52966
  • arrow19
    Jókis rongyá koptatott blk 30-ak :)
  • z0ty4
    Ha már sínairól beszélünk, mit találtam.

72nd VFW - Falcon 4 BMS - Battle for Sinai 2.0 - Sweep

csak délután lesz időm megnézni, de tuti jó lesz......ha már 72nd :)
  • Molnibalage
    Jövő hónapban meg jön a combat report cikk? :)
  • z0ty4
    hmmm dejavuuuu

ha már toltuk az Aegean-t, olvassunk is róla :)))

• Molnibalage
    A földi egységek tesztelésénél én azt vettem észre, hogy ha közel vannak egymáshoz, akkor ütik egymást rendesen. Vajon a tüzérség modellező értékeit megpiszkálták? A sima DB-ben a tüzérség mozgó harckocsikat radíroz le percek alatt ~10 mérföldről...
  • axenet
    igen. Egész pontosan minden F16 vihet sparrow-t, de csak kettőt, azon kívül csak aim9p. A földi egységek nagyon komolyan teszik a dolgukat benne, Sa-k működnek ahogy kell, az ellenséges gépek sokkal intelligensebben és összeszedettebben támadnak, a kampány kiegyensúlyozottsága páratlan. Tényleg alaposan végig kell gondolni, hogy mikor mit támadjon az ember, milyen taktikát alkalmazzon.
  • Molnibalage
    Ez ugya annak a 2.0 kiadása, amikor néhány géphez van Sparrow, de minden gépen AIM-9P van?
  • axenet
    Á, Zotya, 2-3 küldetés és kedvet kapsz te is hozzá. Ezt a kampányt érdemes végigtolni multiban. Nem beszélve arról, hogy a kicsi távolságok miatt sok az akció, rövidek a küldetések.
  • z0ty4
    wow 1gb fincsi. redflag-ig kibírjuk valahogy
  • axenet
    Hát, tegnap éjszaka alvás helyett megnéztem a Battle for Sinai 2.0 színtér SP kampányát. 4 küldetés után nyugodtan mondhatom, hogy a legjobb kampány, ami BMS-hez készült. Melegen ajánlom mindenkinek :

Battle for Sinai 2.0

Egy dolog, ami nem nagyon szerepel a readmeben, hogy hogyan is kell sp kampányra váltani.
    Ha jól emlékszem a Data\Add-on Battle for Sinai könyvtárban van egy konfig exe, ott lehet beállítani a Sinai dolgait, abban szerepel egy "Standalone Camgaign" , azt kell kipipálni.

• Molnibalage
    Jó kérdés. Az Ospery könyvből olyan ~20, de lehet, hogy szelektíven kell fordítani. Egy segíséget már kaptam, csak nagyon lassan csinálja a kiváló miőség ellenére.
  • axenet
    Szivesen segítenék de én is időhiánnyal küszködök. Hány oldalról lenne szó ?
  • Molnibalage
    Ej. Bár lenne időm elolvasni ezket. Egy félOFF kérdés. Nincs valakinek kedve segíteni az F-15 cikkben? "Csak" fordítani kellene. Akkor hamarabb kijönne. Én is meg tudnám csinálni, csak sokáig tart...
  • z0ty4
    reggeli olvasni való:

Combat Aircraft Monthly - December 2012

Airforces Monthly Magazine Special Edition - US Nany Airpower
  • z0ty4
    Forma1-et akartam megnézni de az várhat. 6-tól szerintem már jó vagyok.
    ( tegnap is ezt mondtam, és közbejött a család )
  • axenet
    Ma estefelé valaki repkedni ?
  • axenet
    Sinain is van sparrow
  • Borisz80
    @Jana
    Bocs, közben elmentem a géptől...

@Bárki
    Vagyok. Még egy darabig. Zörgessetek meg.
  • Borisz80
    Zotya!
    Akkor 12ó-ra fent leszel? Illetve én felnézek a pc pilotra.
  • z0ty4
    Én már az Aim7-től meghaltam tegnap, csak Aim9 ááááááááááá
  • axenet
    Amugy a Battle of Sinai 2.0-t is szedjétek le feltétlenül, van single player kampánya, amit gondolom multiban is tudunk repülni ;)
  • axenet
    Sorry, én ma nem leszek, csak holnap

Fel fogom tölteni az összeset, csak még rendbe szedem őket.

Nektek jó repülést, holnap találkozunk remélem.
  • z0ty4
    nekem jó már a délelőtt is.

Axe: a TE missziókat feltöltenéd valahova?
  • Borisz80
    Ma napközben valami multi? Mondjuk olyan 12ó-tól.
  • z0ty4
    Janhas AIM-9X model
  • z0ty4

• axenet
    Jó a szemed, hibás a skin. Furcsa Janhastól... készült hozzá javítás de lusta voltam leszedni
  • Molnibalage
    Furcsa a gép skinje bal oldal a szívócsatornánál.
  • axenet
    Köszönöm mindenkinek a mai repülést, fasza volt, alakul a dolog

• repvez
  • arrow19
    Aegan-t szedd le mindenkeppen.
  • Borisz80
    Én 19-20ó körül felnézek. PcPilot?
    Milyen hadszintér? Mert nagyon emlegettétek mostanában az Aegan-t.
  • Molnibalage
    Ha kötekedni akarnék ez is homályos. Ugyanis van 1992-es Block 50/52 és van 2012-es Block 50/52. A kettő állapota finoman szólva nem azonos... Még a '90-es évek végén is csak a gépek töredékén volt meg a Link 16 alkalmazásának lehetősége az F-16-on nem beszélve az F-15C vagy bármilyen más gépekről.

Tudomásom szerint most a Falconban bármilyen gépet felvehetsz a data linkbe annak ellenére, hogy a valóságban azonkon nincs meg az ehhez szüksége elektornika. F-4DSK, F-5E, A-10A, egyre megy. Úgy látszik, hogy ez az "apróság" fel sem tűnt eddig senkinek...

@axe

Miért is? Most komolyan azt hiszed, hogy azért nem ismerem a Falcon lelkét, mert nem tanultam meg MÉG a data linket...? Igen, lehet, hogy nem vagyok szerény, viszont nézzed már meg a munkám outputját és akkor rádöbbenél arra, hogy azért ekkora csacskaságot talán nem kellene erőltetni...

@repvez
    A LGB-s váltást ismerem, tudom használni, vagy legalábbis csináltam már. Tehát itt ugyanazt kell csinálni? Ha nem váltok át, akkor gépelhetek bármit nem fog működni? Az első négy slotba csak saját köteléket vehetek fel? A sorrend tetszőleges? Vannak korlátozások arra, hogy melyik slotba mi mehet és milyen sorrendbe?

A ferraris részhezd, lásd fent.
  • repvez
    Mi köze van a datalinknek ehhez ahoz hogy maverikaet vagy LGB-t dobj ahoz is tudnod kell a monitorokat váltani ami alapból a "V" betü a billentyüzeten Ha jól emlékszem.

ÉS jól mondja Jana miért akar mindenki mást csinálni azzal ami nem az. ez egy blk52es gép a 90es évek végéröl annak minden földi jóságával.

A te példádat nézve van egy ferrarid,de te jobban szereted a trabantot ezért lebutitod 30 lóeröre és nem kapcsolsz fűtést télen csak hogy a feeling az meglegyen.
  • axenet
    "Mivel pár BMS specialitást leszámítva elég jól ismerem a játékot," Effelől kezdenek kétségeim lenni

Már 90% hogy leszek este - gyűljünk jó kis multira
  • arrow19
    Ezt nem vágom én pl a BMS fórumban sem meg mondjuk nálad sem Balázs:
    Hadd idézzek a játék leírásából "Falcon 4.0 is a combat flight simulator video game released on December 12, 1998 by MicroProse. The game is based around a realistic simulation of the Block 50/52 F-16 Fighting Falcon."
    Ezt kéne megérteni már hogy ezt szimulálja a játék, nem F-14est nem F-18ast meg nem blk 20-as Falcont.

tada.wav
  • Molnibalage
    Mi köze ahhoz, hogy nem tudom kezelni még a data linket, hogy tudom, hogy miért szar a DB meg tengernyi más dolog is...? Szerintem az égvilágon semmi. Szezon és fazon esete.

Tudod azért nem tudom használni, mert nem akartam eddig használni. Ugyanis a '80-as években, de még a '90-esben sem volt elterjedt, tehát a felülmodellezés miatt be sem kapcsolom, ahogy nem használok színes MFD-t sem, mert az sem volt akkor. Az MFD felbontását is lejjebb veszem, hogy a TGP /MAV képe ne legyen olyan jó, meg annyival is magasabb az FPS. Csak azért akarom megtanulni, mert ti valszeg el fogjátok várni multi közben.

Egyébként én is "dühöngettem" volna régen, hogy szinte senki nem tudta a bullseye-t használni és csak repkedtek, mint gólyafos a levegőben. Mégsem tettem...

HOTAS-om nincs, tehát gőzöm sincs, hogy melyik gomból van szó. Egyébként hol oltottam le bárkit? Pontosan azért kérdeztem, mert a videó alapján látom, hogy nagyjából mi történik, de az operátor keze az nem látszik.

Azér valahol vicces, hogy 300 oldal kézikönyv és oktatófilmek tucatjai után úgy beszélsz velem, mint valami nyeretlen kétévessel. Mivel pár BMS specialitást leszámítva elég jól ismerem a játékot, ezért ha egyszer jól el van magyarázva, akkor az elég is.

Szép napot.

@axe
    Köszi.
  • axenet
    @ Repvez : Ott a pont

amugy :

TMS down = MFDk közt váltja a SOI-t
    TMS up = HUD a SOI

csókolom
  • repvez
    Ilyenkor fogalmazódik meg bennem pár kérdés amikor ilyeneket kérdezel.
    Amikor pár ember bejön játszani és elmondja hogy milyen jó te jössz leoltod, hogy mennyire fos a DB ,de közbe meg nem tudod kezelni a játékot.

Ők meg jól szorakoznak azal hogy müködtetik a gépek rendszereit és leszarják, hogy mekkora a rakéta légellenállása.

A kérdésedre a válasz Pedig a HOTAS. A botnak a gombjával tudsz váltani a két monitor között azért hogy ne kelljen levenni a kezet a botrol és a gázról amig a monitort nyomkodnád.
    A miért meg azért hogy az egyik oldalon kiváálasztod a fegyvert a másikon becélzod vagy ép a légihelyzetet tudd nézni.

És még mielött én is le leszek oltva, én sem tudok sokmindent a játékról és a gyakorlatból is kijöttem, de ha valamit nem tudok akkor elöbb utánna olvasok vagy nem kezdem el a másiknak a kedvét letörni pár olyan dologgal ami jelen pillanatban nem lényeges.

• Molnibalage
    Oké, de hogyan váltasz, és miért?