Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Example CAS Sequence
Pilot checks in with JTAC / FAC(A) and establishes a wheel orbit
Widow 01, Viper 11, Checking in, 2-ship F-16s, 20nm south of Steer four, flight level 2-2-0, 2 GBU-24, 2 Mk-82 each, 30 min playtime, abort code in the clear.
Viper 11, Window 01, copy, standby for AO update.
JTAC / FAC(A) passes AO Update
Viper 11, Window 01, AO update. I’m a qualified JTAC embedded with the 74th armored division 2 clicks south of Wonson. This will be type II control. We’ve got a convoy marshalling north of our position preparing to move east. Multiple AAA and Manpads in the area. Stay west of friendly artillery operating in Keypad 7. Say when ready 9-LINE.
Ready 9-LINE
JTAC / FAC(A) passes the 9-LINE while pilot copies information
Viper 11, Window 01, lines 1 through 3 N/A. 2-6-8-2 feet. tank column. North 9-2-0-5 point 3-5, West 4-5-3-6 point 4-4. None. 600 meters southwest. Pilot discretion.
Pilot reads back only lines 4,6,8
Widow 01, Viper 11, readback. 2-6-8-2 feet. tank column. North 9-2-0-5 point 3-5, West 4-5-3-6 point 4-4. 600 meters southwest. Ready remarks.
Good readback.
JTAC / FAC(A) passes any optional remarks
Viper 11, Window 01, request 2 Mk-82s 100 foot spacing on a North to South run-in heading.
Window 01, Viper 11 2 Mk-82s 100 foot spacing, North to South run-in
Pilot puts eyes / sensor on target area and calls for talk on
Widow 01, Viper 11, ready talk on. I see a north-south road with some buildings to the east.
Viper 11, Window 01, call contact on the northern most building in that group east of the road.
Contact.
Call contact on the parkting lot 50 meters north of that building.
Contact.
Your target is the group of trucks in the western part of that lot.
Captured.
Pilot confirms target coordinates and ordnance with panel readback
Widow 01, Viper 11, panel readback. Target is a group of trucks north 9-2-0-5 point 3-5, west 4-5-3-6 point 4-4, 2 Mk-82s 100 foot spacing.
Good panel readback. Call in with direction.
Pilot sets up the attack run and makes IN call once turned towards target
Widow 01, Viper 11, In from the north, 60 seconds.
Viper 11, Widow01, Continue
40 seconds
Continue.
20 seconds
Cleared hot
Viper 11
At weapons release
Viper 11, off hot, time of fall 30 seconds.
Viper 11, Widow01, Good hits, standby BDA smoke and dust obscuring.
Pilot returns to wheel, JTAC / FAC(A) passes BDA
Viper 11, Widow01. Targets destroyed, say when ready next 9-Line.
Ready 9-LINE.
Contingencies
If JTAC / FAC(A) sees unsafe situation developing
ABORT ABORT ABORT! (or appropriate Abort Code if briefed in check-in)
Viper 11 aborting, switches safe.
If release was unsuccessful
Viper 11, off dry.
Viper 11, Widow01. Spin east, re-attack from the south. Call when in.
Widow 01, Viper 11, In from the south, 30 seconds.
Cleared hot
Viper 11
9-line datacard, meg ilyenek. Ma esti FlightNight témája....
2006-ban találtam meg az itteni közösséget, azóta meg tudjátok mikor mi volt épp az aktuális felkapott verzió, sláger nálam 😊
Most, hogy van BMS4, nekem nem lett idõm Falconozni...ez van <#wave>#wave>
5 körül érek haza, fél 6 ?
72eseknél asszem Duke a rangidõs, 68 éves nyugalmazott vadászpilóta,a tengerészgyalogság soraiban szolgált amcsiban, 28 évig repült...
@Razor18 : Töltsd le a legújabb Teamspeak 3-at, a pcpilot ts cíime a fenti vasmadár alatt található<#zavart1>#zavart1>
archer ts : Team Archers TS3
Address:ts10.bargainvoice.com:7050
Password: None/Free for all
Az érettségi után jutottam hozzá a warez verzióhoz. Ez 2001 júliusában volt. Persze nem tartott sokáig a dolog, mert a gépem gyenge volt hozzá és patch nélkül a totál bug volt az egész. Pl. a din. hadjárat mentései nem mûködtek. Visszatöltség után minden objektum állapota 100% volt...
Mikor az SP3/4 kijött, akkor kezdtem picit netezni és találtam meg, a patchet és azt, hogy él a gamma. Aztán mikor otthon is lett net - 2004 december - nos, ami innentõl volt, az számomra is történelem. Mikor 2007 november elsõ hetében - ennek is már lassan 5 (!) éve - FF beta teszter lettem soha nem hittem volna, hogy ilyen messzira jutok. Ekkor adtam ki az elsõ komoly kézikönyvet még az FF4-hez. (Az AF-hez készült már egy 2006 vagy 2007 áprilisában egy igen lightos valami.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Miért irigyelsz? <#vigyor2>#vigyor2>
A mi 29 évünkkel legfeljebb a "már nem seggen tojáshéjasok" vagynuk. 😊
RAM22 legidõsebb lánya pont annyi idõs, mint én...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
NTSB baleseti<#zavart1>#zavart1><#idiota>#idiota> jelentésnek azért nem menne el a komment.
A tegnapi meccse helyett inkább repültem volna, tuti jobban járok.
Valaki jön a hétvégén ide:
75-eves-a-papai-katonai-repuloter
Na az a Falcon aap beállitásai szerint modositja a gombok funkcióit ahogy te szeretnéd és a pinky switch is muködik igy.
Pedig nekem egy házilag modolt cougarom van és minden funkciót rá tudtam tenni oda ahol az eredeti gépen is van.
Archer-en vagyok.... és nézek ki a fejembõl.
Úristen... hozzám szóltak angolul... most mi lessssz??? <#ijedt>#ijedt>
Haverommal is éppen ezt beszéltük hogy ez a Sínai eléggé összagagyizott (én is csak a videókból látva tudok nyilatkozni). A falconban f-16-al min. 80-as éveket lehet szimulálni. Ez alatti korszakot nem kéne erõltetni. Jobban örültem volna ha valami fiktív hadjáratot csináltak volna, nem történelmit.... ami ugyebár eléggé sántít a program korlátai miatt.
Joy:
Nekem a BMS az X-52 pro-val sehogy sem akarja a joystick "pinky switch"-el történõ funkcióváltást használni. (ha a pinky-t nyomva artom akkor pl a TMS kapcsolómnak DMS-é kellene változnia, a nézelõdõs POW hat-nek meg trimm-é) Érdekes hogy a Falcon AF-ben nincs ezzel gond. Ezért kell nekem a billentyût használnom ha a DMS kapcsolót vagy a trimmet akarom nyomkodni.
Talán majd hétvégén nekiugrok ismét a konfignak, hátha....
Hát igen, nehéz tökéletes joy profilt összerakni ennyi gombhoz... nekem ezzel mázlim van (cougar)
Figyelj arra, hogy a TMS gombok többfunkciósak.
Amugy a Saitek profile editorral is mennie kell, sokan azzal használják
Nem akarom nagyon elrabolni a topikot, nem tudom, honnantól illik privátra kapcsolni...
Mivel az FF5 meghalt a Saitek profile editortól, azzal sajnos nem konfigurálhatom át a joy-t.
Sajnos mindig akkora szünetek voltak, hogy mindig jött a következõ változat, és nem volt cérnám lépést tartani az új feautre-ökkel... Éppen összefuthatunk valamikor egy multira, de még az X-52-esem sincs felprogramozva rendesen, a fizikai funkciókon kívül, ami azért pl. kötelékrepüléshez elég, de az V. szimfóniát még nem tudom eljátszani a HOTAS-on. Egyébként az utóbbi 20 év összes valamirevaló szimulátora a polcomon fetreng, harci és civil egyaránt, szóval a joy-t elég régóta koptatom már, meg anno kb. 70 órát vitorláztam, tehát 3D-ben eligazodom azért valamelyest... <#vigyor2>#vigyor2>