52966
  • axenet
    Van egy ilyenem is egyébként. Sajna sose tudtam működésre bírni XP-ben se, nemhogy Win7-ben.

TM Attack throttle

Van valakinek bármi elképzelése, hogy mit kezdhetnék vele ?
  • axenet
    Köszönöm, utánanézek, bár most kicsit megrémültem
  • repvez
    Az elöbb leirtak szerint elvégzed a müveletet és a maradék 1 tengelyre meg elkészited a trimmelődet ahogy elképzelted .Ahoz hogy preciz legyen tegyél bele egy áttételt vagy valami szij vagy fogaskerekes megoldással hogy a poti minél kisebb elmozdulást tudjon végezni. mondjuk a trimmkeréken 1 cm elmozditás a potin csak 2mm legyen. De a precizitás fugg a USB paneltöl is. Mert a leo bodnaros panel az
    A 10 bites verzi a potméter teljes tartományában 1024 közbenső lépést kezel , mig a 12bites verzio már 4096-t ugyan azon elmozdulásnál.

itt van egy kis képi segitség is a házi barkácshoz
  • axenet
    valami ilyet :

Saitek trim wheel
  • axenet
    Na Rpevez most én jövök :)

Én egy sima trimmelőt akarok összerakni (egy tengely), mindezt jó hosszú úttal, hogy precízen trimmelhessek
    ötlet ?
  • repvez
    Olyan nagy szaktudás nem kell hozzá ha van forrasztópákád. 2 vezetéket ossze tud bárki taknyolni :) vagy csokival összeszoritani.
  • repvez
    Akkor a legegyszerübb megoldás az ha bemész valamelyik üzletbe vagy lomisokhoz használt áru boltba és veszel egy nagyon alap joyt amin 4 tengelyes kevés gombbal max 2k-böl megvan .

Ezután kiszeded az elektronikát belöle és megfigyelve melyik vezeték hol volt visszaforrasztani a pedál potijaira , Ez a pedál 3 potit használ 2-t a fékre egyet meg az oldalkormányra. igy marad egy tengely potid és annyi gombod amennyi a joyon amiket kedvedre felhasználhatsz egy házi kezelöpanelen.
  • arrow19
    Hát de, láttam vki megcsinálta rá de igazából se eszközöm se szaktudásom ehhez hogy otthon elkezdjem berhelgetni.
  • axenet
    Kicsit belekontárkodva a témába, differenciális fékezést nem akarsz Jana ?
  • arrow19
    Thrustmaster Elite Rudder Pedals
  • arrow19

Ez a típus van viszont a bekötéshez meg ilyenekhez nem értek ha tudnál segíteni szuper lenne Leo Bodnaros sztem a legegszerűbb mert nem igán találok olyan eszközt amin csak 1db axis van, van egy halott X52-throttleom esetleg azon?
  • repvez
    Persze , milyen pedálod van és van már elképzelés hogy miböl akarod USB-siteni?
    Leo Bodnar panellal vagy egy másik USB-s eszköz szétszedésével?

Ha csak az oldalkormányt akarod müködtetni vele akkor elég egy 50kohm-os lineáris poti és kész.

Ha jól emlékszem a középső lábra megy a jela két szélére meg a 5v és a föld
  • arrow19
    Repvez, tudsz nekem segíteni lenne egy rudderem amit átkéne kötni USB-re+a potit cserélni rajta mert pontatlan.
  • arrow19
    Igen, ezt használtam énis szépen működik. Köv beruházás egy mikrofonos füles lesz ne legyen háttérzaj.
  • repvez
    Én a Shoot Progival probálkoztam régebben az is elég jó volt már amikor felismerte az ákcentusom :)
  • axenet
    @ Jana :

Itt egy jó VAC (hangfelismerő szoftver) profil , ez mindent tartalmaz, és elvileg jobb a Game Commandernél, amit én használok, lehet majd én is áttérek erre.

VAC profil
  • axenet
    Ok, felvettelek.
  • Razor18
    Ja, küldtem privátot.
  • Molnibalage
    Jó hír, felvilágosodtam, hogy a gép energiagazdálkodás beállításnál más profilt kell kiválasztani. A saját hadjáratomban első nap 35-40 FPS van a FLOT legsűrűbb részén, bár TGP nélkül és min effektekkel.
  • axenet
    Persze, van skypod?
  • Razor18
    Akkor küldd már át lszi, miből áll egy ilyen checkride?
  • axenet
    Nem, ez már nincs fent, csak a CWT hasonló irománya, amit most fogok csinálni.
  • Razor18
    Az a doksi, ami a 72nd honlapján figyel a downloadok közt?
  • axenet
    Axe checkride
  • axenet
    @ Razor : Skypod van? Szivesen elküldöm a 20 oldalas dokumentumot, ami csak a teljesítendő pontokat írja le. többieknek már elküldtem anno . Fini
  • Razor18
    Ez viszonylag tömör leírás volt. Azért gratula !
  • axenet
    Köszönöm bro
  • z0ty4
    wooooow

hatalmas gratula
  • axenet
    Woohooo... kellett ez a másnap. Smokey szerint "excellent checkride, spot on"
    Tűzhetem ki a kis 72es szárnyat a mellkasomra
  • z0ty4
    Hajrá, Hajrá, Hajrá !!!

Írd meg hogy ment.....
  • Razor18
    Köszi, már azt tettem fel eleve, de eddig még nem próbáltam ki élesben...
  • axenet
    @ Jana : NP, de majd skypon beszélünk

2 óra és vizsga, szurkolni kéretik !
  • arrow19
    szepen lezarta ezt az URL taget a textbox....
  • arrow19
    Erdemes leszedni a ]legujabb BETA drivereket [/URLmert en sebesseg illetve betekintesi szogben is vettem eszre valtozast a
    [URL=http://dl.dropbox.com/u/17138384/BMS.xml]BMS profilomban
    .

@Axe: bocsi de tegnap nagyon offon voltam mar mikor hazaertem
  • axenet
    Igen basszus, azt nem lehet vásárolni. Mindenesetre ha bármi kérdésed van a TIR5-tel kapcsolatban, Janának meg nekem is az van, szívesen segítünk.
  • z0ty4
    mázlista

véleményt majd írj
  • Razor18
    Yeehaaah! Megérkezett a TIR5 a Nagy Vízen túlról! Már csak egy kis szabadidő kellene...
  • axenet
    Délután valaki reppenni ?
  • Razor18
    Próbáltam volna egy Saitek X-52 profilt meg egy bms.key file-t küldeni azoknak, akik kérték, de a priviben nem engedett ilyet csatolni. Ötlet?
  • Boconadi
    Ha hazaértem :D