52966
  • z0ty4
    Mikor leszünk megint ennyien?

• repvez
    Ha tanácsolhatok valamit profil ugyben akkor DX szinten programmozzátok fel a joyt. mert ugy csak egyszer kell megcsinálni és bármikor ujrateheted a géet a beállitások megmaradnak.
    ezt érdemes elolvasni

És a BMS/joystick/keycode.pdf-ben az összes kapcsolo DX kódja megtalálható.Innem kimásolva egy worpaddal megadhatod, hogy melyik gomb mit csináljon.Csak azt kell megnézni, hogy a windows joystick beállitó panelen melyik gombot hányas számuként érzékeli és a kodban ezt a számot irni .

Igy bonyolultnak hangzik ,de ha rájön az ember akkor nem az. ÉS igy shift funkciót is adhatsz bármelyik gombnak és igy megsokszorozni a gombjaid funkcióját.
  • Molnibalage
    Hát, egy X52 profilt nekem is kellene gyártanom most, hogy Win7 alatt elvileg megy a joy konfiguráló.
  • arrow19
    Először konfigold fel az UI-ból ne profilerből. Nálam csak az airbrake van megadva.
  • Gundark 1 1
    Szia :) Én is így vagyok. Bár most éppen nincs melóm, de időm sincs sok. Emlékszem régen mennyit nyomtuk Lémisztővel meg Balázzsal. De az még AF meg FF volt. A BMShez egyelőre nem sok közöm van még :) Nekem még ezek a rádió állítások is újak, ilyenek az alapban nem voltak.

Még egy valaki meg tudna dobni egy olyan profillal az x52höz amit használ? Tanulmányoznám :) Az enyém még mindig valahogy nem az igazi. Ezért szeretem a RoFot, két géppuska egy légcsavar és hajrá :)
  • axenet
    igen, ez a szomorú része, amin nem tudok segíteni...
  • repvez
    Én is szeretnék,de IRL dolgok közbeszólnak
  • Molnibalage
    Én. :)

(Meg persze időm sincs, MÉG.)
  • axenet
    Kis közvélemény kutatást végeznék. Vannak az itteni fórumot olvasók között olyanok, akik csatlakoznának a mi multis repüléseinkhez, de úgy érzik, hogy nem eléggé felkészültek/ nem tudnak eleget még/ vagy egyszerűen nem mernek csatlakozni?
  • axenet
    Vasárnap végre IFT vizsga! Remélem nem leszek nagyon másnapos
    Szombaton reppenhetünk kicsit délután, na ?
  • Molnibalage
    BMS4 új helyszín.
  • hooah
    Köszönöm szépen!
    Sajnos jó ideig tuti nem tudok menni repülni. már most is sokat felejtettem, de legalább lesz mit tanítani ha sikerül egyszer menni.
  • z0ty4
    14 Gripen a levegőben

komolyan mondom én csodálkoztam, hogy az összes gépünk repülőképes.
  • z0ty4
    Boldog Szülinapot Krisz!!!!
  • axenet
    jaja, volt már olyan, egy időben téma is volt ez, de most már nem utaznak erre, mert kicsit erkölcstelen és amugy sem jutnak be odáig, ha meg szervezett sokkötelékes küldetés keretein belül lealáznak egy repteret, akkor nyilván a gépeket is rajta.

Ez most már nem jellemző, mert stratégiailag ez szinte fölösleges.
  • Molnibalage
    Volt már olyan, hogy a rampoló gépeken rajtaütött az gaz ellen? :)
  • axenet
    nem megy, az ecm is briefing szerint, írtam
    ramp start is lehet, meg taxi
    általában ha nagyobb csapat repül együtt akkor ramp
  • Molnibalage
    Folyamatosan megy az ECM a PVP alatt? Mert ez aztán tényleg odaver a realizmusnak.

Tényleg, PVP alatt ramp start van?
  • axenet
    Fence out-nál ugyanez fordítva

(nyilván Fence in az ellenséges légtérbe lépéskor, fence out meg kilépéskor)
  • axenet
    Fire Control Systems - Master Arm On
    ECM - On
    Navaids - Set as required
    Comm - Frequencies set as required
    Emitters -- IFF off for FENCE IN / ON for FENCE OUT

More stuff is done now days. Each crew member has a FENCE IN/FENCE OUT checklist to make sure the aircraft is ready to fight.

szóval lead "Fence in" call-nál bms-ben a következő van :

1. lámpa leó
    2. master arm on és aa/ag mód küldetés szerint
    3. Ecm on ha a briefingben ezt határozták meg
    4. rádió frekik a briefing szerint
    5. silent módba teszed a gépet, ha ez volt a briefingben
    6. fegyvereket bekapcsolod
    7. üzemanyag csekk, rendesen folyik e, az a tartály ürül e , amit először dobsz,
    8. válaszolsz hogy "two fenced in 9.2 tanks feeding" - ez annyit tesz, hogy 9200 lbs üzemanyagod van, és a külső tartályokról üzemelsz ( igazából úgy kéne : 3.2, 3.5, 9.2 tanks feeding - ekkor a két mutatót is leolvasod az üzemanyag mérőn - a két külön üzemanyag körhöz)
  • Molnibalage
    Teljes. Asszem linkelted már, de hol is van, hogy mit használnak rádiózáskor az PvP hadjáratokban?
  • axenet
    A teljest vagy a rövidet szeretnéd?
  • Molnibalage
    A fence in mit jelent?
  • axenet
    "Lead, copy. Visual. Go spread left 1 mile. Fence in "
  • arrow19
    "-2 stacked in"
  • axenet
    Jól van, szmítottam is rád. Kicsit felkészülünk addig, rádiózásból meg kötelék együtt mozgásból
  • Molnibalage
    Csak tipp, de igazán nagy PvP hadjáratnál akár 100 mérföldre is lehet egymástól human kötelék. Mind körül van bubble ugye? Tehát akár kétszerannyi objektum is mozoghat, mint single playerben.

Egyszer kipróbálhatjuk multiban, hogy mi történik akkor, ha csak simán mi, másik szerver nélkül repülünk messze egymástól. Ha két human kötelék egymás bubble távoságán kívül van, akkor vajon a másik player látszik -e 3D-ben, és ha igen, akkor a másik player buborékában levő ellenfelek láthatóak e a másik játékosnak 3D-ban, vagy neki saját távolság alapján számolja -e a progi a váltást.

A helyzetet tovább bonyolíthatja pl., hogy nagy távolság, de azonos vagy nem azonos flightban, stb. Ugyanis single playerben az saját flightban levő gép soha nem megy át 2D-be, akkor is, ha körülötte már minden az.

Nem egyszerű ez kérem.

Red Flagbe sajnos nem. Ha egyszer neki is állok repülni, akkor szerintem jövő nyárra talán elérném azt a szintet, hogy egyáltalán merjek együtt gyakorolni másokkal.
  • z0ty4
    Rám tuti számíthatsz.....
  • axenet
    Ha indul a Red flag ki száll be ?
  • Wampa reloaded
    Birom a csákót
  • axenet
    Hi. Tudtommal elég komoly mentéseket végeznek a szerveren, a biztonságos visszaállítás érdekében, plus a mission log fájl is baromi nagyra nő egy hónap folyamatos futás alatt. Az SDD meg elengedhetetlen egy ilyen szerónál. A vidkari szerintem is kicsit túl van lőve, de benne van a dologban (gondolom), hogy a jövőben még lehet hogy visszaállnak 3D-ből futásra.
  • arrow19
    A HDDnek mi a pocsomnek kell 240GB SSD+4TB HDD-t? Ha kivan kapcsolva a cloud syncing a confban nem igazan tekeri majd a helyet. Kicsit overpowerednek erzem, a GTX680at is. Proci+RAM az oke de Ilyenkor nem csak 2Dben fut rajta az UI, vagy mihez kell ekkora vas mert ketlem hogy a BMS 100%-ig kihasznalna ezt. Csak erdeklodnek, hatha vki jobban informaltabb.
  • z0ty4
    3-4 héten belül új vasat kap a Redflag szerver. Íme:

Motherboard: ASUS Rampage IV Extreme (SATA 6Gb/s USB 3.0 4-WaySLI capable)
    System Cooling: ORIGIN CRYOGENIC Custom Liquid Cooling CPU Only (refill kit included)
    CRYOGENIC Tubing Color: Tubing Color: Red
    CRYOGENIC Liquid: Ice Dragon High Performance Coolant - White
    Processors: Overclocked Intel Extreme Edition Core i7 3960X 4.5GHz - 5.2GHz LGA 2011 Hex-Core Processor (15MB L3 Cache)
    Power Supply: 1.5 Kilowatt EVGA Supernova NEX1500 Classified w/Black and Red Individually Sleeved Cables
    Graphic Cards: Triple ORIGIN CRYOGENIC 2GB GDDR5 NVIDIA GTX 680
    ORIGIN Professional Graphics Card Overclocking: ORIGIN Professional Graphics Card Overclocking
    Memory: 32GB Corsair Vengeance DDR3 1866Mhz (4x8GB)
    Operating System: Genuine MS Windows 7 Ultimate 64-Bit Edition
    RAID Configuration: RAID 0: For better speed and performance (2 or more identical drives needed)
    Hard Drive One: 120GB Corsair Neutron GTX
    Hard Drive Two: 120GB Corsair Neutron GTX
    Hard Drive Three: 2TB SATA 3.0Gb/s, 7200RPM, 32MB Cache
    Hard Drive Four: 2TB SATA 3.0Gb/s, 7200RPM, 32MB Cache
    Optical Drive One: 12X Blu-ray Disc (BD) Combo (Reads BD and Writes to DVD/CD) (No Blu-ray Playback Software Included)
    Media Card Reader: 40-in-1 Media Card Reader
    Bay Devices: AeroCool Touch 2000 - Touch LCD, Temperature Display and Fan Controller
    Audio: On Board Audio
    Networking: Onboard Network Port
    ORIGIN Maximum Protection Shipping Process: ORIGIN Wooden Crate Armor
    Warranty: 3 Year Part Replacement and Free Shipping Warranty with Lifetime Labor/24-7 Support
    ORIGIN Recovery: 16GB ORIGIN Recovery USB Drive
    Evolve Part Upgrade Service: 3 Year Evolve Part Upgrade Service with Free Shipping

egy árat írhattak volna.....
  • Molnibalage
    OFF

Ha valaki nem ismerné.

Baromi jópofa filmkritikák vannak rajta.

ON
  • Molnibalage
    Kicsit néz csak ki jól. :)
  • Molnibalage
    Én azt sem értettem, hogy hogyan kell használni. Még 2007 táján az FF-el sikerült offlineban futtatni valahogy.
  • axenet
    Kösz, néztem én már ezt, de nem foglalkoztam vele, mert ugy tudtam nem működik BMS-hez.

Most megnéztem, hát elég bonyolult a dolog. Az SQ szervert a bms szerveren kell futtatni, az awacs infókhoz meg 2D-ben kell maradni, ugyhogy PVP-re ez nem jó, és csak AWACS operátornak használható (nem lehet repülés mellett futtatni) . Mondjuk nem tudom PVP szeróra miért nem futtatják...
  • Molnibalage
    Jött ki hozzá valamu update pár hónapja. Asszem még linkeltem is.

Itt.
  • axenet
    Tudtommal az nem működik rendesen BMS-hez, javíts ki ha tévedek
  • Molnibalage
    Az F4 Online squadron collection pontosan ezért több, az minden gépet egyedileg követ tudtommal. (F4 AWACS)