52966
  • Razor18
    Sík felület szöge... mármint?

Én is azon agyaltam még, hogy az egyes tengelyek mozgásgörbéi hogyan néznek ki? Esetleg screenshot róla, már ha van kedved/időd vele ennyit dikicselni?... feltételezem, ha lenne, már eljátszadoztál volna vele... bár engem nem hagyna nyugodni...
  • Molnibalage
    Biztos, hogy nem SW. Egyszerűen a síkfelület szöge és a FOV sehogy sem jó. Azon felül az érzékenységet sem tudom jól belőni, meg nem is szoktam meg soha. Az egér + padlock 10+ év alatt nagyon berügzült.
  • Razor18
    Én biztos kipróbálnám a 4.2-t, sőt az 5.2-t is (friss béták vannak fent, vesztenivalód tképp úgysincs), bár az elmondottak alapján - és hogy túlnyomó többségnek az a szoftver jól fut, ami Neked nem - attól tartok, nem biztos, hogy szoftverprobléma...
  • Molnibalage
    4.1
  • Razor18
    Akkor végkképp passz... (MEEEELYIK SZOFTVERVÁÁÁLTOZAAAAT???)
  • Razor18
    Ja, 6DOF-os, maga a 6DOF licencpapír is megvan talán még az aktiválókódokkal. Szerintem a TIR5 árának feléért korrekt volna.

A felbontása nyilván gyengébb az adatlapja alapján, mint a TIR5-é, de - a korrektség kedvéért - amit Te mindebből észrevennél, max. annyi, hogy ha nagyon-nagyon egyenesen tartod a fejedet, egy tényleg csak labormódszerekkel észrevehető pici mozgás van benne, de azt mondom, hogy repülés közben senki nem tartja a fejét folyamatosan úgy, mint egy szobor, tehát én sem véletlenül használtam teljes elégedettséggel még "csak" Track Clip-pel is hosszú évekig. A freetrack gyerekbetegségeibe én is belefutottam alább említett nekifutásom alkalmával, kb. 5 perc után, mikor sokadjára kezdett köhögni a freetrack, hagytam a picsába az egészet, és a sapkán végzett "hiábavaló" munka dühében rögvest megrendeltem a TIR5-öt. Pár nap múlva jutott eszembe, mi volna TIR3-hoz kipróbálni az aktív LED-es satyit? És jött az ég-és-föld-a-különbség érzés. Szóval csak ennyivel "szarabb" - ha előbb próbáltam volna, nem rendeltem volna meg TIR5-öt, ezt komolyan mondom. Persze bánni azért nem bánom, viszont lévén kiderült, mennyit tud a TIR3 is, elherdálni akkor sem akarnám, ha egy fejre elég egy TIR.
  • Molnibalage
    A monitor tetejére rakva teljesen használhatatlan. Igen, be van pipálva.
  • Razor18
    Csak tippelek: True View bepipálva? (melyik szoftverváltozat????? )

A pozicionálás hibát nem értem... mármint értem, csak az okát nem tudom. Az enyémet (TIR3, 100 vagy 124 USD-ért vettem anno) 0 km-es korában felraktam a monitor tetejére "normál néző távolságban" középre, és azóta is jól működött onnan. Én a TIR3 Field of View-jával is elvoltam, csak tudni kellett, "meddig a meddig". Egyszer megnézném a Tiédet, bár nem hiszem, hogy nagy okosságot tudnék mondani rá, mert elhiszem, de elég X-aktásnak tűnik, persze ez inkább az én szerencsém, azaz hogy én sosem futottam bele. Mondjuk azt azért szerette, ha a három érzékelő alaphelyzetben lehetőleg egyenlő szárú háromszöget mutatott a kamera képen, gondolom azért, hogy egyelő mozgástere legyen mindegyik irányban.
  • repvez
    6dofos a tir3-asod? és mennyit engedsz a feléből ? Az 5-öshöz képest mennyire rosszabb használni ?Azt tudom hogy kisebb a látószöge,de a nézelődés ugyan olyan jól használható?
    Mert eddig én is Freetarcket használtam ,de a webkamerám nem a legacélosabb és igy akad a nézet hiába van meg az FPS. A tir3nál illyen nincs? mert attól volt vele játszhatatlan a Freetrack nálam hogy szakadozott a kép és olyan volt mintha hullámozna és nem láttam rendesen a tájat meg a müszerek adatait.
  • Molnibalage
    Most is eljátsza azt, hogy ha lefel és oldalra nézek és fel, akkor utána meghülyül és nem a HUD jön vissza felfelé nézve, hanem a katapultülés. Baj van a látószögget, a sapin levő visszaverő felületekkel. Tehetem akármilyen magasra vagy távol a cuccot, valami soha nem jó neki...
  • Molnibalage
    Most az új gépen jobb a mozgás, több az erőforrás. A baj az, hogy ha hátrafelé nézek ÉS előretolom a fejem, akkor nem belfele hanem kifele zoomol. Mindig is ezt csinálta. Akkor ez nem is "bug" henem ennyire hülye a TIR? Mert így hátrafelé csak akkor van nagy FOV, ha előrenézetben zoomolsz és utána fordulsz hátra. Remek...
  • Razor18
    Mit értesz érzékelő alatt?

Track Clip-em volt eddig (is), ez a "passzív", 3 fényvisszaverő téglalapocska a baseball-sapi siltjére téve. Nekem hibátlanul működött eddig is, egy pici "cicergés" volt max., szerintem a fényvisszaverő négyzetek bizonytalan alakja miatt, mármint a visszaverődés "képe" a TIR kamera számára. Emiatt futottam neki egy freetrack-hez való aktív sapkának 3 IR LED-ből meg egy elemtartóból némi vezetékeléssel-forrasztással, kb. 8-adikos technika óra anyaga.
    A sapka ellenére a freetrack, mint alkalmazás nekem nagyon nem jött be, instabil, bizonytalan volt a próba alatt, viszont az aktív LED-es sapkába fektetett munka azonnal kifizetődött, mikor viccből kipróbáltam a TIR3-al. Szerintem ugyanezt a TIR-labilitást fedezték fel a TIR-es fiúk, akkor dobták piacra az aktív Pro Clip-et (az újabb típusokkal együtt persze). De az enyém jobb. Nem viccelek. Nem kell hozzá fejhallgató, meg nem törik el a legvékonyabb helyen. Egyébként Pro Clip nélkül annyit változtattak a most gyárilag küldött passzív Track Clip-en, hogy a téglalpok sokkal íveltebbek lettek, de szerintem sokat nem javít a visszaverődésen, bár alapból a passzív Clip-jével is jobbat mutat a TIR5, mint a TIR3. Na, ezt jól túlhabosítottam. Mi a Tiednek a konkrét baja? Típus, szoftver változat?...
  • Molnibalage
    Milyen érzékelő van hozzá? Milyen sapid van? Nekem 5+ éve van TIR4 és nem tudom használni rendesen...
  • Razor18
    Hát, a TIR5 egész egyszerűen állat. Betonstabil, hajszálpontos. Bár az új szoftver kicsit mintha bekavarna az X-52-esnek, ha Ctrl F12-t programozok fel a centerezéshez, de azt majd megoldjuk. A TIR3-at meg elévülhetetlen érdemeinek elismerése mellett nyugdíjazzuk, esetleg majd valahol elsütöm. Csak még mindig az a qrva szabadidő...
  • Molnibalage
    Köszi.
  • axenet
    Aegean 1.1
  • Molnibalage
    Hol érhető el a legfrissebb?
  • axenet
    Egyenlőre kinézetileg Aegan-t tudom javasolni, abban nincsenek textúra bakik, a "híres" helyszínek környezete elég szép.
  • Molnibalage
    Nem ismerem, nem telepítettem fel semmilyen más helyszínt. Az installer tartalmazza vagy külön kell leszedni?
  • repvez
    ÉS az uj balkán helyszin textura? az nem ennyire ismétlödik.
  • Molnibalage
    Akkor egy ötletem van még. Egy "mezőn" több battalion volt átfedve, így egy bomba (CBU?) másodlagos robbanása sokminden mást kinyírt.
  • arrow19
    Sínain nincs JSOW.
  • Molnibalage
    A JSOW modellezésével vannak gondok.
  • Molnibalage
    A POH helyszínt próbálta már valaki? Ha ilyen textúra van bennem, akkor lehet, hogy ezzel kellene videózni.
  • z0ty4
    185 A-G kill? mit dobott le ? Atombombát......
  • axenet
    Snarble (aka wowzerboy) in action
  • axenet
    Igen, több század is van, ha lenézel az aláírásomra, akkor láthatod, hogy én az EU ("RONON") század tagja vagyok, de itt megtalálsz mindenkit :

72es roster

LFE alatt nem egymás ellen repülünk, hanem valami igen kidolgozott általában egy dologra kihegyezett összetett TE küldetést

Egymás ellen repülés, a Kill Your Commander, negyedévente, ekkor a sima pilóták és növendékek repülnek a parancsnokok és egyéb rangos emberek ellen, minden pontozva :

KYC
  • axenet
    Hát teljes leírás nem létezik, de itt vannak okosságok :

Cougar world
  • Molnibalage
    Több század is van? Az LFE alatt akkor egymás ellen repülnek a századok?
  • repvez
    azért a leirást el tudod küldeni vagy linkelni? hátha valahogy megkerülhető a dolog
  • axenet
    De sajna, én úgy tudom, olyannyira hogy ez csak a Foxy nyelvével lehetséges, az uj Target nyelvvel már nem (úgy tudom)
  • axenet
    Semmi "kötelezettség" nincsen. Havi egy LFE (Large Force Engagement) van, amin minden század részt vesz, arra ajánlott de érdemes is menni, mert kb 30an vagyunk fent, +irányítok + human awacs
    Ezen kívül minden századnak heti egy hivatalos repülése van, arra mész vagy nem, ahogy tudsz. Nyilván ha egy hónapra eltűnsz teljesen azt nem szeretik.
  • repvez
    Az viszont engem is érdekelne, remélem nem csak Cougar spec a dolog .
  • axenet
    Igen, de én TENGELY módosításról beszélek. Foxy-ban programoztam fel a joyt, természetesen shift gombot is használok, így megkétszerezve a gombjaim mennyiségét, csak eddig a tengely shifteléssel nem foglalkoztam, de cougar fórumon látom, hogy meg lehet csinálni.
  • Molnibalage
    Axe, az hogy tag lettél, az milyen kötelezettségeket jelent? Milyen gyakran kell repülnöd, stb?
  • repvez
    #41016 ezt már ebben a hszemben irtam ,de akkor ugy látszik nem olvasta el senki.

.Key fájl modositással egyszerü az egész.
  • axenet
    Nah, rájöttem mit fogok csinálni. Szimplán átprogramozom a Cougar-em, kis okossággal ez ugyanis tud olyat, hogy amig nyomvatartasz egy gombot, addig más tengelyként kezel rajta egy potit pl.(axis shift) Még kihámozom hogy tudom pontosan megcsinálni .
  • axenet
    Uhh, akkor ott is van mit okoskodni :P

hát, ezzel a gázkarral az a baj, hogy már az XP sem ismerte fel normál joyként se, mert valami kavar van vel, csak 98 alatt működött, CSAK a saját szoftverével...
  • repvez
    Az elöző hszben lévő átalakitó vagy pedig teljes átvezetékelés USB-s panellal ( pl Leo bodnar)
    Nekem Betainnovations PlasmaMM2 panelem van Ezzel alakitottam át a régi TM F16 FLCS/TQS hotast.
    Minden remekül müködik kivéve azt hogy egyenlöre még nem jöttem rá a szofveres dolgokra a gombok felprogramozásához.
    Mert a vezetékelésnél annyi hibát vétettem, hogy nem figyeltem arra hogy minden gomb 1-32-ig legyen bekötve igy van ami kimaradt ,de helyette meg a 40esek nél lettek használatba véve (mivel ez a panel 64 gombot kezel egyszerre) Csak a windovws sajnos csak 32 gombot lát egyszerre igy a gázkaron lévöket egyenlöre nem tudom ez miatt használni.
    Most vagy átvezetékelem ujra vagy valamilyen trükkel 2 egységként kéne felismertettnem a winnel :(
  • repvez
    Vagy ha nem akarsz barkácsolni akkor azt hiszem ez egy gameport USB átalakitó . igy csak össze kell dugni és megy minden .átalakitó