    Légi cél ellen a markpont mit sem ér...
    Ha '80s dogfight van, akkor nagyon hasznos, ha képes vagy kijelölni pontosan melyik célt támadja a köteléktárs, hogy ne ketten támadjátok ugyanazt.
  • Daniel075
    Ha neked nem állítja be, akkor állítsd be kézzel nem nagy dolog.

A padlock kijelölést inkább hagyd. Ha vizuálisan megvan nagyjából a cél akkor csinálj markpointot és add ki parancsnak attack targets, ha pontosan a célponton van a markpoint/fcr/tgp akkor attack my target.
  • molnibalage83
    Gondolom. A sima X52 sem választotta ki soha és ez sem. Amióta az eszemet tudom csak az elevation-t rakta rá a joy. Ma este lesz időm kipróbálni, az AGM-65 vagy LGB training missionnél.

Ha minden működik, akkor max kicsit finomítok, mert pl. padlockot is még azért rá kéne tenni.
    Apropó, ha nincs engedélyezve a padlock, akkor anélkül vizuális célkijelölés nem lehetséges a köteléktársnak?
  • Daniel075
    Az érdekes. A legújabb driver van fen ? x64_8_0_213_0
    Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.26. 08:52:05
  • molnibalage83
    Nekem nem választotta ki. A radar elevationt választotta csak ki alapból.
  • Daniel075
    A range knob az tekerőn van amit BMS-en belül alapból beállít ha kiválasztod a joyt, csak reverse be kell rakni.

• molnibalage83
    Ja, hogy a range konb az a range? Na, akkor újabb tökéletes példa arra, hogy ezt találja ki az ember. De akkor holnap ezt is megnézem. Ha megy, akkor elvileg megvagyok és mehet repkedés. Mondjuk amennyit és modern környezetben repülök. 80s F-16 az IFF és PGM nélküli. De azért más gépnél jól jöhet.
  • VO101Tom
    Ez egérrel nem klikkelhető, nekem pl tengelyen van (MAN RNG wheel a throttle-n). Ez a TGP zoom (nem egyenlő a pinky switch-es FOV váltással, a wide és narrow FOV az más, ott nagyot ugrik a zoom, utána ezzel tudod finomítani). Bármilyen gombra rátehető, de érdemes a TGP mozgatás közelében lennie, hogy gyorsan tudd használni.
    A neve ne zavarjon meg, Radar és HSD "range" váltásra nem használható, arra az MFD gombok mellett a "SIM" szekcióban tehetsz külön gombot, ha akarsz.

A belső setup miért ne lenne képes más tengelyt használni? A tengelyeket a Controllers - Advanced menüben tudod állítani, az Avionics tabon a "Range Knob"az ez a tengely. A lenyíló menüből válaszd ki azt a tengelyt amit még nem tettél rá máshova (ha már használatban lévő tengelyt akarsz ide betenni, akkor előbb azt tedd át "keyboard"-ra).
  • molnibalage83
    Ezt lehet valahogy vezérelni máshogy is a kabinból? Ha igen, akkor tudnék nélküle élni és kb. meg is lennék.
  • VO101Tom
    A BMS problémája tuti régebbről ered, nem a windowshoz van köze, mivel a G940 Hotas minden gombja tekerője és kapcsolója teljesen jól működik minden más játékban (Win játékvezérlőben három külön eszköznek veszi a joyt, gázkart és a pedált). BMS is látja, ha a joynak a gázkart választom ki, csak akkor a boton lévő hat switcheket nem ismeri fel. Úgyhogy amikor a joy aktív akkor a gázkar HAT switcheit bill kombinációval kell megoldani, amit a külsős program tesz rá. Egyébként a gázkar gombjait és tengelyeit rendesen látja. Csak a hat switcheket nem.
  • repvez
    ez azért van mert a win csak 8 tengelyt és 32 gombot képes kezelni egy eszközön.
    Ezért kell a DX shift ezzel megduplázod a lehetőségeket. vagy ezt hidalja át egy saját szoftver.

Mondjuk csodálom, hogy ez a korlátozást még mindig nem képes a win megoldani, pedig a microszoft is érintett az FSX révén a kabinépitök dolgával, igy nekik is kedvezhetett volna a win10 kiadásakor vagy akár egy ujabb nagy frissités alkalmával modositani a periféria kezelést.
  • molnibalage83
    Tehát, ha meg a Logitech/Saitek féle eddig is problémás módon futok neki, akkor meg kb sz*rt sem ért, amit eddig csináltam. Csak elindítottam egy üres profilt és a pinky váltásos módokat akkor már nem érzékelte.

Csak "picit" szenvedős ez az egész. Hol a Logitech/Saitek féle cuccnak van láthatatlan korlátja, hol a belsőnek...