Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arrow19
Az UI-ban semmit, azt felülírja az FLCS a játékban (tehát csak dísznek van) érdemes utánnaolvasgatni van külön topic, nekem is kb fél év volt mire kitapasztaltam a legideálisabb erõhatást.
Kicsit kiegyensúlyozatlannak érzem a csûrõ hatását, nyilván beállítás kérdése. Kicsit mozdítom a joy-t, elõször kicsit mozdul a gép, majd továbbmozdítva a joy-tolyan érzésem van, mintha "meglódulna" az orsózás, tehát a tartomány közepe mintha kicsit durva volna. Válaszgörbét állítani ha jól láttam, nem lehet, a Saturációval kellene piszmognom, de nem teljesen látom, melyik beállítás (Small, Medium, Large) mit eredményez. Valaki?

repvez
Tudom de Buzzz-ék alkotnak valami extra részletes modellen, a forumon van is fenn pár kép róla és a D modell is készül ami a filmes jelenetben is jól mutatna.
Molnibalage
Az M-2kC-nek már most szép modellje van igen jó pittel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
ha kiadják egyszer a kicsideltát a gallok akkor azzal is lehetne egy jó kis videot forgatni a vadászpilóták c. filmbõl pár jelenetet.

Molnibalage
Sakcok, egyszer majd újra visszatérek a Falcon videoklipp forgatáshoz. Viszont a régiekkel ellentétben lehet, hogy folyatásos videó lesz, vagy egy baromira hosszú. Régóta érlelõdik bennem a gondolat, hogy megfilmesítem a Red Storm Rising egyes résziet. Ehhez viszont multis segítségre lenne szükségem. Sokra. Nem, nem most, majd egyszer. 😊

Elõre figyelmeztetek minden résztvevõt, ha csináljuk, akkor baromira unalmas lehet a dolog. Lehet, hogy egyes jeleneteket 5-10-szer is fel kell venni, mire lesz belõle valami érékelhetõ.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

arrow19
Igen, énis akkor szoktam inni az ásványvizbõl mikor bemondja hogy "Tanker is entering turn" és így a kuuuuuu***... Akkor pörgess elõrébb a fuel switchel. 😉
Jól van, mondtam, hogy régen foglalkoztam vele, azt hittem, a tanker rádiófrekijét is be kell állítani. Józan ész alapján a TACAN a navigációra szolgál, beszélni rádión szokás IRL. Mindegy, csatlakoztam - nem mondom, hogy nem vert ki a víz -, felvettem vagy 2000 lbs fuelt, aztán a tanker is fordulni kezdett, és azon rajtamaradni szerintem nehezebb, mint a bika hátán a Sport1-en... de valamiért a végére aszimmetriát mutatott az üza mutató, azaz látszott a piros zászló a hátsó (?) mutatóról, meg picit kezdett jobbra dõlni a gép. Az üza. selector kapcsolóhoz nem nyúltam, kellett volna?

arrow19
Razor ki beszélt itt frekirõl? A-A TACAN-t írtam
"-You request tanker on the radio and if you're further away than 10nm the AWACS will give you the tankers TACAN channel, bearing and distance. You plot the tankers TACAN channel (92Y) and subtract 63 which is (92Y - 63 = 29Y) to lock up the tanker and start approaching it. Once within 10nm you call him up again to request fuel and he'll clear you to pre-contact. Once you've stabilized behind him you will be cleared to contact and the lights underneath the belly of the tanker will start guiding you (forward/aft and Up/down). "
axenet
Tankereknek nincs rádió frekie, csak TACAN-ja. Bármelyik preset csatornán lehet velük kommunikálni (tudtommal)

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Légitankolás Training TE-nél a rádiófreki már a tankerre van állítva, vagy még azzal is kellene buzizni?...

arrow19
Videó, az sehogy nemvoltam még otthon azóta. De mostmár nyomatok bele légitankolást is a Balázs kedvéért. De télleg hányszor használj a az ember? A mute gombot? Mert a kurva skype/msn/teamspeak programokon ugyanúgy van mute gomb.
z0ty4
Pörög a fórum. Like it.

Jó hír végre mûködik a mikrofonom, fél óra buzerálás után rájöttem hogy van rajta egy mute gomb ( DE MINEK )
és persze az be van nyomva. A rossz hír hogy rövid a zsinór, és persze az elõlapi mikrofon nem mûködik, de ez nálam már megszokott. Szóval, nyakamba veszem a várost és talán lesz valahol mikrofon hosszabító. Majd jelentkezem.

Jana videó hogy áll?

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
És egy kólát jég nélkül. 😊

axenet
Tankolás akkor fun, ha közben pittyegnek a migek az RWR-en, csak hogy ne legyen unalmas. Múltkori küldetésnél jó volt Vampi<#vigyor2> Még kitoltam egy kicsit a CAP idõtartamot, hogy minden köteléknek tankolnia kelljen.<#taps>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

arrow19
Ja-ja van valahol az otthoni frapkönyvtárban. Majd megkeresem éjszakait kérsz vagy reggelit? <#taps>
Molnibalage
Lehetne egy videót csinálni egy sikeres tankolásról? Csak, hogy elhigyjem, hogy van ilyen is. 😊

axenet
jaja, azt csak akkor tolom be, ha jó a zene <#idiota>

arrow19
Ákosnál a 3. a DISCO program <#idiota>
axenet
Nálam elég egyszerûen, 1 program flare (1db), 1 chaff (2db), és egy vegyes, ami 5 mp-ig dobál mindent felváltva.

arrow19
A refuel SOP az ígynéz ki:
1.Request refuel ‹100ml -megkérdezed hogy egyáltalán tud-e fogadni vagy hazamész 90%ban tud, de mondjuk volt már velem úgy hogy beszívtam hajnali 2kor éjszaka éppen landolt hazafele a tanker énmeg kergettem, sõt olyan is volt hogy a földön taxizott úgyis odatolja a vectort, az AWACS mindig tanker A-A TACANját adja meg pl:29Y az nálad 92Y (általában a tankereknek a TACAN reciprokát adják)
2. 2. Request refuel ‹10ml -engedélyt kérsz a megközelítéshez
3. Stabilized and ready (jövök engedd a boomot)
4. Done refuelling (végeztem jöhet a monkey vagy a wingman-ed)

Nálam az van amit tanit is használ a 6. EWS meg ilyen emergency olyan 15flare-t kitol ha véletlen indítanak.
97th Vampire
Nem sok rádióüzenet van a tankernél. Konkrétan 3 db.
Ezt nyomtam:
3. Done refueling

Más.
Ti milyen EWS programot használtok? Hogy vannak beprogramozva nálatok a zavarókivetõ programok?

axenet
'Clear-off'-oltál rádión?

97th Vampire
Ismét egy kis momentum.
Cím: Aki nem tudott aludni... (az az, kora reggeli repülés, kávézgatás közben)

Nagy magasságból végrehajtott bombázás. Ejj de tetszik a block 40 HUD-ja <#zavart1>

A most már elmaradhatatlan légitankolás. A tanker pilóta úgy gondolta, hogy már túl könnyen megy ez nekem és a nehezítés kedvéért Nappal szembe fordult.

Azért megoldottam... Minden lámpa zõõõd.

Nem tudom miért de tankolás után a wingman beragadt a tanker mellett. Nem akart többé engedelmeskedni parancsaimnak.

A Learjetet nyugodtan ki lehet zárni, az ennél jóval kisebb, és az alakja is totál más. Hawker, Gulfstream, Challenger, Bombardier... valahol ezek között lesz, de nem volt türelmem kiszemezgetni, sorry...

Köszi szépen ez lesz az!

Én életemben szinte csak A320-al repültem eddig (talán még A319-el is), szóval talán az az egyetlen gép amit meg tudok különböztetni a többitõl <#nevetes1>

Molnibalage
Nyugodtam posztolhatod oda. Attól, hogy nem chat módban zajlik az élet olvassák. Nekem gõzöm sincs a civil gépekrõl. Egy A320-at is alig tudok megkülönböztetni egy B737-tõl...

97th Vampire
Eh... Learjet 45 Bombardier-nek tûnik nekem.
De nem igazán értek a polgári gépekhez.

Hali. Gondoltam a Felhõk Felett topik helyett inkább itt érdeklõdök, ez a topik aktívabbnak tûnik.

Meg tudja valaki mondani, hogy mi a pontos típusa ennek a gépnek:

Köszönöm!

Molnibalage

😊

Sikerült! Nem ezt írtam be: Add-On-Korea-80\Korea80.tdf, hanem ezt: theaters/korea80/Korea80.tdf elérési útnak a theater.lst fájlba és egybõl megtalálta!

Molnibalage
Nekem is balra dõl. Ettõl még mûködik. Fel nem fogom, hogy miért nem jelenik meg neki.
Biztos, hogy a \data\Add-On-Korea-80 helyen van? Abban a könyvtárban kell lennie a tdf fájlnak.

97th Vampire
Talán ebben a sorban lesz a hiba:

"Add-On-Korea-80\Korea80.tdf"

Nézd csak meg merre dõl az a "pálcika" (slash) ---> \
Másik irányba kell ---> /

97th Vampire
A kézi install-os block 40 cockpit a következõket tartalmazza:

ckptart/f-16c-40/ :
- 3dbuttons.dat
- 3dckpit.dat

KoreaObj/ :
- 8017.dds
- 8018.dds
- 8019.dds
- 8020.dds
- 8021.dds

Valamint még ezek a file-ok vannak külön:
- cockpitcanopymodel.lod
- cockpithudmodel.lod
- cockpitmodel.lod
- cockpitmodel2.lod
- cockpitmodel3.lod

Ezekbõl össze lehet hozni valahogy a block 40-est más kampányhoz?
Nekem fogalmam sincs mi micsoda.

97th Vampire
Igazából a block 40 HUD csak "eye candy". Mindaddig az is marad még meg nem csinálják valahogy hogy a 3d-s cockpit-ben is kilehessen vetíteni a HUD-ra a FLIR-t.
Sõt ha nincs Track IR-je az embernek, hogy lejebb tudja hozni a nézetet, akkor a HUD felsõ részét kitakarja a keret.
De akkor is valahogy nagyon bejön a "night falcon". Fõleg a Viper in the strom-ot olvasva.... <#circling>

97th Vampire
2-en voltunk csak. Még így sokadjára repülve Axe mission-jét is feelinges volt az egész 😊

Lehet hogy megint leszek este.

z0ty4
Hogy sikerült a tegnapi repülés? Sokan voltatok?

Késõn értem tegnap haza full fejfájással, a sok napon állás miatt. De megvan az új mikrofon este felnézek ts-re ha van valaki, legalább a mikrofont letesztelem.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Ne, nagyon ne! Ugyanis a többi helyszín más adatbázist használ. A Block 40/42 HUD pontosan azért nem ér szart sem - már elnézést - mert lecseréli és nem integrálja az adatbázisba amit. Tehát egy 1. kiadású BMS4 DB-t húzol rá egy másik helyszínre. Ezt nagyon nagyon nem ajánlom.

arrow19
Object foldert a KOREA könyvtárból húd át,
BMS fórumon
97th Vampire
Tudja valaki, hogy hogyan kell a Block 40-es HUD mod-ot áttenni más hadszinterekre is? Mert jelenleg csak Koreánál mûködik.

97th Vampire
akarom mondani itt lehet szétnézni hadszinterek ügyében, hogy melyiket lehet már letölteni.
http://www.benchmarksims.org/forum/forumdisplay.php?32-Theater-Discussion
Amint látom olyat is le lehet tölteni amivel gyakorlatilag, még csak saját szerkesztésû mission-t lehet repülni, mert még nagyon béta.

Srácok, kéne egy kis segítség...tuti megint én vagyok a sügér, de nem veszem észre mit szúrok el...Felraktam a Balázs féle Korea80 mod-ot a BMS-hez, de a hadszínterek között mégsem jeleníti meg a játék :S Mi a francot lehet ott elszúrni???
Nálam így néz ki a theater.lst fájl:

# list of all known theaters
terrdata/theaterdefinition/kto.tdf
terrdata/theaterdefinition/korea.tdf
terrdata/theaterdefinition/korea2.tdf
terrdata/theaterdefinition/korea3.tdf
terrdata/theaterdefinition/korea4.tdf
Add-On-Korea-80\Korea80.tdf

arrow19
Én mostanában úgy szoktam kampányban hogy elõrébb tolom a tankereket olyan 80mérfölddel és 2 és az utolsó elõtti waypointot berakom refuelnek, aztán oda vissza iszogatunk. 3hete így nyomtam 4órás küldetést. Még jó hogy lehet pauseolni kakapisire.
axenet
vagyunk pc pilot TSen

axenet

97th Vampire
pl. Aegan (görög/török hadszintér), Balkán (ezt még nem néztem meg)... a többi meg azt hiszem még csak fejlesztés alatt van.
A legalján lévõ topic-okban megtalálhatóak.
http://www.benchmarksims.org/forum/forumdisplay.php?59-Balkans

97th Vampire
Légi tankolás realistic-on van.
Szerintem is "egyszerû". Csak a mûveletek sorrendjét kell betartani. A rádiózást kell lezavarni (na meg természetesen a tankolónyílást kinyitni), hogy pozícióba engedjen a boom operator, onnantól meg figyelni kell a tanker hasa alatt lévõ helyzetvisszajelzõ lámpákat melyek jelzik hogy merre kell korrigálni. Fel, le, elõre, hátra. A tankolócsõvel nem kell foglalkozni mert azt majd a boom operator fogja beleirányítani a gép tankolónyílásába.
Természetesen azért még nem megy ripsz-ropsz a tankolás, de most már minden "at home" tréning repülésen meg fogom ejteni, oda és vissza út is.

Molnibalage
Pl?

97th Vampire
Izraeli hadszintér.
http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?9610-Israel-Theatre
Regisztrálni kell a fórumon és akkor le tudod tölteni.

Ha keres az ember akkor talál ott más hadszintért is a BMS 4 -hez.

Ez milyen helysinen van és honnan lehet lekapni?

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!