Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

97th Vampire
Réééges régen az F-15E Strike Eagle III. dos -os játékban lehetett így repülni...

z0ty4
" Durrog mint fater a bableves után"

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

axenet
Fõzök egy jó bablevest, aztán én is leszek este...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

V43 1105
Repcsi érdekelne igazándiból, valami "újabb" F14, F18 ilyesmi ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Molnibalage
Asszem igen, de pokoli régi és lehet, hogy nem repcsi. Heliben tutira van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

z0ty4
Vagyok TS. Nézhetünk valamit.

V43 1105
Létezik olyan repszim. ami neten is játszható és haverral ülhetünk kétüléses gépben egyszerre ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

axenet
Én még nem vagyok tizstában a délutánom/estém alakulásával, de írni fogok ide a fórumra, ha már tudom, hogy ráérek e. Többiek ?

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

97th Vampire
Hát akkor mondjuk ma? Valami light-os küldetést kezdésnek?
Nekem 17:00-tól max 22:00 -ig jó.

Ha jó valakinek akkor mikorra menjek TS-re?

axenet
Szívesen látunk minden multira jelentkezõt! Ha single playerben jól megy a dolog, akkor hamar menni fog multiban is.

CAT1/Cat3 :

The FLCS limits the AOA that the pilot can put the airplane into. It does also limit the G
that the pilot can induce, but this is dependent on airspeed, and is usually 9 G. Here is an
excerpt from the F-16 C/D Block 50/52 "Dash One" manual:

CATEGORY I LOADINGS

The FLCS minimizes the possibility of departures or spins. Roll rate inputs command
flaperons and horizontal tails for roll power to provide a relatively constant roll response.
Maximum command 360-degree rolls at subsonic speeds may cause a slight g reduction on
termination. At supersonic speeds, maximum roll rates may cause a slight increase in g. AT
high AOA and low airspeed conditions, roll performance is reduced by the FLCS to minimize
pitch/rool coupling. Aft CG's, open speedbrakes, asymmetric missiles, or centerline stores

decrease departure resistance.

CATEGORY III LOADINGS

Aircraft response with most category III loadings remains similar to that of the clean
aircraft; however, large stores significantly increase total aircraft drag and reduce
performance. Light buffeting may occur during level flight at approximately 0.92 mach. In
addition, surging may occur near the store limit airspeed, especially at low altitude. Neither
condition requires specific action.

With STORES CONFIG switch in CAT III, the AOA/g limiter provides departure resistance
for all category loadings. Except for the requirement to avoid structural overstress, pilot
workload is reduced to a level comparable to that with category I loadings.

And here is a copy of the STORES CONFIG switch limitations:

CAT I
Max AOA = 25°
AOA and roll rate are limited when AOA is between 15 - 25 degrees and airspeed is
<250kts
CAT III
Max AOA = 16°-18° dep. on GW
AOA begins to be limited starting at 7°AOA/100kts through 15°AOA/420kts,
depending on AOA and airspeed
9g is available until 15° AOA; max g decreases as a function of AOA/airspeed
Max roll rate is limited to approx. 60% of CAT I roll rate

With the STORES CONFIG switch in CAT I, it's very simple. G is limited to 9, and AOA is
limited to 25'. But with the switch in CAT III, the behavior changes. At very low speeds (100
knots) AOA is limited to 7'. As airspeed increases, so does the maximum AOA until you get
15' at 420 knots. 9 g is available at AOA lower than 15'. So, if you go fast enough, you can
pull 9 g in CAT III. In fact it's pretty easy to do.

z0ty4
Nagyon szívesen látunk ! Írd be, hogy mikor jó és meglátjuk. Csak ts kell, a többit elmagyarázzuk :)

Ha van routered azt még be kell állítani, ha visszább olvasol volt róla szó.

Asszem Kriszel az elsõ gyakorló repülésünk az LGB traning volt :)

97th Vampire
Nem vettem. Ott is próbáltam rákeresni: F-ACK list, ING SLNT FAIL. Én nem találtam meg. Bár igazából a F-ACK listát kerestem, mivel a BMS dokumentumokban a lista hiányos (az az nem volt benne ez a hibajelzés).

Más.
Lehetne veletek (eme fórumon jelenlévõ egyénnel, egyénekkel) repülni a BMS 4-el?
Nem mondom hogy profi vagyok de nem is tartom magamat full amatõrnek. Jól jönne egy tapasztalatszerzés, hogy hogyan repülnek mások a programmal.
Viszont sajnos az online repülésekhez való kapcsolódáshoz nem értek. Csak LAN -on repültem még haverral, de azt is az AF-el.

Molnibalage
Nyomjelzõ MOD WIP.

Nem tudom, hogy hogyan csinálta, de a visszapattás is modellezve van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ne vedd kioktatásnak, de nekem ilyen esetben legelsõ dolgom beírni a Google-ba, még kérdezés elõtt. <#wave>

97th Vampire
Azt tudom hogy miért keletkezett a hiba, csak nem találtam meg a BMS 4 leírásban hogy mi is ez pontosan.
Hol találtad meg a választ?

arrow19
A CAT III 6G a limit kicsit félreérthetõen írtam, úgy értettem hogy 6G-ig húzhatod utánna jön elõ a hibaüzenet.
Egy csomó videóban láttam már énis hogy megtépik ezért érdemesebb kicsit finomítani a joyon (sensivity) és odafigyelni a fordulóknál a HUD-on a G értékre.
axenet
Így van, állásszöget limitál, G-t csak a sebesség, és egyéb fizikai dolgok függvényében. (majd elõkeresem az errõl szóló kis pdf-em)

Valószínûleg amúgy nagyon megtépted a pakolt gépet.

Molnibalage
A CAT III csak álllszöget limitál tudtommal. Bombákkal megpakoltan is nekem sikerült bõven 6G felölé tépni.

arrow19
"The ISA SNGL FAIL seems to indicate a failure of either the primary or secondary hydraulic system, again with the limitation of flight above Mach 1 would be unstable."
High-G turn, szerintem az a baj hogy CAT III-ban van a gép és televolt felfüggesztménnyel te meg gondolom nagyon megtépted az egyik fordulónál, 6G a limit ha van rakomány, CAT I-nél 9G.
97th Vampire
Sziasztok!
Tudja valaki hogy mit jelent a F-ACK kijelzõn a ISA SNGL FAIL hibaüzenet? Sajnos a F-ACK táblázatban nem szerepel.

z0ty4
HD háttérképek.

a 10. kép stipi-stopi <#violent>

Molnibalage
Repültem egy bevetést a Korea '80s-zel. Jópofa volt. A-7 gépek megérkeztek és lekazettázták a AAA-t. Aztán berongyolt egy rakás MiG-21 és volt dogfight rendesen. A gépek változatos módon estek el a package-ben. Egy SA-2, egy SA-7 és egy BMP-2 kill volt.

Egy SA-7 indítástól az új, pontosabb FM mentett meg. Emelkedés közben nem ért már utol. :)
Van pár ACMI is.

V43 1105
<#nevetes1>

Molnibalage
Értettségi? Ja, akkor nem szóltam. :)

V43 1105
Ez egy 3D-ben készült kabin, amit renderelnek és abból készítettek egy 2D-s változatot ;)

Streaker Eagle : Leérettségizek és tényleg befejezem megígérem :D

repvez
Ezért irtam hogy elbirná már 3D-ben is ezt a játék. Mert maga a kabin 3D-ben készült ,de a játékhoz már csak a 2D-s vetületét használták a különbözö nézeti szögeknek megfelelöen .
Molnibalage
Ez nem 2D-s kabin? Mert nekem annak tûnik. Térhatású textúra, de 2D-s.

Molnibalage
Ennél szerintem jobb fog készülni, ha készül.

repvez
Molnibalage
Azt nem kérdeztem meg, hogy lesz -e kabin, de elõbb utóbb szerintem igen. Az Aegan két fõ gépe az F-16 és F-4E. Új F-5 modell is lesz levehetõ szárnypótossal. (Asszem.) Kabin? Gõzöm sincs. Megkérdezzem 611-Eaglet.

Õ azt mondta, hogy mindent beleintegrál a modomba, amihez hozz lehet férni vagy az övé. Mivel a core DB egy jó darabig nem frissül azt kell hogy mondjam az én adatbázisom jelenleg is a legdurvább és egy darabig ez így is fog maradni. Semmivel sem instabilabb, mint az alap. Nincs benne overkill AAA a kis gépusskáknál, de ha tökegyenesen és lassan repüsz, azért még eltalának. Viszont nem robbansz atomjaidra egy találattól, mert belenyúltam a sebzésbe is.

A ZSU-23-4 is faszán muzsikl. A 4 egységes ütegben van olyan, hogy ketten áthúznuk egy felett, én megrongálódom, a havert meg le is lõtték. A nyomjelzõs mode feltelepítésével igen látványos a dolog, fõleg éjszaka.

repvez
Meg jó lenne ha az F4es phantom megkapná azt a kabint amit még régen az FF-hez probált késziteni valakit, mostmár elbirná a vas a 3D-s verziót is nem csak a 2D-sitett verzióját.
axenet
Ja, azt megnézném, meg hogy miben lesz más a gép, mint most

z0ty4
F-18-as kabinról mutathatnának valamit.

axenet
Dolgoznak a srácok, helyes

Molnibalage

axenet
LOL :D

Molnibalage
Tesótól kaptam. :)

axenet
Hát igen, sztem be is szarna a DCS fele annyi egységnél, mint ami egy lightos kampányban van a BMS-ben

Molnibalage
Csak egy icipici dinamikusság kellene a hadjáratokba. Számomra a nagy kérdõjel az - mivel nincs meg a DCS - hogy hány egységet képes mozgatni és mekkora FPS veszteés árán. Ugyanis a DCS-ben nincs "bubble".

Molnibalage
Totálisan tárgyilakogsan jó hosszú kommeteket írok. Aztán jön ez a tapló és érdkes stíusban nulla forrással pattog. Van pofája "case study"-nak kezelni azt a konfliktus, ahol tobb tucat AIM-9M-et lõttek el, de az SV elõtt légiháborúkban is tucatszám indítottak AIM-9L, Python-3 raktéát, ami az AIM-9M küszöbén voltak már.

Semmivel sem érvelt, semmit sem támaszott alá. Ellenben volt pofája inzultusként emlegetni azt, hogy nyilvánvaló állatságokat vannak az adatbázisban.

Kicsit vicces csak, amikor 40 éves légiharc rakétával - R-40T (AA-6) - befogok és leszedek egy dispenser nélküli vadászt vagy vasi MI-t. Ha meg MI ellen mész és õ kihasználja ezt és nincs AI wingman, akkor a semmi szed le. Ugyanis nincs indítási figyelmezetést és 20 mérföldrõl fütcsíkot sem látsz...

A MICA IR-re 25 mérföld feletti lockot is csináltam már.

Gundark 1 1
A BS szórakoztató volt repkedni a darálóval. Kellemes fizika, viszonylag szép táj.. De kb ennyi. Élmény volt bezúgni a házak közé meg függeszkedni, de semmi más. És ez volt az elszomorító.
axenet
DCS sorozatról én elég hamar lemondtam, a black shark nekem is megvolt, de õk se tudják mit akarnak, és az egész szakadéknyira van attól az élménytõl, amit az F4 nyújt, És akkor még nem beszéltem az F4rõl pvp multiban...

axenet
Meg pl ha kicsit pozitívabban állnál a dolgokhoz, akkor nem hajtanád el ezt a kevés magyar érdeklõdöt is errõl a fórumról....

Balage, az általad leírtak túlnyomó részének tényszerûségéhez pillanatnyi kérdés sem fér, és ezért mindenki elismeréssel tartozik neked, púderozás nélkül. Ha viszont tényleg azt akarod, hogy a kétségtelenül jobbító szándékod eredményesen utat is találjon a programba, egy picit érdemes volna - tudom, nem egyszerû, viccen kívül mondom -, a diplomáciára is odafigyelni. Picit úgy vettem le, hogy ha nem Te adnál nekik lehetõséget arra, hogy inkább a vissza-visszatérõ pikírtségeddel foglalkozzanak, mintsem az általad vázolt tényekkel, akkor nem menne el a beszélgetés ebbe az irányba, és nem éreznék picit toporzékolásnak egy-egy megnyilvánulásodat (bocs a jelzõért). Nem kéne mindent ennyire zsigerbõl megválaszolni, sokkal többet ront vele az ember, mint amennyit halad, elolvasás után inkább várj egy órát a válasszal, és a jelzõkkel akkor is csak óvatosan, mert így saját magadat teszed a perifériára...

Mindezt nem azért írtam le, hogy eggyel több embert sorolhass a veled kötekedni akarók sorába, pusztán csak támogató de nem elfogult külsõ szemlélõként gondoltam jelzem, hogy ha elhajtasz mindenkit a picsába, csak mert kisebb hévvel kezeli a Te dolgaidat, mint jómagad, az nem lesz túl produktív, pedig kár volna, ha a fejlesztéssel töltött nem kevés idõd emiatt utólag kidobott energiává válna, legalábbis a "nagy F4 közösség" számára.

Molnibalage
És nem igaz, folytatja a marhája... Hogy lehet egy ekkora gyökér BMS4 tag....?

Molnibalage
Az elmúlt 8 év ED-s ígérgetésébõl lényegében semmi sem valósult meg...

L Viper
A DCS Black Sharkot megvettem, az FC2-t is, de azt kell mondjam, egyre távolodok ettõl a DCS vonaltól.
Nem tudok mit kezdeni ezzel a kiadunk gépeket x havonta (évente) koncepcióval.
L Viper
L Viper
De legalább azt egy magyar fejlesztõ ügyködi.
Gundark 1 1
igen. Az is határeset, de értelmesebb mint a mustang. Ez legalább illik a korba :) Van valami koncepciójuk hogy a Mustangot miért csinálták meg?