52966
  • axenet
    Balázs látszik nem nézted meg a ma linkelt videót...ha ezek a "zöld fülűek" meg tudják csinálni, sztem lehet egy valódi pilótának se gond annyira leolvasni és bediktálni 2 számot :P
  • Borisz80
    "Gond egy szál se." De amikor nem szervezett hadművelet van (és azért azt lássuk be hogy Pvp-n nem szervezett hadművelet folyik) akkor minden boldog boldogtalan raygunozik, mert fogalmuk sincs awacs nélkül hogy mi a helyzet a hadszintéren, hol vannak a levegőben baráti erők.
    Lehet hogy feelinges, de biztos vagyok benne hogy nem ez az alap ellenség\barát lekérdezés. Max speciális esetekben használják ezt.

BMS srácokat sem értem. Mit nem tudnak megcsinálni az IFF-en? A falcon nem képes rá vagy nekik van kevés infójuk?
    Ha a falconnal nem lehet jól lemodellezni akkor is jobb az egyszerűsített IFF verzió mint a semmi.
    Pl. hagyjuk az IFF frekvnciákat és akkor legyen simán IFF interogate és kiderül hogy barát vagy ellenség.
    Elképzelhetetlen számomra hogy egy modern gépben ne legyen IFF.

Desert Storm-ban is a visszatérő gépeket IFF alapján azonosították a CAP-et végző F-15C-k is. Úgyhogy annyira nem lehet "nem megbízható", hogy a pilóták élete múlott rajta, mert ha nem jött válasz akkor lőttek.
  • arrow19
  • arrow19
    "A bullseye alapúval meg az a baj, hogy még a leggyakorlottabb embernek is mire leolvassa és bemondja... "
    Mi így szoktuk a Redflagen a bullseyet
  • arrow19
    Végülis ja, ha egyik kötelék mondjuk Délre tart a másik meg Északra tart akkor bemondják hogy hány óra és csak a szopás van belőle hogy ki merre van tényleg összevissza kavarodnának, de én ehhez nem értek csak ez jutott az eszembe.
  • axenet
    Amugy még egy dolog, ha már ilyen szépen belementünk.... dogfightban is használják a raygun call-t, csak éppen nem bulls eye-ra, hanem köteléken belül vhfen, szimplán annyi hogy "raygun", ha befogtak valakit
  • axenet
    Miért, talán az IFF jó valamire dogfight közben ? Ott egy dologra hagyatkozhatsz, a szemedre.
  • arrow19
    Köhmm... 30nm-nél közelebb bearinget monddanak.
  • Molnibalage
    A rendszer legsérülékenyebb elemei.
  • Molnibalage
    Ezen felül még dogfigtban is használható, ahol tényleg bemondja, hogy raygun close, 10 hour. Mire a válasz, hogy blablalfa, 4 óra. Bullseye dogfight közben semmire sem jó.
  • Molnibalage
    A bullseye alapúval meg az a baj, hogy még a leggyakorlottabb embernek is mire leolvassa és bemondja... Szerintem értelemesebb azt mondani, hogy hány óra felől fogta be. Ha a befogott gép baráti, akkor ellenkező órával válaszol. Sokszorosan gyorsabb.
  • axenet
    Ja és még valami Balázs, léteznek földi nagy hatótávú radarok is, földi irányítást és infót is kaphatnak a gépek (Ez pedig elég sok légierőnek van).
  • axenet
    Meg a bullseye alapú azonosításra = raygun call. Ez megbízhatóbb sok esetben az IFF-nél (különösen mert a valóságban ritkán fordul elő sok gép kis területen)
  • axenet
    Amúgy nem tudom mi a gond a raygun call-al, ad a rádiózás élet szagához.
  • Molnibalage
    A probléma ezzel az, hogy nem minden F-16C alkalmazónak van AWACS, E-8, EC-135, meg istentudja, hogy még ilyen supportja. Azok bizony erősen az IFF-re szorulnak...
  • axenet
    Az IFF baromira nem megbízható a valóságban, kurva nehéz reálisan modellezni, valamint ugye az is frekvenciát bocsát ki magából, ezért a valóságban sokszor ki is van kapcsolva. Úgyhogy ha ez kérdés volt, valóságban is használják a Raygun call-t, persze ez is helyzet függő. A különbség annyi, hogy a valóságban sokkal több infót kapnak Awacstól és egyéb irányító szervektől, így sokszor már elég nagy megbízhatósággal tudják, hogy ki is az illető, mire megjelenik a radaron. És ugye sok esetben még a mai napig vizuális megerősítés kell, nem véletlen. (Persze nem a legújabb integrált rendszerekről beszélek)
  • Molnibalage
    A BMS4 csapat hozzáállása, hogy ha nem lehet tökéletes, akkor nem csinálják meg. Szerintem ezt az elvet többször megsértették, csak jó indok arra, hogy ne csinálják meg...

Ellenben kicsit vicces, hogy az MI-nek lényegében nincs IFF gondja, ami nem kis előny neki...
  • Borisz80
    Igazán lemodellezhetnék már az IFF-t és akkor nem kellene minden egyes célra raygunt kiabálni. Nem hiszem hogy igazából is egyfolytában raygun-oznak.
  • axenet
    jaja. Halvány lila gőzöm nem volt nekem sem. Még jó, hogy IFT oktatáson veszek részt.

Az adott grid/négyzet ... tengerszinthez képesti legmagasabb pontja + 1000 láb

tehát 59 = 4900 láb a legmagasabb pont a négyzetben
  • arrow19
    A gridben? Nem.
  • axenet
    Há, kis érdekesség. A mapokon vágjátok, hogy mi az a nagy és kis szám minden négyzetben ?
  • axenet
    Ja, nálam is dettó, ilyen ez a popszakma

Wowzer bácsi nagyon küldi, sztem talán a legjobb pvp pilóta már. Ami keveset pvpről tudok, azt tőle tanultam, na meg a slammer kimanőverezést is.

Nem akarlak elkeseríteni, de Red Flagen is használják már a raygun call-t
  • arrow19
    Na kb ez olyan mint nekem a yardstick volt.
  • z0ty4
    jah most jut eszembe, hogy a Sínain nincs Awacs

megnéztem a videót, wowzer hangja egyből ismerős lett, ő hívott Zutyának XDDDD

repülésre nem merek már ígérni semmit, két napja mást sem csinálok és valami mindíg közbejön.....

• axenet
    na ezért mondom, hogy nézzük ezt meg élőben, mert nem olyan bonyolult...

amúgy sok ésszel most jöttem csak rá, hogy a HUD is mutatja a bullseye pozíciót
  • axenet
    A "Raygun" szó utal arra, hogy bemértél valamilyen kontaktot, és meg akarod tudni, hogy barát vagy ellenség e...

"Falcon 11 , Raygun bulls 012 35 miles 12 thousand"
    " Cowboy 42 , Buddyspike 012 35 miles 12 thousand"
    "Falcon 11 buddylock"

így néz ki egy ilyen komm
  • arrow19
    Raygun
    "Indicates a radar lock-on to unknown aircraft; a request for a buddy spike (position/heading/altitude) reply from friendly aircraft meeting these parameters (to prevent friendly fire)."
  • z0ty4
    Raygun call? az meg micsoda ? bocs a noob kérdésért.....
  • Molnibalage
    Én is így szoktam, de még a flighton belüli indítás így is felülírja az AWACS-et. A package-t hallani sem rossz dolog néha.
  • axenet
    C opció, hogy pvp szerveren játszol, ahol human awacs van
  • axenet
    Ja igen, közben én is rájöttem mire gondolsz. Tudtommal ennek nem sok köze van a rádió beállításához. A köteléken belüli AI duma felülírja a package -en belüli AI dumát, az extraflight (Awacs, torony, egyéb kötelékek) AI commjait pedig a köteléked és package-ed AI commja is felülírja. Ez számomra is zavaró.

Ennek megoldására opció a Comm-ok kiíratása szövegesen. B opció, hogy UHF frekit 1-3 és VHF is 1-3 csatin van, így más kötelékek commját nem hallod, az Awacsot viszont igen.
  • Molnibalage
    A srác problémja az, hogy az AWACS mondja, hogy XY gépek itt, oszt mikor indít valaki rakétát a fligth vagy package-en belül, akkor az a duma felülírja. Ha jól értem, akkor adott sorrendbe rakva a csatornákat ez nem történhet meg.
  • axenet
    uhh WTF ?
  • Molnibalage
    Csak mert eddig nem tudtam, hogy az, hogy mi szakít mit félbe, az függ a sorrendtől. Vagy rosszul értem?
  • axenet
    Hogyan állítjuk be? Mire ? Sp / MP / PVP ? mert mindegyikre más kell, legalábbis a csatornák tekintetében.

VHF az intraflight freki mindig, az UHF 13as csati az alap extraflight freki. UHF 15 csatira szokták a tornyot hangolni
  • arrow19
    Default blue freq:
    UHF 13 - Guard
    VHF 6 - Package 1
    Sztem ez a standard. Ha csak 1 flightos a package 13/1.
  • Molnibalage
    A rádiót ti hogyan állítjátok be?
  • arrow19
    Nálam mehet a raygun tréning számomra ez fontosabb mint ténferegni a légtérben összevissza, legalább vmi szervezettség és logika legyen benne.
  • axenet
    Látszik a videón, hogy ki 72es és ki nem ....Yakov dumál össze vissza :P
  • axenet
    Alap... A csütörtöki 72es EU század repülések is ott zajlanak már, 10-12 fő szervezett támadás. Én most szándékosan nem folytam bele ebbe a körbe, legyen meg a vizsgám, alap dolgokat akarom nagyon vágni, aztán a következő Red Flag körre már gyúrok. Raygun callokat és egyéb ilyen finomságokat kicsit gyakorolhatnánk még, hogy ti is benne legyetek a dologban.