Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

97th Vampire
hm... igazatok lehet. sorry. (kéretik a #39761 és #39760 -as hsz-ben lévõ gyanús linket eltávolítani! )

ez már tuti hogy jó. Próba képpen leszedtem. (az oldalon más a borítója de ugyan az a könyv.)
45mb
A Download Link 1-re kattintsatok.
http://www.veryebooks.org/fighter-combat-art-and-science-of-air-to-air-warfare_315550.html

z0ty4
Én sem mertem még rákattintani. ( fosok a vírusoktól )

de csak nem linkelné be ha virus lenne ( remélem)

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

repvez
és biztos hogy exe fájlnak kell lenie egy könyvnek ? 3,9 mb-ba? valaki leszedte már, nem valami letöltés vezérlös virusos cuc?

Razor 18: Az lehet de ha szétszedem márha szétlehet, akkor meg nem tudom használni mint webkamera.
z0ty4
Lentebb van.

Parancsolj

A kép linkje lehet jó, de a könyv még mindig valami színpadi világításról szól...

97th Vampire
közben nálam meg megint elment...
szóval egy könyv, címe:

The art and science of air-to-air combat

by Robert L. Shaw

z0ty4
visszavonom, közbe bejött a kép is 😊)))

z0ty4
tutira jó helyen jársz? ez mi akarna lenni?

És miért is jó ez nekünk? <#conf> <#vigyor2>

Ezért ajánlják, hogy az infraszûrõtki kell pattintani, és a helyére egy túlexponált 35 mm-es klasszikus fényképezõ-filmdarabkát kell betenni. Az pont a látható fényt szûri.

repvez
Nekem csak épp annyi a bajom bele, hogy nincs hozzá külön driver hanem egyböl felismeri a win és igy nem lehet semmit állitani pluszban.
És lehet hogy nálad jól fog müködni,ha egy stabil clippet sikerül fabrikálnod, nálam csak egy sebtében összegányolt valami volt amikor teszteltem, de a játékban valahogy olyan érzésem volt hogy akad a kép de lehet a V-sync hiánya miatt és csak FF4 alatt probáltam még.

Ja és én nem modositottam a kamerán semmit igy is látta a távirányitót, de a redönyt le kell huznom , mert anélkül annyira sok fényt kap hogy nem tudom lejjebb venni az érzékenységet FT-ben.

Most talán több idöm lesz nekem is és csinálok egy stabilabb vázat a cuccnak , meg ha csatlakozni akarok egy két reppenéshez akkor muszály lesz.
A gépemnek birni kéne ha softrveresen számol is 4 mag 8 giga ram és 1gb VGA van a gépben ha ez nem elég neki akkor igy járt. A BMS nálam nem lassul be VGA driverben minden képjavitó maximumon és élsimitás is. 1680x1080 as felbontáson.
Ott még nem tartok, még csak fejben kezdtem el összerakni a FreeTrack-et... hacsak le nem beszélnek róla... nem szeretek sok idõt eltökölni, fõleg ha kétséges az eredmény, és hát olvas az ember hideget-meleget is róla...

...mármint akármennyire tartom mozdulatlanul a fejemet...

Ma bevásároltam mindent a cucchoz (infraledekkel csinálom), majd beszámolok róla.
Igazándiból van egy TIR 3 Pro-m Vectorral, de valamitõl akárhogy tartom a fejem, picit ugrál a képe, FSX-ben alig tudok eltalálni a VC-ben egy gombot az egérrel... ezért vaciláltam egy TIR5-ön, csak a 150 USD elõtt gondoltam nekifutok ennek a Freetrack-nek, idõm most sajna van rá...

axenet
Amúgy a Freetrack progi tényleg állat, régebben a TIr-esek is ezt használták, mert jobb volt, mint az akkori TIR program. (Azóta persze TIr készítõi követelték, hogy a freetrack megszüntesse a TIR hardware támogatást - ez jelent valamit <#alien2> )

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Az sokat javít a dolgon. Persze nagyszögû infra kell...

Igazság az, hogy egyetértek Janával. Kb 3 hónapig freetrackeltem, végére már elég jól be tudtam állítani, de kicsit inkább nyûg volt, mint elõny. Single playerben ok, de multiban, különösen pvp-ben, ahol kb folyamatosan rángatod a fejed ide-oda, hát... Amióta megvan a TIR, azóta már akkor is forgatom a fejem, ha csak bekapcsolom a BMS-t egy pillanatra fejhallgató nélkül valami próba okán...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

L Viper
Nálam nappali fénynél is megy jól. Na nem bevirító tûzõ napra kell gondolni, mert akkor redõny lejjebb.
Szerintem nagyon tutin megírták a Freetrack progiját. Szépen kalibrálható.
A webkamerám profiljában az auto exposure-t lejjebb tudom venni és akkor nem zavarják a háttérfények.
Egyébként, ha lenne most egy Trackirre való fölös lém, gondolkodás nélkül kukáznám én is a Freetracket 😊
Amúgy jó.
arrow19
Akkoris, a TIR hardveres a többi meg szoftveresen számol, hameg BMS-ben a FLOT felett repkedsz 30-40fpsbõl lesz 20, az megint nagyon feelinges tud lenni.
"...ha nem tökéletesen ideálisan van megkreálva a fényforrás sapi vagy akármi, + a háttér fényforrásai be-bezavarnak, akkor szegény elkezd nagyonmód számolni..."

És ha infrásra csinálja meg az ember?...

arrow19
Énis egy ideig kétkedtem meghogy megéri az árát a TIR,de nem véletlen kerül annyiba amennyibe kerül. Teljesen más a kettõ. Ha meg valaki rákölt ennyit a szenvedélyére nem fog csalódni benne. Plusz egy dogfightban nem igazán jó feeling ha a háttérbõl besüt a fény és csak kurvaanyázás lesz belõle. Nekem mióta megvan csak abban tolom már szinte hozzámnõtt 😊
L Viper
Nálam észre sem vehetõ, hogy fogná a gépet, pedig nem egy mai masinám van.
A Fraps az fogja 😊
axenet
Nem elrémisztés végett mondom, de a Freetrack nálam ott bukott meg, hogy ugye szoftveresen számol minden mozgást. Na most, ha nem tökéletesen ideálisan van megkreálva a fényforrás sapi vagy akármi, + a háttér fényforrásai be-bezavarnak, akkor szegény elkezd nagyonmód számolni, és Flaconozás helyett Slide-show nézegetés lesz belõle. Lényeg a lényeg, kalkuláljatok azzal, hogy a Freetrack bizony elég hardware igényes. (A TrackIR a saját kis hardwareén számolja a dolgokat)

Mi a gond vele? Nekem most ilyen van, épp gondolkoztam, hogy beáldozom a Freetrack projektbe, de kicsit megakasztottál. Nekem semmi drivert nem hiányolt (lévén Plug & Play), OS uprgade után rádugtam a Win7 64bit-re osz jóccakát. Nálad?

repvez
nekem is ilyen webkamom van,de nem vagyok teljesen elájulva a képfrissitésétõl, neked hogyan sikerült belöni hogy folyamatos 30 fpst produkáljon ?
Vaciláltam a VX 1000 és a 800 között és a 800ast vettem,de már bánom az 1000essel mindenkinek f@szán megy, ehhez meg még driver sincs.

Jól jönne egy kis leirás a setubjáról freetrack alatt.
axenet
És ha ezt berakod a monitor alá, akkor még szoliba sem kell járnod <#nevetes1><#hehe>

axenet
LOL ... dehülye vagy Jana <#bohoc><#idiota>

arrow19
<#whatever> Challange accepted
Infra sugárzót lehet valahol kapni? Ha passzív clipet akarok csinálni, fényvisszaverõ réteggel...

Lecsiszoltam a Logitech webkamerám lencséjérõl az infraszûrõ réteget (jól szét kellett barmolni), a FreeTrackkel most már látom a távirányítók villódzását. 😊 SFH485P LED is kapható nálunk, a 30 Ohm/250mW ellenállás darabja meg 14 forint.... 😊 Szerintem holnap már ezzel repülhetek.
Én sapkája akarok tenni infra LED-eket, meg egy MS Lifecam VX-800 kamerába negatívot. Engem annyira nem zavar a baseball sapi...

axenet
Én próbálkoztam egy darabig, de nem sok sikerrel...amúgy az infra ledet melegen ajánlom, nagyobb lesz a fénytûrése a dolognak (Trackclip is ilyet használ)

Molnibalage
Én lusta vagyok és nincs kézügyességem. Inkább megrendelem a clipet. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Vastagabb, kemény falú csõ, lufipálca. Ingyen osztogatnak ilyeneket reklámcélból a gyerekeknek 😊 A lufik kipukkantak, a pálca megmaradt.
Egyébként nagyon szépen lehet hajlítani, ha feltöltöd finomszemcsés homokkal, ledugózod a két végét. Mécses felett akartam, de elektromos fõzõlapnál jobban ment. Felé tartod, hamar meglágyul, csak lassan kell, nehogy berogyjon. Szerintem forró vízben is meglágyul. Kockás füzetlapra elõre megrajzoltam az klipet 1:1 -ben sablonnak. Így nem volt nehéz az íveket megcsinálni, csak próbálgatni kellett mellé.
A pálcákat egy arcbalzsam kupakjába eszkábáltam. Dupla falú, jól tart. Forrasztás után egy mûanyag lappal lezártam. (Kiürült mûanyag csésze aljából vágtam ki éles sebészollóval a lapot.)

A sapka meleg, én ezért csináltam klipest. A mikrofonos füles mindig rajtam van amúgy is.
Az elemtartót egy villogós mikulásos sapkából szedtem ki, ami már amúgy is tropára ment.

A képen nem látszik ,de az elemtartó rögzítve lett egy vállfacsipeszre, ezzel szoktam a szék könyöktámlájára csíptetni.

A ledek felületét lemattítottam vízpapírral. Mintha tejüveg lenne, olyan lett. így ha teljesen oldalra fordulok is látja a kamera a fényét.
repvez
Bármelyik elektronikai boltban kapsz elemtartót párszáz pénzért, a ledeknél azért jó ha nagy szögtartományban szórja a fényt,mert a sima az csak 30fokos ami kevés.
A tartó meg bármi lehet amit be tudsz szerezni, kemény szívószál vagy sima drót amire rátekered a vezetéket esetleg zsugorcsõvet húzol még rá.De a lehetõségek tárháza kimerithetetlen ebböl a szempontból.

DE a legegyszerübb ha a tescoba veszel 3 ledes hátsó bicigli lámpát és a ledeket kivezeted a házból , igy megoldod egybe a elemek a felfogatás és a kapcsolás kérdését is és bizos hogy jó lesz a feszültség is.

de itt van pár kép amibõl lehet szemezgetni
Milyen csõbõl hajlítgattad a tartót? Én valószínû max egy sapkára dikicselek rá 3 infra LED-et majd... Az elemtartó meg ilyenek is beszerezhetõek, vagy ehhez szét kell dobni valami meglévõ elemes cuccot?...

L Viper
Igazából nem végleges példány akart ez lenni, mert az épp otthon lévõ vackaimból készült. Lehet infraledekkel építeni, sokan használják Wi-Fi-s kamerával is pl.
Van az SG-n is topikja, de a kinti fórumban is bõven vannak ötletadó megoldások.

Köszi, ez nagyon érdekes, mindenképpen ki fogom próbálni!
L Viper
Én ezzel tolom elég régóta.
(Vannak képek is a csomagban.)

A cspesz kisebb és csinosabb lett azóta 😊 és csak 31 gramm már.

Ilyen múködés közben.
Fraps nélkül még ettõl is simábban leköveti a mozgást:Tesztvideók.

axenet
Az én Trackclipem teljesen jó, nem törékeny, persze ha földre dobod és ugrálsz rajta, azt nem szereti <#nyes>

Bocs, közben rájöttem, hogy elbeszélünk egymás mellett... Sima X-52-esem van, az SST-t nem használom, hanem letöltöttem egy profilt a BMS-hez (nem linkelhetek friss regisztráltként, de a benchmarksims.org fórumáról van). Késõbb nekiálltam átállítani a kiosztást a BMS-en belül, ebbõl adódtak is anomáliák, de ez már más téma. Ha érdekel, leírom privátban. Mostanra ott tartok, hogy szinte mindent elérek HOTAS alapon, néhány dolgok kell csak billentyûzetrõl (leginkább ICP kezelése, CAT I/III állítás és a rádiózás).
@baabi

a #39704-re még nem válaszoltál...

Csak fejhallagtóra tudod rögzíteni. És - legalábbis a korai darabok - elég törékenynek bizonyultak. Lehet azóta ráerõsítettek kicsit a reklamációk miatt...

Molnibalage
Asszem rendelek egy ilyet. Csak hogyan szállíták ki? Közvetlenül külföldi futár hozza vagy magyar futár fog vele csengetni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
ez a manual

Egyébként egy egyszerü 3 infraledes cucc ,a sapin ugyan csak infra visszaverõ felületek vannak ,tehát passziv jelet kap a kamera ezzel a clippel viszont aktiv jelet a ledektöl. igy javul az érzékelés nappali fényviszonok között is.Nem kell sapka, nem változik a geometriája.
Molnibalage
Ez hogyan mûködik? Ez kell a fémes akármi helyett? Ezt hogyan rakom fejemre?

repvez
track clip

Akkor be kell szerezni egy ilyet vagy késziteni egy házi gyártmányt aztán nem kell sapka a füles meg majdnem mindenki használ , vagy elég egy fejpánt hozzá .

Molnibalage
Nekem használtan van. Elvileg jó, csak képtelen vagyok olyan sapkát szerzni, hogy a fémes érzékelõ merõlegesen lásson rá a TIR-re. Ezért gyakorlatilag nem tudom használni, pedig 4,5 éve megvan már. Tehetem bármilyen magasságba, gyak. két fejmozgás után mindig nullázni kell... 😞

Egyre inkább szükségét érzem a TrackIR-nek... Ti milyet használtok? Netes rendelés? Használtat szabad venni, vagy zsákbamacska? Csak sapkában lehet repülni úgy, vagy van más fejre rögzítési mód is? Sok a kérdés? 😊
axenet
Sinai szerveren általában van emberi irányító, leginkább a friendly kill-ek elkerülése végett . Nem tökéletes az UI-ból ellátni az awacs feladatokat, de Sinain általában együtt marad a kötelék, így van értelme. Bullseye koordinátákat, és relatív irányt+ távot ad, semmi precíz dolog, az UI-ból az lehetetlen.