Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

97th Vampire
hát igen... <#worship>
az én linkem ezek szerint egy csöppel béta verziós.

Molnibalage

FO preview volt anno.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ha pusztán egy gép modellezését nézzük, akkor a DCS A-10 magasabb szinten van. Avionika mélysége igencsak megvan, az FM sem harmatos, a grafika is ott van, a gép 3D modellje és sérülés hatására változása totál más dimenzió. Csak az a fránya din. hadjárat hiánya. A CA majd ezen segíthet, mert olyan mutlis környezetet teremthet, ami azért már tényleg atomdurva. Az, hogy a SAM is lehet humán vezérelt telejsen más dimenzót ad az egésznek.

A Falcon legkeményebb diója a terep. Ha jól látom, hogy a BMS4-nél is DX5 maradt. Ha megnézed az objektumokon tükrözõdik / látszódik a fény. Jámû, épület, stb. A talajon azonban nem....

A talaj textúrázás nagyon zizis. Vagy ismétlõdõ elemeket használsz néhány egyedivel, vagy ezres nagyságrendû dds-t kell manuálisan buherálni. Kettõt lehet találni, hogy az ITO2-õn mi készült vagy 3 évig. Manuálisan GE textúrából készült a táj. Az alacsony sûrûségû talajmeshre viszont te húzhatsz bármilyen textúrát... Ha meg új talajmesh, akkor gyak 0-ról építheted fel az adott helyszínt.

Az, hogy új objektum hogyan hozható létra - pl. Kunsan AFB - az is megér egy misét...

Az FO hi-re talajmesh lett volna az, ami üt. A képen látható az, hogy még árnyékot is számolt. Vagy lásd az Outerrát.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

97th Vampire
Hahhahahahahahaaa Fighter Ops....... bár inkább elszomorít amit a gyerek ír a Fighter Ops -al kapcsolatban. Tudtam hogy "eye candy" az egész de azért titkon még nagyon reménykedtem benne.
Az hogy egy FO fejlesztó szeretne segítkezni a BMS további upgrade-jeiben, az dícséretes.
Jelenleg igazából 2 komoly vadászgépszimulátor létezik, a Lock-On / DCS vonal és a Falcon (ebbõl is inkább a BMS venném komolyabbnak). Amég nem jön ki valami szebb és JOBB addig mindenképpen életben kell tartani õket és a lehetõ legjobbat kihozni belõlük.

Úgyhogy én azt mondom: Hajrá!

Fighter Ops
Azért milyen állat lett volna ilyen hegyek felett repkedni....
KÉP

Úgyhogy tisztelt BMS fejelsztõk, az F-16 cockpit már gyönyörû, meg szép realtime árnyékolás van benne. Most tessék ilyen terepet csinálni. <#zavart1>

axenet
Persze, ebben igazad van. Sztem hajóbuzi a geyerek, ezért van. De sztem a hajók után nekilát azoknak is (remélem), az õ tempójában nem fog sokáig tartani...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
Ja. Csak a Perry helyett választana értelmesebb "célpontot". 😊

A teljes orosz SAM csapatra ráférne egy ráncfelvarrás. Minden hadjáratban ott vannak. A Perry meg lényegében sehol...

axenet
Hayabnak meg nagy pacsi, õt is klónozni kéne....

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Számomra ez jó hír, el tudnám képzelni, hogy még sok vállalkozó kedvû fejlesztõ szálljon be, és valami "új", még nagyobb dolog szülessen...

z0ty4
Csupa jó hír így Hétfõ reggel.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Egy kulépett Fighter Ops fejlesztõ csatlakozna a BMS csapathoz. Ha jól értem.

Ezek után mindenki vonja le azt a következtetést, amit akar...

Molnibalage

97th Vampire
a palmatex mindent megold

z0ty4
Nekem csúszik a kezem a joy-on, és a joy is csúszkál az asztalon ilyen melegben. Majd õsszel találkozunk <#wave>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

97th Vampire
sajna a mai nap hátralévõ részében már nem tudok menni.

axenet
na vagyok archer ts-en, érdeklõdés hiányában egyedül repülök...

úgy lesz...

axenet
hát elsõnek tényleg nem a pvp szervert kell megcélozni, de nyomunk majd gyakorlást, arra nyugodtan gyere....

Nem hiszem, hogy velem túl sokat érnél egy hadjáratban, inkább nem szerencsétlenkedem szét a repülésedet...

axenet
Senki ?

axenet
@ Vampire : úgy, hogy fél óra és vagyok, aki akar egy kört futni Sinai szerveren az csatlakozzék, Archert TS fél óra

Kösz, erre voltam kíváncsi (TS). Az IFF in és out akkor majd a Data Linket kezeli, ha jól gondolom.

97th Vampire
Nem tudom mennyire ismered a TS-t. Így TS (szájbarágósan).

-Elindítod a TS-t.
-Connection fül, connect
-Server adresshez írd be ezt: ts3.pcpilot.hu:9987
-Nick name-hez: a nevedet / becenevedet
-klikk a connect-re
Miután csatlakozik, baloldalt megjelennek "szobák". Keresd ki a "Falcon - Freefalcon"-nt. Rajta két klikk és belépsz abba a szobába. Láthatod hogy kik vannak ott. Azokkal tudsz beszélni.

Ne foglalkozz az IVC-vel. Csak konfigold rá a gázkarra a BMS4 UHF és VHF adó gombját. (mint ahogy a manualban is láthatod a 29, 31. oldalon)
1 hónapja még én se értettem a dolgokat, hogy mi hogy merre. De ha majd jössz repülni akkor majd minden világos lesz 😉

Joy.
ööö lehet hogy én mondtam rosszul fejbõl a bill. kombinációt... de mindegy, hagyjuk. Majd megoldom valahogy ha lesz rá megint ingerenciám. Igazából a DMS nem számít annyira hogy összetördeljem miatta az ujjacskáimat.

@Axe
Ha még mindig pálinkázol hogy fogsz te ma repülni? <#pias>

Ezek szerint az IVC és a TS mindig párhuzamosan fut, vagy kezdek elkeveredni?

axenet
Na, némi pálinka után próbálom követni a beszélgetést.

Az IVC belsõ progi comm programot teljes mértékben használjuk, UHF extraflight comm (alt+1 , uniform...), VHF intraflight comm (alt+2, victor...). Ts az csak backup, én special ugy állítom be, hogy TS commit=VHF gomb, TS whisper toa all=UHF gomb, így ha TS mute, akkor IVC.... na ezt kövessétek 😄

TS client felkonfigurálva, lokálban minden OK. Hogyan tovább az online irányba?

korrekció: Ctrl Alt + nyilakkal, a joy POV HAT-rõl

Bírtalak követni. Én a TS PTT-t a throttle mouse wheel gomb megnyomására tettem rá.

Nekem (mindenképp a BMS keystrokeból kiindulva) a HOTAS DMS funkciók a Ctrl Alt nyilakkal mûködnek a HAT1-rõl gond nélkül. Te konfiguráltad át a billentyûket? Csak gyanús nekem, hogy ennyire más a setupban a nyomógomb nálad...

Épp akartam kérdezni, hogy UHF-VHF adógombnak van-e valami tényleges megkülönböztetett funkciója, de akkor ha jól értem, csak ha a saját BMS comm progit használja az ember...

97th Vampire
MFD:

Akkor kinek mi a szokása?

Joy:
A saitek programjában állítok mindent. Ott állítottam be hogy pinki+ x kapcsolóra a shift+num 4 kombinációt nyomja. A BMS-ben a controls setupban érzékeli is hogy az a gombnyomás DMS-left, de amikor beülök a kabinba akkor semmit sem csinál.

TS:
nyomógombosat ajánlom

A BMS-nek van saját kommunikációs programja, ami a játékban való rádiózást szimulálja. IVC a neve. Közben megy a TS-is, de a gépben az IVC-vel kommunikálunk (már ha elindítja valaki az IVC server-t). Én azt javaslom hogy az IVC adáshoz az UHF és VHF rádiógombokat programozd le a gázkarra (throttle HAT up/down).

Ha van még maradék gombod akkor akár a TS-t is. Speciel én cserélgetni szoktam a TS gombot. Ha van IVC server akkor a control billentyûre rakom (repülés közben úgysem ezen beszélünk) ha nincs akkor meg rárakom a throttle HAT up-ra.

eh... remélem érthetõ vagyok.

TS-t hogy szoktátok beállítani, Voice Activated, vagy PTT ?

axenet
nincs alap, ezt a DTC tárolja, azon meg mindenki beállítja..

Szerintem nincs "alap", max. szokás, emberenként, mint a BMS-ben...

A gyárilag telepített BMS billentyûzetkiosztást kezdted módosítani? Én is belefutottam, de én a "keystrokes" vagy minevû fájllal kezdtem, aztán átkapcsoltam a BMS file-ra. Jobban jársz, ha a Saitek profilozóban teszel rá funkciókat a buillentyûparancsok alapján, mert úgy a Saitek pinkie-vel más funkciókat is rá tudsz tenni. Ha direktben érzékelteted a BMS setuppal a HAT switchet (ill. bármelyik gombot), akkor egyetlen (ill. 4) funkciója lesz csak mindnek... Ha tudok, segítek...

97th Vampire
Amcsi F-16-osoknál mi az alap MFD config az egyes üzemmódokra?
pl.
NAV :
Left MFD: FCR-TEST-TFR
Right MFD: HSD-FLIR-SMS

AA:......

AG:........

Dogfight: ......

MRM: .... stb

...stb

97th Vampire
helyesbítek: a BMS setup-ja is jól érzékeli amikor nyomkodom, de a szimulációban nem üzemelnek.

axenet
Bezzeg a jó kis cougar, csak a programnyelvét kell megtanulni, és BÁRMIT leprogramozol neki Foxyban...

97th Vampire
én is vevõ lennék egy kis repülésre.

Visszatérve a joy-ra. Mégsem mûködik 100%-osan... DMS balra és a fel nem mûködik. Áhhhhhhhhhrrrrggghhh. De akkó miért megy a DMS le és a jobbra??? Ugyan úgy állítottam be a funkciókat.

axenet
Ma leszek vmikor...

Hajnalban nyomtam egy hosszú kört a Sinai szerveren, fun volt....sok pálesz után meg pláne 😛

arrow19
Allied Forceban is ugyanígy tolta, amúgy meg télleg overpowered.
Molnibalage
A jelenlegi gépágyú sebzés totálisan elbaszott, így bárki tudna gyaluini...
A legapróbb találat is miszlikbe szed bárkit.

arrow19
Tegnap beszéltem pár percet A.S. el persze ottvan hogy kb 10éve nyomja sokat számít a rutin (falconban) meg a beállítások.
97th Vampire
nem értem hogy ez a srác hogy tudja eltalálni gépágyúval a gépeket. Nekem is rajta szokott lenni a kis kör a gépeken, és rajta tudom tartani legalább annyira stabilan mint a srác de még is 10-bõl 3x találok.

Amúgy nagyon tetszik ez a Guam. Igazán megcsinálhatnák mûholdtextúrákkal a többi hadszínteret is, de legalább koreát.

97th Vampire
x-52 pinky

arrow19
A.S. nagyon keményen gyalul:

Már tapasztaltam és olvastam is,hogy Saiteknél nem mindegyik Direct-X inputot veszi be tegnap énis leprogramoztam a joyom és 3 HAT maradt amit sehogy sem tudtam mûködésre bírni úgyhogy az maradt a profilerbõl.
Mármint a BMS pinkie-jét, vagy az X-52 pinkie funkcióját?

97th Vampire
Végül nekem is sikerült mûködésre bírnom a BMS-ben a pinky-t.
Én a joy config-jában billentyûparancsot adtam neki pl pinky-pov up = shift+num 8.
Ez azért érdekes mert úgy rémlik elsõre is így csináltam de a BMS mégse érzékelte.
Úgy néz ki hogy most jó volt a csillagok állása 😄

Kibogarásztam. Ha a pinkie-t nem shift funkcióra akarom használni, hanem önálló gombként, akkor a 3 shift funkciót törölni kell SST-bõl. De így is jó, köszi...

Win alatt érzékeli, de ez a program nem érzékeli.

repvez
Win alatt a joy kalibrálásnál érzékeli a gombot ,mert ha igen akkor ennek a proginak is kellene mivel directx-es eszközökre lehet használni.

Ismerõs filmzene a másik szobábó (most megy!)l:

MTV1 - Végsõ visszaszámlálás. Anno egy néha már fekete-fehéren villódzó, kb. 4-dik másolat VHS-en néztem végig vagy 5-ször... <#nyes>

Az X-52-nek van egy saját pinky switch-e, a kisujjad tövénél. Ez úgy látszik, nem küld kifelé parancsot, mert a progid nem érzékel semmit, vélhetõen a joy-on belül változtatja meg a dolgokat, ezért sajnos ebbõl nem tudok a tieddel sem pinky-t csinálni...